İçeriğe Yönlendir

Erzurum Trabzon Yolu Hk.


Yasin Kahveci

Recommended Posts

Yasin Kahveci

Arkadaşlar merhabalar.Bayramın ikinci günü nasipse Erzurum'dan Trabzon'a bir gezi yapacağız hanımla.Bir gece konaklayıp dönmeyi düşünüyoruz.Karadeniz tarafına ilk gidişimiz olacak.Uzungöl,Trabzon merkez gezmeyi düşündüğümüz yerler arasında.Sümela'ya gitmeyi düşünmüyoruz ters kalıyo yada ben öyle düşünüyorum.Hangi yolları tercih etmeliyim? Başka nereleri gezebiliriz ? Bilen,gören,duyan arkadaşlardan tavsiyeler bekliyorum.Şimdiden teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Mehmet Yıldırım

bende 4 yıl önce gitmiştim. erzurum-bayburt-gümüşhane yolu idealdi. 1 gece trabzonda kalmıştık.rize- çamlıhemşin- ayder yaylası görülebilir. yayla yolunda alabalık yenmeli.uzungöl ve sümelayı da görmüştük. 1 sabah rizeye 1 sabah trabzona ayırabilirsiniz. 

Yorum bağlantısı
İbrahim Aslıoğlu
(düzenlendi)

sumele ulaşım açısından rahattır.görmenizi tavsiye ederim.zaten gümüşhaneden zigana geçidinden inerken maçkaya ineceksin.Trabzona inmeden maçkada sumele otelinin yanından yukarı çıkıp sumeleye çıkacaksın.sana zorluk çıkarmaz yol.sumeleyi görüp trabzon merkeze inersin.sonrada rize tarafına yönelirsin.ofa varmadan çaykara uzungöl iç kesimde orayı dolaşırsın.

tarihinde İbrahim Aslıoğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Oğuzhan Demir

Gezmek için çok güzel bir yer ama zaman ayarı yanlış. Madem o yol gidilecek süreyi uzatıp her tarafını gezmenizi öneririm. Boz tepede akşam çayı içmeden geri dönecekseniz gitmeyin :D

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Onur Oflaz

Naparsanız yapın ispir-rize yolunu kullanmayın. Yol yapımı var berbat yollar :)

Yorum bağlantısı
Turgut Ünal

Ben sürekli Erzurum-Bayburt-Gümüşhane-Trabzon güzergahını kullanıyorum.Özellikle Gümüşhane Trabzon arasındaki Zigana yollarında araba kullanmak bana çok zevkli geliyor.Yolları iyi sayılır.Bu yolu kullanırsanız Trabzon'a gelmeden Hamsiköyde mutlaka durup Hamsiköy Sütlacı yemelisiniz.Oradan devam edip Maçka'da bulunan Sümela Manastırını ziyaret edebilirsiniz,mutlaka beğeneceksiniz.Daha sonra

 

-Forum Trabzon AVM

-Trabzon Merkez ve Trabzonspor müzesi

-Atatürk köşkü (Merkeze yakın gitmenizi tavsiye ederim)

-Kayabaşı veya Hıdırnebi yaylası

-Akçaabat sahili (İftar) (Meşhur Köftecilerde)

-Boztepe (Akşam çayı)

-Uzungöl

 

görülebilecek yerler.Ama tek günde gezmesi zor.1 gece kalsanız daha rahat gezebilirsiniz.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Doğan Özkan

Gümüşhane-Bayburt üzerinden dönüş yapılacaksa sümela gezilebilir...

Akçaabat köfte deneyin.

Yorum bağlantısı
Cavit Çırakoğlu
(düzenlendi)

Sabah erkenden yola çıkılırsa; gidişte yada dönüşte farketmez Torul Karaca Mağarası ve Sümela Manastırı öğlene kadar gezilebilir. İkisi de yol üstü sayılır. 

 Sümela ters kalmaz bilakis tam size göre.  Dönüşü Artvin üzerinden yaparsanız Uzungöl ve Ayder görme şansınız olur. Yol tabi ki uzar.

tarihinde Cavit Çırakoğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Süleyman Türker

Akçaabatta nejla abladan da laz böreği yemenizi tavsiye ederim 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Yasin Kahveci

Arkadaşlar  kısmetse yarın namazdan sonra yola koyulacağız.Sabah direk Uzungöl'e çıkacaktık ama haritalardan felan baktım Bayburt'tan sonra yol çok tehlikeli.Soğanlı geçidi'ne gidilmez denmiş hep nette.Haritalarda yol D-915 diye adlandırılmış ancak bildiğin toprak yol deniyor nette.Bu yoldan geçen varsa tecrübelerini bekliyorum.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...