İçeriğe Yönlendir

98 - 2000 Mondeo Alınırken Dikkat Edilecek Hususlar ?

Kerem Boyalı

Recommended Posts

Kerem Boyalı

Öncelikle merhabalar. Forumda kendimi tanıtmam gereken bölümü bulamadım, bundan dolayı affınıza sığınarak konuya gireyim..

98 - 2000 Mondeo almayı düşünüyoruz. Daha önce bu kadar donanımlı bir aracımız olmadığı için nelere dikkat etmeliyiz bu aracı alırken. 

Bir checklist yapıp araca bakmaya giderken listeyi de yanıma alıp tek tek herşeyi kontrol etmek istiyorum. Bu listede neler yer almalı ? 

Teşekkürler, iyi forumlar.

Yorum bağlantısı
Osman Bilgin

taklası, ağır hasarı, şase ve direklerinde oynama yoksa yani kaparto sağlamsa motor aman aman sorun çıkartmaz, çıkartan parçalarda genelde küçük meblalarla halledilir, daha önemlisi iç aksamda ve döşemeler temiz olsun elektiriksel sıkıntısı olmasın. yürüyeni zaten zamanla değişecektir...

Yorum bağlantısı
Devrim Kara

aklıma gelen kronik sorunu klima ve kalorifer yönlendirme nin çalışıp çalışmadığına mutlaka baktır genelinde benimkide dahil ön cama üflüyor, sonra otamatik cam ve merkezi kiltleri kontrol et bunlar için araba alınmazmı dersin ama enazından fiyatta indirim yaptırmanı sağlar ben alırken kalorifer yönlendirmeden 500 lira kesmiştim elektrikçi 100 liraya yapmıştı :) diğer büyük şeylere zaten baktıracaksın kaporta motor... tercihinide çok güzel bir araçtan yapmanada sevindim çok konforlu ve temizini bulursan seni üzmeyecek bir araç

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Temizini bulursan üçe beşe de sakın bakma. Temiz bir araç sana ileride çok daha fazlasını tasarruf ettirecektir. 

Yorum bağlantısı

Otomatikse mutlaka şanzıman, ayrıca mutlaka rölantide oynama varmı kontrol et.bir iki tur at,ani fren durumunda abs devreye girmesini,ani kalkışlarda tcs devreye girişi,özellike ön yer döşemelerinin altına izin verirlerse kaldırıp bak,sağ arka koltuk yer döşemeleri ve bagaj döşemesi de aynı şekilde.sunroof varsa iki fonksiyonunun da çalışıp çalışmadığını kontrol et.

Yorum bağlantısı
Emre Sutay

Arkadaslar soylemisler zaten.. genel dis ve motor kontrollei disinda kendimizin yapabilecegi klima ve hava yonlendirmesi en cok gordugumuz sorun diyebiliriz ayrica ben de merkezi kilidi kontrol etmenizi tavsiye edecegim; hem anahtarla hem kumandayla... pili bitik vs mazeretler soylenebilir, sonuc sahin kullanir gibi tek tek kapilari kilitlersiniz..

Ben kontrol etmemistim suan ne kadar masraf cikacagi bile belli degil bir senedir oyle kullaniyorum ama artik biktim [emoji20]

Sol kapi kilidi arizali diye bilgi aldim her ne kadar dogru bilmiyorum. Degistirirsek ve duselmezse beyin bozuk demekmis vs vs. Ustalarin eline dusmeyesin [emoji6]

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Kerem Boyalı

Yorumlar için teşekkürler, hepsini not ediyorum. Bu araçta 3 harfli diye tabir edilen donanımlardan ABS ve TCS mi mevcut sadece? 

Ayrıca 98-2000 arasında ne fark var? Sanırım 98 modeller bu sene 16 yaşına girdiği için mtv yönünden avantajlı. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Ayrıca 98-2000 arasında ne fark var? Sanırım 98 modeller bu sene 16 yaşına girdiği için mtv yönünden avantajlı. 

98 den sonra motor değişik... 

99 en dolusu, 99 dan sonra donanım düşer... 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar

98 den sonra motor değişik... 

99 en dolusu, 99 dan sonra donanım düşer... 

Hala 99 en donanımlısı diyor yaa...olmasaydı mondeomuz yutturacak... :p

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Hala 99 en donanımlısı diyor yaa...olmasaydı mondeomuz yutturacak... :p

Sunroof opsiyoneldir paşam.. 

Far yükseklik ayarın var mıydı ?

Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar

cd çaların varmıydı ? ghıa koltuk kılıfın ne renkti... :p he paşam de bakayım... :D

Yorum bağlantısı
Yasin Özbek

tavan döşemesi, sarkma ihtimali var! otomatikse kesinlikle baktırın başıma geldi, çok uğraştırıyor.. ama çözülmeyecek şeyler değil..Keyfi bir başka..selametle.........

Yorum bağlantısı

Arkadaslar soylemisler zaten.. genel dis ve motor kontrollei disinda kendimizin yapabilecegi klima ve hava yonlendirmesi en cok gordugumuz sorun diyebiliriz ayrica ben de merkezi kilidi kontrol etmenizi tavsiye edecegim; hem anahtarla hem kumandayla... pili bitik vs mazeretler soylenebilir, sonuc sahin kullanir gibi tek tek kapilari kilitlersiniz..

Ben kontrol etmemistim suan ne kadar masraf cikacagi bile belli degil bir senedir oyle kullaniyorum ama artik biktim [emoji20]

Sol kapi kilidi arizali diye bilgi aldim her ne kadar dogru bilmiyorum. Degistirirsek ve duselmezse beyin bozuk demekmis vs vs. Ustalarin eline dusmeyesin [emoji6]

Benim de sol kapı kilidim arıza yaptı,kilitçiye götürdüm 2 tane.ikiside değişmesi gerek dediler.Ben de sinirlendim,iç kapı döşemesini söktüm,sonra kapı kilit mekanizmasını komple söküp dışarı aldım.bolca wd40 ile temizledim,hatta yıkadım,motorcuların motor yaptıktan sonra parçaları tek tek yıkadıkları gibi,sonrasında geri taktım,eskisinden daha iyi çalışıyordu.Eliniz yatkınsa eğer bence bunu bir deneyin ;)

Yorum bağlantısı
Emre Sutay
(düzenlendi)

Elim yatkin elbet bir cok ufak tefek yere mudahelem var.. Sonrasi daha iyi mi degilmi degilmi bilmiyorum ama calismayan yerler calisiyor :)

Kapi kilidine de bir mudahele ederim. Ama benimki eletronik bir ariza olabilir cunku mekanik kisim olsa bir ses gelir malesef bunda tik yok.

tarihinde Emre Sutay tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı

Elim yatkin elbet bir cok ufak tefek yere mudahelem var.. Sonrasi daha iyi mi degilmi degilmi bilmiyorum ama calismayan yerler calisiyor :)

Kapi kilidine de bir mudahele ederim. Ama benimki eletronik bir ariza olabilir cunku mekanik kisim olsa bir ses gelir malesef bunda tik yok.

benim kilitte de tık yoktu.uzaktan kumanda kitlemiyordu,içerden bastığımda sadece kendini kilitliyordu,temizlikten sonra herşey eski haline döndü )

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Rifat Lüleci

sevgili emre kardeşim kapı modulu öyle korkulacak bir şey değil yeterki uzaktan kumanda ile açıp kapatıyormu.kumandası varmı.

kumandanın pili ve frekans çıkışı le ilgili arızaları yaptırmak mümkün 

kodlama sorun değil.

kapı kilitierinin açma kapaması manuelde sorun değil

yeterki motorları ve teli bağlı olsun.Antalyada super bır kilitçimiz var kapı başı kilit tamiri 30 tl. kumanda da o kadar yardımcı oluruz yolunuz düşerse.

Yorum bağlantısı
Emre Sutay

Antalya cok ters malesef.. Yine de sagolun.

Benim aracin sorunu sinyallerle ilgili degil malesef.. Sorunum soyle ki: kumandaya bastigimda kilit kumandada isik yaniyor ancak aracta birsey olmuyor. Anahtari kilide takip aciyorum sadece surucu yada sadece yolcu kapisi aciliyor digerlerinde yine ses seda yok. Tavan lambasi da sadece sofor kapisi acildiginda yaniyor digerlerinde yanmiyor.

Merkezi kilit beyni sifirlama icin sök bekle tak yapildi fayda etmedi.

Vs vs..

Basit gibi gorunuyor bana ama benim elimdeki alet edevat ve elektronik bilgim bunlari tespit ve tamir etmeye yetmedi. Mantigimla cozmeye calistim sadece.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir

Tavan lambasi, kapilardaki mekanizma ile harekete gecer. Bir sviç ile algilar. Bu sviçleri wd40 (pas engelleyici sprey, yapi marketleeinde var) ile temizleyip deneyin tekrar. Kilitlerin acilmamasi da Ford'larda belli bir yaştan sonra ortaya cikan sorunlar. Sanayide kilitçi olarak taninan ustalar sorunu cozerler.

Saygilarimla.

Yorum bağlantısı
Osman Bilgin

kapı kilidine de dikkat edilmesi gerek bazıları ters yapılmış içeriden olması gerekirdi:=)

JtiE908.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Rifat Lüleci

Antalya cok ters malesef.. Yine de sagolun.

Benim aracin sorunu sinyallerle ilgili degil malesef.. Sorunum soyle ki: kumandaya bastigimda kilit kumandada isik yaniyor ancak aracta birsey olmuyor. Anahtari kilide takip aciyorum sadece surucu yada sadece yolcu kapisi aciliyor digerlerinde yine ses seda yok. Tavan lambasi da sadece sofor kapisi acildiginda yaniyor digerlerinde yanmiyor.

Merkezi kilit beyni sifirlama icin sök bekle tak yapildi fayda etmedi.

Vs vs..

Basit gibi gorunuyor bana ama benim elimdeki alet edevat ve elektronik bilgim bunlari tespit ve tamir etmeye yetmedi. Mantigimla cozmeye calistim sadece.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...