İçeriğe Yönlendir

Egsoz Ve Motor Sesi Değişti

Savaş Değişli

Recommended Posts

Savaş Değişli

Focus: http://youtu.be/b9sAfW22UvE

Arkadaslar selam

bugün uzun yoldan gelirken aracin cekisinde özellikle rampalarda azalma fark ettim. Cok asiri bir düşme değil ama eskisi gibi istekli değildi. Eve geldim egsoz sesinde bir gariplik fark ettim. Hem lpg hemde benzinde durum ayni. Sesi videoya çektim birde sizden fikir almak istedim olası nedenler ne olabilir acaba

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Katalizör veya susturucular tıkanmış olabilir.

Bu arada neredesin hocam.

Yorum bağlantısı
Ümit Öztürk

sorun bujilerden de olabilir kimse bu konuda net bişey söyleyemez tahminimce mutlaka gidin güvendiğiniz yetkili servise gösterin. bende de bir ara çekişte ve egzos sesinde problem olmuştu tabi az buz değildi benim sorunum aşağı yukarı 25-30 derecelik bi yokuşu çıkamayıp geri dönmek zorunda kalmıştım ve hemen yetkili servise gitmiştim. motoru açıp baktıklarında kontrollerden sonra bujilerin su dolduğunu gördüler buji kabloları da bu yüzden tıkanmış buji kablolarının değişmesi gerekmişti değiştirdim motoruda kurutmuşlardı sorunum çözülmüştü daha ciddi bişey sanmıştım o derece kötüydü çekiş ve ses. suyun sebebi de motoru yıkatmış olmam fazla bakım yapınca da sorun çıkabiliyor araçta  :biggrin:  :tongue:

Yorum bağlantısı
Savaş Değişli

Insallah katalizör değildir mehmet hocam:)katalizor tikansa hararet yapmaz mi?valla is güç pek giremiyorum foruma abi ara ara takip edebiliyorum sadece

Bobin 6 ay once degisti Olcay kardeşim ama dandik biseydi bobin:)

Ümit kardesim insallah oyle basit biseydir masrafsiz kurtuluruz

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Olcay Diker

umarım basit birşeydir sorununuz,

fakat aynı ses tonu aracımda oluşmuştu ,

belirtiler ; son 2-3 bin km gereksiz rampa bayılmaları, gaz tepki gecikmeleri (lpg-benzin)  ..netice aynı patırtılı çalışma

sonuç ; arızalı bobin değişimi (motocraft ) ve keyfe keder buji kabloları değişimi (fomoco) ,

3.500 km oldu sorunsuz çekiş ve sürüş süper..

Yorum bağlantısı
Kani Kaya

hocam benimde buna benzer ses geliyordu..eksozcuya gittim kaldırdı baktı..kat dağılmış dedi eliyle vurdu aynı ses geldi, katı değişti , araba rahatladı, ses kesildi..

Yorum bağlantısı
Ünal Doğar

Bobin olma ihtimali yüksek.Bujiler orjinal mi?Ateşleme sisteminin üç elemanını değiştirmenizi tavsiye ederim.Problemi kökünden çözersiniz.Buji kablosu alırsanız kesinlikle otosan alın.

Yorum bağlantısı
Savaş Değişli

Arkadaslar sanayiye öylesine girdim bir egsozcuya son susturucu elyaflari dağılmış dedi ay badindan sonra degistirecegim bakalım

Yorum bağlantısı
Serkan Ünsalan

Arkadaslar sanayiye öylesine girdim bir egsozcuya son susturucu elyaflari dağılmış dedi ay badindan sonra degistirecegim bakalım

Gecmis olsun hocam.ins sorun giderilir.

Nerelerdesin hocam uzun zamandir yoksun

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Savaş Değişli

Gecmis olsun hocam.ins sorun giderilir.

Nerelerdesin hocam uzun zamandir yoksun

Eyvallah Serkanım ne olsun işte iş güç karıştı biraz :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tuncay Bektas

bu sesten bende de olmuştu eksoz patırtılı ses çıkarıp rampada çekişten düşme ve en önemlisi araç kalkıp hızlanırken titreme oluyordu.bugün bobini değiştirdim hepsi düzeldi.

Yorum bağlantısı
Savaş Değişli

Ali baba şefkat tokadini yedim diyosun yani:))

Valla bilmiyorum Tuncay bey Bobin değil gibime geliyor.bobin bozulunca egsoz dan çürük yumurta gibi koku vermesi lazim ama o koku yok egsoz gazında

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Savaş Değişli

Arkadaslar bugün servise gittim sorun 2.silindir subap yakmis. Ariza kaydi 2.silindir ateşleme olarak verdi bujileri ve ateşleme bobini değişti sikinti geçmeyince kompresyon testi yapıldı.

Yorum bağlantısı
Ünal Doğar
(düzenlendi)

Buji kablosuna da baktırsaydınız, birde kompresyon değerleri ne çıktı?

tarihinde Ünal Doğar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Savaş Değişli

Ünal bey 3 silindir 12 cikti sorunlu silindir 9 çıktı. Evde buji kablolarınida değiştirdim ama sonuç aynı yine. Yarin Bosch Servisi gidip yagli yağsız test yaptiracagim birde karbon clean deneyeceğim

Ünal bey 3 silindir 12 cikti sorunlu silindir 9 çıktı. Evde buji kablolarınida değiştirdim ama sonuç aynı yine. Yarin Bosch Servisi gidip yagli yağsız test yaptiracagim birde karbon clean deneyeceğim

Yorum bağlantısı
Ünal Doğar

Carbon cleani boşa yaptırma yağlı ve yağsız testi yaptır.Bu saatten sonra ccnin faydasını zor görürsün, 100tl cepte kalsın, iyi bir motor ustası bulursan iyi olur.Bu arada sorunlu silindin bujileriyle diğerleri arasında fark var mıydı?Geçmiş olsun.

Yorum bağlantısı
Savaş Değişli

Yok bujiler hep aynı Ünal bey,2.silindir buji kablosunu cikarinca hiç cevap vermiyor zaten. Diger kablolar cikarinca sallanmaya başlıyor. Bıraktım arabayi servise az önce, kompresyon testinde 2. göz yagsiz 6 çıktı yağlı 11. Diğer silindirler hepsi 12 çıktı. Silindirde olabilir subapda bakalim kadere hangisi çıkacak

Yok bujiler hep aynı Ünal bey,2.silindir buji kablosunu cikarinca hiç cevap vermiyor zaten. Diger kablolar cikarinca sallanmaya başlıyor. Bıraktım arabayi servise az önce, kompresyon testinde 2. göz yagsiz 6 çıktı yağlı 11. Diğer silindirler hepsi 12 çıktı. Silindirde olabilir subapda bakalim kadere hangisi çıkacak

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Savaş Değişli

Arkadaşlar aracımı bugün aldım. 2.silindir sübapları oturma yapmış o yüzden bu sıkıntı meydana gelmiş. Sübaplar yenilendi, araçta 1 senedir olan titreme motorda hafif sallanma rolantide düzensizlik hiç bişey kalmadı saat gibi maşallah :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Arkadaşlar aracımı bugün aldım. 2.silindir sübapları oturma yapmış o yüzden bu sıkıntı meydana gelmiş. Sübaplar yenilendi, araçta 1 senedir olan titreme motorda hafif sallanma rolantide düzensizlik hiç bişey kalmadı saat gibi maşallah :D

Gözünaydın kardeşim. Güle güle kullan :nazar:
Yorum bağlantısı
Savaş Değişli

Eyvallah Ali baba,sağolasın. Titreme , rolanti düzensizliği çekişte düşüklük yaşayanlar bide egsozdan benzin kokusu alan arkadaşlara tavsiye ederim.Önce ateşeleme sistemine baksınlar sorun hala varsa direk sübap.Kafa rahat.Tabi 1000 tl gibi bi rakamı gözden çıkarsınlar :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Savaş Değişli

Gecmis olsun hocam

Eyvallah Serkanım,biraz tuzlu oldu ama motorun düzen almasına sevindim.Kafamda ayar tutacakmı eskisi gibi diye bir sürü soru işareti vardı ama sorun yok şükür

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...