Rasim Bolat 2 Temmuz 2014 Paylaş 2 Temmuz 2014 bir iki aya kadar uzun süredir uğraşmadığım aracıma ses sistemi için iki adet hoparlör eksiğim kaldı oval mi ? mid bass mı? bir takım mid bass mevcut zaten; ikinciyi mid mi alayım yoksa oval mi amacım Türk halk müziği, sanat müziği, özgün müzikte şarkı sözlerinin net anlaşılabilecek şekilde boğulma olmadan dinlemek şuan sony XS-GTF ovalde karar kıldım ama sizden öneri bekliyorum Sony XS-GTF-6120 Oto hoparlor Mika ile Güçlendirilmiş Hücre Tipi Konik Woofer - Zengin ve derin bas sesi için ilk Mika ile Güçlendirilmiş Hücre tipi konik 6 inç x 12 inç (16 x 30 cm) araç içi hoparlör PEN - Net ve harika ses kalitesi için Polietilen Naftalat orta aralık PEI dome tweeter - Yüksek kalite, kristal netliğinde notalar için 25 mm polieterimid tweeter Yüksek güç kapasitesi - Azami güç: 400W ve nominal giriş gücü: 100W Darbe sabitleyici ve kauçuk surround - Yüksek güç kapasitesi ve düşük bozulma için Yorum bağlantısı
Misafir 2 Temmuz 2014 Paylaş 2 Temmuz 2014 harman-kardon veya Focal Onlar neymiş Burmester-Meridian-İnfinity-Bose-Bang&Olufsen gibi güçlü sistemler varken İlk 4'Lü 1. Burmester 2.Bang&Olufsen 3.Meridian 4.Bose Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım 2 Temmuz 2014 Paylaş 2 Temmuz 2014 Kullandığınız ana üniteye göre değişir. En önemli etken ana ünitedir. 1 Yorum bağlantısı
Uğur Çınar 2 Temmuz 2014 Paylaş 2 Temmuz 2014 Kullandığınız ana üniteye göre değişir. En önemli etken ana ünitedir. abi hala arıyorum Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım 2 Temmuz 2014 Paylaş 2 Temmuz 2014 abi hala arıyorum Al bi tane 9855R rahatla artık Yorum bağlantısı
Rasim Bolat 2 Temmuz 2014 Yazar Paylaş 2 Temmuz 2014 benim en fazla araç sistemine bağlayacağım para 1500- 2000 tl arası hayatta yüksek para bağlamam spl mi hiç işim olmaz sadece araç içerisinde 5+ 1 tadında araç içerisinde yetecek tarzda bir sistem kurmak kısaca yazayım elimdeki malzemeleri pioneer gm d 515 5 kanal amfi 500 tl sony gtx 121 ls subwoofer 240 tl 1takım sound magus mid 220 tl Sony XS-GTF-6120 oval 160 tl burada kararsızım pioneer 3550 teyp 250 tl pandizot 150 tl montaj 120 tl kablo sigorta v.s 100 tl Yorum bağlantısı
Rasim Bolat 2 Temmuz 2014 Yazar Paylaş 2 Temmuz 2014 neyse size sormak istediğim Tipik bir erkek sesi 85 Hz ile 180 Hz arasıdır. Aynı şekilde bir bayan sesi de 165 Hz ile 255 Hz arasıdır. benim alacağım oval mi? mid mi? olsun. bu hz aralığında bass sesi alabilirmiyim alpine, kenwood, pioneer oval çok bu degerlerde ama sony 35 hz ye kadar iniyor diger hiç biri bu degerlere inemiyor ayrıca bu oval (16 x 30 cm) diğerleri 6*9 inç Yorum bağlantısı
Alper Keskin 3 Temmuz 2014 Paylaş 3 Temmuz 2014 Müzik tarzınıza göre sq (sound quality) odaklı bir sistem amaçlıyorsunuz belliki.Oval hoparlörlerden sq amaçlı ses alamazsınız.Ovallaer bütün ses aralıklarını tek bir hoparlörde bitirmek için (işin kolayına kaçanlar için) tasarlanmış bolt on (tak çalıştır) kitlerdir.Üzerinde bass için 1 mid için(1 veya 2) ve tiz için (1 veya 2) kanalı aynı anda bulundururlar.Fakat mid ve tiz için gereken filtrelemeler basit kondansatörlerle yapılır ki çok ta efektif değildir. Tabi ki kalitenin fiyatı da farklıdır.Belli bir seviyeden sonra ürünlerin fiyat aralığı o kadar yükselir ki gerçekten kaliteli bir ses sistemi amaçlıyorsanız aracınızın fiyatını bile katlayacak bileşenler bulabilirsiniz.Aklınızdaki sesi elde etmek için en ulaşılabilir yöntem kaliteli mid takımları alarak (marka vermiyorum çünkü sınırı bütçeniz belirleyecek) mümkünse bu midleri aktif olarak beslemek ve bu midlerin bileşenlerini en uygun ve kayıpsız şekilde konumlandırmak olmalı.Bu midleri beslemek için yine sq odaklı amplifikatörler ve ses işlemcisi kaliteli bir ana üniteye ayrıca sahne düzeni yaratmak için ikincil bir elektronik ses işlemcisine ihtiyacınız var.Elektronik ses işlemcisi ile yapacağınız ayarlamalarla her bileşene ait kesme frekanslarını ve gecikme sürelerini ayarlayarak kulak zevkinize bağlı optimum ses sisteminizi oluşturmaya çalışacaksınız... 2 Yorum bağlantısı
Misafir 3 Temmuz 2014 Paylaş 3 Temmuz 2014 Müzik tarzınıza göre sq (sound quality) odaklı bir sistem amaçlıyorsunuz belliki.Oval hoparlörlerden sq amaçlı ses alamazsınız.Ovallaer bütün ses aralıklarını tek bir hoparlörde bitirmek için (işin kolayına kaçanlar için) tasarlanmış bolt on (tak çalıştır) kitlerdir.Üzerinde bass için 1 mid için(1 veya 2) ve tiz için (1 veya 2) kanalı aynı anda bulundururlar.Fakat mid ve tiz için gereken filtrelemeler basit kondansatörlerle yapılır ki çok ta efektif değildir. Tabi ki kalitenin fiyatı da farklıdır.Belli bir seviyeden sonra ürünlerin fiyat aralığı o kadar yükselir ki gerçekten kaliteli bir ses sistemi amaçlıyorsanız aracınızın fiyatını bile katlayacak bileşenler bulabilirsiniz.Aklınızdaki sesi elde etmek için en ulaşılabilir yöntem kaliteli mid takımları alarak (marka vermiyorum çünkü sınırı bütçeniz belirleyecek) mümkünse bu midleri aktif olarak beslemek ve bu midlerin bileşenlerini en uygun ve kayıpsız şekilde konumlandırmak olmalı.Bu midleri beslemek için yine sq odaklı amplifikatörler ve ses işlemcisi kaliteli bir ana üniteye ayrıca sahne düzeni yaratmak için ikincil bir elektronik ses işlemcisine ihtiyacınız var.Elektronik ses işlemcisi ile yapacağınız ayarlamalarla her bileşene ait kesme frekanslarını ve gecikme sürelerini ayarlayarak kulak zevkinize bağlı optimum ses sisteminizi oluşturmaya çalışacaksınız... Doktor Bey. Benimde böbreğim ağrıyor. Ne tavsiye edesiniz? Şaka bir yana, mükemmel profesyonellikte bir anlatım olmuş Alper. Yorum bağlantısı
Alper Keskin 3 Temmuz 2014 Paylaş 3 Temmuz 2014 Doktor Bey. Benimde böbreğim ağrıyor. Ne tavsiye edesiniz? Şaka bir yana, mükemmel profesyonellikte bir anlatım olmuş Alper. Abi sana bir reçete yazıyorum bunu tok karna sabah akşam içeceksin En anlaşılabilir biçimde amacına ulaşabilmesi adına yazdığım metinde faydam dokunursa ne mutlu bana 1 Yorum bağlantısı
Ayhan Asil 3 Temmuz 2014 Paylaş 3 Temmuz 2014 Müzik tarzınıza göre sq (sound quality) odaklı bir sistem amaçlıyorsunuz belliki.Oval hoparlörlerden sq amaçlı ses alamazsınız.Ovallaer bütün ses aralıklarını tek bir hoparlörde bitirmek için (işin kolayına kaçanlar için) tasarlanmış bolt on (tak çalıştır) kitlerdir.Üzerinde bass için 1 mid için(1 veya 2) ve tiz için (1 veya 2) kanalı aynı anda bulundururlar.Fakat mid ve tiz için gereken filtrelemeler basit kondansatörlerle yapılır ki çok ta efektif değildir. Tabi ki kalitenin fiyatı da farklıdır.Belli bir seviyeden sonra ürünlerin fiyat aralığı o kadar yükselir ki gerçekten kaliteli bir ses sistemi amaçlıyorsanız aracınızın fiyatını bile katlayacak bileşenler bulabilirsiniz.Aklınızdaki sesi elde etmek için en ulaşılabilir yöntem kaliteli mid takımları alarak (marka vermiyorum çünkü sınırı bütçeniz belirleyecek) mümkünse bu midleri aktif olarak beslemek ve bu midlerin bileşenlerini en uygun ve kayıpsız şekilde konumlandırmak olmalı.Bu midleri beslemek için yine sq odaklı amplifikatörler ve ses işlemcisi kaliteli bir ana üniteye ayrıca sahne düzeni yaratmak için ikincil bir elektronik ses işlemcisine ihtiyacınız var.Elektronik ses işlemcisi ile yapacağınız ayarlamalarla her bileşene ait kesme frekanslarını ve gecikme sürelerini ayarlayarak kulak zevkinize bağlı optimum ses sisteminizi oluşturmaya çalışacaksınız... Kimin hemşehrisi beeee..... yürü be koçum kim tutar seni... Abi sana bir reçete yazıyorum bunu tok karna sabah akşam içeceksin En anlaşılabilir biçimde amacına ulaşabilmesi adına yazdığım metinde faydam dokunursa ne mutlu bana Teknik analizine sağlık... 1 Yorum bağlantısı
Alper Keskin 3 Temmuz 2014 Paylaş 3 Temmuz 2014 Kimin hemşehrisi beeee..... yürü be koçum kim tutar seni... Teknik analizine sağlık... Forumun amacı bu zaten abi Saygılar... 2 Yorum bağlantısı
Rasim Bolat 3 Temmuz 2014 Yazar Paylaş 3 Temmuz 2014 sonunda beni anlayan biri çıktı şimdiki aracıma idareten set kurmak istiyorum bangır bangır bağırtmak gibi bir amacım yok ovalden vazgeçtim mid bakalım artık .. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 3 Temmuz 2014 Paylaş 3 Temmuz 2014 hoparlör teknik özellekileri iyi de, nereye takılacak bunlar? ses kalitesi ile oval / yuvarlak olması arasında bir doğru orantı yoktur Yorum bağlantısı
Rasim Bolat 3 Temmuz 2014 Yazar Paylaş 3 Temmuz 2014 arkaya pandizot yaptıracam, ön kapıyıda hertz 5*7 ovalını taktıracam arkaya 4 mid, bagaja slim woofer planım bu şekilde... Yorum bağlantısı
Misafir 3 Temmuz 2014 Paylaş 3 Temmuz 2014 (düzenlendi) Ideal sahne ortami sesi ana unitenin ortasindan kulak hizasindan biraz asagida duymaniz demektir. Araclarda dd veya dts formatlari cok tutmadi ancak volvo'nun s70'ler (97-2000) yillarinda nadir olarak on konsolun cama bakan kisminda merkez hoparlorlu modelleri mevcuttu. Aracin icersinde akustik saglamak sadece bilesenlerle mumkun degil. Ozellikler hoparlorlerin izolasyonu ve konumu ev sinemasi ya da ses sistemleri kadar esnek ayarlanamadigindan nice bose, harman cardonlu modeller, performans yetersizligi nedeni ile degistiriliyor. Arac icersindeki alan kucuk oldugu icin de cok audiofil bir yapida degilseniz ve bas yerine frekanslarin ayrimini duyarak dinlemek istiyorsaniz daha dusuk kaliteli ve ucuz sistemlerle verim alinabilir. Açikcasi arac icersinde ses sistemi yatirimlari verilenin karsiliginin bulunamadigi, kaliteyi bulmak bir yana surekli arac degisimlerinde sureclerin bastan yasandigi mesakatli evreler. Cok beklentiniz olmadiginda zevkli bir ugras ama cita yukseldikce eziyetli hale gelebilir. Saygilarimla. 3 Temmuz 2014 tarihinde Evren İskent tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts