İçeriğe Yönlendir

Kalkışlarda Klima Kapalıyken Devreye Girip Çıkması ?


Abdullah Çetinel

Recommended Posts

Abdullah Çetinel

Arkadaşlar yaklaşık  1 aydır 2003 Fusion 1.6 Benzin/LPG'li aracımda kalkışlarda veya illa kalkmaya gerek yok yavaşlayıp 1 ve 2. viteste 2000-3000 devir arasında 1 kaç defa çıt çıt diye ses gelip performans düşüp tekrar yükseliyordu. Haliyle araba 3.vitese geçtiğinde 50 km hızı aştıktan sonra ses gelmiyordu. Özel Ford servisinde baktırdım klima düğmesi kapalı iken klima motoru devreye girip çıktığını tespit etti. Fişini çektik tekrar denedik ses kesildi. Klimacıya götürdüm anlayamadı. Arabayı bilgisayara bağlayıp arızaya bakmak lazım dedi. Bağladık elektrik tesisatında bir kaç sorun göründü. Sonra başka bir elektrik ustasına gittik oda anlayamadı. İşin içinden çıkamadık.

 

1- 0 ile 40 Km hız arasında yani 1-3. vites aralığında 2000-3000 devire geldiğinde 1 kaç defa çıt çıt ses geliyor.

2-Çıt çıt derken klima düğmesi kapalı ve ses geldiğinde düğmenin ışığıda yanmıyor.Yani düğmede kısa devre falan görünmüyor.

3-Fan düğmesi veya havayı yönlendirici ayar düğmelernin konumu farketmiyor. Yine ses geliyor.

4-Klima düğmesine bastığın zaman normal olarak çalışıyor güneşli havada pek iyi soğutmuyor ama akşam 1 de bile üşütüyor. Bana normal gibi geldi.

 

Son olarak aklıma şu geliyor şarj dinamosu 2000-3000 devir arası yüksek şarj edebiilir. Buda klima motorunu tetikleyebilir mi acaba diye düşünüyorum. Sizce neler olabailir.

Yorum bağlantısı
Abdullah Çetinel

Sorun çözüldü. Klimaya gelen elektrik tesisatını usta baya bi salladı, bazı kabloları ayırdı. Sorun giderildi. Birde yukarıda sağ tarafta 2 tane röle var onları söktü içine su girmiş motor yıkandığında onu temizledi 2gündür sorun yok.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...