Bekir Burak Aydos 22 Ağustos 2014 Yazar Paylaş 22 Ağustos 2014 yazılımla alakası oldukca fazla çünkü rolanti valfi beyinden aldığı değerlere göre rolantiyi sabitlemeye calışıyor yani örnek vermek gerekirse direksiyon pompası fazla güç çektiğinde rolanti valfinin ne kadar nerede rolantide durmasını beyin aracılığı ile yapıyor beyindeki yazılımla işlem yaptığına göre yazılımla çözülme ihtimali %80 diyebilirim. tabiki tercih senin birçok kişi rölanti problemi yüzünden valf, kelebek sensörü ,akü değişimi yapıp problemlerinin değişmediğini yazılımla düzeldiğinden bahsetmiş istersen benim aracımla şüphelendiğin bir malzeme varsa değiştirip deneyebiliriz masrafa girmemiş olursun Senin araçta farları açınca, yada kalorifer, AC falan açınca titreme hiç olmuyormu ? Yorum bağlantısı
Bahri Tepegöz 22 Ağustos 2014 Paylaş 22 Ağustos 2014 (düzenlendi) Senin araçta farları açınca, yada kalorifer, AC falan açınca titreme hiç olmuyormu ? farları açınca 800 devirden 700 devre falan düşüyor klimada 500 devire düşüyor çoğu zamanda klimada 500 devire inip 1000 devirlere inip çıkıyor inip çıkıyor rölanti sürekli oynuyor. özel bir ford servisine gittim durumu anlattım ilk dediği yazılımına bir bakalım dedi gözümün önünde cihazla baktı ve rölanti valfi için sonradan yazılım çıkmış banada cihazın ekranında gösterdi yazılım attırman gerekiyor dedi ama ben yaptırmadım 22 Ağustos 2014 tarihinde Bahri Tepegöz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Bekir Burak Aydos 24 Ağustos 2014 Yazar Paylaş 24 Ağustos 2014 farları açınca 800 devirden 700 devre falan düşüyor klimada 500 devire düşüyor çoğu zamanda klimada 500 devire inip 1000 devirlere inip çıkıyor inip çıkıyor rölanti sürekli oynuyor. özel bir ford servisine gittim durumu anlattım ilk dediği yazılımına bir bakalım dedi gözümün önünde cihazla baktı ve rölanti valfi için sonradan yazılım çıkmış banada cihazın ekranında gösterdi yazılım attırman gerekiyor dedi ama ben yaptırmadım Peki hocam senin araçta klima açıkken özellikle ilk kalkış anında aşırı bir güçsüzlük varmı ? yani araba resmen kalkmıyor arkadan biri çekiyormuşcasına, dün uzun yolda bize çok sıkıntı yaşattı. Virajlı dimdik yokuşta bir tırın arkasına takıldık mesela, tır durdu bizde durduk, tam kalkacağız araba yığıldı titremeye başladı falan. Klima düğmesine bastım kapattımda biraz kendine geldi. Yorum bağlantısı
Bahri Tepegöz 24 Ağustos 2014 Paylaş 24 Ağustos 2014 Peki hocam senin araçta klima açıkken özellikle ilk kalkış anında aşırı bir güçsüzlük varmı ? yani araba resmen kalkmıyor arkadan biri çekiyormuşcasına, dün uzun yolda bize çok sıkıntı yaşattı. Virajlı dimdik yokuşta bir tırın arkasına takıldık mesela, tır durdu bizde durduk, tam kalkacağız araba yığıldı titremeye başladı falan. Klima düğmesine bastım kapattımda biraz kendine geldi. aynen rampada klima açıkken kalkmak tam bir eziyet araba ölüyor resmen 2000-2500 devirden sonra birazdaha canlanıyor ama rampada tam bir eziyet ben rampada durunca klimayı ilk kalkışta kapatıyorum yoksa stop edecek gibi oluyor Yorum bağlantısı
Yasin Çalışkan 6 Eylül 2014 Paylaş 6 Eylül 2014 (düzenlendi) vaktim yok tam okuyamadım ama bu problem bendede oluyor nedeni konjektörden kaynaklanıyor.stabil biçimde düzgün elektrik vermediği için.sürekli alçalıp artan elektrik sarj dinamosundan geliyor dağıtımdada sorun oluyor.motocraftın konjektörü yok dendi bana bulamazsınız dendi alman malı taktık klasik usta deyimi butun bu model focuslarda var.. ayrıca şunu okumuştum yazılım yüklendiğinde klimadayken stop etme problemini çözdüklerini okumuştum ancak izmir ve kuşadasındaki servislere sorduğumda kuşadası yazılım yuklemiyoruz izmir tekrar yazılım yukleriz ama dediğiniz gbi bişey yok dendi ücretide 150 tl . 6 Eylül 2014 tarihinde Yasin Çalışkan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Bekir Burak Aydos 6 Eylül 2014 Yazar Paylaş 6 Eylül 2014 vaktim yok tam okuyamadım ama bu problem bendede oluyor nedeni konjektörden kaynaklanıyor.stabil biçimde düzgün elektrik vermediği için.sürekli alçalıp artan elektrik sarj dinamosundan geliyor dağıtımdada sorun oluyor.motocraftın konjektörü yok dendi bana bulamazsınız dendi alman malı taktık klasik usta deyimi butun bu model focuslarda var.. ayrıca şunu okumuştum yazılım yüklendiğinde klimadayken stop etme problemini çözdüklerini okumuştum ancak izmir ve kuşadasındaki servislere sorduğumda kuşadası yazılım yuklemiyoruz izmir tekrar yazılım yukleriz ama dediğiniz gbi bişey yok dendi ücretide 150 tl . Daha önce gösterdiğim bir oto elektrikciside konjektör lafı etmişti ama sonrada işi aküye bağlamıştı.(akü satabilmek için) Benim araçta elektrik kullanan cihazlar kapalıyken en ufak bir rölanti oynaması, titreme yok. Ne zamanki farı, kaloriferi vb.. açıyorum araç nefes alıp vermeye başlıyor adeta, farları kırparak hafiften. Senin konjektör kaça mal oldu ve markası neydi ? ayrıca konjektör benim bildiğim şarj dinamosu içerisinde bu modellerde. Değişimi falan nasıl oldu ? Ayrıca en önemlisi problemin tamamen giderildimi ? Teşekkürler. Yorum bağlantısı
Yasin Çalışkan 6 Eylül 2014 Paylaş 6 Eylül 2014 Markasını tam hatırlamıyorum ama alman malı olduğunu hatrlıyorum hatta ankaradan getrtmiştim.dinamoyu söküyorlar kayıştan falan çıkartılıyor tabi komple sökülüyor dinamo,kömürleride dahil açıyorlar birbirine yapışık onlar tam ayrıntılı hatrlamıyorum 2 yıl oldu. 50tl ye konjektör almıştım 20 tl de ustaya 70tlye işi bitrmiştim.benim ozamanki tek sorunum şarj etmiyordu. şimdiki sorunum *farların ve göstergelerin kısılıp parladığını*klima fanının yavaşlayıp hızlandığınıvs.yani elektriğin alçalıp yüksediği ustama sorduğumdaki cevap orjnal konjektör parçası türkiyede yok ithal ve yan sanayi ürünlerde bu sorunları meydana getiriyor buna yapılcak birşey yok boşuna masraf edersin demişti öylecede duruyor bıktım sorunlarından uğraşmıyorum artık.Heleki geçen akşam elektrik birden yükseldi göstergelerim epey aydınlandı sonra aku şarj etmedi 10snye ışığı yanık kaldı umrumda olmadı valla uğraşmıyorum artık. ) 1 Yorum bağlantısı
Bekir Burak Aydos 6 Eylül 2014 Yazar Paylaş 6 Eylül 2014 Markasını tam hatırlamıyorum ama alman malı olduğunu hatrlıyorum hatta ankaradan getrtmiştim.dinamoyu söküyorlar kayıştan falan çıkartılıyor tabi komple sökülüyor dinamo,kömürleride dahil açıyorlar birbirine yapışık onlar tam ayrıntılı hatrlamıyorum 2 yıl oldu. 50tl ye konjektör almıştım 20 tl de ustaya 70tlye işi bitrmiştim.benim ozamanki tek sorunum şarj etmiyordu. şimdiki sorunum *farların ve göstergelerin kısılıp parladığını *klima fanının yavaşlayıp hızlandığını vs. yani elektriğin alçalıp yüksediği ustama sorduğumdaki cevap orjnal konjektör parçası türkiyede yok ithal ve yan sanayi ürünlerde bu sorunları meydana getiriyor buna yapılcak birşey yok boşuna masraf edersin demişti öylecede duruyor bıktım sorunlarından uğraşmıyorum artık.Heleki geçen akşam elektrik birden yükseldi göstergelerim epey aydınlandı sonra aku şarj etmedi 10snye ışığı yanık kaldı umrumda olmadı valla uğraşmıyorum artık. ) Anladım hocam bende şarj sıkıntısı yok, diğer problemler mevcut. Bende aynı kafadayım bu arabaya para harcamaya değmiyor artık. 1 Yorum bağlantısı
Yasin Çalışkan 6 Eylül 2014 Paylaş 6 Eylül 2014 Anladım hocam bende şarj sıkıntısı yok, diğer problemler mevcut. Bende aynı kafadayım bu arabaya para harcamaya değmiyor artık. saçlarımı dökmeden bu sevdadan vazgeçtim.))) 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts