İçeriğe Yönlendir

Fransız Kalmak Nedir?

Selim Kaya

Recommended Posts

Adam tatile geldiği yerin hangi kıtada yer aldığını bilmiyor ya :punish:

Fransız olmadıkları tek şey galatasaray sanırım, hepsinin bildiği tek soruydu :D

Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce

Gelişmiş ülkelerde yaşayan insanların genel kültürleri çok düşüktür. Kendi yaşadığı bölgenin dışını pek bilmezler. Bence çokta garip değil.

• Beğen 5
Yorum bağlantısı

Adam tatile geldiği yerin hangi kıtada yer aldığını bilmiyor ya :punish:

Fransız olmadıkları tek şey galatasaray sanırım, hepsinin bildiği tek soruydu :D

Yanılıyorsun. Bayrağımızı mıh gibi akıllarına çakmışlar. Gurur duydum ne yalan söyleyeyim... ;) ​ 

Yorum bağlantısı
İbrahim Arslan

Bizim ülkemizde de sokaga çıkıp aynı soruları sorsak alacagımız cevaplar benzer olacaktır.

Başkentimizi bilmeyen az çıkar da illerin hangi bölgede oldugunu bir zamanlar bir tv raportajında MV leri bile yanlış cevaplamıştı.

Rusya'da bulundugum dönemlerde tanıştıgımız insanlar ülkemizi soruyordu.

Cevap verdikten sonra gelen soru nerde o ülke oluyordu.

Türkiye'nin rusça söylenişini ögrendim yine fayda etmedi :)

Ancak ,Antalya veya Tarkan dersek biliyorlardı ülkemizi.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Fatih Öztürk27

İçimzde de bize Fransızlar çıkar. Cuma günüydü daha Ünv. Mezunu bir arkadaşın Osmaniye Karaisalının ilçesi mi diye sorduğunu konuşmuşturk..  :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Atilla Atun

İlk orta lise fransada okudum ve gerçekten dış ülkeler hakkında bilgi sahibi olan insan çok az.tarihlerine çok düşkündürler .Türkiye aşığı çok arkadaşım var ve sık sık görüşürüz

2004 yılında bahamas adalarında sorduğum zaman türkiye diye bi ülke mi ve diyen çok sayıda zenci arkadaşımız vardı.bilmiyorlar çünkü umursamıyorlar.

Yorum bağlantısı
Murat Dere

Türkiye Galatasaray dır.. Çıkan sonuç bu.

Hayır, galatasaray fıransızdır. Asıl çıkan sonuç bu.

• Beğen 10
Yorum bağlantısı
Murat Dere

Fenerbahçe galatasaraylı bir futbolcu dur diyen turistler vardı bi zaman :)

Hey gidi hey... Nerden nereye... :hahahoho:

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Hayrettin Bahadir

Onu bunu boşver de, kız çok güzelmiş.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ayhan Asil

Türkiye Galatasaray dır..  Çıkan sonuç bu.

+1

Onu bunu boşver de, kız çok güzelmiş.

+1

Ben gözlerimle görmüştüm izlediğim bir spor programında Armando Diago Maradona'yı olimpiyatlar için Türkiye'ye getirirken uçakta spiker sordu... Fenerbahçe'yi tanıyormusunuz diye; adam aynen şöyle dedi "yooo o kim Galatasarayda mı oynuyo" dedi. :D

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Çok şaşırtıcı gelmedi bana..Bizim kendi halkımız bile başkenti bilmiyor , hangi kıta da olduğumuzu bilmiyor.. Daha birçok şey.. Ayrıca Fransa hakkında bizlere sorulsa bu kadar doğru cevap veren çıkmaz.

Yorum bağlantısı
Fatih Öztürk27

Buradan şu sonuçta çıkar.. Genel kültür merakla ve birazda ihtiyaçla oluşur. İhtiyaç duymadığımız şeyleri öğrenmeyiz, ilgi duymadığımız şeyler içinde geçerli bu. Fransa 4 şehir say deseler bir anda aklımıza  gelmeyebilir. İlgi alanımızda olmayan bilgiye hepimiz Fransız değil miyiz. ( fransısız / fransızız nasıl yazılıyorsa artık nasılsa hiçbirini kabul etmiyor altını kırmızıyla çiziveriyeo)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Dere
(düzenlendi)

Buradan şu sonuçta çıkar.. Genel kültür merakla ve birazda ihtiyaçla oluşur. İhtiyaç duymadığımız şeyleri öğrenmeyiz, ilgi duymadığımız şeyler içinde geçerli bu. Fransa 4 şehir say deseler bir anda aklımıza  gelmeyebilir. İlgi alanımızda olmayan bilgiye hepimiz Fransız değil miyiz. ( fransısız / fransızız nasıl yazılıyorsa artık nasılsa hiçbirini kabul etmiyor altını kırmızıyla çiziveriyeo)

İlgi alanımda olmayan bilgiye Japon kalmayı yeğliyorum. ;) En azından fıransızlardan çook daha saygıdeğerler ve insanlar. Ayrıca Türkiye hakkında daha fazla bilgiye sahiptirler. En yeni bilgiye onlar sahip; artık galatasarayı Fenerbahçe'ye karşı yenileceklerini bildiklerinden sahaya çıkmaktan korkan takım olarak biliyorlar. :seytan:

fıransız yaz çok eğlenceli. Hiç bir türüne saygı duymadığımdan bu şekilde yazıyorum. Ben sözlüğe de kattım, altını çizmiyor kırmızıyla. :D

tarihinde Murat Dere tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Fatih Öztürk27

Japonları ben de severim ( benim gibi ufak tefekler ya ondan herhal ) bana fıransız kalan frenke ben de Fransız kalırım hocam. :D 

Yorum bağlantısı
Hayrettin Bahadir

Büyük düşünür Izzet Yıldızhan: Fransızlar amma kültürlü, ufacık çocukları bile fransızca konuşuyor demişti hatırlarsınız :)

Ünlü flozof Nİhat Doğan beyfendiden alıntı yapmış sanırım.

Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı

Paris'te 72,5 miletten adam var, sorsanız kendi başkentlerini bile bilemeyecekler. Normaldir. Enteresan olan çoğunun bu videodaki ve de başka yerlerde ülkemizi hep Afrika ve Arap ülkeleri ile anımsamaları...

Yorum bağlantısı
Murat Dere

Paris'te 72,5 miletten adam var, sorsanız kendi başkentlerini bile bilemeyecekler. Normaldir. Enteresan olan çoğunun bu videodaki ve de başka yerlerde ülkemizi hep Afrika ve Arap ülkeleri ile anımsamaları...

NEden acaba? :unsure2:;)

Yorum bağlantısı
Selim Kaya

Biraz düşününce, bence saygı duydukların hakkında bilgin oluyor. O videoda yerli yerinde cevap verenlerde vardı azınlıkta olsalarda.

Benzer bir derleme de Amerikalılar için yapılmış. Dikkatimi çeken uzak doğulu biri vardı. Adamın öyle bir anlatışı vardı ki, Türk sevgisi gözlerinden okunabiliyor.

Kendimizi anlatabilmemiz gerek ihtiyacı olana da olmayana da. Bilen biliyor, asıl mesele bilmeyen için.

Hafta sonu yaşadığım basit bir olayı paylaşayım dilerseniz. Kendi dillerinde konuştuklarında Romanyalı (ya da Romen hangisi doğruysa) olduğunu sandığım çocuklu turist bir çift, belli ki kaybolmuşlar kaldıkları pansiyonu arıyorlar. İngilizce olarak sordular tabi yol tarifini. Yok sayılmayacak kadarda olsa var meramımızı anlatabilecek miktarda İngilizcemiz. Ama baktım bir Türk 'e anlatsam bile zor tarif edebileceğim bir yer. Dedim "follow me :)". Hanımda yanımda dedim yürüyüş yapmış oluruz hem, aldım götürdüm bunları kaldıkları yere kadar. Adam memnun ben huzurlu. "Have a nice holiday" "Bye"... Günün birinde sorarlar belki ona Türkiye 'yi biliyor musunuz diye? Çanakkale diye bir şehir var dese güzel olmaz mı?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...