İçeriğe Yönlendir

2004 C Max Çalışmama Sorunu

savaş yağcı

Recommended Posts

savaş yağcı

Aracım atiker LPG lidir. Aracı aldığımdan beri çalışması tatsızdı hep. Sonra 2 kez şamandranın içindeki benzin motorunu değiştirmek zorunda kaldım. Fakat çalışmama sorunu bir türlü geçmiyor.

Ustam lpg kaynaklı mıdır diye araştırdı. LPG tankının oradan gazı keserek 2 gün boyunca benzinle denedi aracı. Araçta yine ara ara çalışmama sorununun devam ettiği görüldü. (Ustanın tahmini şuydu: Manifoldun içine gaz kaçağı vardır bu sebeple havasız kaldığı için ateşleme olmuyordur????) Benzinde de aynı sıkıntı olunca bu ihtimal ortadan kalktı.

Bu videoda aracı çalışırken stop ettirip tekrar hemen marşa bastığımızda sorunsuz çalıştığını görüyoruz:

Fakat aracı stop ettikten 5 dakika sonra çalıştırılmaya kalkarsak çalışmadığını görüyoruz. İmmobilizer sorunu olmadığı görülüyor. Rastlantı sonucunda merkezi kilitten kapatıp açarak ve de mutlaka kapıyı açıp kapatarak aracın sorunsuz çalıştığını keşfettim. Videoda aynen görülmektedir: (sadece merkezi kilitten kilitleyip açmak yeterli değil. İlla kapıyı açıp kapatacaz)

Ta ki benzin motorunu yiyene kadar böyle çalıştırmak durumundayım.

Şimdi

1- Merkezi kilitle ve kapı açıp kapamakla arabanın çalışma sisteminin nasıl bir alakası olabilir.

2- Şamandıra ve benzin motorunun komple değişmesi tavsiye ediliyor. Ben sadece benzin motorunu değiştirmiştim. Şamandırayı komple değiştirsem sorun çözülür mü? (kilitleyip açmak olayı kafamı kurcalıyor. Yani boşu boşuna şamandıra masrafına girmek istemiyorum.)

Yorum bağlantısı
Ersin Özkaya

Valla bende de ayni sorun vardi artik hic benzinde calismiyordu. Sadece benzin motorunu değiştirdin değişen birşey olmadi. Samandirayi komple set olarak değiştirince sorun ortadan kalkti.

Yorum bağlantısı
Oktay Demirağ

Aküden olabilir mi acaba ? Bu arada araç arıza kodunu yazmıyor mu ? 

Yorum bağlantısı
savaş yağcı

yol bilgisayarı ekranında herhangi bir arıza kodu yazmıyor... Usta aracı bilgisayara bağladığında da temiz çıkıyo araç

Yorum bağlantısı
savaş yağcı

Bir sorum olacak. Acaba kontağı çevirdiğimizde vınn diye benzin motorunun çalışma sesi gelir ya. O anda motora gelen benzin borusundan benzin akması gerekiyor mu yoksa marşa bastığımız zaman mı benzin gelir o borudan?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

vanilyalı dondurma alınca marşa basan, çikolaalı alınca çalışmakta zorluk çeken bir eski hikaye vardır, motor dersi olarak okutulur. Kumandadan aç kapa yapma esnasında zaman da geçmiş oluyor, yani benzin pompası kendini topluyor önceden de içeri basılan az da olsa var olan benzin buharı silinidr içine yayılıyor da çalışıyor gibi. biri yarım kontak yapsın siz alttan benzin motoru sesini dinleyin, inleyen cılız ses ise pompa derim.

Yorum bağlantısı
savaş yağcı
(düzenlendi)

vanilyalı dondurma alınca marşa basan, çikolaalı alınca çalışmakta zorluk çeken bir eski hikaye vardır, motor dersi olarak okutulur. Kumandadan aç kapa yapma esnasında zaman da geçmiş oluyor, yani benzin pompası kendini topluyor önceden de içeri basılan az da olsa var olan benzin buharı silinidr içine yayılıyor da çalışıyor gibi. biri yarım kontak yapsın siz alttan benzin motoru sesini dinleyin, inleyen cılız ses ise pompa derim.

pompa 6 ay içinde 2 kere değişti. Boş marka pompa takıldı 2 sefer de. 2. pompa takıldığında ilk üç gün araç süper çalıştı ama 4. gün eski sıkıntısına aynen geri döndü. Ustam şu an yine benimki gibi çalışmama sorunu olan bir focus'u tamir etmeye çalışıyor. 1 haftadır gece gündüz uğraşıyor. Yaptığı işlemler:

1- Bütün lpg sistemini enjektörlerini vs. motorla ilişkisini tamamen kesti

2. Şamandırayı komple değiştirdi.

3. Araca yeni yazılım yükledi

4 Beyni tamamen değiştirdi

ve benim anlamadığı bir kaç işlem daha yaptı... sonuç yok. Araç hala ara ara çalışma sorunu yaratıyor.

tarihinde savaş yağcı tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Lpg takarken benzin pompası seyir halindeyken çalışmasın diye pompa uyutucu diye isimlendirilen bir parça takanlar olduğunu duymuştum.. Siz arabayı aldığınızda lpg takılıydı sanırım, böyle bir parça dikkatinizi çekti mi ?

Yorum bağlantısı
savaş yağcı
(düzenlendi)

Bu gün itibariyle araç artık sorunsuzdur. Kontak açıldığında ve çalıştığında motora gelen benzin hortumundaki basıncın ölçümü yapıldı. Düşük olduğu görüldü. Araç çalıştıktan sonra basınç normale geliyordu fakat kontağı kapattığımızda basınç hızla düşüyordu. Bu basıncın belli bir seviyede kalması gerekiyormuş. Motorun üstünde bu basıncı ayarlayan parça varmış usta bu parçayı temizlediğini söyledi.

Sonra Şamandıra orijinaliyle komple değişti. 385 tl (3 taksit yaptırdım)

Ayrıca benzin hortumlarının temizliği yapılmış.

Ayrıca seyir halindeyken benzin motorunu devre dışı bırakan RÖLE takıldı.80 tl (Bu röle seyir halindeyken gaz bittiğinde otomatik benzine geçişi yapıyormuş. Atiker ustasının dediği bu...

Ekstradan boğaz kelebeği temizliği de yaptırdım. İşçilik 100 tl

TOPLAMDA 565 tl ye mal oldu

Araç şimdi saat gibi... (tek soru işareti araç çalışmadığında bu kilitleyip açma ve kapı açıp kapatma meselesi... Heralde benzin motoru kendini topluyodu o ara deyip yardırcaz :))

tarihinde savaş yağcı tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
savaş yağcı

Lpg takarken benzin pompası seyir halindeyken çalışmasın diye pompa uyutucu diye isimlendirilen bir parça takanlar olduğunu duymuştum.. Siz arabayı aldığınızda lpg takılıydı sanırım, böyle bir parça dikkatinizi çekti mi ?

şimdi takıldı RÖLE... Aldığımızda yokmuş.
Yorum bağlantısı
Halim Genç

Savaş bey anlattığına göre olay tamamen benzin pompasından kaynaklı. Senin olayın aynısını ben Mondeo da yaşadım. Yanlız kilitle ve kapıyla nasıl bir alakası var anlamadım ama ist de oturuyorsan senin o sorununuda çözecek bir yer biliyorum. İstersen mesaj yaz bende sana tel no veririm. Geçmiş olsun.

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Bir nevi çekvalf işi yapan parça bozulmuş demek ki.. Benzin geri gidiyor ve yeterli basınç sağlanamadığı için çalışmıyordu...

Yorum bağlantısı
savaş yağcı

Bir nevi çekvalf işi yapan parça bozulmuş demek ki.. Benzin geri gidiyor ve yeterli basınç sağlanamadığı için çalışmıyordu...

Evet aynen buymuş sorun...

Savaş bey anlattığına göre olay tamamen benzin pompasından kaynaklı. Senin olayın aynısını ben Mondeo da yaşadım. Yanlız kilitle ve kapıyla nasıl bir alakası var anlamadım ama ist de oturuyorsan senin o sorununuda çözecek bir yer biliyorum. İstersen mesaj yaz bende sana tel no veririm. Geçmiş olsun.

Hocam bu kilit kapı durumu hiç anlaşılamadı. Lakin şamadırayla sorun çözüldüğü için de araştırmaya ihtiyaç kalmadı. teşekkür ederim... Manisa'da Özge Oto diye bir tamirci var. Ona göstermiştim arabayı. halletti sağolsun. Ama benim korkum sorun şamandıra haricinde bir yerdeyse çok başımızı ağrıtacaktı.
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...