Onur Söğüt 27 Haziran 2014 Paylaş 27 Haziran 2014 Selamlar, Saate 80-100 km hızla giderken aracın neresinden geldiğini anlamadığım bir boğuk "vınlama" sesi geliyor. 80 km'ye ulaşınca ritim araları uzun, hız arttıkça kısalarak yok oluyor ve 110 km ve sonrasında bu sesi hiç duymuyorum. Bir de gazda sürekli bir metale sürtünme hissi alıyorum. Sanki biraz da mukavemet gösteriyor. Bilyelerde mi sorun var acaba? Fren diskleri yahut onun gibi bir şeyden de olabilir mi? Bu arada epeydir böyle kullanıyorum. Yeni olan bir durum değil. Aslında aldığımdan beri böyle. Ama biraz kulak kesildim, daha fazla dikkat eder oldum. Turbomuz cortlayıp da bize sağlam masraf çıkarınca artık her şeyden şüphe ediyorum... Öneri ve yardımlarınız için şimdiden teşekkürler... Yorum bağlantısı
Orhan Yavaş 27 Haziran 2014 Paylaş 27 Haziran 2014 Selamlar, Saate 80-100 km hızla giderken aracın neresinden geldiğini anlamadığım bir boğuk "vınlama" sesi geliyor. 80 km'ye ulaşınca ritim araları uzun, hız arttıkça kısalarak yok oluyor ve 110 km ve sonrasında bu sesi hiç duymuyorum. Bir de gazda sürekli bir metale sürtünme hissi alıyorum. Sanki biraz da mukavemet gösteriyor. Bilyelerde mi sorun var acaba? Fren diskleri yahut onun gibi bir şeyden de olabilir mi? Bu arada epeydir böyle kullanıyorum. Yeni olan bir durum değil. Aslında aldığımdan beri böyle. Ama biraz kulak kesildim, daha fazla dikkat eder oldum. Turbomuz cortlayıp da bize sağlam masraf çıkarınca artık her şeyden şüphe ediyorum... Öneri ve yardımlarınız için şimdiden teşekkürler... Bir cok yerden yapabilir bu sesi kayışlardan başlamak lazım sonra şarj kasnagi ve krank kasnagı frenlerden olmasi cok dusuk ihtimal aracin 140000-150000 arasinda ise krank kasnagi dagilmistir Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 27 Haziran 2014 Paylaş 27 Haziran 2014 Ses motordan gelmiyorsa tekerlek rulmanlarına baktırın, bu tür işlerde kolaydan zora doğru gidilir, aracı lifte alın, işi bilen usta deneme sürüşü ve liftte kontrolle eğer sıkıntı rulmansa hemen çözer. Yorum bağlantısı
Misafir 28 Haziran 2014 Paylaş 28 Haziran 2014 Krank kasnağı olduğunu sanmıyorum. Geçen benimki dağıldı. Araç resmen traktör gibi çalışmaya başladı. Motor sesi inanılmaz arttı.. Yorum bağlantısı
Murat Bal 28 Haziran 2014 Paylaş 28 Haziran 2014 Tekerlek rulmanı. Bende iki kez değiştirdim yazdıklarınızın aynısı oluyor.. Yorum bağlantısı
Onur Söğüt 28 Haziran 2014 Yazar Paylaş 28 Haziran 2014 (düzenlendi) Bir cok yerden yapabilir bu sesi kayışlardan başlamak lazım sonra şarj kasnagi ve krank kasnagı frenlerden olmasi cok dusuk ihtimal aracin 140000-150000 arasinda ise krank kasnagi dagilmistir Krank kasnağı değişimi yeni yapıldı. Muhtemelen o değil sebebi Orhan bey. Tekerlek rulmanı. Bende iki kez değiştirdim yazdıklarınızın aynısı oluyor.. Muhtemelen rulman sıkınıtısı. Ortalama fiyatı nedir peki Murat bey? 28 Haziran 2014 tarihinde Onur Söğüt tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Onur Söğüt 29 Ağustos 2014 Yazar Paylaş 29 Ağustos 2014 Ön iki bilya değişti. Fakat sorun halen devam ediyor. Gürültü biraz azaldı ve sürüşte düzelme oldu. Ama uğultu sesi alıyor araba aynı şekilde. Usta arka bilyalar sorunsuz dedi. Lastikler çıkma ve eski. Lastiktendir dedi. Gerçi ben bir kere değiştirdim lastiği çıkma da olsa ses hiç değişmedi. Hatta sesin değişeceğini umarak ama değişmedi. Acaba ondan olabilir mi? Arka bilyalarda görünmeyen bir sıkıntı da olabilir... Yorum bağlantısı
Onur Söğüt 5 Eylül 2014 Yazar Paylaş 5 Eylül 2014 Sorun cozuldu. Arka sol bilya bitikmis. Degisildi ve ses giti. Bos yere degisen 420tl tutan bilyalar ve daha da iceri sokacak olan lastik degisimi onerisi cabasi! Bu ulkede kazik yememek icin bal kazanina dusmek lazim... Yorum bağlantısı
Recommended Posts