İçeriğe Yönlendir

Benim Bir Ayrıcalığım Var

Ayhan Asil

Recommended Posts

Furkan Avcı

Sanırım bu yüzden ilk gelen bayrama KARA BAYRAM deniyor.

Allah rahmet eylesin, mekanları cennet olsun babalarımızın, ahirete göçmüş atalarımızın.

:(

• Beğen 8
Yorum bağlantısı
Hamit Akkuş

Bende ayrıcalıklı bir babayım. Umarım çocuğum, çocuklarınız ve çocuklar bizim gibi ayrıcalıklı olmaz.sağlıklı, huzurlu ve sevdiklerinizle nice mutlu bayramlar.

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin
(düzenlendi)

Açıkgözlük etme geç sıraya, sen babana biraz doydun, ben ise babanın ne olduğunu bile bilmiyorum demeye hazırlanıyordum, vazgeçtim. Senin yaran henüz taze, bir kabuğu bile yok.

Kardeşim babana Allah`tan rahmet diliyorum. Mekânı cennet olur inşallah. Kendini çok güzel ifade etmiş,ortak duyguları dile getirmişsin bundan dolayı da tebrik ediyorum.

tarihinde Celalettin Süğürtin tarafından düzenlendi
  • Beğen 9
Yorum bağlantısı
Ayhan Asil

Açıkgözlük etme geç sıraya, sen babana biraz doydun, ben ise babanın ne olduğunu bile bilmiyorum demeye hazırlanıyordum, vazgeçtim. Senin yaran henüz taze, bir kabuğu bile yok.

Kardeşim babana Allah`tan rahmet diliyorum. Mekânı cennet olur inşallah. Kendini çok güzel ifade etmiş,ortak duyguları dile getirmişsin bundan dolayı da tebrik ediyorum.

Celalettin abim, babam bildiğim canım abim. Ellerine sağlık. Ellerinden öper bayramını kutlarım....

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Cihat Küçükay

Allah hepsinin mekanını cennet eylesin inşallah... Sözler boğazımda düğüm düğüm, kusuruma bakmayın...

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Hayrettin Bahadir

Baban giderse
Öpülecek elin gider
Bayram gider...
Ben her bayram ailecek çekilmiş bir resmimizi koyuyorum babamın başucuna..
Sıkılmasın diye yalnızlıktan..

• Beğen 7
Yorum bağlantısı

Baba....

Varlığını unutabilirsiniz ama yokluğunu asla!!!! Bazen aklınızdan çıkıverir, yahu bu gün aramadım ya, hay Allah aklımdan çıkıvermiş. Babam uğra demişti........türlü türlü şeyler aklınızı çeler, varlığını unutuverirsiniz.

Peki ya yokluğu? Kaybettikten sonra hiç aklınızdan çıkar mı?

Yorum bağlantısı
Ayhan Asil

Baba....

Varlığını unutabilirsiniz ama yokluğunu asla!!!! Bazen aklınızdan çıkıverir, yahu bu gün aramadım ya, hay Allah aklımdan çıkıvermiş. Babam uğra demişti........türlü türlü şeyler aklınızı çeler, varlığını unutuverirsiniz.

Peki ya yokluğu? Kaybettikten sonra hiç aklınızdan çıkar mı?

Çıkmadı - çıkmıyor - çıkmayacak abi ellerinden öperim...

Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol

Ayhan, ulu çınarının ve tüm ulu çınarların değerini,yokluğunun ne kadar büyük olduğunu çok güzel anlatmışsın kardeşim. Rabbim babanın ve tüm rahmete intikal etmiş babaların mekanlarını Cennet eylesin inşallah. ....

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Ne desem boş, lakırtıdan ibaret olur. Yaşamadım henüz, Allahım eğer o günü bana gösterirse dayanma gücü versin. Düşünürken bile göğüs kafesi ezermi insanı, evet eziyor.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Emre Köksal

Allah rahmet eylesin..

Ölümün her türlüsü zor ama Allah umarım herzaman sırayla alır insanları....

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ayhan Asil

Ayhan, ulu çınarının ve tüm ulu çınarların değerini,yokluğunun ne kadar büyük olduğunu çok güzel anlatmışsın kardeşim. Rabbim babanın ve tüm rahmete intikal etmiş babaların mekanlarını Cennet eylesin inşallah. ....

Dillerine, ellerine sağlık Serhan abim. Bayramın Mübarek olsun....

Ne desem boş, lakırtıdan ibaret olur. Yaşamadım henüz, Allahım eğer o günü bana gösterirse dayanma gücü versin. Düşünürken bile göğüs kafesi ezermi insanı, evet eziyor.

Servet abim, canım abim, bayramın mübarek olsun... Rabbim babanıza hayırlı uzun ömürler versin...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Ne desem boş. Rabbim mekanlarını cennet etsin. Sizlere sabır versin.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik
(düzenlendi)

Ayhan; binlerce şükür olsun rabbime bu bayramda büyüklerimin ellerini öpmek üzere sağ salim baba ocağına geldim.  Ama hemen yanı başımdaki eşim 06.06.2006 da babasını verdi toprağa. Her bayram gözünden akan bir damla yaş kalbimi sıkıştırıyor. "Ya bir gün ben de yaşarsam" diye. Ben de pişmanlık duymamak için her fırsatı değerlendirmeye çalışıyorum.  Babası ecdadı ebediyete göçmüş tüm dostlara rabbimden sabır diliyorum.  Allah mekanlarını cennet eylesin.

Burukta olsa bayramınız kutlu olsun. Allah çocuklarımızı babasız bırakmasın. Kurban olduğum rabbim  Evlat acısıyla sınamasın hiçbirimizi.

tarihinde Murat Ersel Çevik tarafından düzenlendi
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Ayhan Asil

Babalığı anlatmaya kalksak kelimeler kifayetsiz kalır, Çünkü doğası gereği insanoğlu Babalık duygusunu ancak Baba olunca anlayabiliyor.

Onu, Atasını kaybedince de dünyalar başına yıkılmış gibi hissediyor. çünkü başı sıkıştığında, korktuğunda, yardıma ihtiyaç duyduğunda, gölgesine sığınacağı O Ulu Çınarın, fırtınalar karşısında güveneceği sığınacağı güvenli limanın var olmadığını düşünüyor.

ama önemli olan onları gerçekte var olmaması değil, önemli olan hissettiklerimiz dir. Babamız hayatta olmaması O'nun var olmadığı anlamı taşımıyor, taşımamalı da. 14 senedir fiziken yanımızda bulunamasa da çok şükür ki ziyaret edebileceğimiz bir kabri var. belki her zaman ziyaretine gidemesek de Dualarımızda her daim yer buluyor.

bu nedenle inanıyorum ki şahsım ve ailem adına hiç bir bayramımız Atasız, Babasız geçmedi. içinde ana baba sevgisi ve saygısı olan herkesin Babası ve Anası her zaman Yüreklerinde olması gereken yerlerinde... 

Ayhan, Vesile ile Allah Rahmet eylesin, Mekanı Cennet olsun...

daha dün gibi hatırlıyorum, Korkup kaçtığımda dünyanın en güçlü ve korkususuz insanı olan Babamın arkasına saklanıp bacağına sarıldığım günü   :)  daha dün gibi hatırlıyorum, karne hediyesi olarak aldığı kırmızı Bisan marka bisikletimi sürerek, köşeden döndüğünü gördüğüm o anı ve yaşadığım Mutluluğu.  :)

Ve de daha dün bibi hatırlıyorum, ameliyat oluşunun ve Komada kaldığının 13.üncü gecesi, Gece saat 01.00 de uykumdan uyanarak Kelime-i Şehadet Getirdiğim O anı.   :(  5 dk. sonra telefon çalmış ve Babamı kaybettiğimi öğrenmiştim.   :(

son söz olarak ilave etmek istiyorum; Allah kimseye evlat acısı göstermesin.! 

Ellerine dillerine sağlık abim. Bayramın mübarek olsun ellerinden öperim...

Ayhan; binlerce şükür olsun rabbime bu bayramda büyüklerimin ellerini öpmek üzere sağ salim baba ocağına geldim.  Ama hemen yanı başımdaki eşim 06.06.2006 da babasını verdi toprağa. Her bayram gözünden akan bir damla yaş kalbimi sıkıştırıyor. "Ya bir gün ben de yaşarsam" diye. Ben de pişmanlık duymamak için her fırsatı değerlendirmeye çalışıyorum.  Babası ecdadı ebediyete göçmüş tüm dostlara rabbimden sabır diliyorum.  Allah mekanlarını cennet eylesin.

Burukta olsa bayramınız kutlu olsun. Allah çocuklarımızı babasız bırakmasın. Kurban olduğum rabbim  Evlat acısıyla sınamasın hiçbirimizi.

Amin Murat abim, Ellerinize gönlünüze sağlık, babanızın ellerinden ben de öperim. Bayramınız mübarek olsun...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Osman Oğuz

Her ayrilik bir kavusmaya gebe. Artık ayrılmanin olmadığı, gerçek aleme intikal etmiş bütün yakinlarimiza Allah'tan rahmet diliyorum.

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Ali Eren

1 sene ara ile aynı duyguları yaşıyoruz Ayhan Abi...

Allah mekanlarını cennet eylesin. Bizlere de onlar gibi baba olmayı nasip etsin.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Ayhan Asil

Her ayrilik bir kavusmaya gebe. Artık ayrılmanin olmadığı, gerçek aleme intikal etmiş bütün yakinlarimiza Allah'tan rahmet diliyorum.

Osman kardeşim dillerine sağlık, Bayramın mübarek olsun..

1 sene ara ile aynı duyguları yaşıyoruz Ayhan Abi...

Allah mekanlarını cennet eylesin. Bizlere de onlar gibi baba olmayı nasip etsin.

Ali hocam, dillerine sağlık, Kader ortağıyız. Rabbim amcamızın da mekanını cennet eylesin, Sizin de bayramınız mübarek olsun...

Yorum bağlantısı
Hikmet Demirtaş

Ayhan, bir şeyle rsöylemk için iki defa niyetlendim olmadı bu sefer kesin kararımı verip, yazıyorum. 

Amcamız vesilesi ile en başta bütün ölmüşlere Allah' dan rahmet yakınlarına da sabır versin diyorum. 

Ben babamı 71 yaşında iken 1999 yılında kalp rahatsızlığından dolayı kaybettim. Bizden önceki 2. kuşak büyüklerimiz Selanik göçmeni olup, Ürgüp' e yerleşmişler... o nedenle CEMAL'im CEMAL türküsünü babam çok severdi Ankara SSK dışkapı da yoğun bakımda yataarken, karşı binaya götürmek amaçlı sedyeyle koridordan geçerken temizlik felemanlarının odasında çok sevdiği türkü çalıyordu..karşı binaya götüremeden gerişi gelmek zorunda kalmışlardı ve böylece o türküyle uğurlamış olduk,

Hayatımda ilk ve tek bir şiir yazdım ,  48 yaşında iken kendisine hitaben;

Hatırlayabildiğim kadarı ile…

BABAM
Bir babam var, elinde şişesi,
Tek düşündüğü  ailesi.
İyiler iyisi, insanlığın incisi,

Her zaman bilirdi,  
Kendi yaptığı yanlışları, 
Etrafına hep söyledi doğruları.

İçer içer, bir taraf sızar,
Kendisinden başka vermez kimseye bir zarar.

Kendisi 48 ‘in de ,
Ben içemezdim, onun gibi 18 ‘ in de.  
…………………..

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Ertan Alptekin

Allah rahmet eylesin, mekanları cennet olsun inşallah... Forumdaki büyüklerimin ellerinden öper herkesin bayramını kutlarım...

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Firuz Şahin

Baban Giderse...

Başı dumanlı dağın gider,

iki kapılı bu handa menzile varan yolun gider,

Baban giderse ,

Darda yetişen elin gider Aklın gider canın gider.

Şu dağlanmış yüreğinde Çocuk kalan yarın gider,

Baban giderse Öpülecek elin gider Bayram gider...

Baban giderse ,

Daha ötesi ne denirki.............

2004 senesinden beri babamı arar dururur Ansızın aniden bir trafik kazasında Rabbim  yanına aldı  Babamı Atamı

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Korhan Şenörer

Gözlerimi yaşarttın yaa. Bayramın mübarek olsun Ayhancım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ayhan Asil

Ayhan, bir şeyle rsöylemk için iki defa niyetlendim olmadı bu sefer kesin kararımı verip, yazıyorum. 

Amcamız vesilesi ile en başta bütün ölmüşlere Allah' dan rahmet yakınlarına da sabır versin diyorum. 

Ben babamı 71 yaşında iken 1999 yılında kalp rahatsızlığından dolayı kaybettim. Bizden önceki 2. kuşak büyüklerimiz Selanik göçmeni olup, Ürgüp' e yerleşmişler... o nedenle CEMAL'im CEMAL türküsünü babam çok severdi Ankara SSK dışkapı da yoğun bakımda yataarken, karşı binaya götürmek amaçlı sedyeyle koridordan geçerken temizlik felemanlarının odasında çok sevdiği türkü çalıyordu..karşı binaya götüremeden gerişi gelmek zorunda kalmışlardı ve böylece o türküyle uğurlamış olduk,

Hayatımda ilk ve tek bir şiir yazdım ,  48 yaşında iken kendisine hitaben;

Hatırlayabildiğim kadarı ile…

BABAM

Bir babam var, elinde şişesi,

Tek düşündüğü  ailesi.

İyiler iyisi, insanlığın incisi,

Her zaman bilirdi,  

Kendi yaptığı yanlışları, 

Etrafına hep söyledi doğruları.

İçer içer, bir taraf sızar,

Kendisinden başka vermez kimseye bir zarar.

Kendisi 48 ‘in de ,

Ben içemezdim, onun gibi 18 ‘ in de.  

…………………..

Ellerine, dillerine, gönüllerine sağlık canım hocam, Rabbim babanızın da babalarımızın da taksiratlarını affetsin, mekanları cennet olsun inşallah. Elini bana uzattığın için de teşekkür ederim öpüyor ve bayramını kutluyorum.... Rabbim sizlere hayırlı uzun ömürler versin İnşallah....

Gözlerimi yaşarttın yaa. Bayramın mübarek olsun Ayhancım.

Teşekkür ederim abim, bayramımız mübarek olsun...

Baban Giderse...

Baban giderse ,

Baban giderse ,

Daha ötesi ne denirki.............

2004 senesinden beri babamı arar dururur Ansızın aniden bir trafik kazasında Rabbim  yanına aldı  Babamı Atamı

Rabbim hepsine rahmet eylesin İnşallah, kabir azabı ve cehennem azabı vermesin, taksiratlarını, günahlarını affetsin, ne kadar olacaksa bunu bilemem ama Bayramımız mübarek olsun...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Naim Durmaz

Kaybettiklerimize Allah rahmet eylesin ,bizlere bol bol sabır versin dayanma gücü versin.

Dün tesadüfen nette kardeş payına denk geldim ,bilmem kaçıncı bölümünde babaları ölüyor ve orada söylenen bir cümle zaten yanmakta olan içimi daha çok kor etti

" İnsanın hiç babası ölür mü" 

Doğduğumuzdan itibaren dağ gibidir babalarımız yılmaz,yıkılmaz, yorulmaz , o hep güçlüdür sevecendir korur kollar.. O Babamdır..O 'na hiçbir şey olmaz.

Ailenin direği temel taşıdır , eğer şanslı isek bir çok ilkleri onunla yaşarız ve bu yüzden hayatta kaybedemiyeceğimiz tek insandır babalarımız...

Hata yaptığımızda bizi bıkmadan usanmadan düzelten ,küçücük başarılarımızla bizimle gurur duyan , dolu dolu "oğlum" dediğinde bizi yere göğe sığdıramıyan babalarımız...

İnsanın hiç babası ölür mü....

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...