İçeriğe Yönlendir

Motor Yıkatma Sonrası Yaşananlar...

Ahmet Yıldırım

Recommended Posts

Ahmet Yıldırım

Manisa' da imsak vakti bana müsade konu ile ilgili değerli yorumlar için teşekkürler. Hayırlı sabahlar

Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter

Hocam geçmiş olsun. İlk defa geçenlerde motoru yıkattım ama bundan sonra tövbe bir daha yıkatmam. Kirli olsun ama saat gibi çalışsın sıkıntı değil zaten yıkanırken çok defa tereddüt ettim bundan sonra bulaşmam öyle işlere.

Yorum bağlantısı
Ahmetcan Yiğit

Bizim eski C-Max 3ayda bir motoru yıkanırdı. Hiçte sıkıntı yapıp üzmedi acıkcası. Ayrica yikandigi zaman sanki daha fazla performans gösteriyor gibi hissediyorduk.

Yorum bağlantısı
Hasen Kara

Yıllardır gittiğiniz ustanız zaten gerekli olanları söylemiş. Aynısını yaşadığını belirtmiş. Bende sonradan başka ustalara gittiğinizi duymasın. Çok kırılır adamcağız.  :)

Geçmiş olsun.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Yıkatmasaydınız iyiymiş :)  Hep söylüyoruz motora su vurdurmayın.. O anda sorun olmasa bile sonradan sıkıntı olabilir.

Yorum bağlantısı
Bahadır Akdemir

Valla ben Isparta'dan geldim Sabri Abinin yanına. Bu kadarı yeterli sanırım :)

Ben de Bursa'dan gitmeyi düşünüyorum Sabri ustanın yanına,bakalım hayırlısı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Benim arabam naylondan olduğu için kiri gösteriyo yıkatıyorum her tarafını. Belki bozulur böylece değiştirmek zorunda kalırım süperötesi bir alllman arabasıynan :)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Mehmet Bey haklılık payınız olmasına rağmen yazdığınız mesajla inanın sahur yemeğini boğazıma dizdiniz şuan :) İnşallah dediğiniz problemleri yaşamam sizinde bunları yaşamamı istemediğinizi dileyerek saygılar...

Istemem tabiki, Allah esirgesin.
Yorum bağlantısı
Ahmet Yıldırım

Istemem tabiki, Allah esirgesin.

Allah razı olsun Mehmet Bey. Allah hiçbir arkadaşımızın tekerine taş değdirmesin kazasız belasız günlerde sürelim. Saygılar

Yorum bağlantısı
Ahmet Yıldırım

Değerli arkadaşlar gelen sesin akıbeti belli oldu. Motor yıkamayla alakası olmadığını tespit etti Sabri ustam. Ses devirdaimdan kaynaklıymış. Devirdaim değişimi yapılırken triger seti ve kayışı değiştirildi, motor suyu yenilendiği için antifreeze yenilendi. Kafam rahat artık :) .Her şeyden önemlisi sorunumu anlattığımda beni dinleyen, gerçekten güvenle gidip aracımı emanet edebileceğim, profesyonel işinin ehli insanlardan oluşan bir servis öğrenmiş oldum. Başta Sabri Usta ve arabamla ilgilenen Necmi Ustaya sonrada forumdan beni ustaeller özel servisine yönlendiren Yalçın Bey ve Tahir Bey' e teşekkür ederim.

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Hikmet Demirtaş
(düzenlendi)

Bu yaşıma geldim 36 senedir araba kullanırım motorun neden yıkandığınıı bir türlü hala anlayamamışımdır. İyiki evdeki bilgisayar, tv, çamaşı makinası, bulaşık makinası gibi aletleri yıkamıyor millet..:D

ben küçükken kedimi yıkamıştım,, sonra da kurusun diye yanan sonbanın üzerine bırakmıştım.. :unsure2:

sonuç için sevindim.. geçmiş olsun.. 

tarihinde Hikmet Demirtaş tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emre Köksal

ben de tam her bakımda yetkili servis motoru yıkıyor hiç bir sorun yaşamadım diyordum ki :)

geçmiş olsun ...

Yorum bağlantısı
Ahmet Yıldırım

ben de tam her bakımda yetkili servis motoru yıkıyor hiç bir sorun yaşamadım diyordum ki :)

geçmiş olsun ...

teşekkür ederim. aracımı alırken dynamoss bursa şubesinde detaylı expertiz yaptırmıştım.Raporlarda bir problem çıkmadı ayrıca kendimde motoru yıkatana kadar hiç bir olumsuz ses falan duymadım.motor yıkattıktan sonra bu olayla karşılaşınca bundan sebeptir diye düşündüm :) Şans işte aldıktan sonra 1 ay geçmeden triger seti değiştirdik. Olsun göz ardı edilse belki motorla alakalı daha büyük problem açabilirdi hem forumu bulmama hemde ustaeller Sabri ustayla tanışmama vesile oldu bu olay :) Saygılar

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Gürçay Hüseyin

Yikayan adam ne yaptigini bilerek yapti ise, bence tamamen rastlanti ve sanssizlik. Ayrica motor yikanir/temizlenir, neden yikanmasin? Tabi oyle basincli su vs. yikamaktan bahsetmiyorum. Eger motor temizlemekten motora birsey olsaydi, detailing forumlardaki tum arabalarin bozulmus olmasi lazimdi simdiye kadar.

Yorum bağlantısı
Ayhan Asil

Değerli arkadaşlar gelen sesin akıbeti belli oldu. Motor yıkamayla alakası olmadığını tespit etti Sabri ustam. Ses devirdaimdan kaynaklıymış. Devirdaim değişimi yapılırken triger seti ve kayışı değiştirildi, motor suyu yenilendiği için antifreeze yenilendi. Kafam rahat artık :) .Her şeyden önemlisi sorunumu anlattığımda beni dinleyen, gerçekten güvenle gidip aracımı emanet edebileceğim, profesyonel işinin ehli insanlardan oluşan bir servis öğrenmiş oldum. Başta Sabri Usta ve arabamla ilgilenen Necmi Ustaya sonrada forumdan beni ustaeller özel servisine yönlendiren Yalçın Bey ve Tahir Bey' e teşekkür ederim.

özetle diyoruz ki; "SABRİ USTA CANDIR"...

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Boşuna demiyoruz '' Ellerse, Ustaeller'' ;)

Bu arada Sabri abi sticker satmaya çalışdı mı ? :p:D

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mert Ender

Peki, silen arkadaşlar ne ile siliyor? Yalnızca doğrudan ıslak mendillerle mi, yoksa önce motor temizleyici sprey sıkılıyor, sonra bekleniyor ve siliniyor mu?

Yıkamak için yanıp tutuşuyorum sonra bu soketler aklıma geliyor, vazgeçiyorum :crazy:  :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter

Bizim arabanın motoru yıkanırken ilk önce gazyağına benzer bir madde ile silmişti sonra yıkadı ardından berner marka bir parlatıcı kullanmıştı.

Yorum bağlantısı
Ahmet Yıldırım

Boşuna demiyoruz '' Ellerse, Ustaeller'' ;)

Bu arada Sabri abi sticker satmaya çalışdı mı ? :p:D

sağ olsun ford club sticker ı verdi ustam  :D hediye 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Geçmiş olsun, en az 30 kez tdci motoru yıkamışımdır, sıfır sorun ve araç sekiz yaşında, 100 e yakın kez benzinli taunusu yıkamışımdır, sayısını tam hatırlamıyorum bile :D  sıfır sorun sıfır arıza,hala saat gibidir, yıkamayı bileceksiniz yani, her motor yıkanır, soketlerin dibine tabancayı dayamıyacaksınız tabii :)

Yıkarkende bazen sadece suyla yıkarım, korumada yapmam ayrıca  :biggrin:

Motoru güzelce yıkatın tam kurusun ve wurth motor cilası sıkın heryerine, dahada yıkamınıza gerek olmaz, nemli bezle siler geçersiniz, çok çamur vs. olursa oto şampuanından biraz basınçlı ilaçlama şişeler var, ona koyun, su ilave edin ve pompalayın, sonra motora köpük gibi sıkın, az bekleyin (motor tam soğuk olmalıki hemen kurumasın leke olmasın) ve hortumla su tutup durulayın ve silin, cillop olur, bunuda kırk yılda bir yaparsınız zaten.

Not: Motor yıkanır, tekniği bilin yeter, biz iş makinalarını bile basınçlı suyla yıkarız, yıkanmaz lafı bana komik geliyor açıkcası  :tongue:

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Not: Motor yıkanır, tekniği bilin yeter, biz iş makinalarını bile basınçlı suyla yıkarız, yıkanmaz lafı bana komik geliyor açıkcası :tongue:

İş makinesini yıkama diyince yıllar önce, iş makinesini göle yıkamak için sokan ve deviren operatör yüzünden ödediğimiz hasar geldi aklıma. O motor bir daha çalışmadı:))

Saygılarımla.

tarihinde Evren İskent tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

İş makinesini yıkama diyince yıllar önce, iş makinesini göle yıkamak için sokan ve deviren operatör yüzünden ödediğimiz hasar geldi aklıma. O motor bir daha çalışmadı:))

Saygılarımla.

:D Daha geçenki selde bizzat CAT 330 D yi kabin hizasına suya sokup( gölede değil direk sel akıntısına) kurtarmıştım (operatör yüzme bilmiyordu ve korkmuştu :D ), beyin koltuğun arkasında, kabine su girmeyecek tabii, zaten yıkarkende göle sokmuyoruz hortumla yıkıyoruz  :D

Not: mitsubişi mazot tankeri direk suyun altında kaldı, çıkardık, suyunu boşalttık çalıştı, yani çalışır, tabii anında paslanan segmanlar yüzünden gömlek çizilir ve yarı motor yaptırırsın, tesisatta yenilenir :)

İlle göl dersen bunu sokarız banamısında demez  :D  caterpillar-955-l.jpg

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı

Biliyorum hortumla yikandigini. Bizim operator de beyaninda lastikleri yikamak icin gole girdigini belirtmisti:)) Sonradan operator unvani kaldi mi bilmiyorum ama ilk girisi degildi muhtemelen.

Saygilarimla.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Biliyorum hortumla yikandigini. Bizim operator de beyaninda lastikleri yikamak icin gole girdigini belirtmisti:)) Sonradan operator unvani kaldi mi bilmiyorum ama ilk girisi degildi muhtemelen.

Saygilarimla.

:D

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...