Bekir Burak Aydos 3 Ağustos 2014 Paylaş 3 Ağustos 2014 Arkadaşlar Selamlar, Aracımdaki bazı rölanti, çekiş bozuklukları ve elektrik kullanan donanımın devreye alınmasıyla başgösteren problemleri gidermek amaçlı ecu sıfırlama denemek istiyorum.(akünün sökülüp beklenip takılması, aracın bir süre rölantide çalıştırılması ve haritanın tekrar yazılması için aracın bir süre nazik kullanımı) Fakat, yaşamış olduğum problemleri benzinde daha az hissedilcek şekilde görüyorum, yani daha çok LPG de belli ediyor kendini. Benzin ecusunu sağlıklı şekilde oluşturduktan sonra sanırım LPG içinde birşeyler yapılması gerekecek. LPG ecusunun kendine ait bir bataryası olduğunu ve araç aküsünün çıkarılmasından etkilenmeyeceğini, benzinde sıfırlama yapıldıktan sonra, bir süre benzinde kullandıktan sonra LPG'ye hiç geçmeden LPG ustasına götürüp benzin ecusuna göre kalibrasyona sokulması gerektiğini okudum. Ne derece doğrudur, bu konuda ne önerirsiniz ? Teşekkürler. Yorum bağlantısı
Bekir Burak Aydos 4 Ağustos 2014 Yazar Paylaş 4 Ağustos 2014 atiker fast ti sanırsam. Yorum bağlantısı
Kemal VİCDAN 4 Ağustos 2014 Paylaş 4 Ağustos 2014 (düzenlendi) atiker fast ti sanırsam.benim görüşüm önce lpg bayisine gidin lpg ile ilgili sıkıntı varmı kontorol ettirin derim atikerin regilatör ve enjektörleri çabuk bozuluyor önce lpg bir pc baglaton derim. 4 Ağustos 2014 tarihinde Kemal VİCDAN tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ünal Doğar 4 Ağustos 2014 Paylaş 4 Ağustos 2014 Programda fabrika ayarlarına dön seçeneği var, oradan yapılacak, veya sadece map haritası(yakıt haritası) resetlenecek.Fabrika ayarlarına dönülürse araca göre değerlerin yeniden girilmesi gerekecek, bir de yazılım güncellemesi. Yorum bağlantısı
Bekir Burak Aydos 4 Ağustos 2014 Yazar Paylaş 4 Ağustos 2014 benim görüşüm önce lpg bayisine gidin lpg ile ilgili sıkıntı varmı kontorol ettirin derim atikerin regilatör ve enjektörleri çabuk bozuluyor önce lpg bir pc baglaton derim. Tanıdığım, daha önce LPG kitide taktırmış olduğum bir atiker bayisi vardı, aracı ilk alınca ona gittim zaten tüm filtrelerini bakımını vs.. yaptırdım sorunuda anlattım ancak LPG ile alakalı bir durum olmadığını söylediler. Hatta benzinde denediğimizdede problem devam ediyordu. Programda fabrika ayarlarına dön seçeneği var, oradan yapılacak, veya sadece map haritası(yakıt haritası) resetlenecek.Fabrika ayarlarına dönülürse araca göre değerlerin yeniden girilmesi gerekecek, bir de yazılım güncellemesi. Evet mantıklı, sanırım problemin kaynağı aracın benzin mapinin bozuk olmasından kaynaklı LPG ecusuda benzin ecusuna senkron ayarlandığından kaynaklanıyor. Önce aracın kendi benzin ecusunu resetleyerek değerler baştan yazdırılmalı daha sonra da denildiği gibi LPG ye hiç geçmeden benzinde bir süre kullandıktan sonra tüpçüye gidip kalibrasyonu tekrar yaptırmak. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 4 Ağustos 2014 Paylaş 4 Ağustos 2014 Evet okuduklarınız doğru..Denilen gibi yapın.. 1 Yorum bağlantısı
Bekir Burak Aydos 7 Ağustos 2014 Yazar Paylaş 7 Ağustos 2014 Peki arkadaşlar, araç benzindeyken hiçbir problemi yok diyelim(gerçekten de yok denecek kadar az). Gidip direk LPG kalibrasyonunu tekrar yaptırmamız yeterli olmazmı ? Yani neden birde benzin ecusunu sıfırlama ihtiyacı duyarız ? Yorum bağlantısı
Murat TAŞ 8 Ağustos 2014 Paylaş 8 Ağustos 2014 Uzun sure bozuk lpg ayarı ile binilen araçlarda belli bir süre sonra benzin haritası da bozulmaya başlıyor . Bunu düzeltmek için aküyü sokun 30 dakika civarı bekleyin bu arada lpg bin sigortasını da sokun . Aküyü taktıktan sonra aracı 10-15 dakika benzinde rölantide çalıştırın ve değişik devirlerde şehir içi ve dışı benzinde ortalama 100 km binin. Lpg ayarından anlayan ustanın yanına gidin ve lpg sigortasını takarak yeni oluşan benzin haritasına göre güzel bir ayar yaptırın tabi lpg ye geçmeden ayar yapılacak . Bendede atiker fast var ve focus aracım var. Ayarlarımı kendim yapıyorum. Ünal Doğar arkadaşımızın ve bir çok arkadaşımın desteğiyle iyi bir yere geldiğime inanıyorum. Hatta kızmazlarsa mscsi.net sitesine girin ve kablonuzu ,filtrenizi çok uygun paralara alarak kendiniz yapın . Mantığını kapınca iyi sonuçlar alıyorsunuz .iyi gunler Uzun sure bozuk lpg ayarı ile binilen araçlarda belli bir süre sonra benzin haritası da bozulmaya başlıyor . Bunu düzeltmek için aküyü sokun 30 dakika civarı bekleyin bu arada lpg bin sigortasını da sokun . Aküyü taktıktan sonra aracı 10-15 dakika benzinde rölantide çalıştırın ve değişik devirlerde şehir içi ve dışı benzinde ortalama 100 km binin. Lpg ayarından anlayan ustanın yanına gidin ve lpg sigortasını takarak yeni oluşan benzin haritasına göre güzel bir ayar yaptırın tabi lpg ye geçmeden ayar yapılacak . Bendede atiker fast var ve focus aracım var. Ayarlarımı kendim yapıyorum. Ünal Doğar arkadaşımızın ve bir çok arkadaşımın desteğiyle iyi bir yere geldiğime inanıyorum. Hatta kızmazlarsa mscsi.net sitesine girin ve kablonuzu ,filtrenizi çok uygun paralara alarak kendiniz yapın . Mantığını kapınca iyi sonuçlar alıyorsunuz .iyi günler Bu arada ayar yapmadan önce fabrika ayarlarına dönüş yapın. Takıldığınız yerde destek olmaktan zevk alırım 2 Yorum bağlantısı
Bekir Burak Aydos 9 Ağustos 2014 Yazar Paylaş 9 Ağustos 2014 Uzun sure bozuk lpg ayarı ile binilen araçlarda belli bir süre sonra benzin haritası da bozulmaya başlıyor . Bunu düzeltmek için aküyü sokun 30 dakika civarı bekleyin bu arada lpg bin sigortasını da sokun . Aküyü taktıktan sonra aracı 10-15 dakika benzinde rölantide çalıştırın ve değişik devirlerde şehir içi ve dışı benzinde ortalama 100 km binin. Lpg ayarından anlayan ustanın yanına gidin ve lpg sigortasını takarak yeni oluşan benzin haritasına göre güzel bir ayar yaptırın tabi lpg ye geçmeden ayar yapılacak . Bendede atiker fast var ve focus aracım var. Ayarlarımı kendim yapıyorum. Ünal Doğar arkadaşımızın ve bir çok arkadaşımın desteğiyle iyi bir yere geldiğime inanıyorum. Hatta kızmazlarsa mscsi.net sitesine girin ve kablonuzu ,filtrenizi çok uygun paralara alarak kendiniz yapın . Mantığını kapınca iyi sonuçlar alıyorsunuz .iyi gunler Uzun sure bozuk lpg ayarı ile binilen araçlarda belli bir süre sonra benzin haritası da bozulmaya başlıyor . Bunu düzeltmek için aküyü sokun 30 dakika civarı bekleyin bu arada lpg bin sigortasını da sokun . Aküyü taktıktan sonra aracı 10-15 dakika benzinde rölantide çalıştırın ve değişik devirlerde şehir içi ve dışı benzinde ortalama 100 km binin. Lpg ayarından anlayan ustanın yanına gidin ve lpg sigortasını takarak yeni oluşan benzin haritasına göre güzel bir ayar yaptırın tabi lpg ye geçmeden ayar yapılacak . Bendede atiker fast var ve focus aracım var. Ayarlarımı kendim yapıyorum. Ünal Doğar arkadaşımızın ve bir çok arkadaşımın desteğiyle iyi bir yere geldiğime inanıyorum. Hatta kızmazlarsa mscsi.net sitesine girin ve kablonuzu ,filtrenizi çok uygun paralara alarak kendiniz yapın . Mantığını kapınca iyi sonuçlar alıyorsunuz .iyi günler Bu arada ayar yapmadan önce fabrika ayarlarına dönüş yapın. Takıldığınız yerde destek olmaktan zevk alırım İlginiz için çok teşekkürler, detaylıca yazmışsınız. LPG sigortasını sökmekteki kasıt nedir birde nerde konumlanmıştır bu sigorta ? Yani direk LPG yi kendi tuşundan kapatsak yeterli olmazmı, zaten ben 100 km yi 2 günde yaparım büyük ihtimalle. Birde son cümlede fabrika ayarlarına dönüşten bahsetmişsiniz, tam anlıyamadım açmanız mümkünmü ? Teşekkürler. Yorum bağlantısı
Murat TAŞ 9 Ağustos 2014 Paylaş 9 Ağustos 2014 Estağfurullah ne demek , lpg sigortası lpg beyninin ya da akünün oralarda iki kablo arasında siyah sigorta korumasına benzer bir şekilde dir. sigortayı sökmekten kasıt benim kendi kanım lpg nin elektriğini tamamen devre dışı bırakarak arabanın benzin enjektörler ine müdahaleyi sıfıra yaklaştırmak için . lpg fabrika ayarlarına döndür demem lpg nin arayüzünde yani ayarlarının yapıldığı programda mevcut örnek (http://img542.imageshack.us/img542/9687/fastsystem02.jpg). bunu yapmanız daha önceki ayarlarının sıfırlanması ve yeni oluşan benzin haritasına göre otomatik kalibrasyon yapılarak benzin enjektörlerinin çalışmasına göre lpg enjektörlerinin kendinin uyumlaması için. ve otomatik kalibrasyon yapılırken bütün enjektörler seçeneği işaretli olmayacak ki her enjektör kendini silindirlere göre ayarlasın . bunları size söylüyorum ama siz kendiniz yapmadığınız sürece lpg ustasına gittiğinizde bunları tek tek anlattığınızda size alaycı bir şekilde gülüp kendi bildiğini yapacaktır. ben en son bu tavırlarına kızdığım için ayar kablomu ve lpg kesici filteresi ve lpg gaz filterisini aldım . ve aldığım fiyatlar çok komik idi örnek lpg filterisni 5,25 tl gibi rakama aldım orjinalini. serviste filtre ve kalibrasyon için 40 tl aldılar daha önce .bunları yazıyorum ama Ünal Doğar ustam bu konuda çok daha iyidir. siz takıldığınız yerde sorun ben elimden geldiğince siz yardımcı olurum . iyi günler 1 Yorum bağlantısı
Bekir Burak Aydos 9 Ağustos 2014 Yazar Paylaş 9 Ağustos 2014 Estağfurullah ne demek , lpg sigortası lpg beyninin ya da akünün oralarda iki kablo arasında siyah sigorta korumasına benzer bir şekilde dir. sigortayı sökmekten kasıt benim kendi kanım lpg nin elektriğini tamamen devre dışı bırakarak arabanın benzin enjektörler ine müdahaleyi sıfıra yaklaştırmak için . lpg fabrika ayarlarına döndür demem lpg nin arayüzünde yani ayarlarının yapıldığı programda mevcut örnek (http://img542.imageshack.us/img542/9687/fastsystem02.jpg). bunu yapmanız daha önceki ayarlarının sıfırlanması ve yeni oluşan benzin haritasına göre otomatik kalibrasyon yapılarak benzin enjektörlerinin çalışmasına göre lpg enjektörlerinin kendinin uyumlaması için. ve otomatik kalibrasyon yapılırken bütün enjektörler seçeneği işaretli olmayacak ki her enjektör kendini silindirlere göre ayarlasın . bunları size söylüyorum ama siz kendiniz yapmadığınız sürece lpg ustasına gittiğinizde bunları tek tek anlattığınızda size alaycı bir şekilde gülüp kendi bildiğini yapacaktır. ben en son bu tavırlarına kızdığım için ayar kablomu ve lpg kesici filteresi ve lpg gaz filterisini aldım . ve aldığım fiyatlar çok komik idi örnek lpg filterisni 5,25 tl gibi rakama aldım orjinalini. serviste filtre ve kalibrasyon için 40 tl aldılar daha önce .bunları yazıyorum ama Ünal Doğar ustam bu konuda çok daha iyidir. siz takıldığınız yerde sorun ben elimden geldiğince siz yardımcı olurum . iyi günler Bunları bugün yarın denemeye çalışacağım, aracıda 2-3 gün benzinde kullanacağım. Sonuçları yazarım. Teşekkürler Yorum bağlantısı
Bekir Burak Aydos 9 Ağustos 2014 Yazar Paylaş 9 Ağustos 2014 Murat hocam birde seni yakalamışken birşey daha sorayım, bu bendeki LPG de yaşadığım far,kalorifer,klima açıkken olan rölanti dalgalanmaları ve viteste giderken ki düzensizliklerin LPG kalibrasyonuyla ilgisi varmıdır cidden ? Yani bu işlemleri yapıcam ama boşuna yapmayım Yorum bağlantısı
Murat TAŞ 9 Ağustos 2014 Paylaş 9 Ağustos 2014 Murat hocam birde seni yakalamışken birşey daha sorayım, bu bendeki LPG de yaşadığım far,kalorifer,klima açıkken olan rölanti dalgalanmaları ve viteste giderken ki düzensizliklerin LPG kalibrasyonuyla ilgisi varmıdır cidden ? Yani bu işlemleri yapıcam ama boşuna yapmayım Ne demek ben her zaman buralardayım .Bende sizin gibi daha önce aynı sorunları yaşıyordum .hatta neler denedim neler . rolanti valfi, boğaz kelebeği maf sensör temiziliği vs. ama sonuc hep aynıydı . daha sonra kablomu kendim aldım ve o benzinde binme sürem sırasında problemlerin ortadan kalktığını fark ettim . lpg ayarları kendim yapmaya başladıktan sonra artık hiç problemim yok. kalorifer, far ,arka residanz açıkken bile çok az hissedilen bir şey oluyor. o da rolantide bu kadar yükün binmesi ve zorlanma normal . şu ara klimam açık en ufak bir dalgalanmam yok . bazen çok küçük bir titreşim hissediyorum ama oda çok nadir oluyor ve rolanti valfinin belli bir ömrü olduğundan onunda normal olduğu kanısındayım ama düzgün yapılmayan lpg kalibrasyonu her şeyi yapıyor açıkcası , birde bugün klima gazı na baktırdım %50 eksilme olmuş ve radyatörün oradaki fanların sokentide temazsızlık varmış onuda giderdiler. araba 10 dakkikadan fazla klima açık çalıştı en ufak bir rolanti düzensizliği olmadı açıkcası .siz dediklerimi sırasıyla ve harfiyen yapmaya çalışın problemlerin kalktığını göreceksiniz. 1 Yorum bağlantısı
Bekir Burak Aydos 9 Ağustos 2014 Yazar Paylaş 9 Ağustos 2014 Ne demek ben her zaman buralardayım .Bende sizin gibi daha önce aynı sorunları yaşıyordum .hatta neler denedim neler . rolanti valfi, boğaz kelebeği maf sensör temiziliği vs. ama sonuc hep aynıydı . daha sonra kablomu kendim aldım ve o benzinde binme sürem sırasında problemlerin ortadan kalktığını fark ettim . lpg ayarları kendim yapmaya başladıktan sonra artık hiç problemim yok. kalorifer, far ,arka residanz açıkken bile çok az hissedilen bir şey oluyor. o da rolantide bu kadar yükün binmesi ve zorlanma normal . şu ara klimam açık en ufak bir dalgalanmam yok . bazen çok küçük bir titreşim hissediyorum ama oda çok nadir oluyor ve rolanti valfinin belli bir ömrü olduğundan onunda normal olduğu kanısındayım ama düzgün yapılmayan lpg kalibrasyonu her şeyi yapıyor açıkcası , birde bugün klima gazı na baktırdım %50 eksilme olmuş ve radyatörün oradaki fanların sokentide temazsızlık varmış onuda giderdiler. araba 10 dakkikadan fazla klima açık çalıştı en ufak bir rolanti düzensizliği olmadı açıkcası .siz dediklerimi sırasıyla ve harfiyen yapmaya çalışın problemlerin kalktığını göreceksiniz. Aynen bende dediğiniz gibi valf temizliği, sensör temizliği vb.. hepsini zamanında yaptırmıştım bir fark olmadı. Şimdi birde uzun zamandır aklımda olan bu yolu deneyeceğim bakalım kısmet olursa. Aracın LPG sigortasını bulduk biraz zorda olsa Bugün yarın benzin alıcam ve dediklerinizi harfiyen uygulayacağım bakalım. Şu kablo alıp kendi kalibrasyonunu yapma olayıda aslında çok mantıklı geliyor. Aldığınız yeri ö.m ile atarsanız sevinirim. Merak ettiğim bikaç husus daha var, aracın lpg kalibrasyonunu sıfırdan yaparken farları, kaloriferi vb.. açarakmı yapıyorsunuz yoksa herşey kapalı default ikenmi ? Birde LPG cimin dediğine göre atiker sistemlerde yolda giderken yapılan hareketli kalibrasyon yok imiş, yalnızca durur vaziyette çeşitli devirlerde yapılan kalibrasyon varmış doğrumudur ? Teşekkürler. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 9 Ağustos 2014 Paylaş 9 Ağustos 2014 LPG sigortasını sökmeseniz de sadece düğmesinden kapatsanız da sıkıntı olmaz..Akü kutup başlarını da söktüğünüz de 10-15 dakika içinde kendini ecu sıfırlayacaktır.. 1 Yorum bağlantısı
Bekir Burak Aydos 9 Ağustos 2014 Yazar Paylaş 9 Ağustos 2014 LPG sigortasını sökmeseniz de sadece düğmesinden kapatsanız da sıkıntı olmaz..Akü kutup başlarını da söktüğünüz de 10-15 dakika içinde kendini ecu sıfırlayacaktır.. Ayhan abi Ankara'da tercihen şaşmaz tarafında tanıdığın işçiliğine güvendiğin Atikerci varmı ? Benim usta ivedik tarafında da uzak geliyor, şaşmazda üstün otogazı tavsiye ettiler ama henüz gitmedim. Yorum bağlantısı
Murat TAŞ 9 Ağustos 2014 Paylaş 9 Ağustos 2014 Lpg ecusu sadece lpg sigortasını söktüğünüzde sadece map ı sıfırlayacak ama benim gayem lpg yi devre dışı bırakmak,aldığım yer bir üstte yazdığım ilk konuda var.oraya girdiğinizde size konu hakkında yardımcı olacak bir çok yazı bulacaksınız.takıldığınız yerde siz yazın ben yardımcı olurum 1 Yorum bağlantısı
Bekir Burak Aydos 9 Ağustos 2014 Yazar Paylaş 9 Ağustos 2014 Lpg ecusu sadece lpg sigortasını söktüğünüzde sadece map ı sıfırlayacak ama benim gayem lpg yi devre dışı bırakmak,aldığım yer bir üstte yazdığım ilk konuda var.oraya girdiğinizde size konu hakkında yardımcı olacak bir çok yazı bulacaksınız.takıldığınız yerde siz yazın ben yardımcı olurum Tam anlıyamadım, sigortayı sökmek yeterli demiştiniz daha önceki mesajda. Başka birşey dahamı yapmam gerek lpg yi devre dışı bırakmak için ? Yorum bağlantısı
Murat TAŞ 9 Ağustos 2014 Paylaş 9 Ağustos 2014 Hayır sadece sigortayı sokmeniz yeterli,kafanız karışmasın .siz sigortayı sokun akü kutup başını sokun 30 dak.civarı bekleyin sonra 15 dak.civarı benzinde rölantide çalıştırın ve sonra 100 km civarı benzinde binin 1 Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 11 Ağustos 2014 Paylaş 11 Ağustos 2014 Ayhan abi Ankara'da tercihen şaşmaz tarafında tanıdığın işçiliğine güvendiğin Atikerci varmı ? Benim usta ivedik tarafında da uzak geliyor, şaşmazda üstün otogazı tavsiye ettiler ama henüz gitmedim. Atiker denince Üstün Oto Gaz ı tavsiye ederim..Orada Servet bey var onunla görüşebilirseniz yardımcı olacaktır.Derdim var çözülmüyor olmadı Konya ya Atiker merkeze gideceğim deyin Kesin ilgilenirler.. 1 Yorum bağlantısı
Bekir Burak Aydos 11 Ağustos 2014 Yazar Paylaş 11 Ağustos 2014 Atiker denince Üstün Oto Gaz ı tavsiye ederim..Orada Servet bey var onunla görüşebilirseniz yardımcı olacaktır.Derdim var çözülmüyor olmadı Konya ya Atiker merkeze gideceğim deyin Kesin ilgilenirler.. Benim Fordcu bir usta var tanıdık, oda Üstün otogaza git Şener ustayı bul selamımı söle sana 10 numara ayar yapsın dediydi Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 11 Ağustos 2014 Paylaş 11 Ağustos 2014 Benim Fordcu bir usta var tanıdık, oda Üstün otogaza git Şener ustayı bul selamımı söle sana 10 numara ayar yapsın dediydi Servet bey oranın sahibi 1 Yorum bağlantısı
Bekir Burak Aydos 11 Ağustos 2014 Yazar Paylaş 11 Ağustos 2014 Servet bey oranın sahibi Abi biz aynı yerden bahsediyoruz dimi ? Çünkü bir kaç tane daha üstün otogaz var sanırım. http://www.ustunotogaz.com.tr/iletisim.html Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 11 Ağustos 2014 Paylaş 11 Ağustos 2014 http://www.ustunotogaz.com/index.html Benim dediğim yer burası. Yorum bağlantısı
Recommended Posts