Fatih Sarıkaya 25 Ağustos 2014 Paylaş 25 Ağustos 2014 Direk enjeksiyonlu benzinli araçlar için kullnılıyormuş.Yakıt tasarrufunu max da tutuyormuş,araç direk lpg de çalışabiliyormuş ayrı enjeksiyon ve ayrı ecu kullanılmıyormuş bu vesile ile araç benzinde nasıl bir performans sergiliyorsa lpg de aynı performansı veriyormuş,filitre değişimi falan olmuyormuş.Dün bir arkadaşım ile görüştüm kayseride bir lavato bayi bunu direk enjeksiyonlu araçlara uyguluyormuş fiyatı 6 bin tl civarı doğrusu bana pahalı geldi.İnternette yaptığım araştırmadada uygulamasını yapan farklı markalar olduğunu gördüm. Bu sistemi araçlarında kullanan varmı?var ise izlenimlerini paylaşabilirmi ayrıca firma fiyat bilgisi verirseniz çok yardımcı olur. Yorum bağlantısı
Serkan Turan 25 Ağustos 2014 Paylaş 25 Ağustos 2014 Parası çokmuş ama direk çalışması gayet güzel olur. Aynı fiyatlarda olsa da herkeşler ondan yaptırsa ne olurdu sanki.. Yorum bağlantısı
Osman Bilgin 25 Ağustos 2014 Paylaş 25 Ağustos 2014 km de 0,10 kuruş farketse dahi 60000 km de amorti eder kendini, 60000 km kim öle kim kala... 1 Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 25 Ağustos 2014 Paylaş 25 Ağustos 2014 Aşırı pahalı..İlerde belki ucuzlar. Yorum bağlantısı
Emrah Altun 25 Ağustos 2014 Paylaş 25 Ağustos 2014 Direk enjeksiyonlu benzinli araçlar için kullnılıyormuş.Yakıt tasarrufunu max da tutuyormuş,araç direk lpg de çalışabiliyormuş ayrı enjeksiyon ve ayrı ecu kullanılmıyormuş bu vesile ile araç benzinde nasıl bir performans sergiliyorsa lpg de aynı performansı veriyormuş,filitre değişimi falan olmuyormuş.Dün bir arkadaşım ile görüştüm kayseride bir lavato bayi bunu direk enjeksiyonlu araçlara uyguluyormuş fiyatı 6 bin tl civarı doğrusu bana pahalı geldi.İnternette yaptığım araştırmadada uygulamasını yapan farklı markalar olduğunu gördüm. Bu sistemi araçlarında kullanan varmı?var ise izlenimlerini paylaşabilirmi ayrıca firma fiyat bilgisi verirseniz çok yardımcı olur. Şu anda mevcut olan kaliteli kitlerde de performans sorunu yaşanmıyor. Tabi montajı yapan ustanın iyi olması gerekiyor. 1 Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya 25 Ağustos 2014 Yazar Paylaş 25 Ağustos 2014 Şu anda mevcut olan kaliteli kitlerde de performans sorunu yaşanmıyor. Tabi montajı yapan ustanın iyi olması gerekiyor. İstediğim performans değil daha uzun mesafe ve daha az yakıt,bana git ufak bir araba al onda bunu sağlarsın diyebilirsin lakin o ufak arabayı alsam ondada aynı şeyi isterim ben zaten performans kaynı yaşamıyorum lpg de benzinden daha iyi performans alıyorum.Konuda daha iyi perofrmans verdiğini söylememdeki neden ürün açıklamasında bahsedildiği içindi,benim ilgimi çeken yanı extradan araca regülatör cpu ve enjektör montajı yapılmadan araç üzerinde var olan donanımla bunu sağlamaları. 2 Yorum bağlantısı
Soner Alp 25 Ağustos 2014 Paylaş 25 Ağustos 2014 Bu kitler VW'in yeni motoru TSİ ve Hyundai serisi GDİ motorlar için kullanılıyor. 1 Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 25 Ağustos 2014 Paylaş 25 Ağustos 2014 Tsi motorda kullanan başka bir forumdan arkadaşım var. Passat'a taktırdı. Yolbilgisayarı 8 gösterirken depo hesabında 9Litre gibi çıkıyor. Dizel passattandan daha ucuza geziyor. 30.000Km de iken taktırdı 2 sene önce, şimdi 90.000km civarı. 45 Kuruştan, 25 Kuruş'a düştü tüketim. 9000Lira yakıttan tasarruf etti kabaca. Kiti 4400TL ye taktırdı Vialle marka. 1 Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım 25 Ağustos 2014 Paylaş 25 Ağustos 2014 Almanyadan Mustafa abi de Navi'sine bundan taktırmıştı sanırsam. Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya 25 Ağustos 2014 Yazar Paylaş 25 Ağustos 2014 Bu kitler VW'in yeni motoru TSİ ve Hyundai serisi GDİ motorlar için kullanılıyor. diğerleri içinde kullanılıyormuş artık,araçların projeleri geldikce enjektörü yanma odasında olanların hepsine takılıyormuş.Arkadaşımdan bu işi yapan lavato bayiinden broşür ve hangi araçlara takılabiliyormuş öğrenmesini istedim,eğer aracıma uygun ise 4400-tl gibi rakamlara terettüt etmeden taktırırım. Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 25 Ağustos 2014 Paylaş 25 Ağustos 2014 Tsi motorda kullanan başka bir forumdan arkadaşım var. Passat'a taktırdı. Yolbilgisayarı 8 gösterirken depo hesabında 9Litre gibi çıkıyor. Dizel passattandan daha ucuza geziyor. 30.000Km de iken taktırdı 2 sene önce, şimdi 90.000km civarı. 45 Kuruştan, 25 Kuruş'a düştü tüketim. 9000Lira yakıttan tasarruf etti kabaca. Kiti 4400TL ye taktırdı Vialle marka. Vialle lpdi diye geçer. Taktıranın adı Taner Göde miydi? 1 Yorum bağlantısı
Misafir 25 Ağustos 2014 Paylaş 25 Ağustos 2014 (düzenlendi) Hemen her marka bu işe girişti, bir ara efsaneye döndü. Donanımhaberde taktırdım diyenler oldu yorum istenildiğinde taktıranlar(!) ortadan kayboldu. Sorun yaşayanlar var denildi vs. Vialle'yi ilk temsa getirdi. O zaman her araca göre ayrı bir kit projelendiriliyordu. Sonra kitler ortak oldu dendi ama dizel araç kadar fark ödeyip lpg ile araç kullanmak için benim görüşüm çok kupon bir araç olması gerek veya Mesela ailede 2005 model Mercedes s320 olacak, satsan hiçbir araç yerini tutmayacak ama yakıt tüketimi nedeniyle kullanmak düşündürücü olmasın diye takılacak, ömürlük kullanılacak:) Belki 1.6 ecoboost selective Mondeo'da olabilir:)) Saygılarımla. 25 Ağustos 2014 tarihinde Evren İskent tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Tuncay Küçük 28 Ağustos 2014 Paylaş 28 Ağustos 2014 Atiker 2700 e tsi motora takıyo ama motor numarası lazımmış tüm serilere olmuyormuş Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 28 Ağustos 2014 Paylaş 28 Ağustos 2014 LPG deposuna eser miktar da olsa benzin kaçışı engellendi mi acaba Yorum bağlantısı
Korhan Şenörer 29 Ağustos 2014 Paylaş 29 Ağustos 2014 Buna işletmede piyasanın kaymağını alma diyorlar. Bu ne yaa 6000 tl. Kendini amorti edene kadar araç elden çıkar. Zaman geçtikçe fiyatı düşecektir. Her yeni çıkan ürün gibi çok pahalı. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 3 saat önce Paylaş 3 saat önce 2011 avensis 1800cc motor var. Port enjeksiyonlu bu motora şöyle lpg takılmış. Gri enjektör kütüğü. Dibinde v şeklinde çatal var. Hani pimaş borulardaki gibi. Lpg kendi enjektörlünden sonra bu v gibi yerden aracın kendi enjektörüne sokulmuş gibi duruyor. Yanlış görmüyorsak… bu direkt sistem mi? V çatal nasıl var orada, kim koydu? sorun şu, araç bazen silkeliyor. Usta bakmış. Buradan kaçak var demiş. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 3 saat önce Paylaş 3 saat önce yapay zekaya sordum. Sakıncalı parça dedi. Motorun verimli yanması için her türlü sorunu çıkarır dedi Port enjeksiyonlu motorlarda kullanılan “V çatal adaptör / aparatı” (enjektörün gövdesine yan taraftan LPG hortumu bağlanmasını sağlayan deliksiz çözüm) pratik gibi görünse de, aslında ciddi teknik sakıncalar barındırıyor. En sık görülen sorunlar: ⚠️ Olası Sorunlar Yakıt püskürtme geometrisinin bozulması Benzin enjektörünün püskürtme konisi belirli bir açıyla ve püskürtme hızına göre tasarlanır. Yan taraftan giren LPG (gaz fazında) bu püskürtme düzenini bozabilir. Karışım homojenliği azalır, silindire giren hava-yakıt oranı dengesizleşir. Yakıt damlacıklaşma / geri akış riski LPG hortumundan gelen gaz enjektör memesi etrafında türbülans yaratır. Bu, benzin damlacıklarının tam buharlaşmasını engelleyebilir. Zengin-fakir karışım dalgalanmaları olur. Enjektör contaları ve gövdesine zarar Aparat enjektöre doğrudan baskı yapar. Isı, titreşim ve LPG’nin kimyasal yapısı conta ve plastik aksamı yıpratabilir. Uzun vadede benzin enjektöründe kaçak veya tıkanma riski artar. Motorun karışım ayarının zorlaşması ECU, benzin enjektörünün açılma süresine göre çalışır. Ancak LPG aynı noktadan “paralel” girdiği için AFR kontrolü zorlaşır. OBD adaptasyonu daha yavaş ve kararsız olur, arıza ışığı yanabilir. Güvenlik riski V adaptör bağlantısı gevşerse, LPG kaçak yapabilir. Montaj hatasına toleransı çok düşüktür. 🚗 Sonuç Bu aparatlar delik açmadan hızlı montaj için cazip gibi dursa da, uzun vadede: düzensiz yanma, enjektör arızası, yakıt tüketiminde artış, motor performansında düşüş gibi sonuçlar doğurabiliyor. O yüzden çoğu usta ve üretici, manifolda delik açıp LPG nozullarını doğru açı ve mesafeden yerleştirmeyi tavsiye ediyor. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 2 saat önce Paylaş 2 saat önce Tansu Kalafatoğlu yazdı: 2011 avensis 1800cc motor direkt enjeksiyon mu bu gdi mı diyorlar Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 23 dakika önce Paylaş 23 dakika önce Çağlar Bayur yazdı: direkt enjeksiyon mu bu gdi mı diyorlar Ben de öyle sandım ama değilmiş. 2zr motor. Bendeki motorun aynının otto’su Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 2 dakika önce Paylaş 2 dakika önce Tansu Kalafatoğlu yazdı: Ben de öyle sandım ama değilmiş. 2zr motor. Bendeki motorun aynının otto’su kopya zeka listeyi yazarken direkt için yazmış bence çoğu cümle ona işaret ediyor. doğan slx olsa sorun yok mesela Yorum bağlantısı
Recommended Posts