İçeriğe Yönlendir

Vergi Sisteminde Hata Ve Düzeltmek Için Eziyet


burak özçınar

Recommended Posts

burak özçınar

merhaba

 

2009 model 1,25 fiestam vergi sisteminde 1,4 olarak kayıtlı göründüğünde mtv fazla çıkmaktaydı. Konuyla alakalı İstanbul vatan cd. vergi dairesine başvurdum. Elime bir kağıt tutuşturup aracın ilk çıktığı karakoldan bugüne kadar olan ek1 ve ek9 belgelerini istediler. Allahtan evime yakın olan karakoldan kağıtları 4 gün beklemek kaydıyla aldım. Sonra tekrar vatan vergi dairesine gittiğimde; bu mtv ödemelerini bugüne kadar tüm aracı kullananlar fazla ödemiş bu yüzden bunu Ümraniye deki vergi dairesine götürmen gerek dediler. O an iç sesimi duymak istemezdiniz. Yılmadım Ümraniye deki vergi dairesine gittim. Orda tüm işlemlerim halloldu, ama işimi halleden kişinin küfür eder gibi suratıma bunu neden burda yaptırdınki vatanda da hallederlerdi bunu demesi tam oldu. Neyse uzun lafın kısası Devletin vergi sisteminde ki hata yüzünden yaklaşık 1 hafta totalde 15 saatimi bu işe verdim. Yılmadım düzelttim. Başına gelebilecek kişilere örnek olsun..

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Osman Nuri Köknar

Geçmiş olsun şükür ki halletmişsiniz. Zaten bu gibi işler de insanların zamanını yoktan yere çalarlar. Adamın keyfi nasıl istiyor ise öyle oluyor.

Yorum bağlantısı
Sedat Ünsal

banka kanalıyla mtv ödemiştim. yatmadı görününce taaaaaaa ümraniye ye bende gitmiştim. düzeltmişlerdi.ama  uzun uğraş ve katlar arasında koşuşturmaca sonunda. 1 gün yedik orada sağ olsunlar :fiuw:

Yorum bağlantısı

Eee, o araca sahip diğer vatandaşlar ne yapacak?

 

Benim de başımda şu sıralar, ofiste olduğum bir saatte Kadıkö'de hiç tanımadığım bir arabada emniyet kemeri cezası yemişim. Onu düzelttirme belası var.

Yorum bağlantısı
Barış Yalçınkaya

Burak merhaba.  Fazla tahsil edilen motorlu taşıt vergilerini vergi dairesinden geri isteyebilirsin (son 5 yıla kadar). Yasal hakkın.

 

Vergi Usül Kanununudaki dayanakların 

 

1) V.U.K.’nun 116. maddesine göre; ‘ Vergi hatası, vergiye müteallik hesaplarda veya vergilendirmede yapılan hatalar yüzünden haksız yere fazla veya eksik vergi istenmesi veya alınmasıdır.’

2) V.U.K.’nun 119. maddesi  Hatanın ortaya çıkması

a)  ilgili memurun hatayı bulması veya görmesi,

....

...

d) mükellefin başvurusu ile.

 

Bir dilekçe ile aracı satın aldığın tarihten itibaren tahakkuk eden MTV'ni geri isteyebilirsin ve vergi dairesi de sana bunu iade etmek zorunda.

 

Kolay gelsin.

 

 

Yorum bağlantısı
burak özçınar

Hepinize teşekkürler,

Öncelikle aracı yılbaşında almıştım. İlk vergi ödemem olduğundan alacaklı değilim. Benden önceki kullanıcılarına da sanırım benim sayem de paraları ödenecek. Beni Ümraniye ye göndermelerinde ki amaç buymuş sanırım. Tahminimce benden önceki sahipleri de bilerek uğraşmamışlardır. Çünkü öyle ince bir nokta geliyor ki lanet olsun ödeyim de uğraşmayayım diyor insan. Ama aracı bir süre kullanacağımdan önümdeki ödemelerde fazla ödememek için uğraştım..

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...