Ensari Tekel 29 Ağustos 2014 Paylaş 29 Ağustos 2014 Değerli arkadaşlar iyi geceler. Bugün mondeoma satmayı düşündüğüm diğer aracımdan çıkardığım Sony teybi taktırdım. Diğer aracada eski Pionner teybini taktım. 93 yılında 4 hoparlör ve teyp 400 marka alınmıştı. Hey gidi günler. Bu Sony teybi nisanda almıştım, ses kalitesi açısında gayet memnunum ve öneririm. Mondeoyu alınca ve diğer aracı da satılığa çıkarınca dedim mondime taktırayım bu teybi. Teyp çerçevesi yakıştı bence, gerçi ben cepli arıyordum ama anca buna da şükür. Teyp montajı yarım saati buldu, çünkü daha öncede bahstettiğim gibi ve tahmin ettiğim gibi teybe elektrik gelmiyordu. Sigortayı açtım ustaya baktı sigorta atmış. Bu arada aklınızda olsun kabin içinde sağdan 3. sigorta teybin sigortası. 7,5 lik sigortayı çıkardı 20 lik taktığını söyledi. Teknik olarak anlamadım ama sanırım ustaya güvenmekten başka seçeneğim yok. 7,5 liği attırır hep dedi çünkü. (yeşil ve kahverengi arasındaki şeffaf sigorta) Neyse izlenimlere gelecek olursam;Temmuz başından beri sessiz sessiz kullanıyordum mondiyi Arkadaş ne ses varmış be dedim. Orijinal hoparlörlerden bu kadar net ve bu kadar yüksek ses çıkacağını tahmin etmezdim. Yolda giderken aracın sesini duymuyorum hiç. Ayrıca ustamın dediğini aktarıyorum: Abi ben fordu çok seviyorum, adamlar opel gibi falan değil. Ne güzel koymuş bol bol kabloyu. Opelde taa içerlerde kısacık kesmişler koymuşlar işkence oluyor, bunlarda ne güzel rahat rahat çalışıyorsun. Allah razı olsun. Ayrıca işlem yapılırken forumumuzdan da bahsettim biraz. Ben fotoğraf çekerken hayırdır abi dedi usta ,dedim forum için. Hadi ya, mercedesçilerin, hondacılarım, oplecilerin sitesi olduğunu duydum da fordçuların olduğunu duymamıştım dedi. Bu vesileyle az da olsa reklamımızı yapmış oldum. Not: Usta ayrıca hoperlörleri bağlamadan önce değişik bir şeyler yaptı. Mesela sol ön hoparlör den ses gelen kabloyu buldu, ama başka bir kombinasyonla daha net ve daha berrak ses gelen kabloyu denedi ve en temiz sesi almak için farklı bir kombinasyon yaptı, yani sadece bağlayıp geçmedi. Her neyse çok uzattım affınıza sığınıyorum, işlemin fotoğraflarını aşağıda paylaşıyorum. İyi geceler. 2 Yorum bağlantısı
Gökhan Efiloğlu 29 Ağustos 2014 Paylaş 29 Ağustos 2014 güzel teyp lakin radyosu pek iyi değil bilginize güle güle kullanın... Yorum bağlantısı
Ensari Tekel 29 Ağustos 2014 Yazar Paylaş 29 Ağustos 2014 Nisandan beri diğer aracımda kullanıyordum, bizim buralarda gayet güzel çekiyor. Mondidede denedim iyiydi. Ama genede teşekkür ederim . Yorum bağlantısı
Misafir 29 Ağustos 2014 Paylaş 29 Ağustos 2014 Hocam gule gule kullanin cok orjinal durmus. 7,5Luk sigortanin yerine 20lik biraz fazla olmus sanki. Sigorta yeri geldiginde tesisata zarar gelmesin diye akimi kesmek icin vardir, 7,5 uygun gorulduyse o olmali diye dusunuyorum ya sa en kotu 10luk. Bence birkac tane 7,5ve 10luk alin artik yerini biliyorsunuz nasilsa hocam takin 7,5 luk atarsa 10luk denersiniz. Yorum bağlantısı
Ensari Tekel 29 Ağustos 2014 Yazar Paylaş 29 Ağustos 2014 (düzenlendi) Teşekkür ederim hocam. Ayrıca aynen hocam benimde aklıma geldi elektrik sıkıntısında atma durumu, eğer atamazsa sıkıntı olabilir sanırım, 5 tl ye satıyorlar 10 lu pakette.Alıp kısa zamanda yapayım ben. 29 Ağustos 2014 tarihinde Ensari Tekel tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu 29 Ağustos 2014 Paylaş 29 Ağustos 2014 Hocam güle güle kullanın. bu mondeoların kendi orijinal teypleri hep sorunlu, mk3 bende değiştirmiştim. Yorum bağlantısı
Nihat Palolu 29 Ağustos 2014 Paylaş 29 Ağustos 2014 Güle güle kullanın. Yüksek amper sigorta takmak mantıklı değil. Usta bağladığı cihazın cd çalar olmadığını farketmemiş. Yorum bağlantısı
Misafir 30 Ağustos 2014 Paylaş 30 Ağustos 2014 Güzel olmuş , acaba kontağı açıp kapattığınızda teyp açıp kapanıyormu Evet ben de merak ediyorum ama herhalde olmuyor benim konuya yazdiklarina gore. Sende de cihaz resetleniyor mu Zafer? Yorum bağlantısı
Ensari Tekel 30 Ağustos 2014 Yazar Paylaş 30 Ağustos 2014 Öncelikle teşekkür ederim yorumlarınıza. Cihaz kontak kapalıyken çalışıyor, kontağı çevirip çalıştırdığımda kapanıp açılıyor. Ama şarkıda 2:16 da kaldıysa aynen öyle oradan devam ediyor ya da kaldığınız radyo istasyonundan devam ediyor. Eski aracımda iken de aynı şekilde oluyordu. Sanırım araç çalıştırılırken tüm elektrik aracı çalıştırmak için kullandığından cihazda bir kapanma oluyor. Ya da sistem şu şekilde işliyor,kontak kapalıyken elektrik geliyor, araç çalışınca elektrik kesip kontağa öncelik-yol veriyor ve daha sonrasında tekrar cihaza elektrik veriyor. Eski aracımda da böyle olduğundan cihazın bir özellği diye düşünüyorum, çünkü eski pionner teyipte kontak çevrilip araç çalıştırılsa bile kesmiyordu elektriği. Yorum bağlantısı
Cem Yılmaz 31 Ağustos 2014 Paylaş 31 Ağustos 2014 (düzenlendi) Teybin altındaki boşluğu kapatan parça özelmi alındı yoksa ustamı böyle bir parça uydurdu o kısıma bende teybi değiştirmeyi düşündüğümden oluşan boşluğu nasıl sağlıklı kapatabilirim diye düşünüyorum birde teyp öneriniz ne olur acaba Benim kapılardaki kolonlar öldü ölecekler kapılara kaçlık hoparlör taksak uygun olur önereceğiniz uygun yollu bir hoparlör varsa sevinirim çok teşekkürler 31 Ağustos 2014 tarihinde Cem Yılmaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 31 Ağustos 2014 Paylaş 31 Ağustos 2014 Teybin altındaki boşluğu kapatan parça özelmi alındı yoksa ustamı böyle bir parça uydurdu o kısıma bende teybi değiştirmeyi düşündüğümden oluşan boşluğu nasıl sağlıklı kapatabilirim diye düşünüyorum birde teyp öneriniz ne olur acaba Benim kapılardaki kolonlar öldü ölecekler kapılara kaçlık hoparlör taksak uygun olur önereceğiniz uygun yollu bir hoparlör varsa sevinirim çok teşekkürler Araclara ozel farkli cesitlerde cerceveler var. Internetten aratirsaniz teyp cerceveleri diyerek size hitap eden bir model bulabilirsiniz.Saygilarimla. Yorum bağlantısı
Ensari Tekel 31 Ağustos 2014 Yazar Paylaş 31 Ağustos 2014 Benim internetten alma fırsatım olmadı maalesef. iki seçenek vardı biri daha ucuz, diğeri bu kullandığım daha pahalı. Önce ucuzundan olsun ne olacak ki dedim, usta eminmisin abi dedi gösterdi bana bende yok yok bu takılan olsun dedim. Aslında niyetim cepli olanlardan almaktı ama kaç tane oto teypçiye sorduysam bulamadım. Ben alıp siz takın dedim açıkçası burun kıvırdılar. Teyp konusuna gelirsek ben telefon, walkman, teyp, cd,mp3 çalar konusunda sony den yanayım. uzun zaman Pionner kullanmama rağmen ses ayarı ve ses temizliği açısından sony derim. Pionner daha pahalı hem. Hoparlör olarak ise tam tersi bütçeye uygun pionner derim. Tabi ki daha profesyönelleri vardır ama ben hoparlörde pionneri başarılı buluyorum. Benim hoparlörler sökülmedi markasını bilmiyorum ama performansları gayet tatmin edici. Yorum bağlantısı
İlhan Kol 1 Eylül 2014 Paylaş 1 Eylül 2014 aynı teypten bende aldım 1 ay önce kendim bağladım hazır soketleri var kontak kapattıktan sonra otomatik kapanıyor kontağı takmadan açamıyorsun Yorum bağlantısı
Misafir 1 Eylül 2014 Paylaş 1 Eylül 2014 Mk2 mondeo'nun ünite boşluğu 1.8 dindir. Bu nedenle double din gibi geniş bir cep olmayacağı için kullanışlı olmuyor. Daha çok. Ya üstten, ya alttan kapalı ya da üst ve alttan bant gibi ince şeritli çerçeveler vardır. Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Ali Gündoğdu 2 Eylül 2014 Paylaş 2 Eylül 2014 hoparlor ebatları nelerdir acaba 5x7 malesef fazla ceşit yok Yorum bağlantısı
Selim Kılınç 25 Haziran 2015 Paylaş 25 Haziran 2015 evet uygun kesemize göre seçimimi yapmaya çalışıyorum. GOLDMASTER NAVİTECH YA DA JAMESON serileri var BİLGİSİ OLAN VARSA PAYLAŞSIN Birde ön ve arka kapı hoparlörleri 5x7 bunların yerine uğraşsam yerleşir mi? Yorum bağlantısı
Muharrem Ersin Başaran 25 Haziran 2015 Paylaş 25 Haziran 2015 sığmıyor fakat Navitech teypler iş yapıyorda hoparlörler hiç bir işe yaramaz. 6*9 sığmıyor. 16 cm likleri sığdırabiliyorsun. Yorum bağlantısı
Selim Kılınç 27 Haziran 2015 Paylaş 27 Haziran 2015 sığmıyor fakat Navitech teypler iş yapıyorda hoparlörler hiç bir işe yaramaz. 6*9 sığmıyor. 16 cm likleri sığdırabiliyorsun. anladığım kadarıyla ön kapı ve arka kapılara 16" lik hoparlör takacağım ama neden 6x9 takmıyor bu fabrikalar bu kadar geri zekalı olunmaz ki yaaa... Yorum bağlantısı
Kadir Akgün 6 Temmuz 2015 Paylaş 6 Temmuz 2015 Ön kapıların altına hoparlörun oturacağı şekilde bi tahta parçası falan koyarsanız o boşluğu alırsınız arkaya yapacak bisey yok en iyisi kompenant koymak yada bi 5 kanallı ses amfisi alıp kapilardaki bassi kesip normal bi woofer ile kaliteli bi ses alabilirsiniz Yorum bağlantısı
Selim Kılınç 9 Temmuz 2015 Paylaş 9 Temmuz 2015 kompedant nedir acaba örnek verebilir miyiz arka kapılar için ebatı nedir? Yorum bağlantısı
Selim Kılınç 9 Temmuz 2015 Paylaş 9 Temmuz 2015 yeni aklıma geldi ön kapı ve arka kapılara 16" hoparlör taksam olur mu? herhalde olur zaten ileride arka panzilota 2 çift oval 6X9" ve bagaja da kabinli woofer yerleştirmeyi düşünüyorum adım adım maddi duruma göre yapmayı düşünüyorum. Yorum bağlantısı
önder deli 20 Temmuz 2015 Paylaş 20 Temmuz 2015 Bu resim benim mondimden cam sorunu için açtığım kapi kartonunun altindan 16 cm kompenent seti cikti.. Hemde tum kapilarda... Jbl marka direk teyb uyumlu... Bunu da sattigim fiestama almistim.. Cok arac gordu... Double din pioneer... Evren beyin dedigi gibi mondimin çerçevesi orijinalde 1.8 din. Ancak çerçeve kenarlarına acimadan torpulersek benim gibi 2din teyp sigdirilabilir.. Yorum bağlantısı
Recommended Posts