İçeriğe Yönlendir

1.viteste Yığılma


Murat Okan

Recommended Posts

Murat Okan
(düzenlendi)

arkadaşlarım ustalarım.

1.viteste kalkışlarda aracım çok hantal kalıyor.. özellikle hafif rampada kavraması 2-3 saniyeyi buluyor. dik rampada bu biraz daha uzun sürüyor. debriyajdan ayağımı biraz erken çeksem yığılıyor ve stop edecek konuma geliyor ..biraz fazla gaz versem patinaj çekiyor.. .. daha önceki araçlarımda bu tarz bir olay yaşamadım.. onun dışında diğer viteslerde bir sorun yok..

bu durum normalmiidr yoksa şüphelenmem gereken bir şey varmı?

tarihinde Mehmet Kaya tarafından düzenlendi
kısaltma kullanmıyoruz.
Yorum bağlantısı
Hakan Uzun

Hocam bunlara arti birde bir ses gelir inceden kavrama sesi gibi ozellikle bayirda geri viteste daha cok yapar bu sesi. Ben normal karsiliyorum artik.tatmin edici bir cevap olmadi ama..

Yorum bağlantısı
Murat Okan

1.4 tdci yokuş dikse bol gaz ile kalkış ister

 

katılıyorum hocam.. baskıya acıyorum! yarım debriyaj ve bol gaz verdiğimde kuru rampada sorun yok.. ama  yağmurlu havada veya hafif toprak rampada bol gaz yaptığım zaman pati çekiyor..  sanırım alışıcaz bu duruma.. aracı yeni aldığım için belkide psikolojiktir.. önceki aracım benzinliydi.

Yorum bağlantısı
Murat Okan

Yok hocam yok!! Bu sabah bol gaz vermeme rağmen 1. Viteste araç yığıldı sonra zar zor topladı patiyle tırmanmaya başladı.. nedir anlamadım gitti . Normal değil yani.

Yorum bağlantısı
Murat Okan

dik bir rampada bir kaç denemeden sonra sanırım çözdüm fiestayı!!

bu durumun normal olup olmadığı konusunda aydınlatırsanız mmn olurum..

 

rampada durur vaziyette ayağımı debriyajdan çok çok az çektikten sonra(çeyrek) pedalı sabitletyip biraz gaz verdiğim zaman araba devirlenmeye başlıyor. bu olay 2 saniye falan devam ettikten sonra biraz daha gaz ve yarım debriyaj konumunda tırmanmaya başlıyor. 

daha önce dizel kullanmadığım için benim durumum belki psikolojiktir o yüzden sizlere sorma gereği duydum. cvp verenlere şimdiden tşk ler..

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...