İçeriğe Yönlendir

Connect Kapı Fitili Nasıl Yapıştırılır?

Faruk Kaya

Recommended Posts

Faruk Kaya

Merhabalar, kullandığımız 2007 model Connect arabanın sağ arka kapak fitili attı ve bunun üzerine bir şekilde yapıştırırlar diyerek servise gittim ve gitmez olaydım 5 cm'lik bir yapıştırma için bütün fitiller değişecek dediler. Fiyatını sordum 250 tl olur işçilikle beraber dediler  :shok: yapıştırmak için ne kullanabiliriz yardımcı olabilecek ve daha önce başına gelip de halledebilen abilerim veya arkadaşlarım var ise yardımlarını bekliyorum.Şimdiden teşekkürler, iyi forumlar...

Yorum bağlantısı
Bekir Mızrak

Yapıştırma gerekmez sanırım fitilin kaportaya geçen kısmında kaporta sacını sıkı tutması için, içerisinde ince sac şerit olur. O kısmı pense ile deforme olmayacak şekilde biraz sık 2 cm aralıklarla muhtemelen sıkı oturacaktır. Eski arabalarda kapı fitilleri böyleydi şuan fordlarda farklımı bilemiyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sarp D. Uygur

Bende de sağ sürgü kapının üstündeki kapı fitilinin arkaya doğru olan kısmında uçtan kalkma vardı, silikon denedim fayda etmedi, derby denedim kapı açıldıkça kapandıkça o da çıktı, şu plakaların altına yapıştırdıkları ısıyla aktifleşen şerit silikonlardan yaptık o da fayda etmedi en son cinnet geçirirken aktivatörlü japonlardan denedik maşallah kaç ay oldu tık yok hala yerinde o lastik :D Tavsiye ederim. Kaportaya ya da lastiğe bir zararı yok..

hrpattex283540.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Faruk Kaya

Yapıştırma gerekmez sanırım fitilin kaportaya geçen kısmında kaporta sacını sıkı tutması için, içerisinde ince sac şerit olur. O kısmı pense ile deforme olmayacak şekilde biraz sık 2 cm aralıklarla muhtemelen sıkı oturacaktır. Eski arabalarda kapı fitilleri böyleydi şuan fordlarda farklımı bilemiyorum.

Teşekkürler Bekir abi, sanırım Sarp Bey'in tavsiyesini uygulayacağım.

Bende de sağ sürgü kapının üstündeki kapı fitilinin arkaya doğru olan kısmında uçtan kalkma vardı, silikon denedim fayda etmedi, derby denedim kapı açıldıkça kapandıkça o da çıktı, şu plakaların altına yapıştırdıkları ısıyla aktifleşen şerit silikonlardan yaptık o da fayda etmedi en son cinnet geçirirken aktivatörlü japonlardan denedik maşallah kaç ay oldu tık yok hala yerinde o lastik :D Tavsiye ederim. Kaportaya ya da lastiğe bir zararı yok..

hrpattex283540.jpg

Teşekkürler Sarp Bey, en yakın zamanda tavsiyenizi uygulayacağım :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Necati Ateş

250 tl çok masraf çıkarmışlar.İnternetten yağmur oluklu fitil diye araştır 30 tl civarı bi şey komple fitil zaten.Zaten yapışkanlı fitil kendinde yapabilirsin

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Faruk Kaya

250 tl çok masraf çıkarmışlar.İnternetten yağmur oluklu fitil diye araştır 30 tl civarı bi şey komple fitil zaten.Zaten yapışkanlı fitil kendinde yapabilirsin

Teşekkürler Necati abi halletim pattex 10 numara oldu kemik gibi tuttu :) değerli yardımlarınız için çok sağolun tekrardan...

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
murat çelik

Aracımın sol ön kapı lastiği yerinden çıkmış bulunmakta ama takamıyorum yani oturmuyor yerine yenisinini alıp takmayı düşünüyorum takması zormudur ?

Yorum bağlantısı
Misafir

Aracımın sol ön kapı lastiği yerinden çıkmış bulunmakta ama takamıyorum yani oturmuyor yerine yenisinini alıp takmayı düşünüyorum takması zormudur ?

Konunuz birleştirilmiştir.

Saygılarımla,

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...