İçeriğe Yönlendir

Mondeo Aks Problemi

Taner Ayık

Recommended Posts

Taner Ayık

Arkadaslar 2010 mondeo 2.5T aracim aks siyirdi.aks ustunde donuyormus ustanin dedigine gore.arac yavas kalktiginda hareket ediyor fakat yuke bindigi zaman disli siyirmasi gibi ses geliyor ve arac bosa cikiyor yurumuyor.merak ettigim ustanin dedigi gibi aks danmi yapar yoksa baska birseyden olabilirmi.

Diger konu ise 2.5T nin aks ile diger 1.6 ve 2.0tdci mondeolarin akslari aynimidir.degil ise nasil bulabilirim.acil yardima ihtiyacim var.araba burhaniyede sanayide yatiyor.yardimci olursaniz sevinirim.

Yorum bağlantısı

Arkadaslar 2010 mondeo 2.5T aracim aks siyirdi.aks ustunde donuyormus ustanin dedigine gore.arac yavas kalktiginda hareket ediyor fakat yuke bindigi zaman disli siyirmasi gibi ses geliyor ve arac bosa cikiyor yurumuyor.merak ettigim ustanin dedigi gibi aks danmi yapar yoksa baska birseyden olabilirmi.

Diger konu ise 2.5T nin aks ile diger 1.6 ve 2.0tdci mondeolarin akslari aynimidir.degil ise nasil bulabilirim.acil yardima ihtiyacim var.araba burhaniyede sanayide yatiyor.yardimci olursaniz sevinirim.

Abi aynısı yaklaşık 2 ay önce başıma geldi,tıkırtılar vardı sipariş verdim mk2 için bulmak baya zordu.bekledik,beklerken Allah tan durduğum yerde tam sağ dönüş yaparken olduğu yerde koptu ve kaldım ortada. benimki tekere bağlanan kısımdan kopmuştu.ve ne el freni tutuyordu ne de parkta durmuyordu.ben gaza en ufak dokunmamda bile kıpırdamıyordu,o dişli sıyırma sesi geliyordu.Senin araçta iç kafada mı sıkıntı dıştamı acaba?

Yorum bağlantısı
Furkan Avcı

Abi çok geçmiş olsun, sana kesinlikle Ford parça numaralarını çıkarabilecek biri lazım, her parçada bu arayış içinde gireceksin.

Koca forumda yokmu bunu yapabilecek biri?

Mercedes olsaydı her türlü yardımcı olsun parça numaralarına.

Yorum bağlantısı
Taner Ayık

Abi aynısı yaklaşık 2 ay önce başıma geldi,tıkırtılar vardı sipariş verdim mk2 için bulmak baya zordu.bekledik,beklerken Allah tan durduğum yerde tam sağ dönüş yaparken olduğu yerde koptu ve kaldım ortada. benimki tekere bağlanan kısımdan kopmuştu.ve ne el freni tutuyordu ne de parkta durmuyordu.ben gaza en ufak dokunmamda bile kıpırdamıyordu,o dişli sıyırma sesi geliyordu.Senin araçta iç kafada mı sıkıntı dıştamı acaba?

Ic ksfada ustanin dedigine gore aks ustunde donuomus

Geçmiş olsun üstat :(

Sagol emre

Abi çok geçmiş olsun, sana kesinlikle Ford parça numaralarını çıkarabilecek biri lazım, her parçada bu arayış içinde gireceksin.

Aynen ole furkan.artik lazim galiba.

Adamlara 2.5 diyorum 97 98 mi diolar yok 2010 diyorum yaa o kasada yokki ole araba diolar haberleri bile yok burada.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Furkan servislerde bir çok ustamız var, mağdur olmadığımız için gerek görmüyoruz. Gerekli microcat programı bir çoğumuzda var.

Taner Şasi numarasını bana gönderirsen parça numaralarını öğrenirim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Taner Ayık

geçmiş olsun abim :(

Sagol aydin

Furkan servislerde bir çok ustamız var, mağdur olmadığımız için gerek görmüyoruz. Gerekli microcat programı bir çoğumuzda var.

Abi bana ozelden numarani atabilirsen whatsappdan ruhsati atabilirim.burasi kucuk ilce oldugu icin parca sikinti.yarin bulamazsam balikesire gidecem aramaya.

Yada numaram 0533 969 22 22 yazabilirsinde sana zahmet.

Yorum bağlantısı
Cem Işık

Burhaniye sanayi ise, iş zor, 131 şahin doğan ve traktör üzerine çalışan bir sanayidir. Allah yardım etsin.. Balıkesir de zor, bence,Ustaeller yardımı şart..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Furkan Avcı

Aynen abi bu mesajı bekliyordum :)

Bir tanede 2.0 ecoboost veya 2.0 tdci Şasi nosu olursa parçalar uyuyor mu uymuyor mu kolaylıkla anlaşılır 2.5 diye telaşlanılmaz.

Teşekkürler Mehmet abi.

Yorum bağlantısı
Gürçay Hüseyin

Taner bey, eger isinize yarayacaksa online microcat programi linki verebilirim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Açıktan verebilirsiniz bu linki
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Taner Ayık

Burhaniye sanayi ise, iş zor, 131 şahin doğan ve traktör üzerine çalışan bir sanayidir. Allah yardım etsin.. Balıkesir de zor, bence,Ustaeller yardımı şart..

Aynen oyle.sorun buyuk.isin ilginci otosana boyle bir parca hic gelmemis bile.otosanla kavga ediyorus resmen.dava acacam neredeyse araci getirio parcayi getirmiyolar.
Yorum bağlantısı
Cem Işık

Aynen oyle.sorun buyuk.isin ilginci otosana boyle bir parca hic gelmemis bile.otosanla kavga ediyorus resmen.dava acacam neredeyse araci getirio parcayi getirmiyolar.

Burhaniye-İzmir otobüsle 1,5- 2 saat tutar ancak, Ustaellerle irtibat kurup yardım istediniz mi?

Yorum bağlantısı
Gürçay Hüseyin

Online Microcat catalog: http://eucatparts.com/?action=cat_ford

Internette kisa bir aramastirma yaptim ve tum motor versiyonlarda ayni aks var. Sadece otomatik ve manuel vites kutusu fark ediyor. Yinede 100% emin degilim, isterseniz siz de bakin - driveshaft sanirim bu parcanin ismi.

Koskoca Turkiye'de aks yok mu?

Yorum bağlantısı
Taner Ayık

Memnun olurum

Online Microcat catalog: http://eucatparts.com/?action=cat_ford

Internette kisa bir aramastirma yaptim ve tum motor versiyonlarda ayni aks var. Sadece otomatik ve manuel vites kutusu fark ediyor. Yinede 100% emin degilim, isterseniz siz de bakin - driveshaft sanirim bu parcanin ismi.

Koskoca Turkiye'de aks yok mu?

Maalesef yok.otosana giris bile yok.simdi akin aktas sagolsun ankarada bir yerde bulmus.orayi arayacam gorusecegim.eger dogruysa onu alacagim artik
Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Geçmiş olsun Taner abi.. Sert kalkışlar aks ın can düşmanı..Motorda güçlü bu tip sorunlar olması normal. Diğer aks şuanda sağlamsa onda da sıkıntı olabilir. 

Yorum bağlantısı
Gürçay Hüseyin

Urun numarasi falan ogrenebilirseniz, burada da sorabilirim.

Yorum bağlantısı
Taner Ayık

Geçmiş olsun Taner abi.. Sert kalkışlar aks ın can düşmanı..Motorda güçlü bu tip sorunlar olması normal. Diğer aks şuanda sağlamsa onda da sıkıntı olabilir.

Aynen soyledigin gibi ayhan.usta aks dedi.parcayi bulamayinca tamir ettirebilirsek ettirelim dedim.aksci bu saglam bi sey yok die geri yolladi.ayna dan supheleniyordukki usta arac uzerinde tekrar bakti ve son karar verildi sorun aks.fakat turkiyede 2.5 mondeo aks kimsede yok.otosan stoklarina dahi henuz hic girmemis.siparisle yurtdisindan gelecek dediler.allahtan akin sayesinde birinde hurdasini bulduk arabanin da onun aks ini aldik.simdi ankara ya dondum.yarin o hurdaciya gidip geri kalan arabaya pazarlik yapmayi dusunuyorum.nede olsa lazim olacak parcalar.

Urun numarasi falan ogrenebilirseniz, burada da sorabilirim.

Gurcay tesekkurler.sorun cozuldu
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Aydın Akdeniz

Aynen soyledigin gibi ayhan.usta aks dedi.parcayi bulamayinca tamir ettirebilirsek ettirelim dedim.aksci bu saglam bi sey yok die geri yolladi.ayna dan supheleniyordukki usta arac uzerinde tekrar bakti ve son karar verildi sorun aks.fakat turkiyede 2.5 mondeo aks kimsede yok.otosan stoklarina dahi henuz hic girmemis.siparisle yurtdisindan gelecek dediler.allahtan akin sayesinde birinde hurdasini bulduk arabanin da onun aks ini aldik.simdi ankara ya dondum.yarin o hurdaciya gidip geri kalan arabaya pazarlik yapmayi dusunuyorum.nede olsa lazim olacak parcalar.

Gurcay tesekkurler.sorun cozuldu

enteresan bi durum :)

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
  • 3 hafta sonra...
Taner Ayık

Senin arabadan hurdacilarda vardi abi

Evet 1 tane elvan da var.o da basbakanlikdan almis.benden baska da satacak adam bulamaz nasilsa.onun icin rahat oturuyorum.diger mondeolarla farkli parcalari.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Aydın 06

Evet 1 tane elvan da var.o da basbakanlikdan almis.benden baska da satacak adam bulamaz nasilsa.onun icin rahat oturuyorum.diger mondeolarla farkli parcalari.

Abi araçdan haberleri yok zaten onlar anlasaylardı çoktan volvo ya gitmişti geçenlerde Volan volvo daydım aklıma sen geldin ask sı sordum ve aynı dediler 2.5 s60 R ların motarlarıyla aynı sadece onlar fabrikasyon 300 hp  belki içinde far vardır bide  senin yeri serkan TOKER abimden ögrendim iki kez geldim ama tanışmak nasip olmadı

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...