Serkan Toker 6 Nisan 2016 Paylaş 6 Nisan 2016 2000 model focusumdaki durum şöyle D'deyken mandala basmadan sadece N ve D arasında geçiş yapılabiliyor. D'den 2 ve 1'e geçmek için mandala basmak gerekiyor. Sürüşü ciddi anlamda etkileyecek değişimler için mandal bir nevi onay görevi görüyor. 150 km/saat hızla giderken 2. vitese geçmek istiyorsan bunun için önce mandala bas ki külahları değişmeyelim manasında yani.. "D" Konumunda iken manuel moda geçerken mandala basmak gerekirmi? Ben bazen mandalla bazen mandalsız manuele çok rahat geçebiliyorum. Manuel konuma geçmek için mandala basmak gerekmiyor, zaten araç bulunduğu vitese geçecektir. Örneğin otomatik konumda 4 ile giden aracı manuele alınca 4. vitesteyim ne yapayım diye sorar.. 1. vitesten başlamadığı için sorun olmaz.. Arkadaşlar aracımı P konumundan D konumuna alırken doğal olarak R konumundan geçiyorum ve o esnada hafif bir yağ basıncı vuruntusu oluyor. Acaba bu durum normal mi? Mandalı çalışan arkadaşlar yanıt verirse sevinirim. Şu ana kadar mandalın çalışmamasının ne gibi bir eksiklik oluşturduğunu anlayamadım. Vites topuzunu değiştirmeli miyim hala karar veremedim. Gayet normal çünkü geri vitesten geçiyor. O sırada araba vitese geçtiği için kısa süreliğine de olsa bir hareket etme isteği olur.. Fren pedalına tam basmak dizel mondeo da çözüm oluyor çünkü türbini doldurmaya fırsat bulamıyor benim araba.. Yorum bağlantısı
Cemal Kesik 6 Nisan 2016 Paylaş 6 Nisan 2016 Mustafa ve serkan bey detaylı açıklamalarınız için teşekkür ederim. Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 6 Nisan 2016 Paylaş 6 Nisan 2016 2000 model focusumdaki durum şöyle D'deyken mandala basmadan sadece N ve D arasında geçiş yapılabiliyor. D'den 2 ve 1'e geçmek için mandala basmak gerekiyor. Çünkü 2 ve 1 normal araçtaki ile aynı. Yani siz manuel araçta 150-160 ile giderken 2. veya 1. vitese aldığınızda doğacak zararlar bunda da doğacaktır. O yüzden tedbir olarak mandal konmuştur. Ancak 1. ve 2. vitesten D konumuna mandalsız geçiyordu sanırım. "D" Konumunda iken manuel moda geçerken mandala basmak gerekirmi? Ben bazen mandalla bazen mandalsız manuele çok rahat geçebiliyorum. Bence mandalsız geçiyorsa gerek yok. Arkadaşlar aracımı P konumundan D konumuna alırken doğal olarak R konumundan geçiyorum ve o esnada hafif bir yağ basıncı vuruntusu oluyor. Acaba bu durum normal mi? Mandalı çalışan arkadaşlar yanıt verirse sevinirim. Şu ana kadar mandalın çalışmamasının ne gibi bir eksiklik oluşturduğunu anlayamadım. Vites topuzunu değiştirmeli miyim hala karar veremedim. Normal bence. Yorum bağlantısı
Mustafa YILDIZ 10 Nisan 2016 Paylaş 10 Nisan 2016 Sürüşü ciddi anlamda etkileyecek değişimler için mandal bir nevi onay görevi görüyor. 150 km/saat hızla giderken 2. vitese geçmek istiyorsan bunun için önce mandala bas ki külahları değişmeyelim manasında yani.. Manuel konuma geçmek için mandala basmak gerekmiyor, zaten araç bulunduğu vitese geçecektir. Örneğin otomatik konumda 4 ile giden aracı manuele alınca 4. vitesteyim ne yapayım diye sorar.. 1. vitesten başlamadığı için sorun olmaz.. Gayet normal çünkü geri vitesten geçiyor. O sırada araba vitese geçtiği için kısa süreliğine de olsa bir hareket etme isteği olur.. Fren pedalına tam basmak dizel mondeo da çözüm oluyor çünkü türbini doldurmaya fırsat bulamıyor benim araba.. Aynen dediğiniz gibi mandal onay görevi görüyor. Normalde sürekli D'de kullanırım. Yokuş aşağı inişlerde D'den mandala basarak 2 veya 1 e geçiyorum ki motor freni ile iniş yapayım. Bir de uzun yolda 1 vites aşağı düşürüp hızlanmak için OD tuşuna basıyorum ve hızlanmama yardımcı oluyor. 2'de ayrıca mekanik kilit olduğundan yokuşlarda kalkış desteği veriyor ve karlı havalarda 2'de kalkınca aniden hızlanmayıp, patinaj çekmenize izin vermiyor. Teşekkürler. Yorum bağlantısı
Recommended Posts