Eray Alicikoğlu 13 Ağustos 2014 Paylaş 13 Ağustos 2014 aynen öyle teneke ve kar ben de alıcam 195 45 r16 muadili 175 65 r14 Yorum bağlantısı
Taner Erbay 13 Ağustos 2014 Paylaş 13 Ağustos 2014 Michelin pilot sport 3 2013 50. Hafta 1000 kmde kullaniyorum cok memnunum Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 13 Ağustos 2014 Paylaş 13 Ağustos 2014 195-50-15 alın, yaz kış kullanın gitsin, ne o öyle bir 14 bir 16 takmak canım Kars tamı yaşıyoruz, zaten kış zor olur artık, öyle yoğun kar yağışı falan mazide kaldı.... 1 Yorum bağlantısı
Misafir 13 Ağustos 2014 Paylaş 13 Ağustos 2014 195-50-15 alın, yaz kış kullanın gitsin, ne o öyle bir 14 bir 16 takmak canım Kars tamı yaşıyoruz, zaten kış zor olur artık, öyle yoğun kar yağışı falan mazide kaldı....Istanbulda lastik kontrolü yapılıyor abi Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 13 Ağustos 2014 Paylaş 13 Ağustos 2014 Istanbulda lastik kontrolü yapılıyor abi Vah vaaah taşının bizim memlekete, hem hergün toplantı hemde her hafta mangal yaparız, yıkama ise beleş Yorum bağlantısı
Misafir 13 Ağustos 2014 Paylaş 13 Ağustos 2014 Vah vaaah taşının bizim memlekete, hem hergün toplantı hemde her hafta mangal yaparız, yıkama ise beleş Pehh seni hiç orda yapılan (yapılmayan daha doğrusu) mangallarda falan goremiyoruz Yorum bağlantısı
Murat Okan 14 Ağustos 2014 Yazar Paylaş 14 Ağustos 2014 195-50-15 alın, yaz kış kullanın gitsin, ne o öyle bir 14 bir 16 takmak canım Kars tamı yaşıyoruz, zaten kış zor olur artık, öyle yoğun kar yağışı falan mazide kaldı....Jantlar 16 olduğu için 15 lastik uyarmı? Yorum bağlantısı
Murat Okan 15 Ağustos 2014 Yazar Paylaş 15 Ağustos 2014 Ark lar dört mevsim için 195-45-16 yerine jantı değiştirmeden 195-50-16 mı yoksa 185-55-16 mı? Yorum bağlantısı
Mustafa Karabıyık 15 Ağustos 2014 Paylaş 15 Ağustos 2014 Ark lar dört mevsim için 195-45-16 yerine jantı değiştirmeden 195-50-16 mı yoksa 185-55-16 mı? fiestaların 16 inch jantlarda kullanılmak üzere orjinal lastik ebatı 195-45-16'dır. jant değiştirmeden lastik yanak genişliği değiştirilirse hız göstergesi yeniden ayarlanması gerekir diye biliyorum (yanlışsam düzeltin). Ayrıca fiestada 16 janta 45 yanak üzeri lastik takanlar gördüm fakat gerçekten çok kötü görünüyor . Küçültülmüş arazi taşıtı gibi Jant değiştirmeyecekseniz lastik ebatlarıyla oynamayın. Kapı içlerinde 14 - 15 - ve 16 jantlarda hangi ebatta lastik kullanılacağı yazıyor o değerlerin dışına çıkmayın derim. Yorum bağlantısı
Murat Okan 15 Ağustos 2014 Yazar Paylaş 15 Ağustos 2014 fiestaların 16 inch jantlarda kullanılmak üzere orjinal lastik ebatı 195-45-16'dır. jant değiştirmeden lastik yanak genişliği değiştirilirse hız göstergesi yeniden ayarlanması gerekir diye biliyorum (yanlışsam düzeltin). Ayrıca fiestada 16 janta 45 yanak üzeri lastik takanlar gördüm fakat gerçekten çok kötü görünüyor . Küçültülmüş arazi taşıtı gibi Jant değiştirmeyecekseniz lastik ebatlarıyla oynamayın. Kapı içlerinde 14 - 15 - ve 16 jantlarda hangi ebatta lastik kullanılacağı yazıyor o değerlerin dışına çıkmayın derim.Bendede dunlop sport 195-45-16 var fakat tümseklerde çukurlarda jantı hissediyorum.. Lastik Markasını değiştirmek çözüm olurmu? 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 15 Ağustos 2014 Paylaş 15 Ağustos 2014 Pehh seni hiç orda yapılan (yapılmayan daha doğrusu) mangallarda falan goremiyoruz Ben şantiyede takılıyorumda, burada hergün mangal var Jantlar 16 olduğu için 15 lastik uyarmı? Olmaz. Bendede dunlop sport 195-45-16 var fakat tümseklerde çukurlarda jantı hissediyorum.. Lastik Markasını değiştirmek çözüm olurmu? Olmaz. Fiesta da 15 i geçince iş biter, bizim kasalarda özellikle, yeni kasalar nispeten daha yumaşak süspansiyona ve daha zayıf yol tutuşa sahip olmalarına rağmen hala serttir, Türkiyede 15" üstü fazla, 16 alamanya falan için uygun, bizde duble dedikleri yollar bile uyduruk olduğundan 16" fazla gelir. Yorum bağlantısı
Murat Okan 15 Ağustos 2014 Yazar Paylaş 15 Ağustos 2014 Ben şantiyede takılıyorumda, burada hergün mangal var Olmaz. Olmaz. Fiesta da 15 i geçince iş biter, bizim kasalarda özellikle, yeni kasalar nispeten daha yumaşak süspansiyona ve daha zayıf yol tutuşa sahip olmalarına rağmen hala serttir, Türkiyede 15" üstü fazla, 16 alamanya falan için uygun, bizde duble dedikleri yollar bile uyduruk olduğundan 16" fazla gelir. 195 50 16 bi nebze rahatlatmazmı? Yorum bağlantısı
Yasin Çalkaya 15 Ağustos 2014 Paylaş 15 Ağustos 2014 selamlar forumdaki ilk yorumum ve ilk günüm. 2009 titanium 1.4 benzinli elektrik kırmızısı fiesta sahibiyim. aracı aldığımda üzerinde 195/45/16 continental lastikler vardı. görünüş ve yol tutuş oldukça iyi olmasına rağmen konforda bi o kadar zayıftı. geçen sene 45000 km olunca ve yıpranınca yenileme zamanı gelmişti. orjinallerinin tanesi en uygun 250 tlye bulabildim. birde ne kadar dikkat ederseniz edin 45 yanak lastik kullanınca jantınız mutlaka darbelerden etkileniyor ve eğiliyor. 4 jant düzeltme + balans 150 tl. toplamda 1150 tl ye gelecekti. istanbul kartalda oturuyorum ve kartal oto sanayideki bridgestone bayisine gittiğimde yaptığımız konuşmalar ve sistem üzerinden yapılan hesaplamalar sonunda arabama 195/50/15 ebadında 4 jant ve lastik (bridgestone turanza t001) almaya karar verdik 1070 tl. sonuç : %3 yakıt tasarrufu, 3,5 mt fren mesafesinde azalma. bu arada 2013 autoshowda makyajlı fiesta tanıtımı yapılırken aracın üzerinde 195/50/16 hancook lastikler görmüştüm ama piyasaya yine 195/50/15 olarak çıkardılar. Yorum bağlantısı
Mustafa Karabıyık 15 Ağustos 2014 Paylaş 15 Ağustos 2014 Bendede dunlop sport 195-45-16 var fakat tümseklerde çukurlarda jantı hissediyorum.. Lastik Markasını değiştirmek çözüm olurmu? Bendede dunlop sport 195-45-16 var fakat tümseklerde çukurlarda jantı hissediyorum.. Lastik Markasını değiştirmek çözüm olurmu? Yorum bağlantısı
Mustafa Karabıyık 15 Ağustos 2014 Paylaş 15 Ağustos 2014 Ben aracımda 16 jant ve 195 / 45 /16 kumho ecsta lastikler kullaniyorum. 14 inch sac jantlarıma göre yol tutuş iyi seviyelere geldi . Konfor derseniz zaten bizim araclar her haliyle biraz sertler. Tümseklerde biraz daha dikkatli olmak dışında sürüşümde hiçbirşey değişmedi. Eğer sürekli engebeli bir yolda sürmüyorsanız fiestada 16 jantın görsel açıdanda büyük artıları var. Bu arada hiçbir teknik veriye dayandırmadan 16 kesinlikle olmaz demek bana biraz saçma geliyor ve sanki her marka lastikle 16 jant denenmiş ve sonuç hüsran olmuş gibi sonuçlar ortaya konuyor. Aracin tek konfor unsurunun lastik olmadığı gibi düzgün kullanilmazsa 14 inch jantlarıda yamultmak cok zor bir iş olmasa gerek (denemedim:) Bence iş aracı kullananda biter kararı siz verin derim her yiğidin sürüşü farklıdır. 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 16 Ağustos 2014 Paylaş 16 Ağustos 2014 (düzenlendi) Ben aracımda 16 jant ve 195 / 45 /16 kumho ecsta lastikler kullaniyorum. 14 inch sac jantlarıma göre yol tutuş iyi seviyelere geldi . Konfor derseniz zaten bizim araclar her haliyle biraz sertler. Tümseklerde biraz daha dikkatli olmak dışında sürüşümde hiçbirşey değişmedi. Eğer sürekli engebeli bir yolda sürmüyorsanız fiestada 16 jantın görsel açıdanda büyük artıları var. Bu arada hiçbir teknik veriye dayandırmadan 16 kesinlikle olmaz demek bana biraz saçma geliyor ve sanki her marka lastikle 16 jant denenmiş ve sonuç hüsran olmuş gibi sonuçlar ortaya konuyor. Aracin tek konfor unsurunun lastik olmadığı gibi düzgün kullanilmazsa 14 inch jantlarıda yamultmak cok zor bir iş olmasa gerek (denemedim:) Bence iş aracı kullananda biter kararı siz verin derim her yiğidin sürüşü farklıdır. Konunun teknik verilik bir durumu yok zaten, 16" elbette olur, kapısındada ebadı yazar, olmaz dediğim bizim ülkeye ve uyduruk yollarımıza göre olmaz yani, tak tuk gidersin, 10 cm. lik bir çukura 60 la girsen yamulur jant, o yüzden olmaz, olmaz demek ne saçma ne de teknik verilik bir durum yani, tamamen bizim ülkeye göre olmaz, fiesta da 16" alaman otoban şartlarına göredir, bize göre değil, takarsınız ama aşırı dikkat edersiniz, 5 kişi full yükle binincede konforu unutun ve acaip dikkatli gidin, ben 15" te bile zor bela gidiyorum mesela, yanak çok az 50 ve çok az, zaten standart jantları çokta iyi değil bu arada.... 16 Ağustos 2014 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mustafa Karabıyık 16 Ağustos 2014 Paylaş 16 Ağustos 2014 Konunun teknik verilik bir durumu yok zaten, 16" elbette olur, kapısındada ebadı yazar, olmaz dediğim bizim ülkeye ve uyduruk yollarımıza göre olmaz yani, tak tuk gidersin, 10 cm. lik bir çukura 60 la girsen yamulur jant, o yüzden olmaz, olmaz demek ne saçma ne de teknik verilik bir durum yani, tamamen bizim ülkeye göre olmaz, fiesta da 16" alaman otoban şartlarına göredir, bize göre değil, takarsınız ama aşırı dikkat edersiniz, 5 kişi full yükle binincede konforu unutun ve acaip dikkatli gidin, ben 15" te bile zor bela gidiyorum mesela, yanak çok az 50 ve çok az, zaten standart jantları çokta iyi değil bu arada.... teknik veriden kastım sizinde dediğiniz örnekteki gibi ''10 cm çukura 60 km hız ile girmek'' gibi bir deneme yapıldığında elde edilen sonuçtur. Kesinlikle yanlış anlamayın sadece sizin için söylemiyorum ama bu varsayım örnekleri çoğaltarak ve genişleterek trafiğe çıkmanın bile sakıncalı olduğu sonucuna varabiliriz. fiestada 16 jantla kullanılan 45 yanak lastiklerin yanı sıra 40 ve altı yanak genişliğinde bile birçok araç var piyasada (wolkvagen grubu özellikle). Tekrar söylüyorum köy yolu diye tabir ettiğimiz engebeli bir yolda uzun kullanılacaksa tabiki 45 yanak uygun olmayacaktır. Aracı hor kullandıktan sonra lastiğe ve janta verilen zarar inanın devede kulak kalır. İtinalı bir sürüş ile 40 yanakla bir sorun yaşanmaz. Yorum bağlantısı
Volkan Makinist 16 Ağustos 2014 Paylaş 16 Ağustos 2014 herkese merhabalar bende de 195 50 15 lastik mevcut ama ben 50 yanaktan bile rahatsızım lastiklerinde değişme zamanı yaklaştı yeni alacağım lastikleri 185 55 15 alsam performans yakıt falan etkilermi bide lastik çamurluğun içinde kalmaz değil mi kötü bi görüntü olmasını istemem yol tutuşu malum taban küçüldüğü için biraz zayıflayabilir ama yanak büyüklüğü yakıtı performansı etkiler mi acaba ? Yorum bağlantısı
Eray Alicikoğlu 16 Ağustos 2014 Paylaş 16 Ağustos 2014 herkese merhabalar bende de 195 50 15 lastik mevcut ama ben 50 yanaktan bile rahatsızım lastiklerinde değişme zamanı yaklaştı yeni alacağım lastikleri 185 55 15 alsam performans yakıt falan etkilermi bide lastik çamurluğun içinde kalmaz değil mi kötü bi görüntü olmasını istemem yol tutuşu malum taban küçüldüğü için biraz zayıflayabilir ama yanak büyüklüğü yakıtı performansı etkiler mi acaba ? bi sıkıntı olmaz alternatif ebatın o zaten aracının ama jant dışarda durabilir yanak 55 50 diye ölçüsü belli edilmez örn 235 40 lastikle 185 55 in yanağı aynı olabilir tamamen örnek verdim o değer taban genişliğinin yüzdesidir 195 taban lastikte yanak 195 in %50 si 9.75 cm iken 185 tabanda 185 in %55 i 10.15 cm falandır yarım santim bile değişmiyor bence 195 50 güzel bir ebat yine de siz bilirsiniz 195 45 r16 kullanan biri olarak söylüyorum bunları Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 16 Ağustos 2014 Paylaş 16 Ağustos 2014 teknik veriden kastım sizinde dediğiniz örnekteki gibi ''10 cm çukura 60 km hız ile girmek'' gibi bir deneme yapıldığında elde edilen sonuçtur. Kesinlikle yanlış anlamayın sadece sizin için söylemiyorum ama bu varsayım örnekleri çoğaltarak ve genişleterek trafiğe çıkmanın bile sakıncalı olduğu sonucuna varabiliriz. fiestada 16 jantla kullanılan 45 yanak lastiklerin yanı sıra 40 ve altı yanak genişliğinde bile birçok araç var piyasada (wolkvagen grubu özellikle). Tekrar söylüyorum köy yolu diye tabir ettiğimiz engebeli bir yolda uzun kullanılacaksa tabiki 45 yanak uygun olmayacaktır. Aracı hor kullandıktan sonra lastiğe ve janta verilen zarar inanın devede kulak kalır. İtinalı bir sürüş ile 40 yanakla bir sorun yaşanmaz. Anlaştık, aynı yerdeyiz yinede fiestada da heleki bizim eski kasalarda harbiden 16" jant özen istiyor, heleki pütür asfaltta ve az da dalgalıysa tak tuk gidiyorsun, adamlar tabii kendi yollarına uygunyapmışlar, ne bilsinler bizim özel imalat yollarımızı 1 Yorum bağlantısı
Volkan Makinist 17 Ağustos 2014 Paylaş 17 Ağustos 2014 bi sıkıntı olmaz alternatif ebatın o zaten aracının ama jant dışarda durabilir yanak 55 50 diye ölçüsü belli edilmez örn 235 40 lastikle 185 55 in yanağı aynı olabilir tamamen örnek verdim o değer taban genişliğinin yüzdesidir 195 taban lastikte yanak 195 in %50 si 9.75 cm iken 185 tabanda 185 in %55 i 10.15 cm falandır yarım santim bile değişmiyor bence 195 50 güzel bir ebat yine de siz bilirsiniz 195 45 r16 kullanan biri olarak söylüyorum bunları en iyisi orjinalinden şaşmamak o halde eski ölçülerle devam edeyim sonuçta yeni ebatlar hoşuma gitmezse değiştirme gibi bi olanağım olmayacak teşekkür ederim görüşleriniz için Yorum bağlantısı
Murat Okan 21 Ağustos 2014 Yazar Paylaş 21 Ağustos 2014 Ark lar 195-45-16 aracın üzerindeki lastikler.. 2.el çok temiz 205-50-16 lastik var sizce artıları eksileri ne olur? Yorum bağlantısı
Misafir 21 Ağustos 2014 Paylaş 21 Ağustos 2014 Ark lar 195-45-16 aracın üzerindeki lastikler.. 2.el çok temiz 205-50-16 lastik var sizce artıları eksileri ne olur? Yük bindiginde surtebilir çünkü sadece taban değil yanak da artacak haliyle tekerlek çapı artacak, taban genislediginden yakitiniz artacak çekiş düşecek. Fabrika verisinden sasmayin Yorum bağlantısı
Murat Okan 21 Ağustos 2014 Yazar Paylaş 21 Ağustos 2014 Yük bindiginde surtebilir çünkü sadece taban değil yanak da artacak haliyle tekerlek çapı artacak, taban genislediginden yakitiniz artacak çekiş düşecek. Fabrika verisinden sasmayinSürtmeyi bi şekilde ayarlasak,yakıt ve çekiş önemli değil desek. mesela Konforda artış olurmu? Yol tutuşu iyileşirmi? Göstergeler şaşarmı? Edp görevini yerine getirirmi? Yorum bağlantısı
Misafir 21 Ağustos 2014 Paylaş 21 Ağustos 2014 Sürtmeyi bi şekilde ayarlasak,yakıt ve çekiş önemli değil desek. mesela Konforda artış olurmu? Yol tutuşu iyileşirmi? Göstergeler şaşarmı? Edp görevini yerine getirirmi?Konfor artar yanak artacağı için, gösterge şaşar. Edp dediğiniz ? Esp yazarken klavye hatası mi oldu? Aracınızda esp var mi? Donanim nedir Yorum bağlantısı
Recommended Posts