İçeriğe Yönlendir

Lpg Ecu Resetlemek?

Bekir Burak Aydos

Recommended Posts

Bekir Burak Aydos

http://www.ustunotogaz.com/index.html

Benim dediğim yer burası.

Hmmm, iyi ki sormuşum bak. Benim dediğim yer şaşmazda zaten. Acaba bunlar ortak falanmı yoksa birbirinden bağımsızmı, birde ünlü olanı hangi Üstün Otogaz acaba ? :)

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Hmmm, iyi ki sormuşum bak. Benim dediğim yer şaşmazda zaten. Acaba bunlar ortak falanmı yoksa birbirinden bağımsızmı, birde ünlü olanı hangi Üstün Otogaz acaba ? :)

Benim dediğim yer.. Ankara ve yanılmıyorsam Doğu anadolu Bölgesi Atiker distbirütörlüğüydüler kendileri :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Bekir Burak Aydos

Bu arada ecu resetleyip benzinle kullanmaya başlayalı yaklaşık 50-60 km oldu arabada en ufak bir düzelme yok benzinde kullandığım halde. Aynı rölanti titremelerini, devir dengesizliklerini halen yaşıyorum. Bunun üstüne gidip birde LPG kalibrasyonu yaptırmayacağım, saçma olur sanırım olan ayarınıda bozdurmuş oluruz :s

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Bu arada ecu resetleyip benzinle kullanmaya başlayalı yaklaşık 50-60 km oldu arabada en ufak bir düzelme yok benzinde kullandığım halde. Aynı rölanti titremelerini, devir dengesizliklerini halen yaşıyorum. Bunun üstüne gidip birde LPG kalibrasyonu yaptırmayacağım, saçma olur sanırım olan ayarınıda bozdurmuş oluruz :s

Eğer araç benzinde kullandığınız halde düzelmiyorsa suçlu LPG kiti değildir. Aracınızda lpg ile alakalı olmayan bir parçada sorun var demektir. Öncelikle o sorunu ortadan kaldırıp lpg kalibrasyonu yaptırılmalı.

Yorum bağlantısı
Bekir Burak Aydos
(düzenlendi)

Eğer araç benzinde kullandığınız halde düzelmiyorsa suçlu LPG kiti değildir. Aracınızda lpg ile alakalı olmayan bir parçada sorun var demektir. Öncelikle o sorunu ortadan kaldırıp lpg kalibrasyonu yaptırılmalı.

Evet daha önce gittiğim ivedikteki Atikerci ustam vardı, oda zamanında dedi senin arabanın LPG ile alakalı problemi yok, benzindede aynı şeyi yapıyor diye. Ben yinede olasılıkları azaltmak adına denedim bu resetleme işini ama nafile. Araç benzindede aynı LPG'dede aynı. Farları açıyorum, kaloriferi falan açıyorum başlıyor titremeye. Klimada falanda kendini çok zor topluyor durup kalkınca falan, kışın arasıra stop ta ediyor. Sorunu LPG de aramamak lazımmış en azından onu anlıyorum bu benzinde kullandığım süre içerisinde.

tarihinde Bekir Burak Aydos tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Bekir Burak Aydos

Sizin sorununuz büyük ihtimalle şarj dinamosu ile ilgili..

Aslına bakarsanız bir elektrikçiye gitmiştim, oda dinamo ve aküden şüphelenmişti. Dinamoyu çıkarıp yenisiyle denemedik ama akü sıfır varta da taktık bir değişme olmamıştı. Geriye sanırım şarj dinamosu kalıyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Aracınızı görmedim ancak tecrübelerime göre tahminimi şarj dinamosundan yana kullanıyorum. Bu tip farların kısılmasına ve klima açılınca sendeleme ve stop etme durumlarına neden olur.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Bekir Burak Aydos

En kısa zamanda bu konunun üzerine gideceğim bakalım, şu problemde bir hal olsada geçde olsa şu arabaya bir ağız tadıyla binebilsek artık :unsure2:

Yorum bağlantısı
Murat TAŞ

lpg ayarları nı rolantide iken ayarlama yapıldımı. aracınızı kalibrasyon yapıldığında rolantide zenginleştirme yapıldı mı .

benim aracımda bulunan atiker fast sistemde enjektörlere bağlı nozullar küçüktü,onları büyütünce ve bir kaç değişiklik arkasından rolantide ince ayarla problem giderildi. bilginiz olsun 

Yorum bağlantısı
Bekir Burak Aydos

lpg ayarları nı rolantide iken ayarlama yapıldımı. aracınızı kalibrasyon yapıldığında rolantide zenginleştirme yapıldı mı .

benim aracımda bulunan atiker fast sistemde enjektörlere bağlı nozullar küçüktü,onları büyütünce ve bir kaç değişiklik arkasından rolantide ince ayarla problem giderildi. bilginiz olsun 

Hayır LPG ayarı yaptırmadım, 1 haftadır benzinde biniyorum problemler devam ediyor dedim sadece :)

Yorum bağlantısı
Murat TAŞ

aracınızın akü kutup başlarını söküp yarım saat civarı bekledikten sonra hiç lpg ye almadan benzinde çalıştırıp 10-15 dakika kadar rolantide benzinde çalıştırın ve biraz benzinde kullandıktan sonra deneyin.

Yorum bağlantısı
Bekir Burak Aydos

aracınızın akü kutup başlarını söküp yarım saat civarı bekledikten sonra hiç lpg ye almadan benzinde çalıştırıp 10-15 dakika kadar rolantide benzinde çalıştırın ve biraz benzinde kullandıktan sonra deneyin.

Hocam yukarıdaki cevaplarımı okumadınız sanırsam :) Ben bu söylenenlerin hepsini yaptım zaten, 1 haftadırda lpg sigortası sökük olarak benzinde biniyorum araca. Ayrıca az önce aldım elime multimetreyi ve araçtaki voltaj değerini ölçtüm, bana hiç anormallik varmış gibi gelmedi. Yani sanırsam akü, şarj dinamosu ve diğer bileşenlerde sağlam gibi.

Araç kapalıyken : 12.6 V - 12.8 V

Rölantide herşey kapalıyken: 13.97 V

Rölantide Farlar ve Fan açık iken: 13.95 V

Rölantide Farlar ve Klima açık iken: 13.96 V

Araç 3000 devirde ve herşey kapalıyken: 14.00 V

Araç 3000 devirde ve herşey açık iken: 13.96 V

Yorum bağlantısı
Murat TAŞ

Sanırım gözümden kaçmış ,kusura bakmayın . ama herşey normal görünmekte . tek çare rolanti valfi değişimi sanırım . ama onu değiştirdiğinizde aracı ıds cihazına bağlayarak bütün değerleri fabrika verilerine sıfırlamanız gerekli diye biliyorum . 

Yorum bağlantısı
Bekir Burak Aydos

Bugün aracı klasik 10 bin bakımına soktum, gitmişken birde gaz ayarı yaptırdım ama sonuç yine aynı. Yine farları açınca nefes alan titreyen bir araç :s

Yorum bağlantısı
Murat TAŞ

Lpg ayarında rölantide zenginleştirme yapılabilir .ustanıza bide bunu danışın.arabanın lpg haritası ile benzin haritası ne durumda bunları atiker programından görebilirsiniz ve ekran resmi alırsanız net cevap verilebilir

Yorum bağlantısı
Bekir Burak Aydos

Lpg ayarında rölantide zenginleştirme yapılabilir .ustanıza bide bunu danışın.arabanın lpg haritası ile benzin haritası ne durumda bunları atiker programından görebilirsiniz ve ekran resmi alırsanız net cevap verilebilir

Murat hocam yardımın için çok teşekkür ancak benim problem 150 km sadece benzinde kullanığımdada vardı. Ben artık LPG sistemiyle ilgili olduğunu kesinlikle düşünmüyorum. Şu an kafamda rölanti valfi ve şarj dinamosu var. Rölanti valfi ve boğaz kelebeği zamanında temizlenmişti ama kendim temizlemediğim için ne yapıldı tam bilemiyorum, o yüzden birde kendim adam akıllı temizleyeceğim bakalım bir fark olacakmı.

Yorum bağlantısı
  • 11 ay sonra...
Ali Kabasakal

merhaba bahse konu benzın harıtasını ltf stf degerlerını sıfırlamanın baska yolu mumkun mudur? cunku kutup basını sokersek teyp kanalları ve cam ve kapı kılıt hafızası sanırım tamamen sılınecek ? kutup bası sokersek etkılerı neler hakkında bılgı verebılecek olan var mı?

yetkılı servıste cıhaz ıle sıfırlama ardına kalıbrasyon yapılıyor mu? 150 km gezmek demek 100km de 10 ltre harcasak 15ltre benzın buda 4-5 tl aralıgından 70-75 tl yapar.servıs bunu 30-50 tl arasına yapıyorsa kı fıyatını hıc bılmıyorum gerek yok heyecana dıyorum bılgısı olan paylasırsa sevınırım

Yorum bağlantısı
Ali Kabasakal

ecu resetleme kutup bası sokmek yerıne ecu sıgortası cıkartarak yapamaz mıyız? 2sınınde etkısı aynı mıdır?

sonucta aku + kutp falan sakata gelmeyelım..Ayrıca cam hafızalarını teybı gectım bıde kumanda tanıtımı durumu olursa? sadece yakıt degerlerını sıfırlamak mumkun degıl mı? cıhazla yapılabılır mı bu yakıt degerlerı sıfırlama bılgısı olan var mı bu konuda

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Güven Özdemir

Benim araçta da benzer problem vardı. Yazılım güncelleştirilmesi ile halledildi.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...