İçeriğe Yönlendir

Motor Yıkatma Sonrası Yaşananlar...

Ahmet Yıldırım

Recommended Posts

Ahmet Yıldırım

Arkadaşlar herkese merhabalar. Aracımı alalı 15 gün falan oldu.Malum her yeni araç alan Türk vatandaşının yaptığı gibi hemen 5 yıldır her arabamı götürdüğüm arkadaşım yıkamacı boncukta aldım soluğu. İç dış detaylı temizlik ve motor temziliği yaptırdım. Motor temizliğini daha önceki araçlarıma da yılda sadece 1 kez yapardım. Yıkamacımın bu konuda ne kadar hassas ve tecrübeli olduğunu bildiğim için tereddüt etmeden motoru da temizleyelim dedik. Ne bileyim ford arabasının bu kadar hassas olduğunu : :)). önce motora temizleyici sıkıldı sonra çizünen yağ kir basınç kontrollü tabanca ile tanziksiz bir şekilde yıkandı su süzüldükten sonra hava ile iyice kurutuldu. 1-2 gün sonra araç çalışırken motordan bir uğultu geliyor rolantideyken duyuyorsun sadece. dinledim kayış bölgesinden. hemen 14-15 uzun 2 ağızlıyla gergiyi devre dışı bıraktım bastırarak 5 saniyeliğine v kayışı yada gergide mi bir problem var mı diye . uğultu devam eyvah trigerden geliyor.tabi benim başımdan kaynar sular döküldü hemen : :). dedim.araba 2011 44binde ne trigeri yahuu. hem alırken dynamoss dan detaylı rapor aldık motor kaporta boya alt takım herşey 10 numara çıktı ayrıca bu ses ben arabayı bursa da dinlerken yoktu. geldikten sonrada yoktu. Her ne kadar öğretmen olsak da ailemin nakliye ve oto yedek parça işiyle uğraşmış olması sebebiyle gençliğimizin yaz tatilleri oto saniyede geçmesinden ötürü az çok motor sesinden de anlıyoruz bu araç bu sesi neden yaptı şimdi.gece uykularım kaçtı sabah olsa da ustama götürsem diye bekliyorum. Neyse ilk arabam kıymetlim 96 şahinimden beri bütün kahrımı çeken emektar ustama gittim. kendisinde de focus III style plus var ustanın hemen dinledi.hoca dedi sen bunun motorunu yıkattın demi dedi. dedim Besim ustam ne alaka motor yıkatılınca trigermi uğuldar. dedi trigerden değil motorun arka tarafınadoğru ses oradan geliyor dedi. ustanın kardeşinin fiestası varmış 2006 2 yıl önce motor yıkattıktan sonra oda aynısını yapmış 5-10 güne keser dedi.  Neyse ben sese uyuz oluyom açıp açıp dinliyorum. Pinpirikli olduğum için bikaç arkadaşı aradım onlar 3 usta daha önerdiler. neyse gittik onlara gösterdik.2 tanesi triger sökülcek devirdain kayış gergi değişecek işçilik 150, parça istediğin yerden al(parçada yaklaşık 250-300 toplamda) hoppala, 3. usta ise dediği aldığın adam trigeri değişmişse gergin takmışlardır bunda bir şey yok devam dedi. Aldığım arkadaşı aradım o da ben değişmedim 90 binde değişir dedi ki haklı. Neyse 3 gün geçti bunların üzerinde ses artık sürekli yapmıyor hatta bugün 1 sefer duydum o sesi inşallah ustamın dediği gibi  kesilecek.  Sanırım triger bölgesindeki kapağın içinden su mu sızdı yada buhar mı yaptı kayışta ısınınca o ses ortaya çıkıyordu soğukken anlamıyorsunuz zaten ne zaman motor ısınsa ses başlıyordu.sesin tamamen kesilmesini bekliyorum artık.

Bu olaydan Alınan dersler :

1 ford arabasının motoru senede bir de olsa uzmanına da gitsen yıkanmaz : :))

2 ustanı bir daha satma ne diyorsa itimat et yoksa kafan karışır uykuların kaçar : :))

olayın kazanımları:

forumu bu sayede buldum internette bi arkadaş fiestasında aynı problemi yaşamış yazmış gerçi cvp alamamış ama olsun.

dilerim birilerine faydası olur. saygılar... 

• Beğen 8
Yorum bağlantısı
Ahmet Yıldırım

Geçmiş olsun,sizinki tamamen şanssızlık olmuş,umarım o ses gidecektir...

bende öyle umuyorum. malum triger hafife almaya gelmez. bayram sonu hala devam ederse bende de bu pinpiriklik olduğu sürece ustama ne yapar eder açtırırım herhalde  :) 

Yorum bağlantısı

Geçmiş olsun kötü denk gelmiş. Daha önce çok yikatan oldu ama herkes duydu mu böyle sesler bilmiyorum ciddi bir şikayet duymamistim

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Motor yıkanması sonrası oluşan ses tamamen şanssızlık olmuş . Bu durumun Ford motoru ile alakalı olduğunu düşünmüyorum ki bir çok üyemiz motorlarını yıkatıyor ve basınçlı su ile. Bu şekilde motor yıkanmasını kesinlikle tavsiye etmiyoruz tabi o ayrı mesele. :) Trigeriniz km olarak ömrünü doldurmamış olsa da yıl olarak doldurmak üzere ( 90bin km veya 5 yıl ) en fazla trigerinizi değiştirmiş olursunuz kafanız dinlenik kalır. Geçmiş olsun .

Yorum bağlantısı
Ahmet Yıldırım

Geçmiş olsun kötü denk gelmiş. Daha önce çok yikatan oldu ama herkes duydu mu böyle sesler bilmiyorum ciddi bir şikayet duymamistim

Teşekkür ederim Ozan bey

Motor yıkanması sonrası oluşan ses tamamen şanssızlık olmuş . Bu durumun Ford motoru ile alakalı olduğunu düşünmüyorum ki bir çok üyemiz motorlarını yıkatıyor ve basınçlı su ile. Bu şekilde motor yıkanmasını kesinlikle tavsiye etmiyoruz tabi o ayrı mesele. :) Trigeriniz km olarak ömrünü doldurmamış olsa da yıl olarak doldurmak üzere ( 90bin km veya 5 yıl ) en fazla trigerinizi değiştirmiş olursunuz kafanız dinlenik kalır. Geçmiş olsun .

Haklısınız Tahir bey aslında bende sizin gibi düşündüm ses kesilse bile kafamın rahat olması için bir sonraki bakımda (ki 37 binde girmiş aldığım arkadaş 50-51 bin gibi girerim bende herhalde) değiştirmeyi düşünüyorum.   

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Motorunuzu hazır yıkatmışken , motor temizleme ürünleri kullanarak düzenli dilerseniz uzun bir süre motor yıkama derdiniz olmaz ve bir daha böyle stressler yaşamazsınız ;)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Yıldırım

Motorunuzu hazır yıkatmışken , motor temizleme ürünleri kullanarak düzenli dilerseniz uzun bir süre motor yıkama derdiniz olmaz ve bir daha böyle stressler yaşamazsınız ;)

Tavsiyenizi dikkate alacağım Tahir Bey. Zaten bu saatten sonra bir daha motor yıkatmak mı? Asla:)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Ford değil, hiçbir aracın motoru yıkanmamalı. Kir çözücü maddelerle tozdan arındırıltıktan sonra silinmeli. Motorların estetik olarak temiz bir dış yüzeyle daha sağlıklı çalışanı değil, zor şartlarda kirde, yağsızlıkta çalışan makbuldür zaten.

İkinci olarak motor deneyimim yoktur ama trigerin değişim zamanını sesle tespit edip, masraftan kurtulmak çok büyük şanstır. Triger'in ömrü yıl veya km ile belirlenir ve herhangi bir belirti vermeden koparak, marş anında motora vereceği zararlar engellenmeye çalışılır. Ustalar için de işçiliği zor ama tespit gibi bir sorumlulukları olmadığından güzel işlerden biridir, tabi sente atlamadan takmaları önemlidir.

Bence sizin ses trigerden gelmiyordur. Ancak yine de tetikte olun, araç es kaza stop ederse marşa basmayın. Trigerin kopmasının Motora verceği zararı büyük ölçüde engellersiniz.

Saygılarımla.

tarihinde Evren İskent tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ahmet Yıldırım

Ford değil, hiçbir aracın motoru yıkanmamalı. Kir çözücü maddelerle tozdan arındırıltıktan sonra silinmeli. Motorların estetik olarak temiz bir dış yüzeyle daha sağlıklı çalışanı değil, zor şartlarda kirde, yağsızlıkta çalışan makbuldür zaten.

İkinci olarak motor deneyimim yoktur ama trigerin değişim zamanını sesle tespit edip, masraftan kurtulmak çok büyük şanstır. Triger'in ömrü yıl veya km ile belirlenir ve herhangi bir belirti vermeden koparak, marş anında motora vereceği zararlar engellenmeye çalışılır. Ustalar için de işçiliği kolay ama tespit gibi bir sorumlulukları olmadığından güzel işlerden biridir, tabi sente atlamadan takmaları önemlidir.

Bence sizin ses trigerden gelmiyordur. Ancak yine de tetikte olun, araç es kaza stop ederse marşa basmayın. Trigerin kopmasının Motora verceği zararı büyük ölçüde engellersiniz.

Saygılarımla.

motor yıkatma konusunda %100 haklı olduğunuzu düşünüyorum ama gel gelelim insanın bazı huyları vardır. Bende temizlik huyumun şanslılığını yaşadım bu sefer. Motoru açtığımda tozlu kirli bir görüntü istemediğim için çok değil senede bir yıkatıp sonra kendim kirlendikçe silen biriydim artık bu olaydan sadece silen biri olmaya karar verdim. Triger konusunda haklısınız her usta trigeri söküp değiştirmek ister sonuçta dışarıdan tespiti zor açıldığında sağlam bir işçilik alabileceği bir iş. Ama her ustaya triger açtırılmaz sente atlatırsa trigeri değiştirdiğinize pişman olursunuz. İnşallah dediğiniz gibi trigerden gelmiyordur. Tavsiyeleriniz için de ayrıca çok teşekkür ederim Evren Bey  

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Elektonik barındıran onlarca soketi olan hiç bir motor yıkanmaz.

Üzgünüm ama bu daha iyi günleriniz.

Daha soketler oksitlenecek, teklemeler başlayacak, siz bunun neden yaptığını günlerce arayacaksınız. Tabi motor yıkattığınızı da unutmuş olacağınızdan soketler aklınıza gelmeyecek.

• Beğen 9
Yorum bağlantısı
Ahmet Yıldırım

Elektonik barındıran onlarca soketi olan hiç bir motor yıkanmaz.

Üzgünüm ama bu daha iyi günleriniz.

Daha soketler oksitlenecek, teklemeler başlayacak, siz bunun neden yaptığını günlerce arayacaksınız. Tabi motor yıkattığınızı da unutmuş olacağınızdan soketler aklınıza gelmeyecek.

Mehmet Bey haklılık payınız olmasına rağmen yazdığınız mesajla inanın sahur yemeğini boğazıma dizdiniz şuan :) İnşallah dediğiniz problemleri yaşamam sizinde bunları yaşamamı istemediğinizi dileyerek saygılar...

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Evren abi çok doğru bir noktaya değinmiş. Ford motoru yıkandığı için Üzmez belki ama ehli olmayan biri tarafından değişim yapılan triger yüzünden üzer. Ben bu işlemin ya Ford motorunu çok iyi tanıyan gerekli ekipmana sahip bir usta tarafından yapılması ya da yetkili servis tarafından yapılması taraftarıyım

Bu arada yıkamadan önce düzgün yalıtım yapıldığını ve çok basınçlı su kullanılmadığını varsayarak soketleri en ilgilibir problem yaşayacağınızı düşünmüyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Yıldırım

Gel İzmire Sabri abim baksın kafan rahat etsin hem tanışırsın iyi olmazmı http://www.ustaeller.net/iletisim.html

Yalçın Bey tanışma bölümündeki mesajınızı da okumuştum. ustaelleri araştırdım ve merakım arttı açıkçası şimdi Tahir Beyde öyle yazınca kesinlikle bayramdan sonra uğrayacağım bi problem kalmasa bile tanışmak için uğrayacağım :) teşekkürler saygılar 

Yorum bağlantısı

Yalçın Bey tanışma bölümündeki mesajınızı da okumuştum. ustaelleri araştırdım ve merakım arttı açıkçası şimdi Tahir Beyde öyle yazınca kesinlikle bayramdan sonra uğrayacağım bi problem kalmasa bile tanışmak için uğrayacağım :) teşekkürler saygılar 

Adı üstünde USTAELLER...

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Valla ben Isparta'dan geldim Sabri Abinin yanına. Bu kadarı yeterli sanırım :)

Yorum bağlantısı
Ahmet Yıldırım

Adı üstünde USTAELLER...

tanımayınca içi boş çıkabiliyor bu tarz isimlerin ama bu sefer ismin hakkını veriyormuş izlenimi verdi bende siz değerli arkadaşların yorumları

Valla ben Isparta'dan geldim Sabri Abinin yanına. Bu kadarı yeterli sanırım :)

oldukça yeterli :))

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce

Bu yaşıma geldim 36 senedir araba kullanırım motorun neden yıkandığınıı bir türlü hala anlayamamışımdır. İyiki evdeki bilgisayar, tv, çamaşı makinası, bulaşık makinası gibi aletleri yıkamıyor millet..:D

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Siz bir gidin Sabri abi tanışın bir çayını için. Araç bakımı ,problemleri falan çok sonra ki işler ;)

Yorum bağlantısı

Bu yaşıma geldim 36 senedir araba kullanırım motorun neden yıkandığınıı bir türlü hala anlayamamışımdır. İyiki evdeki bilgisayar, tv, çamaşı makinası, bulaşık makinası gibi aletleri yıkamıyor millet..:D

İşte bunlar hep göz boyama ve para tuzakları abi... :) Sizlerden feyz almamız lazım.. :yes:

Yorum bağlantısı
Ahmet Yıldırım

Fatih Abi (Fotonuza ve yaşınıza bakarak abi demekistedim umarım kızmazsınız) huy işte abi ya ama haklısınız dersoldu :))). yanlız lafı gelmişken yazayım bilgisayar yıkama konusu tecrübe edilmiştir. kızım 2 yaşındayken laptobun üzerine çok affedersiniz istifra edince tüm tuş takımlarını ve ayrıca klavyeyi söküm bi güzel yıkayıp 3 gün güneşte kurutup sonra toplamışlığım var. hatta şuan size o laptoptan yazıyorum. :)) not:Meslek lisesi bilgisayar bölümünde bilgisayar öğretmeniyim evde denemeyin. Fatih abi saygılar  

Siz bir gidin Sabri abi tanışın bir çayını için. Araç bakımı ,problemleri falan çok sonra ki işler ;)

inşallah gideceğim

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce

İşte bunlar hep göz boyama ve para tuzakları abi... :) Sizlerden feyz almamız lazım.. :yes:

Nedense şunu kimse düşünmüyor sanki ? Suyun dünyada giremeyaceği hiç bir yer yoktur heleki basıçla püskürtülürse. Elektiriğin en rahat kötülük yapabileceği yardımcı elementte sudur. Bunların ikisini bir araya getirmek ne kadar gerekli ve anlamlı olurki ?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Nedense şunu kimse düşünmüyor sanki ? Suyun dünyada giremeyaceği hiç bir yer yoktur heleki basıçla püskürtülürse. Elektiriğin en rahat kötülük yapabileceği yardımcı elementte sudur. Bunların ikisini bir araya getirmek ne kadar gerekli ve anlamlı olurki ?

Abi dizel araca birşey olmaz demeleri aldatmacamı o zaman ?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...