İçeriğe Yönlendir

Şarkıda Insan Sesini En Net Hangi Hoparlörden Alırım

Rasim Bolat

Recommended Posts

Rasim Bolat

bir iki aya kadar uzun süredir uğraşmadığım aracıma  ses sistemi için iki adet hoparlör eksiğim kaldı  

oval mi ? mid bass mı? bir takım mid bass mevcut zaten; ikinciyi mid mi alayım yoksa oval mi 

amacım  Türk halk müziği,  sanat müziği, özgün müzikte şarkı sözlerinin net anlaşılabilecek şekilde boğulma olmadan dinlemek   

şuan sony XS-GTF ovalde karar kıldım ama sizden öneri bekliyorum   

Sony XS-GTF-6120 Oto hoparlor 

Mika ile Güçlendirilmiş Hücre Tipi Konik Woofer - Zengin ve derin bas sesi için ilk Mika ile Güçlendirilmiş Hücre tipi konik 6 inç x 12 inç (16 x 30 cm) araç içi hoparlör

PEN - Net ve harika ses kalitesi için Polietilen Naftalat orta aralık

PEI dome tweeter - Yüksek kalite, kristal netliğinde notalar için 25 mm polieterimid tweeter

Yüksek güç kapasitesi - Azami güç: 400W ve nominal giriş gücü: 100W

Darbe sabitleyici ve kauçuk surround - Yüksek güç kapasitesi ve düşük bozulma için

Yorum bağlantısı

harman-kardon veya Focal

Onlar neymiş :D Burmester-Meridian-İnfinity-Bose-Bang&Olufsen gibi güçlü sistemler varken :)

İlk 4'Lü

1. Burmester

2.Bang&Olufsen

3.Meridian

4.Bose

Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım

Kullandığınız ana üniteye göre değişir. En önemli etken ana ünitedir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Uğur Çınar

Kullandığınız ana üniteye göre değişir. En önemli etken ana ünitedir.

abi hala arıyorum :D 

Yorum bağlantısı
Rasim Bolat

benim en fazla araç sistemine bağlayacağım para 1500- 2000 tl arası hayatta yüksek para bağlamam spl mi  hiç işim olmaz sadece araç içerisinde 5+ 1 tadında  araç içerisinde yetecek tarzda bir sistem kurmak kısaca yazayım elimdeki malzemeleri 

pioneer  gm d 515 5 kanal amfi 500 tl

sony gtx 121 ls subwoofer  240 tl

1takım sound magus mid 220 tl

Sony XS-GTF-6120  oval 160 tl   burada kararsızım

pioneer  3550 teyp 250 tl 

pandizot    150 tl 

montaj 120 tl  

kablo sigorta v.s 100 tl

Yorum bağlantısı
Rasim Bolat

neyse size sormak istediğim Tipik bir erkek sesi 85 Hz ile 180 Hz arasıdır. Aynı şekilde bir bayan sesi de 165 Hz ile 255 Hz arasıdır.  benim alacağım oval  mi? mid mi? olsun.  bu hz aralığında bass sesi alabilirmiyim alpine, kenwood, pioneer oval çok bu degerlerde  ama sony  35 hz ye kadar iniyor  diger hiç biri bu degerlere inemiyor  ayrıca bu oval (16 x 30 cm)  diğerleri 6*9 inç 

Yorum bağlantısı
Alper Keskin

Müzik tarzınıza göre sq (sound quality) odaklı bir sistem amaçlıyorsunuz belliki.Oval hoparlörlerden sq amaçlı ses alamazsınız.Ovallaer bütün ses aralıklarını tek bir hoparlörde bitirmek için (işin kolayına kaçanlar için) tasarlanmış bolt on (tak çalıştır) kitlerdir.Üzerinde bass için 1  mid için(1 veya 2) ve tiz için (1 veya 2) kanalı aynı anda bulundururlar.Fakat mid ve tiz için gereken filtrelemeler basit kondansatörlerle yapılır ki çok ta efektif değildir.  Tabi ki kalitenin fiyatı da farklıdır.Belli bir seviyeden sonra ürünlerin fiyat aralığı o kadar yükselir ki gerçekten kaliteli bir ses sistemi amaçlıyorsanız aracınızın fiyatını bile katlayacak bileşenler bulabilirsiniz.Aklınızdaki sesi elde etmek için en ulaşılabilir yöntem kaliteli mid takımları alarak (marka vermiyorum çünkü sınırı bütçeniz belirleyecek) mümkünse bu midleri aktif olarak beslemek ve bu midlerin bileşenlerini en uygun ve kayıpsız şekilde konumlandırmak olmalı.Bu midleri beslemek için yine sq odaklı amplifikatörler ve ses işlemcisi kaliteli bir ana üniteye ayrıca sahne düzeni yaratmak için ikincil bir elektronik ses işlemcisine ihtiyacınız var.Elektronik ses işlemcisi ile yapacağınız ayarlamalarla her bileşene ait kesme frekanslarını ve gecikme sürelerini ayarlayarak kulak zevkinize bağlı optimum ses sisteminizi oluşturmaya çalışacaksınız...

• Beğen 2
Yorum bağlantısı

Müzik tarzınıza göre sq (sound quality) odaklı bir sistem amaçlıyorsunuz belliki.Oval hoparlörlerden sq amaçlı ses alamazsınız.Ovallaer bütün ses aralıklarını tek bir hoparlörde bitirmek için (işin kolayına kaçanlar için) tasarlanmış bolt on (tak çalıştır) kitlerdir.Üzerinde bass için 1  mid için(1 veya 2) ve tiz için (1 veya 2) kanalı aynı anda bulundururlar.Fakat mid ve tiz için gereken filtrelemeler basit kondansatörlerle yapılır ki çok ta efektif değildir.  Tabi ki kalitenin fiyatı da farklıdır.Belli bir seviyeden sonra ürünlerin fiyat aralığı o kadar yükselir ki gerçekten kaliteli bir ses sistemi amaçlıyorsanız aracınızın fiyatını bile katlayacak bileşenler bulabilirsiniz.Aklınızdaki sesi elde etmek için en ulaşılabilir yöntem kaliteli mid takımları alarak (marka vermiyorum çünkü sınırı bütçeniz belirleyecek) mümkünse bu midleri aktif olarak beslemek ve bu midlerin bileşenlerini en uygun ve kayıpsız şekilde konumlandırmak olmalı.Bu midleri beslemek için yine sq odaklı amplifikatörler ve ses işlemcisi kaliteli bir ana üniteye ayrıca sahne düzeni yaratmak için ikincil bir elektronik ses işlemcisine ihtiyacınız var.Elektronik ses işlemcisi ile yapacağınız ayarlamalarla her bileşene ait kesme frekanslarını ve gecikme sürelerini ayarlayarak kulak zevkinize bağlı optimum ses sisteminizi oluşturmaya çalışacaksınız...

Doktor Bey. Benimde böbreğim ağrıyor. Ne tavsiye edesiniz?  :crazy: Şaka bir yana, mükemmel profesyonellikte bir anlatım olmuş Alper.  :bravo:

Yorum bağlantısı
Alper Keskin

Doktor Bey. Benimde böbreğim ağrıyor. Ne tavsiye edesiniz?  :crazy: Şaka bir yana, mükemmel profesyonellikte bir anlatım olmuş Alper.  :bravo:

Abi sana bir reçete yazıyorum  :coffee:  bunu tok karna sabah akşam içeceksin  :crazy: En anlaşılabilir biçimde amacına ulaşabilmesi adına yazdığım metinde faydam dokunursa ne mutlu bana  :biggrin:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ayhan Asil

Kimin hemşehrisi beeee..... yürü be koçum kim tutar seni... :bravo:  :flowers:

Abi sana bir reçete yazıyorum  :coffee:  bunu tok karna sabah akşam içeceksin  :crazy: En anlaşılabilir biçimde amacına ulaşabilmesi adına yazdığım metinde faydam dokunursa ne mutlu bana  :biggrin:

Teknik analizine sağlık...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Alper Keskin

Kimin hemşehrisi beeee..... yürü be koçum kim tutar seni... :bravo:  :flowers:

Teknik analizine sağlık...

Forumun amacı bu zaten abi ;) Saygılar...

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Rasim Bolat

sonunda beni anlayan biri çıktı şimdiki aracıma idareten  set kurmak istiyorum  bangır bangır bağırtmak gibi bir amacım yok ovalden vazgeçtim  mid bakalım  artık .. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

hoparlör teknik özellekileri iyi de, nereye takılacak bunlar? ses kalitesi ile oval / yuvarlak olması arasında bir doğru orantı yoktur

Yorum bağlantısı
Rasim Bolat

arkaya pandizot yaptıracam,  ön kapıyıda hertz 5*7 ovalını taktıracam arkaya 4 mid,  bagaja slim woofer  planım bu şekilde...

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Ideal sahne ortami sesi ana unitenin ortasindan kulak hizasindan biraz asagida duymaniz demektir. Araclarda dd veya dts formatlari cok tutmadi ancak volvo'nun s70'ler (97-2000) yillarinda nadir olarak on konsolun cama bakan kisminda merkez hoparlorlu modelleri mevcuttu.

Aracin icersinde akustik saglamak sadece bilesenlerle mumkun degil. Ozellikler hoparlorlerin izolasyonu ve konumu ev sinemasi ya da ses sistemleri kadar esnek ayarlanamadigindan nice bose, harman cardonlu modeller, performans yetersizligi nedeni ile degistiriliyor.

Arac icersindeki alan kucuk oldugu icin de cok audiofil bir yapida degilseniz ve bas yerine frekanslarin ayrimini duyarak dinlemek istiyorsaniz daha dusuk kaliteli ve ucuz sistemlerle verim alinabilir. Açikcasi arac icersinde ses sistemi yatirimlari verilenin karsiliginin bulunamadigi, kaliteyi bulmak bir yana surekli arac degisimlerinde sureclerin bastan yasandigi mesakatli evreler. Cok beklentiniz olmadiginda zevkli bir ugras ama cita yukseldikce eziyetli hale gelebilir.

Saygilarimla.

tarihinde Evren İskent tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...