İçeriğe Yönlendir

Lpg Şamandıra Arızası (Çözüldü)


Muhammet Arslan

Recommended Posts

Muhammet Arslan
Herkese merhabalar,

 

Dün başıma gelen bir durumu ve çözümünü paylaşayım istiyorum, çünkü sizin başınıza gelirse kendiniz deneyebileceğiniz bir yöntemle sorunu hallettik.

 

Arabada simit tank var. LPG almaya gittim, 1,5 TL'lik (yazıyla birbuçuk) aldı, pompa kapandı. Arabayı babam da alıyor ara sıra, heralde o LPG almıştır diye düşündüm, zira araç içerisindeki LPG göstergesi de tamamen yanıyordu. Biraz ilerledikten sonra araba benzine geçti, ama hala gösterge full gösteriyordu. Sonra bagajı açtım, tankın kapağını kaldırdım, oradaki ibre en sona dayanmış, full gösteriyor. Şamandıra takılmış olmalı ki, arabada gaz olmamasına rağmen göstergeler dolu gösteriyor diye düşündüm.

 

Yanından geçtiğim bir LPG ustasına anlattım, tahta bir takoz ve bir çekiç getirdi. Tankın üzerine takozu koydu, yüzünüz bagaja doğru dönükken, tankın saat 4 bölgesine çekiçle bir vuruşta ibreyi indirdi :)

 

Açıklaması şöyle oldu: "Depoyu ağzına kadar dolduruyorsunuz, arabayı güneşe bırakıyorsunuz, gaz şamadırayı yukarıda sıkıştırıyor. Depoyu çok doldurmayın, doluyken güneşte bırakmayın."

 

Belki birimizin daha işine yarar. Herkese keyifli forumlar.

 

  • Beğen 5
Yorum bağlantısı
Fatih Öztürk27

Paylaşım için teşekkürler. Dikkat ederiz artık. Havalar ısındı ne de olsa.

Yorum bağlantısı
Ahmet Ertugay

Klasik çözüm yöntemidir, hatta sadece lpg satan istasyonlarda pompaların yanında plastik kaplı çekiçlerden mutlaka bulunurdu.

Yorum bağlantısı
  • 8 ay sonra...
Muhammet Arslan

Bu konuda değişik bir tecrübem oldu.

Yine bir gün gaz almaya girdim istasyona.

Şamandıra sıkışmış, depo full gösteriyor.

Gece saatleri, ortalık sakin.

Pompacı geldi, orta yaşta bir abi.

Dedim ki şamadıra takılmış, indirmek lazım. Bir de doldururken ses gelince hemen kapatalım da, tekrar sıkışmasın.

Hallederiz dedi. Önce klasik yöntemle depoya vurarak şamadırayı düzeltti.

Sonra doldururken anlattı, şamandıranın altında yay var, o takılıyor, bir kez sonuna kadar gerdirmek lazım ki düzelsin falan filan, pek anlamadım.

Bunu dedi sonuna kadar doldurursak bir daha takılmaz. Ses geldi, pompa kapandı. Abi tekrar bastı. Pompa kapandıkça abi yeniden bastı. Baya bir gaz aldı depo.

Depo üzerindeki gösterge sonuna kadar dayandı gerçekten. En son tekrar bastıgında o "taaarrrrrttttt" sesi gelmedi. Tamam dedi, şimdi oldu. Bir daha yapmaz.

Gerçekten de, %60 doldurduğumuzda takılan şamadıra %95 doldurmamıza rağmen takılmadı, gösterge olağan şekilde işledi.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...