İçeriğe Yönlendir

Mondeo III - Otomatik Şanzıman Sorunu

Alper Topkara
Çözüme git Mehmet Ozyurek tarafından,

Recommended Posts

Alper Topkara

selamlar arkadaşlar 2006 tdci dizel otomatik şanzımanlı mondeo sahibiyim..

aracı 8 aydır kullanıyorum..bu gün şanzımanda bir sorun oluştu.

geri gelirken ufak bir tak sesi geldi ve artık r konumunda aracım geri gelmiyor.

bu konuda ne yapabilirim ..düz zeminde r ye alarak denedim sanki hafiften geri gelecekmiş gibi ama gelmiyor.

diğer viteslerde ve manuelde direksiyondan kumandada dahi sorun yok..

trabzonda pek anlayan yok bir iki ilişi var fahiş bir fiyat teklif ediyorlar..

ne yapmam gerekir..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Bozuk jatco mu :s gecmis olsun sansiniz bozulmamasi ile unlu sanzimana sahip olmaniz sansizliginiz bozulan bir jatco forumda gorulmedigi icin fikir sahibi bulmaniz zor gibi insallah sorununuz en kisa zamanda cozulur.

Yorum bağlantısı
Furkan Avcı

Net bilgim yok ama;

Otomatik şanzımanın içinde her vites için bir selenoid valf var (Elektro vana), geri vites için olan arıza yapmış olabilir ve vitesi devreye almıyor olabilir.

Benim eski 407'de bu selenoid valf grubu komple değişiyordu, tek tek de değişebiliyordu, ben hepsini değişmiştim.

Sizin kullandığınız şanzuman JATCO'nun şanzımanı onda durum nedir bilmiyorum maalesef.

Yorum bağlantısı
Yusuf Gerdan

Jatco bu . Zor bi ihtimal . Belki binde birlik. O da size denk gelmiş. Şahsi görüşüm jatco herkese ellettirilmez. İstanbul veya Ankara gibi büyükşehirlerde iyi bir usta bulup göstermek. Geçmiş olsun..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Alper Topkara

Iyi bir usta arıyorum sizlerle aynı görüşte yim. Çok basit bir arıza gibi geliyor ama. Herhalde tek bozulan benimki.2 gündür forumlar i inceledim bozulu p tamir eden i görmedim.

Aracım 170 binde çıkma tavsiye ediyor herkes ama ankaradan alacağım çıkma şanzıman km olarak benimkini yeni olmayacak dusuncesindeyim..

Yorum bağlantısı
Alper Topkara
(düzenlendi)

Sorunumu hallettim ilginize teşekkür ederim..şanzıman in geri vites girmesini sağlayan parça kırılmış artı olarak içinde bulunan filtre değişimi gerekti iki adet parça değişimi ile eski haline döndürdük çok şükür. Ortalama 900 km yol yaptım şimdiye kadar.simdilik bir sorun yok inşallah da olmaz.

tarihinde Alper Topkara tarafından düzenlendi
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Demiştik. Bozulmaz. :)

Bozulmaz derken :)

Parça kırılmış o bozulma sayılmıyor mu :D

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Cengiz Koşak

Jatco degil mi tirt iste bi R ye bile girmiyor

Gecmis olsun basiniza daha buyuk sikinti acmamis allahtan bunada sukur diyin :)

Yorum bağlantısı
Olcay Eyüboğlu
(düzenlendi)

Sorunumu hallettim ilginize teşekkür ederim..şanzıman in geri vites girmesini sağlayan parça kırılmış artı olarak içinde bulunan filtre değişimi gerekti iki adet parça değişimi ile eski haline döndürdük çok şükür. Ortalama 900 km yol yaptım şimdiye kadar.simdilik bir sorun yok inşallah da olmaz.

O arabadan daha hayır gelmez. Siz en iyisi onu satın. [emoji48] tarihinde Olcay Eyüboğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Alper Topkara

Masraf olarak trabzon da değil Gürcistan tiflis te yaptırdım. Oradaki tüm araçlar neredeyse otomatik olduğu için çıraklar bile söküp takıyor şanzıman lar i elleri çok pratik bu konuda. Toplam Türk parası olarak 1500 tl masraf oldu. Artı olarak yol yemek Otel masraflarim oldu.

Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce

Kardeşim senin bu jajko'dan ne alıp veremediğin varki? Emmi bozulmaz diyorsa bozulmaz anla artık. Parça kırılması arıza sayılmıyor zaten. Bu arada bu yazıyı saklayalımda Jatkosu olanlara bir pasaport ile gürjistan seyahati gerekiyormuş belki günün birinde lazım olabilir :D Jatko sahipleri hala yağ değiştirmemekte inat etmeye devam etsinler...

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Sayılmaz... Bozulmamış, biri kırmış :D

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Sayılmaz... Bozulmamış, biri kırmış :D

Biri açıp kırmış değil mi :D
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Şanzıman böyle mi bozulur yaa, 

Balataları biter, dişliler sıyırır, geçerken lak luk eder.. Vurur... Bu kırılmış.. Biri kırmış :D

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Şanzıman böyle mi bozulur yaa,

Balataları biter, dişliler sıyırır, geçerken lak luk eder.. Vurur... Bu kırılmış.. Biri kırmış :D

Üç harfliler mi kırmış :D
Yorum bağlantısı
Alper Topkara

Tarihe geçtim biri olarak yani kırarak. Kırdığı fotoyu yükleye medi m erişim izini diyor forum. Bir mail adresi verince gondereyim siz yükleyin mumkunse hem şanzıman in içi görülmüş olur diğer üyeler tarafından. Herkese mutlu huzurlu bayramlar dilegiyle. .

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Tarihe geçtim biri olarak yani kırarak. Kırdığı fotoyu yükleye medi m erişim izini diyor forum. Bir mail adresi verince gondereyim siz yükleyin mumkunse hem şanzıman in içi görülmüş olur diğer üyeler tarafından. Herkese mutlu huzurlu bayramlar dilegiyle. .

Mail gönderdim :)

Sizinle alakası yok. Sizin suçunuz değil. Jatco da tırt çıktı :D

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Ilk defa göreceksiniz :)

Arkadaşın gönderdiği bilgi ve fotoğraflar.

upynerud.jpg

arevu3u2.jpg

a6e4ura5.jpg

kırılan parça ve değişen filtre parça gürcü parası olara 250 lari filtre 70 lari toplam 320 lari parça parası tuttu

600 lari işçilik ve 50 lari bilgisayara bağlandı başka bir serviste..

160 lari 8 lt yag

toplam 1130 lari tl olarak hesapladıgımızda 1412.50 tl ye denk geliyor..

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...