İçeriğe Yönlendir

Arka Kapı Rüzgar Sesine Kesin Çözüm Bulundu (Diy Uygulamalı)

Hasan Yılmaz Konya

Recommended Posts

Hasan Yılmaz Konya

aracımı aldığımdan beri denemediğim kalmamıştı. özellikle sağ kapıdan rüzgar sesi sürekli geliyordu. (bu dert galiba focus 2 lerin hepsinde var) kapı lastik değişimi, akvaryum hortumu, slikon  lastik takviyesi ne varsa denedim artık kapı kapanmaz olmuştu.

arkadaşlar hepsi boşuna sorunun fitillerle alaksı uzaktan yakından yok. hepsini söktüm. uygulamamdan sonra azıvık bile rüzgar sesi kalmadı.

Sorun:

arka kapılardaki dış plastik koruma ucundan hafif açılıyor ve kapı sacı o bölgede kapı içine kadar açık. oradan rüzgar, toz, su ,ses içeri direk giriyor.

çözüm:

1: plastik parça sökülecek (tırnaklar kırılacak ama sorun değil)

2: temizlenip üzerindeki işlevsiz hale gelen yapışkan sökülecek

3: yerine bolca siyah mastik sıkılacak

4: kapıdaki boşluklar siyah mastik ile doldurulacak

5: kapak yerine oturtulacak

resimli anlatım ise şu şekilde

weXyF1I.jpg

oQ7YnbF.jpg

pzv8by4.jpg

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Mustafa Yenigün

Bu sorun bende ön kapılarda oluyor. Anlattığınız gibi bir çözüm uyguluyorum. Araç hareketsizken fark edilmiyor ancak hızlandığında bariz şekilde açılıyor.

Yorum bağlantısı
Hasan Yılmaz Konya

Sabah işe gelirken denedim. hiç rüzgar sesi duymadım. birde uzun yolda test edeceğim. bence kapılarla uğraşmak yerine yapılacak en hızlı ve kesin çözüm bu.

Yorum bağlantısı
Mehmet Emin Taşdelen

Hasan, soyadın Muğla olsaydı Muğla'da mı yaşayacaktın? :crazy:

Muhtemelen forumda başka bir Hasan Yılmaz daha vardır, o yüzden memleketi sonuna ayırt edici olması açısından eklenmiştir.

Yorum bağlantısı
Murat Dere

Muhtemelen forumda başka bir Hasan Yılmaz daha vardır, o yüzden memleketi sonuna ayırt edici olması açısından eklenmiştir.

Mümkün. Ama soyadı gibi olmuş. Zaten Yılmaz da isim ya. ;)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ayhan Asil

Mümkün. Ama soyadı gibi olmuş. Zaten Yılmaz da isim ya. ;)

okul zamanı yaklaştı sendromu bu... tansiyon yükselince tabi nedesen yeridir[emoji1][emoji6]

Uygulama güzel olmuş. Faydalı bir paylaşım.

Yorum bağlantısı
Murat Dere

okul zamanı yaklaştı sendromu bu... tansiyon yükselince tabi nedesen yeridir[emoji1][emoji6]

Uygulama güzel olmuş. Faydalı bir paylaşım.

Ülen memur, ben yatarken sen çalışınca böyle oluyo dee mii? :p Gidim biraz tv karşısında uzanayım baari. :crazy:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ayhan Asil

Ülen memur, ben yatarken sen çalışınca böyle oluyo dee mii? :p Gidim biraz tv karşısında uzanayım baari. :crazy:

babalık iznindeyim ben yatıııışşşşş
Yorum bağlantısı

Hasan, soyadın Muğla olsaydı Muğla'da mı yaşayacaktın? :crazy:

Bizde mi yaşlanınca böyle olacağız acep  :biggrin:  Şampiyon yine günündesin.. :nazar:

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Elinize sağlık. Uzun süreli test sonrası görüşlerinizi yine belirtirseniz uygulama yaparız.

Uzun süreden kastınız nedir Kerem bey? 5 yıl iyi mi :D:p

Yorum bağlantısı
Hasan Yılmaz Konya

Dün çevre yoluna çıkıp biraz sürat yaparak denedim. eskiden özellikle 80 km yi geçtikten sonra çok fazla rüzgar sesi geliyordu. şu an en ufak bir rüzgar sesi yok. hatta tam denemek için eskiden yaptığım ek fitilleri ve fitil içindeki hortumları da çıkardım, kapı daha yumuşak kapanıyor en azından. rüzgar sesi için fitillerle uğraşmaya hiç gerek yok, sadece bu işlem tek başına sorunu çözüyor. ayrıca içeriye giren dış seste de azalma var. kesinlikle tavsiye ederim.

ancak başka bir sorunum var arka koltukları söktüğümden bagajdan gelen sesleri çok net duyuyorum. düz yolda bir ses  yok, ama bozuk yolda bagajdan metal çarpma sesi geliyor. eski Torosların bagaj kapağının kilide çarpması gibi :) sesin kaynağını bulamadım. galiba bir gönüllü bulup bagaja oturtmak lazım

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
  • 3 hafta sonra...
Serdar Çekiç

bunlarda açılmıyor usta. bendede rüzgar sesi sorunu var. çok sinir bozucu

Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

bunlarda açılmıyor usta. bendede rüzgar sesi sorunu var. çok sinir bozucu

Yandex dns ayarınızı yaparsanız görünüyor. Buradaki fotoğrafları başka siteye eklemek sizin için geçici çözüm olur.

Acaba dikiz aynasının yanındaki plastiklerden de mi ses geliyor...?

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...