İçeriğe Yönlendir

3000 Rmpde Hızınız Kaç? Sanırım Sorun Var

Celal Altan

Recommended Posts

Celal Altan

İyi günler. Başka bir forumda 2007 model 1.6 125lik mondeonun 3 bin devirde 120 ile gittiğini gördüm. Bizimki 3 bin devirde 100 205 arası bir hızda oluyor. Bizimkindemi bir sorun var acaba? Sizinkiler ne kadar hız yapıyor? Neyden olmuş olabilir bu? Cevaplarınız için teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Fatih Öztürk27

100-105 yazacaktınız galiba. Baskı balatadan başlanabilir .

Yorum bağlantısı
Celal Altan

1.6 125 beygir Benzinli hocam iki araçta. İkiside mondeo. Sadece biri 2007 model. Diğeri 2009. Evet pardon 100-105 diyecektim. Baskı balatadan şikayetim yok. Bir sorun algılayamadım. Gayet iyi kavrıyor.

Yorum bağlantısı
Alper Taş
(düzenlendi)

Lastik jant ebatındandır. 2009 larda 16 jant var. 16 jantın ortalama lastik çevresi 190 küsür cm. 17 jantın 200 küsür. 18 jant 210 küsür cm. Şanjuman ve motor aynı ise devire göre hız farkı lastik ebadından kaynaklanır. Aracın zorlanmayacağı düz yolda büyük ebat mondeoda yakıttan biraz tasarruf ettirir.( Devir yüksek olmadığı için) Lakin kasaya oranla biraz ağır kalan motor kalkışlarda ve zorlanmalarda yakıtı arttırıp performansı düşürür. Moment hesabı. Basit bir örnek olarak olsada jantları 14 inç taksanız araç ok gibi fırlar, lakin sık vites değiştirirsiniz ve 100 km hızda atıyorum 3500 devir olur. Büyük jant için de tersi geçerli. Bu durumdan ben de şikayetçiyim. Uzun yolda gereksiz torkla gidiyorum. Ama motoru kasaya dengelemek için yapmış olabilirler.  Baskı balatada sorun olsa gaza basınca araç bağırır ama hızlanmaz. Başıma geldi oradan biliyorum.Çok tehlikeli bir durum.

tarihinde Alper Taş tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Lastik jant ebatındandır. 2009 larda 16 jant var. 16 jantın ortalama lastik çevresi 190 küsür cm. 17 jantın 200 küsür. 18 jant 210 küsür cm. Şanjuman ve motor aynı ise devire göre hız farkı lastik ebadından kaynaklanır. Aracın zorlanmayacağı düz yolda büyük ebat mondeoda yakıttan biraz tasarruf ettirir.( Devir yüksek olmadığı için) Lakin kasaya oranla biraz ağır kalan motor kalkışlarda ve zorlanmalarda yakıtı arttırıp performansı düşürür. Moment hesabı. Basit bir örnek olarak olsada jantları 14 inç taksanız araç ok gibi fırlar, lakin sık vites değiştirirsiniz ve 100 km hızda atıyorum 3500 devir olur. Büyük jant için de tersi geçerli. Bu durumdan ben de şikayetçiyim. Uzun yolda gereksiz torkla gidiyorum. Ama motoru kasaya dengelemek için yapmış olabilirler.  Baskı balatada sorun olsa gaza basınca araç bağırır ama hızlanmaz. Başıma geldi oradan biliyorum.Çok tehlikeli bir durum.

Lasit ebatları janta uyumlu ise değişmez. Örneğin 205*55*16 ile 205*50*17 aynı.

Yorum bağlantısı
Bahadır Akdemir

İyi günler. Başka bir forumda 2007 model 1.6 125lik mondeonun 3 bin devirde 120 ile gittiğini gördüm. Bizimki 3 bin devirde 100 205 arası bir hızda oluyor. Bizimkindemi bir sorun var acaba? Sizinkiler ne kadar hız yapıyor? Neyden olmuş olabilir bu? Cevaplarınız için teşekkür ederim.

100 km.

Yorum bağlantısı
Mehmet Pınar

Lastik ebatı farklılığı km saatinde göremeyiz..

Öyle olsaydı 90km/h sabit hızla otobüs ve taksi aynı hızlarda gitmezdi.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman

Çok yaşa mehmet
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Dere

90 km ile giden otobüs ve taksinin aynı hızda gitme konusunu inceleyelim bi ara... :crazy: Bi de bana deli derler.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Pınar

90 km ile giden otobüs ve taksinin aynı hızda gitme konusunu inceleyelim bi ara... :crazy: Bi de bana deli derler.

Bir keresinde arkadaşlarla çok tartıştık bu konuyu.En son gidip otobüsçü abilere soralım dedik.Ordan ayrıldığımızda kendi aralarında tartışmaya devam ediyorlardı.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Dere

Bir keresinde arkadaşlarla çok tartıştık bu konuyu.En son gidip otobüsçü abilere soralım dedik.Ordan ayrıldığımızda kendi aralarında tartışmaya devam ediyorlardı.

90'la giden iki aracın aynı hızda gittiğini mi tartıştınız, gitmediğini mi? Hangi grup daha akıllı diye karar vericem de. :seytan:

Bu bağlamda, bütün araçlar aynı hızda durur di mi Memet'çim? Ha, gülüm? :crazy:

Yorum bağlantısı
Murat Dere

90 ile giden iki aracın aynı mesafede ilerlediğini tartıştık.

Aynı mesafe başka, aynı hız başka tabe. ;) Şimdi oldu janim. :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Öztürk27

Aynı mesafe başka, aynı hız başka tabe. ;) Şimdi oldu janim. :D

Bu konu iyiymiş. Şimdi otobüs mü hızlı yoksa otomobil mi? Yada hangisi 1 saatte daha çok gider? :D  Hocam hiç affetmiyorsunuz varya. :biggrin:

Yorum bağlantısı
Murat Dere

Bu konu iyiymiş. Şimdi otobüs mü hızlı yoksa otomobil mi? Yada hangisi 1 saatte daha çok gider? :D Hocam hiç affetmiyorsunuz varya. :biggrin:

Conımsın. 1 kilo demir mi ağırdır, 1 ton pamuk mu daha hafif? :crazy:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Çağlayan

Mondeo 2008 1.6 var. 3000 devirde Benim araba 105 km saatle gidiyor

Baski balata yeni degisti. Atesleme sistemi komple degisti Ama bu aracin devirlenmesinde bence problemler var. Gazda bayirda 50 km hiza kadar dusuyorum. Benimde sinirlerim bozuluyo. Katalatik konvertor ve manifolt temizligi yapsak aceba faydasi olur mu? 2500 devirlerde arac bence problemli.

Yorum bağlantısı
Soner Alp

Mondeo 2008 1.6 var. 3000 devirde Benim araba 105 km saatle gidiyor

Baski balata yeni degisti. Atesleme sistemi komple degisti Ama bu aracin devirlenmesinde bence problemler var. Gazda bayirda 50 km hiza kadar dusuyorum. Benimde sinirlerim bozuluyo. Katalatik konvertor ve manifolt temizligi yapsak aceba faydasi olur mu? 2500 devirlerde arac bence problemli.

Normali bu malesef...

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...