Cihan Beliceli 5 Temmuz 2014 Paylaş 5 Temmuz 2014 Arkadaslar resimde görülen hortum koruk kismi alt tarafindan patladi (turbo hortumu sanirsam) 90 km gectikten sonra fan ufleme sesi gibi ses yapiyor. Dun aksam didime gelirken oldu olay maalesef aydin yetkili serviste bu parçadan yok. Yarin manisaya donmem gerekiyor. Manisada ki servisi aradim 80 km gecmeden yavas yavas gelirsen birsey olmaz dedi. Bu körüklü kisma emaneten ne sarabilirim yolda giderken daha buyuk bir sorun cikarmasin. Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban 5 Temmuz 2014 Paylaş 5 Temmuz 2014 (düzenlendi) Bant iş görür, devire dikkat ederek gidebilirsiniz servise, bişey olmaz..2000 devri geçmemeye çalışın..Az devir az turbo basıncı demek ve az hava kaçağı ile motor saçmalamaz 5 Temmuz 2014 tarihinde Abdurrahman Balaban tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 5 Temmuz 2014 Paylaş 5 Temmuz 2014 Bu kısımları tamir eden birisi olmuştu sanki..Yanlış hatırlamıyorsam..Geçmiş olsun. 1 Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban 5 Temmuz 2014 Paylaş 5 Temmuz 2014 Bu kısımları tamir eden birisi olmuştu sanki..Yanlış hatırlamıyorsam..Geçmiş olsun. Basınçlı bölge, tamir mantıklı değil Yorum bağlantısı
Mustafa Şahin2 5 Temmuz 2014 Paylaş 5 Temmuz 2014 Bant iş görür, devire dikkat ederek gidebilirsiniz servise, bişey olmaz..2000 devri geçmemeye çalışın..Az devir az turbo basıncı demek ve az hava kaçağı ile motor saçmalamaz bant işi görmez abi.turbo sonucta basınc deler gecer ortalığı. bant kurtarmaz tek care değişecek.böyle kullanılmaya da devam ederse siyah duman atar ve turboyu eline alma ihtimali var Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban 5 Temmuz 2014 Paylaş 5 Temmuz 2014 bant işi görmez abi.turbo sonucta basınc deler gecer ortalığı. bant kurtarmaz tek care değişecek.böyle kullanılmaya da devam ederse siyah duman atar ve turboyu eline alma ihtimali var Servise gidene kadar mustafa Yorum bağlantısı
Cihan Beliceli 5 Temmuz 2014 Yazar Paylaş 5 Temmuz 2014 Benimde aklima bant yafa strec film mi ceksem diye dusundum ama anlasilan borudaki basinc buna musade etmiyecek. Anlasilan 80 gecmeden tingir mingir manisaya gideceğiz Yorum bağlantısı
Fatih Öztürk27 5 Temmuz 2014 Paylaş 5 Temmuz 2014 Geçmiş olsun. Bantlayıp en kısa sürede değiştirmeye bakın. Tamir edilse de muhtemelen başka yerden patlar. Yorum bağlantısı
Mustafa Şahin2 5 Temmuz 2014 Paylaş 5 Temmuz 2014 Servise gidene kadar mustafa hiç fayda etmez abim 2000 deviri geç sonra bi bak bakalım o bant yerinde duruyormu tecrübeyle sabit Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban 5 Temmuz 2014 Paylaş 5 Temmuz 2014 hiç fayda etmez abim 2000 deviri geç sonra bi bak bakalım o bant yerinde duruyormu tecrübeyle sabit Tekrar izah edeyim, bant sadece daha çok hava kaçmasın diye servise gidene kadar önlem, işe yaramayacağını ve devir artıkça basınç artıp havanın kaçacak yer bulacağını çok iyi biliyorum..ilk cevaba tekrar bi göz at Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 5 Temmuz 2014 Paylaş 5 Temmuz 2014 Tamir olmaz diye kestirip atmayın arkadaşlar.. http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/233065-motor-%C3%BCst-turbo-borusu/ Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban 5 Temmuz 2014 Paylaş 5 Temmuz 2014 Tamir olmaz diye kestirip atmayın arkadaşlar.. http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/233065-motor-%C3%BCst-turbo-borusu/ Tekrar patlayıp ne zaman yolda bırakacağı belli olmayacak,bu riske değer mi..Orjinali alınmalı özellikle, MARKIV yazar üzerinde..Şu an aracımda yedek olarak bulunuyor mesela Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 5 Temmuz 2014 Paylaş 5 Temmuz 2014 Tekrar patlayıp ne zaman yolda bırakacağı belli olmayacak,bu riske değer mi..Orjinali alınmalı özellikle, MARKIV yazar üzerinde..Şu an aracımda yedek olarak bulunuyor mesela Ya değer veya değmez bence önemli olan o değil. Önemli olan tamir edilip edilemeyeceği..Tamir edilebiliyor ama 5 gün ama 5 ay ama 5 yıl dayanır. Ben buna bakarım.. Servise bile gidecek şekilde tamir olmaz denilmemeli. Diğer konu da tamiri yapan arkadaş belki de hala kullanıyor Yorum bağlantısı
Mustafa Çayır 5 Temmuz 2014 Paylaş 5 Temmuz 2014 zamanında ben değiştirmiştim. çıkan parça da dolabımda eski focusdan hatıra Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban 5 Temmuz 2014 Paylaş 5 Temmuz 2014 (düzenlendi) Ya değer veya değmez bence önemli olan o değil. Önemli olan tamir edilip edilemeyeceği..Tamir edilebiliyor ama 5 gün ama 5 ay ama 5 yıl dayanır. Ben buna bakarım.. Servise bile gidecek şekilde tamir olmaz denilmemeli. Diğer konu da tamiri yapan arkadaş belki de hala kullanıyor Gaz pedalını dibe yasladığında , turbo '' yokmu patlatacak bir boru '' diye etrafa bakınır,herşey yolunda ise manifold contalarını yoklar 5 Temmuz 2014 tarihinde Abdurrahman Balaban tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 5 Temmuz 2014 Paylaş 5 Temmuz 2014 Gaz pedalına dibe yasladığında , turbo '' yokmu patlatacak bir boru '' diye etrafa bakınır,herşey yolunda ise manifold contalarını yoklar İşte bu yüzden hiç turbo dizel aracım olmadı Forever LPG. 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Çayır 5 Temmuz 2014 Paylaş 5 Temmuz 2014 Gaz pedalına dibe yasladığında , turbo '' yokmu patlatacak bir boru '' diye etrafa bakınır,herşey yolunda ise manifold contalarını yoklar turbo patlatacak boru ararken, saplayacak birilerini de arar abi. unutmamak lazım İşte bu yüzden hiç turbo dizel aracım olmadı : Forever LPG. Ayhan abi sen bi tdci kullan da hele 3-5 gün. bi tadını al. bak bi daha biniyo musun lpg kağnısına Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen 5 Temmuz 2014 Paylaş 5 Temmuz 2014 filtreden turbo girişine kadar olan kısım değilmi orası? basınç olmaması lazım sanki orada geçmiş olsun Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban 5 Temmuz 2014 Paylaş 5 Temmuz 2014 manifold girişi ,basınç zirvede Yorum bağlantısı
Cihan Beliceli 5 Temmuz 2014 Yazar Paylaş 5 Temmuz 2014 Benim sıkıntım sadece manisaya gidene kadar sonrasi parca zaten degisecek Yorum bağlantısı
Cihan Beliceli 6 Temmuz 2014 Yazar Paylaş 6 Temmuz 2014 Bir sikinti olmadan 1500 deviri gecmeden 2 saate geldigim yolu 3.5 saatte geldim. Umarim gorunmeyen buyuk yaralar acmamisimdir aracima. Yorum bağlantısı
İsa Enes Çoban 6 Temmuz 2014 Paylaş 6 Temmuz 2014 Aynı olay başıma geldi intercooler hortumu yarılmıştı özel servis 350 500 lira gibi bir rakam çekti özel Ford servisinde 100 liraya hallettim bilginiz olsun Yorum bağlantısı
Cihan Beliceli 6 Temmuz 2014 Yazar Paylaş 6 Temmuz 2014 Bakalim servis ne kadar diyecek. Eee tabi bizde arastirma isine girecegiz Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban 6 Temmuz 2014 Paylaş 6 Temmuz 2014 Bakalim servis ne kadar diyecek. Eee tabi bizde arastirma isine girecegiz 110 tl ye almıştım o hortumu 1 yıl önce .. Yorum bağlantısı
Recommended Posts