İçeriğe Yönlendir

Yüksek Devir Ve Vites Geçişi Hakkında Bilgi


Murat Yalçın

Recommended Posts

Murat Yalçın

Arkadaşlar  Selamlar ,

 

Uzun zaman  oldu  foruma  giriş yapmayalı iş güç ten  yeni fırsat  buldum ,  herkese  iyi bayramlar  öncelikle ... :)

 

Sormak istedigim bir  soru var   bu genel bir  soru aslında   , yuksek  devirlerde  vites gecislerinde sorun olabilirmi yada  böyle birsey mümkünmüdür ?

 

Örnek  vermek  gerekirse ;

 

1. vites  5000 d/d  debriyaja  bastım  2.  vitese  geçtim ,

2. vites  5000  d/d  debriyaja bastım  3. e  gecmek için yokladıgımda  kapalıymıs  hissine  kapıldım  ve ittirip zorlamadım ,

 

sonra aklıma  acaba yuksek  devir oldugu  için  3 ün  geçişi bir şekilde yüksek hızda dönen  dişliler  yüzünden kapaır mı diye  düşündüm sormak istedim.

 

Bu arada bu  senaryo  yokuş yukarı  yogu rezil bir  trafik sonrası  oldu  , normalde  düşük viteslerde  yüksek devir  çevirmem  ortalama 2500 d/d da  vites  degiştiririm  ekonomik sürüş  için yokuş yukarı bu 3000  d/d olur en  fazla.

 

Teşekkürler ,

 

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Bence baskı balata ısındığı için geçişte sorun yaşanmış olabilir. Bunu sürekli mi yapıyor yoksa bir kaç kez mi yaptı?

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Yalçın

Tek sefer mi oldu. 5. Vitese geçişte de zorluk var mı

Çağlar  abi  5. viteste hiç  bir  sorun yok zaten  araçta genel olarak da  sorun yok ,  Opel Corsa 1.2 Benzinli  zaten  araç 6000 km de   1700 km den iti baren benim kullanımımda  ford fiestadan sonra kullanımı  sert bir araç  fakat  vites yerleri ve  geçişleri  çok net ve  biraz  daha kemikli  fiestadan.

 

Normalde  zaten o devirlerede  cıkmam  da  tesaduf  oldu  2. vites için 5000  devirde   belkide cok rahat  geçmiyorda  olabilir  zorlamadım zaten  bir  baktım  sonra bıraktım araç biraz  yavaslayınca   gecti yada   2  ye  aldım :)  hatırlamıyorum o kısmı.

nasıl ki araç yüksek hızda iken düşük vitese atamıyorsan aynı şey yüksek devirdeykende yüksek vites ister geçmiyor bende denedim fakat bizim servis şöförü debriyaja basmadan vites değiştiriyor 

Mantıklı  hocam   kesinlikle ,  muhtemelen bu sebeple olabilir.

Bence baskı balata ısındığı için geçişte sorun yaşanmış olabilir. Bunu sürekli mi yapıyor yoksa bir kaç kez mi yaptı?

 

İlk  kez  oldu  :)  cunku   ilk kez  dusuk  viteste o kadar yuksek devre  cıktım 5000 lere  normalde   max 3000 de  degiştiririm :)

Yorum bağlantısı
İrfan Aşcıoğlu

Olmaması lazım. 6500 deviri 1,2,3,4. viteslerde gördüm sıkıntı yapmadı geçişlerde... Genelde zaten redline :f1:  kullanırım arabayı 4000 e doğru atarım vitesi genelde. Şİmdiye kadar bir sıkıntı olmadı. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...