Mehmet Eren 30 Temmuz 2014 Paylaş 30 Temmuz 2014 Termosifon alayım diyordum fakat piyasadaki hiç bir termosifon güven vermiyor. Çelik kazanlı olan termodinamik ikiz tank alacaktım o da buralarda kireç sorunundan dolayı sıksık arızalanıp insanı çileden çıkarıyormuş. Termosifon olayından vazgeçip evde hazır tesisatı bulunan ani su ısıtıcılardan alıp mı kullanayım ? ya da tüplü hermetik şofben mi alayım ? elektrikli ani su ısıtıcısı olursa o banyoda duşun üstüne konacak, tüplü şofben yeri ise muftakta olacak, hangisi daha güvenli ? hangisi daha ekonomik? Tüp ne kadar yeter acaba ? 12 kglı tüpler burda 75 tl imiş. Yorum bağlantısı
Misafir 30 Temmuz 2014 Paylaş 30 Temmuz 2014 Termosifon güven vermiyor derken? 2008 de aldığım Ariston marka titanyum kazan 7 yıl garantili termosifonu hala kullanıyorum ve maşallah hiçbir sorun çıkarmadı. Evimin istediğim yerinde musluğu açtığım zaman sıcak su gelmesi cabası. Muş gibi bir yerde sabah dişinizi fırçaladığınızda, elinizi yüzünüzü yıkadığınızda soğuk su pek iyi olmayacaktır ani su ısıtıcı kullanırsanız. Bence en mantıklısı ve güvenlisi termosifon. Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu 30 Temmuz 2014 Paylaş 30 Temmuz 2014 Termosifon güven vermiyor derken? 2008 de aldığım Ariston marka titanyum kazan 7 yıl garantili termosifonu hala kullanıyorum ve maşallah hiçbir sorun çıkarmadı. Evimin istediğim yerinde musluğu açtığım zaman sıcak su gelmesi cabası. Muş gibi bir yerde sabah dişinizi fırçaladığınızda, elinizi yüzünüzü yıkadığınızda soğuk su pek iyi olmayacaktır ani su ısıtıcı kullanırsanız. Bence en mantıklısı ve güvenlisi termosifon. :good1: Yorum bağlantısı
Mehmet Eren 30 Temmuz 2014 Yazar Paylaş 30 Temmuz 2014 aristonun hangi modeli acaba ? titanyum kazan sıkıntı deniyor, delinir deniyor. burada çabuk kireçleniyormuş deniliyor. kazan delinirse mutfak berbat olur. risk olayı termosifondan sogutuyor Yorum bağlantısı
Mehmet Eren 30 Temmuz 2014 Yazar Paylaş 30 Temmuz 2014 Bosch bayisi burada iyi gibi, nakit taksit imkanı da sağlayacak, acaba herşeyi bosch alıp geçsem mi... Termosifonları da normalden biraz pahalı , garantileri hep 3 yıl. Karar veremiyorum....... Yorum bağlantısı
Mehmet Pınar 30 Temmuz 2014 Paylaş 30 Temmuz 2014 Bende ariston markayı 3 sene kullandım.4 senedir de babaannemin evinde sorunsuz çalışıyor. Yorum bağlantısı
Misafir 30 Temmuz 2014 Paylaş 30 Temmuz 2014 aristonun hangi modeli acaba ? titanyum kazan sıkıntı deniyor, delinir deniyor. burada çabuk kireçleniyormuş deniliyor. kazan delinirse mutfak berbat olur. risk olayı termosifondan sogutuyor Benim model aşağıdaki. Dediğim gibi sorunsuz kullanıyorum. Ben tam tersi yani titanyumların kolay delinmediğini ve kirece dayanıklı olduğunu biliyorum. https://www.google.com.tr/search?q=ariston+termosifon&espv=2&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=bvPYU4GDKuqp7AbY3YHIBw&ved=0CAYQ_AUoAQ&biw=1366&bih=667#facrc=_&imgdii=_&imgrc=xizEICGbGgk4nM%253A%3BpdCeLICz-WNDLM%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.kombi.com%252Furun%252Fresimleri%252FAriston-Ti-Shape-80-Elektrikli-Termosifon-Titanyum-Alasim-Kaplama-Celik-Kazan-80lt-600.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.kombi.com%252Fariston-ti-shape-80-elektrikli-termosifon-titanyum-alasim-kaplamali-celik-kazan-80lt-10046.html%3B453%3B600 Yorum bağlantısı
Oktay Demirağ 30 Temmuz 2014 Paylaş 30 Temmuz 2014 4 ay önce bende titanyum baymak aldım 7 yıl garantili olarak. Daha önce banyoda tüplü şofben kullanıyordum ve 2,5 ayda bir tüp alıyordum. Çok şükür ki bu termosifon olayına geçince ayda en fazla +5 TL fatura gelmeye başladı. Yorum bağlantısı
Misafir 31 Temmuz 2014 Paylaş 31 Temmuz 2014 Benim model aşağıdaki. Dediğim gibi sorunsuz kullanıyorum. Ben tam tersi yani titanyumların kolay delinmediğini ve kirece dayanıklı olduğunu biliyorum. https://www.google.com.tr/search?q=ariston+termosifon&espv=2&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=bvPYU4GDKuqp7AbY3YHIBw&ved=0CAYQ_AUoAQ&biw=1366&bih=667#facrc=_&imgdii=_&imgrc=xizEICGbGgk4nM%253A%3BpdCeLICz-WNDLM%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.kombi.com%252Furun%252Fresimleri%252FAriston-Ti-Shape-80-Elektrikli-Termosifon-Titanyum-Alasim-Kaplama-Celik-Kazan-80lt-600.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.kombi.com%252Fariston-ti-shape-80-elektrikli-termosifon-titanyum-alasim-kaplamali-celik-kazan-80lt-10046.html%3B453%3B600 +1 Tıpkısının aynısından bende de var. 4 yıldır sorunsuz kullanıyorum. Hem elektriği makul düzeyde tüketiyor hemde titanyum özelliği kirece karşı daha dayanıklı olmasını sağlıyormuş.. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 31 Temmuz 2014 Paylaş 31 Temmuz 2014 Bu ani elektrikli ısıtıcılar tesisata çok fazla yük bindirdiği için tesisatta bazı sorunlara yol açabiliyormuş. Kullanan bir arkadaş söylemişti.Ayrı hat falan çekmek gerekli demişti. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Eren 31 Temmuz 2014 Yazar Paylaş 31 Temmuz 2014 Termosifon kullananlara bir sorum olacak. Okuduğum yazılara göre duş esnasında bir yandan kazan içine soğuk su alıyormuş bu da içindeki suyun hızla soğumasına sebep oluyormuş. Çalışma mantığı bu şekildeymiş. Bu nedenle duş süresi her türlü kısa oluyormuş. Bu doğru mu ? Bir de tüplü kullananlara sorum.. Tüp tüketimi ne kadar oluyor? 1 tüp ne kadar yetiyor ? Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 31 Temmuz 2014 Paylaş 31 Temmuz 2014 (düzenlendi) Termosifon kullananlara bir sorum olacak. Okuduğum yazılara göre duş esnasında bir yandan kazan içine soğuk su alıyormuş bu da içindeki suyun hızla soğumasına sebep oluyormuş. Çalışma mantığı bu şekildeymiş. Bu nedenle duş süresi her türlü kısa oluyormuş. Bu doğru mu ? Bir de tüplü kullananlara sorum.. Tüp tüketimi ne kadar oluyor? 1 tüp ne kadar yetiyor ? Bura da bildiğim kadarıyla litre olayı önemli. Mesela 40 lt lik bir cihazsa duş sırasında su seviyesi düşeceği için soğuk su alınca su ılımaya başlayacaktır. Ama 70 lt falan yada daha üstü ise o zaman ilk kişide sorun olmayacaktır. Duşa girecek 2. kişi de varsa 5-10 dakika bekleyip girerse yine dert olmadan yıkanır çıkar 31 Temmuz 2014 tarihinde Ayhan Onaran tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Servet Aydın 31 Temmuz 2014 Paylaş 31 Temmuz 2014 (düzenlendi) Konuya uygun olur kanısındayım: Eğer banyo içinde kullanılacak ise ani ısıtıcı veya kazanlı sofbenin çıkışına 40 cm kadar kalorifer peteği koyun. Peteğin çıkışından suyu alın. Duş esnasında sıcak su peteği de ısıtıyor ve ortamın ılıman olmasına yarıyor. Kazanlı olan sistemde şarkı söyleyerek duş almayın, su yetmiyor o vakit Ani su ısıtma tekniği olan cihazda sorun olmuyor, 7kw güç fazlasıyla yetiyor hem duş için hemde peteği ısıtmak için. 31 Temmuz 2014 tarihinde Servet Aydın tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Tahir İlter 31 Temmuz 2014 Paylaş 31 Temmuz 2014 Termosifon kullananlara bir sorum olacak. Okuduğum yazılara göre duş esnasında bir yandan kazan içine soğuk su alıyormuş bu da içindeki suyun hızla soğumasına sebep oluyormuş. Çalışma mantığı bu şekildeymiş. Bu nedenle duş süresi her türlü kısa oluyormuş. Bu doğru mu ? Bir de tüplü kullananlara sorum.. Tüp tüketimi ne kadar oluyor? 1 tüp ne kadar yetiyor ? Aylık 1 tüp garanti Yorum bağlantısı
İlhan Kol 31 Temmuz 2014 Paylaş 31 Temmuz 2014 aristonda 7 yıl çalışmış biri olarak titanyum 80 litre almanı tavsiye ederim . belki binlerce montaj yaptığım termosifondan yüzde 5 geri dönmüştür onunda sebebi yüksek su basıncı artı korosyon paslanma sebeblerinden dolayı delinmiştir. onunda çözümü montaj sırasında su basıncı 6 barın üzerinde çıkarsa basınç düşürücü taktırmandır servis ücret karşılığı takıyor 30ila 50 tl arası fiyatı var. termosifonlar ani su ısıtıcıya göre biraz fazla elektrik yakarlar.ama kışın duş almak ani su ısıtıcıya göre daha verimlidir.(kışın duş altında titreme v.s.) 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Eren 1 Ağustos 2014 Yazar Paylaş 1 Ağustos 2014 Bilgiler için çok teşekkür ederim. Ariston ila bosch arasında kaldım seçim yapacağım. 80 lik Ariston 500tl Bosch 923 tl..... arada büyük fiyat farkı var. Her ikisi de 3 yıl garantili... Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 1 Ağustos 2014 Paylaş 1 Ağustos 2014 Bilgiler için çok teşekkür ederim. Ariston ila bosch arasında kaldım seçim yapacağım. 80 lik Ariston 500tl Bosch 923 tl..... arada büyük fiyat farkı var. Her ikisi de 3 yıl garantili... Bence ariston alın geçin.. Yorum bağlantısı
Mehmet Eren 12 Ağustos 2014 Yazar Paylaş 12 Ağustos 2014 Sonuç: Buradaki kullanışlılık açısından Ariston - bosch - vestel arasında kalmışken servislerine uğrayıp muhabbet ettiğimde edindiğim izlenime göre bu cihazların aşağı yukarı çalışma prensipleri ve dayanıklılıkları aynı olduğunu, markaya para verme mantığıyla fiyat belirlendiği, tümünde garanti kapsamının dar olduğu, 3 yıl sonrasındaki ahvalinin şansımıza kaldığını öğrendim. Kaldı ki burada sular kireçli ve hidrofor sisteminden dolayı basınçlı olduğundan 3 yılın sonunda çok da şansın yaver gitmeme olasılığı olduğundan dolayı ne 773 lira olan bosch da alınmadı, 80lik tek çeşit ariston ve 65lik yan ürünü junior marka italyan üretimi 300 liralık cihaz da alınmadı. Yakında alacağım beyaz eşyalara da uyumlu olması ve burada kullanıp memnun kalan arkadaş tavsiyesiyle 80lik vestel aldım.480 tl. Mutfak duvarına konması güvenli olmadığından , ağırlığı taşımazsa sıkıntı olur diye banyoya su tesisatı çekip kuytu ve sağlam bir kısma taktırdım. Ekstra su tesisatı için 150 lira verdim. Cihazın gri renkli olması, digital ekran, emniyet özellikleri vs. baya içime sindi. Umarım en azından 3 yıl sıkıntı çıkarmaz. Çıkarsa buraya hemen yazarım. Kamuoyunun bilgisine. 1 Yorum bağlantısı
Serkan Turan 12 Ağustos 2014 Paylaş 12 Ağustos 2014 Hayırlı olsun güzel icata benziyor. Kullanımı yakışı ısıtması genel bilgileride paylaşırsanız iyi olabilir.. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Eren 12 Ağustos 2014 Yazar Paylaş 12 Ağustos 2014 Sağolun. Fatura gelince yakışı konusunda bilgi aktarırım. 80 lt suyu ısıtması 20-30 dakikaya su hazır oluyor. Duşa girdiğimde 20-25 dakika hiç suyu kapatmadan rahat rahat duş alabiliyorum. O kadar sürenin sonunda da aniden soğuma olmuyor. Çok memnunum şimdilik. Kullanımı kolay. Digital ekranda istediğim sıcaklığı seçip ısınmasını bekliyorum. Hazır olunca duş amblemi çıkıyor. Teknik bilgileri Ş U R A D A yazıyor. Özellikleri açısından boschtan eksiği yok fazlası var. Yorum bağlantısı
Fatih Kasa 12 Ağustos 2014 Paylaş 12 Ağustos 2014 (düzenlendi) Hayırlı olsun . Su sıcaklığını düşük tutarsanız kireçlenme daha az olacaktır. 12 Ağustos 2014 tarihinde Fatih Kasa tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts