Misafir 25 Ağustos 2014 Paylaş 25 Ağustos 2014 Arka camlar biraz sapıtmış davranıyor. Şöyleki; sağ arka cam ne kendi kumandasından ne de şoför kumandasından açılmıyor. Şoför kumandasında aç kapaya bastığımda sadece bir tık sesi duyuluyor mmlik bir açılma oluyor aynı şekilde yukarı da bir tık yapıyor ama kendi kumandasından bu kıpırtı da yok. Sağ ön çalışan kumandayı söktüm buraya taktım yine aynı. Cam kaldırma motoruna kadar söktüm motor ıslanmıştı (her mondi mk2 gibi benim araçta da cam dış sıyırıcı porblemi mevcut buradan su almış sanırım) Motor soketini balata temizleyicisiyle temizledim, kopukluk var mı konrtol ettim ama nafile. Sol arka kapıya gelirsek; kendi kumandasından aşağı inmiyor ancak yukarı kalkıyor. Şoför kumandasından sorun yok hem inip hem kalkıyor. Bunun da kendi kumandası sağlam Ne önerirsiniz? Ben işin içinden çıkamadım. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 25 Ağustos 2014 Paylaş 25 Ağustos 2014 sağ arka cam motoru, sol arka cam açma kapama düğmesi bozuk. Çıkmacıya müracaat. 1 Yorum bağlantısı
Cem Yilmaz 26 Ağustos 2014 Paylaş 26 Ağustos 2014 dörtlü cam düğmesini temizlemenizi öneririm.. Yorum bağlantısı
Misafir 26 Ağustos 2014 Paylaş 26 Ağustos 2014 sağ arka cam motoru, sol arka cam açma kapama düğmesi bozuk. Çıkmacıya müracaat. Yani Mesut'a dörtlü cam düğmesini temizlemenizi öneririm.. Temizledim ama nafile. Yorum bağlantısı
Misafir 26 Ağustos 2014 Paylaş 26 Ağustos 2014 cam sıkışıyor olabilir.değişti mi o cam hiç? ya da fitilleri şişmiş olabilir mi? Benim araçta arka camı patlatıp hırsız girmişti,sonrasında takılan cam aynı şekilde açılamıyordu,elle biraz müdahale gerekiyordu Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 26 Ağustos 2014 Paylaş 26 Ağustos 2014 Yani Mesut'a Valla en ekonomiği o Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 26 Ağustos 2014 Paylaş 26 Ağustos 2014 http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/261588-sat%C4%B1l%C4%B1klar/ Hazır gaziantepte bekliyormuş Yorum bağlantısı
Misafir 26 Ağustos 2014 Paylaş 26 Ağustos 2014 cam sıkışıyor olabilir.değişti mi o cam hiç? ya da fitilleri şişmiş olabilir mi? Benim araçta arka camı patlatıp hırsız girmişti,sonrasında takılan cam aynı şekilde açılamıyordu,elle biraz müdahale gerekiyordu Cam orjinal ancak bir deneyeyim dis siyiriciyi cikartip. Valla en ekonomiği o Hemi de orcinal http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/261588-satılıklar/ Hazır gaziantepte bekliyormuş adam mk3 u birakmis antepte yayan donmus Yorum bağlantısı
Cem Yilmaz 27 Ağustos 2014 Paylaş 27 Ağustos 2014 (düzenlendi) Şemanın yardımı dokunabilir. 27 Ağustos 2014 tarihinde Cem Yilmaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Cem Yilmaz 28 Ağustos 2014 Paylaş 28 Ağustos 2014 (düzenlendi) Önceki mesajda şema çıkmamış. Link olarak http://i.hizliresim.com/jzb4W9.jpg 28 Ağustos 2014 tarihinde Cem Yilmaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Cem Yilmaz 28 Ağustos 2014 Paylaş 28 Ağustos 2014 (düzenlendi) Basit bir ölçü aletiniz varmı? Butonlara yukarı bastığınızda, motor bağlantı soketinde 12V görmeniz gerekli. Aşağı bastığınızda -12V görüyorsanız. düğmelerde ve tesisatta sıkıntı yok. Sıkıntı motor tarafında. Dörtlü cam düğmesinin içini açıp temizledinizmi? Buton kontakları zamanla oksitleme yaparak akımı çok net iletemez. Sprey kullanarak bu tip oksitlenmeyi temizleyemiyebilirsiniz. Kontakların temizliği, bahsetmiş olduğunuz durumda çok önem kazanıyor. 28 Ağustos 2014 tarihinde Cem Yilmaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 28 Ağustos 2014 Paylaş 28 Ağustos 2014 Basit bir ölçü aletiniz varmı? Butonlara yukarı bastığınızda, motor bağlantı soketinde 12V görmeniz gerekli. Aşağı bastığınızda -12V görüyorsanız. düğmelerde ve tesisatta sıkıntı yok. Sıkıntı motor tarafında. Dörtlü cam düğmesinin içini açıp temizledinizmi? Buton kontakları zamanla oksitleme yaparak akımı çok net iletemez. Sprey kullanarak bu tip oksitlenmeyi temizleyemiyebilirsiniz. Kontakların temizliği, bahsetmiş olduğunuz durumda çok önem kazanıyor. Öncelikle hem özelden hem de buradan verdiğiniz destekten dolayı teşekkür ederim Cem bey. Ölçü aleti bulmak sorun değil ama ben biraz deneme yanılma yaparak sorunu belirlemeye çalıştım. sağ ön yolcu tarafı düğmesi sorunsuz çalışıyor, onu söküp arka sağa taktım yine tek bir kıpırtı yok. Ön dörtlü kumandayı güzelce temizledim. Ön 4 lü kumandadan arka sağa baktığımda aşağı yukarı sadece bir tık sesi geliyor mm lik bir açılma kapanma oluyor. Cam dahi aralanmayacak kadar. Ama kendi kumandasında bu bile yok. Motor bozuksa dahi kendi tuş kablosunda ya da tesisatında problem var gibi geliyor zira en azından dörtlü kumandanın yaptığı tık hareketini yapmalı diye düşünüyorum. Yorum bağlantısı
Cem Yilmaz 28 Ağustos 2014 Paylaş 28 Ağustos 2014 (düzenlendi) Arka kısıma elektrik gelmeme sebebi, dörtlü cam düğmesi üzerindeki arka camların kontrolunu kapatıp açan anahtar. Yani önden sinyal gelip, arka kısımdan hareket yoksa, şemada VT olarak belirtilen mor kablodan arka cam anahtarına sinyal gelmiyor demektir. Kontrol yaparken dikkat etmeniz gereken bir püf noktasıda, dörtlü cam düğmesi yerine takılı değilken de arka butonları kullanamazsınız. Dörtlü cam düğmesi yerinde değilse hiçbir buton tek başına kullanılamaz. 28 Ağustos 2014 tarihinde Cem Yilmaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 13 Eylül 2014 Paylaş 13 Eylül 2014 Arka kısıma elektrik gelmeme sebebi, dörtlü cam düğmesi üzerindeki arka camların kontrolunu kapatıp açan anahtar. Yani önden sinyal gelip, arka kısımdan hareket yoksa, şemada VT olarak belirtilen mor kablodan arka cam anahtarına sinyal gelmiyor demektir. Kontrol yaparken dikkat etmeniz gereken bir püf noktasıda, dörtlü cam düğmesi yerine takılı değilken de arka butonları kullanamazsınız. Dörtlü cam düğmesi yerinde değilse hiçbir buton tek başına kullanılamaz. Bu ihtimal de aklıma gelmedi değil. Ancak sol arka cam kendi düğmesinden inmiyor ama kalkıyor Artık sağ arka cam da birden şoför kumandasından çalışmaya başladı. Şimdilik çalışıyor ancak kendi düğmesinden hala bir kıpırtı yok Yorum bağlantısı
Cem Yilmaz 14 Eylül 2014 Paylaş 14 Eylül 2014 Bu ihtimal de aklıma gelmedi değil. Ancak sol arka cam kendi düğmesinden inmiyor ama kalkıyor Artık sağ arka cam da birden şoför kumandasından çalışmaya başladı. Şimdilik çalışıyor ancak kendi düğmesinden hala bir kıpırtı yok sizin sorununuz %90 dörtü cam düğmesinin soketinde yada kontaklarında... 5 dk ayırıp dörtlü cam dügmesini söküp takarsanız büyük ihtimalle sorununuz çözülecektir. iç kapı kolundaki tek vidayı sökmeniz yeterli. Tüm camların elektriği dörtlü cam düğmesinden geliyor. Eğerki kontaklarda yada bağlantılarda oksitlenme olursa, bahsetmiş olduğunuz sorunlar ortaya çıkar. Cam problemlerinde ilk bakılması gereken yer dörtlü cam düğmesidir. Kontakları ve soket bağlantılarını ince uçlu tornavida ile basitce temizleyebilirsiniz. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 14 Eylül 2014 Paylaş 14 Eylül 2014 sizin sorununuz %90 dörtü cam düğmesinin soketinde yada kontaklarında... 5 dk ayırıp dörtlü cam dügmesini söküp takarsanız büyük ihtimalle sorununuz çözülecektir. iç kapı kolundaki tek vidayı sökmeniz yeterli. Tüm camların elektriği dörtlü cam düğmesinden geliyor. Eğerki kontaklarda yada bağlantılarda oksitlenme olursa, bahsetmiş olduğunuz sorunlar ortaya çıkar. Cam problemlerinde ilk bakılması gereken yer dörtlü cam düğmesidir. Kontakları ve soket bağlantılarını ince uçlu tornavida ile basitce temizleyebilirsiniz. Yaptim Cem bey, komple soktum, ba k ata spreyi ile temizledim, kablolari kontrol ettim ama sonuc yine ayni Yorum bağlantısı
Cem Yilmaz 14 Eylül 2014 Paylaş 14 Eylül 2014 (düzenlendi) Yaptim Cem bey, komple soktum, ba k ata spreyi ile temizledim, kablolari kontrol ettim ama sonuc yine ayni Kapı butonlarının kontakları ve soketlerinide temizledinizmi? Cam motorunun soketine, butona bastığınızda enerji geliyormu? ölçü cihazında, yukarı butona bastığınızda (+12) aşağı butona bastığınızda (-12) okumanız gerekiyor. Bu testi hem sorunlu kapıdan hemde dörtlü cam düğmesinden deneyin. Arıza çemberini daraltalım. 14 Eylül 2014 tarihinde Cem Yilmaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 14 Eylül 2014 Paylaş 14 Eylül 2014 Kapı butonlarının kontakları ve soketlerinide temizledinizmi? Cam motorunun soketine, butona bastığınızda enerji geliyormu? ölçü cihazında, yukarı butona bastığınızda (+12) aşağı butona bastığınızda (-12) okumanız gerekiyor. Bu testi hem sorunlu kapıdan hemde dörtlü cam düğmesinden deneyin. Arıza çemberini daraltalım. Tamamdir cem bey sene basi islemlerinden vakit bulur bulmaz deneyecegim. Butun soketleri temizledim bu arada. Yorum bağlantısı
Cem Yilmaz 14 Eylül 2014 Paylaş 14 Eylül 2014 Tamamdir cem bey sene basi islemlerinden vakit bulur bulmaz deneyecegim. Butun soketleri temizledim bu arada. Soketler haricinde, butonların içindeki kontaklarda temiz olmalı. Butonların kontaklarını temizlemekte oldukça basittir. Butonların içini açmak için, ince uçlu bir saatçi tornavidası işinizi görecektir. Yorum bağlantısı
Misafir 14 Eylül 2014 Paylaş 14 Eylül 2014 Soketler haricinde, butonların içindeki kontaklarda temiz olmalı. Butonların kontaklarını temizlemekte oldukça basittir. Butonların içini açmak için, ince uçlu bir saatçi tornavidası işinizi görecektir. Hepsini temizledim cem bey. Hem butonun icini hem de soketleri. Yorum bağlantısı
Bahri Çar 29 Ocak 2015 Paylaş 29 Ocak 2015 http://www.aliexpress.com/item/ELECTRIC-WINDOW-SWITCH-WINDER-93BG-14A132-AB-FITS-FORD-MONDEO-MK1-MK2-1993-2000/2043570255.html buraya müracat )) Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 29 Ocak 2015 Paylaş 29 Ocak 2015 http://www.aliexpress.com/item/ELECTRIC-WINDOW-SWITCH-WINDER-93BG-14A132-AB-FITS-FORD-MONDEO-MK1-MK2-1993-2000/2043570255.html buraya müracat ))Dikkatli bakılırsa, parçanın orjinalinden çok farklı olduğu görülecektir. Ebay.com dan contour parçası alınmalı Yorum bağlantısı
Misafir 29 Ocak 2015 Paylaş 29 Ocak 2015 http://www.aliexpress.com/item/ELECTRIC-WINDOW-SWITCH-WINDER-93BG-14A132-AB-FITS-FORD-MONDEO-MK1-MK2-1993-2000/2043570255.html buraya müracat )) Teşekkür ederim Bahri Bey ancak bu Mk1 uyumlu. Bizimkiler daha farklı. Bir de sorunun o olduğundan emin değilim. Yorum bağlantısı
İlhan Kol 9 Şubat 2015 Paylaş 9 Şubat 2015 http://m.n11.com/ford-mondeo-97-01-cam-dugmesi-anahtari-sol-4-lu-P28801693 1 Yorum bağlantısı
Misafir 9 Şubat 2015 Paylaş 9 Şubat 2015 http://m.n11.com/ford-mondeo-97-01-cam-dugmesi-anahtari-sol-4-lu-P28801693 Teşekkür ederim. Arayıp sormak lazım orjinal mi yan sanayi mi diye. Yan sanayi 100+kdv ye satılıyor çünkü. Ama orjinalse mükemmel fiyat. Çok teşekkür ederim tekrardan. Yorum bağlantısı
Recommended Posts