İçeriğe Yönlendir

Opel Corsa 2005 Dizel Otomatik Direksiyon Sorunu


Mustafa Yanar

Recommended Posts

Mustafa Yanar

Direksiyon power arızalı diyorlar.Direksiyon ses yapıyor.Dururken bile tık tık sallanıyor.Bazen traktör direksiyonuna dönüyor.Çıkma parça için 1000 tl istediler.Yardımlarınızı bekliyorum. 

Yorum bağlantısı

Kronik bir sıkıntıdır. Orjinali alıp değişseniz bile bir süre sonra tekrar ses yapmaya başlar. Ama dururken bile yapmaya başladı ise sıkıntı hat safhada. Yapacağınız işlemler ise, direksiyon mafsalı boşluk yapabilir sıktırın ya da değiştirin. Direksiyon kutusu ne durumda kontrol ettirin. Asıl sesi yapan direksiyon freeze dişlisidir. Tamir takımları var ancak bundan sonra direksiyonun kendini toplamaması gibi sıkıntılar çıkabiliyoır ortaya. Kısacası sesi azaltabilirsiniz ancak bozuk yolda ses gelmesini engelleyemezsiniz. Üretimi hatalı ve opel hiçbir zaman bunu kabul ederek önemsemedi. dediklerimi yapıp en azından sadece bozuk yollarda ses yapma evresine getirirseniz başka masraf yapmayın teybin sesini açın :)

Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar

Değerli meslektaşım açıklamaların için teşekkür ederim.Yakın bir arkadaşım sorun yaşıyor.Power arızası demişler.Sizin önerilerinizi aynen aktaracağım.

Yorum bağlantısı

Hocam ben de corsa varken cok arastirmistim. Opelin ilgili forumlarinda onlarca baslik vardir bununla ilgili. Dedigim gibi duz yolda sıkıntı yapmayacak duruma getirdigizde baska masraf etmeyin. Benim direksiyon kutusu koruk yirtildigi icin zamanla ici oksitlemis ve tamir olnayacak durumda idi. Sanirim 180 liraya delphi marka direksiyon kutusu ile degismistim 2013 de. Direksiyon cevirirken tik tik bosluk yapiyorsa freeze disli ve mafsala isarettir. Kolay gelsin.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...