İçeriğe Yönlendir

Km Göstergesi Düşüp Yükseliyor

Mustafa Erhan

Recommended Posts

Mustafa Erhan

Arkadaşlar normal hızda seyrederken km gostergesi birden düsüyor sonra aracin gazi hafif kesiliyor sonra vites falan degistirince ya da az bekleyince geri geliyor gazda normale donuyor. Sorun ne olabilir ne yapmam lazim acil yardim?

Yorum bağlantısı
Hüseyin Vuruşkan

Kilometre hız sensörü. 

Yan sanayisi 20-25tl, orijinali 55-60tl olması lazım. Yan sanayinin tekrar bozulma ihtimali yüksek. Ayrıca orijinal parçayı geri iade etme şansın da oluyor, eğer sorun orada değilse.

FIESTA-KILOMETRE-HIZ-SENSORU-20022006_11

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Erhan

Peki o alet aracin gaz yemesine etki eder mi? Degismesi kolay mi?

Yorum bağlantısı
Cem Yilmaz
(düzenlendi)

Değişimi çok zor değil. Motorun arka kısmında sol tarafta şanzıman üzerinde kalıyor. Yukarıdan bakınca soketini görebilirsin.

Akü yada şarj dinamosunda da sıkıntı olabilir. Değişim yapılmadan genel bir ölçüm yaptırmanızı öneririm.

Araba sıcakken, rolantide düşme varmı?

tarihinde Cem Yilmaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mustafa Erhan

Rolantide sorun yok sadece hic gostergesi dedigim gibi. Ne testi?

Yorum bağlantısı
Cem Yilmaz
(düzenlendi)

Bir ölçüm cihazıyla, kısa sürede yapılacak ölçüm birkaç konuda size fikir verip yol gösterici olacaktır..

1. çalışırkenki şarj akü voltajı

2. marş anındaki akü voltajı

3. çalışmıyorken akü voltajı

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Taşkın

Hız sensörü okumayınca araç çekişten düşüyor. Eski fiestamda öyle oluyordu.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Çiçek

Orijinalini geçen yıl 125TL aldım.Kesinlikle yan sanayi almayın.Emin olduğunuz bir ustaya gidin sökerken kırılma ihtimali olan bir hassas bir parçadır. Değişimden sonra rolanti düzensizliğinde bariz bir düzelme oldu. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
R.Bahadır Irmak

Hız sensörü bozuksa km ibresi sıfıra düştüğünde radyo açıkken frekans zayıflıyor radyonun çekmesi de zorlaşıyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Ünsalan

araç yığılıyor  yolda giderken birden.

orjinal 100 lira civarındaydı

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cem Yilmaz
(düzenlendi)

Yetkili serviste değişim konusunu araştırın. Parçada sıkıntı olursa, ikinci kez işçilik ödemek zorunda kalmazsınız.

Yorum bağlantısı
Yakup Başaran

kesinlikle problem hız sensörü. değiştirmezseniz bir süre sonra km sayacınızı da göremezsiniz (------). ben yan sanayi taktırdım. 1 yıldır (yaklaşık) problem olmadı. Ancak yan sanayi biraz şans işi. ben 3 defa değiştirdim ;). serviste 300 civarında para istemişlerdi. yan sanayisi 40-50 lira. 20 da işçilik verirsen. maks. 70 lira. garantisi yok ama, ben değiştirtmiştim.

Yorum bağlantısı
Mustafa Erhan

Meğer bu hız sensörü ne kadar önemliymiş bir çok soruna yol açıyor. Peki bu kadar sık bozulmasının ve ayar tutmamasının nedeni nedir?

Yorum bağlantısı
Mustafa Erhan

Sensörü aldım yarın değiştireceğim. Sonucu yazarım. Engin bilgiler için teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Yakup Başaran

servisede gitsen sanayiye de gitsen, genelde lpg den diyorlar (en azından bana öyle söylediler). alaka kurulur mu? sanmam. ama bence... tamamen elektriksel bir durum. yüksek voltaj, etkiliyor. lpg nin elektrik beslemesini araca zarar vermeyecek bir yerlerden aldırmak lazım. ama yine bence diyorum. ahkam kesmek istemem. her şeyden az buçuk mantıksal yorum çıkarırım ama elektrik olunca susarım.

bu arada sensörü kaça aldınız.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

50 ye aldim. Orjinali cok pahali.

Umarım sıkıntı yaratmaz. Önemli bir parçadır kendisi..

Yorum bağlantısı
Gökhun Batur

Orjinaline 105 tl, yan sanayi olanına 75 lira demişlerdi geçen sene. Orjinalini taktırdım, sıkıntı bitti.

Yorum bağlantısı
Mustafa Erhan

Çok kalitesiz gelmedi bana yan sanayisi. Umarım düzelir. Çünkü aracın performansınıda etkiliyor.

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Yunus Tuna

aynı sorun bende de oldu debriyaj balatası bıtmek üzere dedi debriyaj balatasını değiştirmeye karar verdiğinde gel onuda yaparız dedi.dediğiniz gibi aracım çekişten düştü bende lastikleri değiştirmiştim ona bağladım performans değişimini.

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

aynı sorun bende de oldu debriyaj balatası bıtmek üzere dedi debriyaj balatasını değiştirmeye karar verdiğinde gel onuda yaparız dedi.dediğiniz gibi aracım çekişten düştü bende lastikleri değiştirmiştim ona bağladım performans değişimini.

VSS sensörü şanzımanın orada o yüzden tamirciniz birlikte halledelim demiştir. 

Yorum bağlantısı
Yunus Tuna

evet balatayı değiştirirken onuda hallederim gerekirse cıkma takarım dedi güvenebilirim o zaman.

Yorum bağlantısı
Hakan Serbes

Arkadaşlar 2004 focus1 ile hız göstergem sıfıra inip 5-10 sn sonra hızımı göstermeye devam ediyordu. Nadir olan bu olayda çekişle alakalı bi durum yoktu ustama söyledim hız sensörüne pas sökücü kir sökücü sıktı. 1 yıldır hiç yapmadı aynı şeyi

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...