İçeriğe Yönlendir

Ecufast Yazilim Tavsiye.

Semih Alioglu

Recommended Posts

Semih Alioglu

2008 collection 1.4 tdci 68hp » 93hp oldu.

Yazilim sonrasi nelere dikkat etmeliyim ne yapmaliyim.

Yorum bağlantısı

Fazla yüklenmiş gibi geldi bana, Mert abinin dediği gibi çok uzun süre sıkıştırmayin, stop edeceğiniz zaman bir süre rolantide bekleyin, durur durmaz kontak kapamayin, aynı şekilde yola cikmadan önce de rolantide 30 sn civarında bekleyin turbo ömrü için.

Yorum bağlantısı
Semih Alioglu

Her 5 binde bir hava filtresi her 7500 bir yağ değiştirin bunların üzerine çıkmayın. Birde sürekli dip gaz gitmeyin. Gerekli yerlerde sıkıştırın aracı. Sizin motorda intercooler yok. Pek sıkıştırmaya gelmez. Duman atma var mı yazılım sonrası ?

Hantal kaldigi icin yazilima basvurdum yeni oldugu icin deneme amacli sikistiriyorum biraz performans tatmin edici seviyeye geldi. sikistirinca duman atiyo ama sakin kullanimda duman yok

Yorum bağlantısı
Semih Alioglu

Verdiginiz bilgiler icin oncelikle tesekkur ederim. Motoru rahatlatmak icin neler yapabilirim bide egr iptal etme olayinda + - ne gibi etkileri olur

Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz

Hayırlı olsun güle güle kullanın. 

Yazılımlı araç başkadır :)

Yorum bağlantısı
Taner Gündüz

sürekli yüksek süratlerde seyretmek aşırı zarar verecektir yerinde gazlamak lazım. 1.4 tdci rahatlatmak için intercoller yapanlar var collerdan sonra yazılım yaptıran var fakat maliyet yükseliyor gittikçe ki onun yerine 1.6 tdci  s veya ghia alıp yazılımla gazlamak maraton koşusuna  katılmak gibi olur.

Yorum bağlantısı
Muhammed İkbal Dübek

Bol dumanlı günler sizi bekliyor. Madem virüs bulaştı EGR ve katalizörü iptal edin.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Semih Alioglu

Yazilimi kime yaptirdiniz?

Ecufast Trabzon. bugun 1.6tek kapi poloyla bide mazda 323 le kalktik mazda da spor hava filtresi vardi 2side tanidikti kalkista ondeydik ama 3ten 4e gecince mazda aldi ama polo yetisemedi

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Egr iptali arıza ışığını yaktırmaz mı ?

Yaktırmaz, çünki emisyona bakmaz bu motor, yenilerde o dert var, bizde herşey serbest :)

Yorum bağlantısı

Yaptırdığınız bayide mekanik müdahale yok mu ? 1.4 motor için fazla yüklenmişler, downpipe ve egr iptalini önermediler mi ?

Ecufast paşaoğlu gibi servis değil, özellikle bayiler bir laptopla iş yapıyor, ondan dolayi bilgi vermemis olabilirler
Yorum bağlantısı

Mekanik müdahale yapan bayiler varmış, sahibi ile sohbet ettim birkaç gün :good1:

Şimdi ayrıldılar bi de dr ecu ve ecufast oldu, bayrampasadaki yapmıyor onu biliyorum da digerlerini bilmiyorum :)
Yorum bağlantısı
Semih Alioglu

araba boyadaydi geldi laptopla 5dk surmedi yukledi resimlerini cekti aldi parayi gitti ecufast trabzon grubundan bakabilirsiniz resimlere facede. Begenmezsen yazilimi silip para iadesi yapariz dedi.

Yorum bağlantısı
Semih Alioglu

cihazi araca kurmustu ben gittigimde istanbuldan bisey bekliyodu sonra abimle beraber yazilimi yuklediler bana biraz fazla gibi geldi acaba motor zorlanirmi egr iptal etmeyi dusunuyorum musait zamanda ama katalizor iptalini yapsammi yapmasammi kararsizim fazla duman atmasinida istemiyorum sizin bilgilerinize ve onerilerinize gore hareket edecegim

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Utku Gömeç

cihazi araca kurmustu ben gittigimde istanbuldan bisey bekliyodu sonra abimle beraber yazilimi yuklediler bana biraz fazla gibi geldi acaba motor zorlanirmi egr iptal etmeyi dusunuyorum musait zamanda ama katalizor iptalini yapsammi yapmasammi kararsizim fazla duman atmasinida istemiyorum sizin bilgilerinize ve onerilerinize gore hareket edecegim

Hayırlı olsun kardeşim güle güle gazla bir iki sorum olacak

1-bu chip olayı benzinli araçlara da uygulanıyor mu

2-bu işin maliyeti ne kadar

3-25 beygir farkı gerçekten çok hissedilebilen bir fark mı.

Bu arada benim aracım fiesta 1.6 benzinli 100 beygir gücünde bu aracı 125 beygir yapsam fena olmaz :)

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Benzinli araçlarda ( atmosferik ) atılan taş ürkütülen kurbağaya değmez..

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Semih Alioglu

Bana sadece beyine baglanip yazilimi degistirdi turbosuz araclarda yazilim olayi olmuyo diye biliyorum 500liraya yuklettim ben performansta gozle kulakla kokuyla her duyuyla farkedilecek bi degisim oldu gidis ciddi anlamda degisti

Yorum bağlantısı
Batuhan Kılıç

Kendi yüklediğim haritayla da 93 beygir gücü görmüştüm hatta 96 civarına kadar çıkmıştı bir ara ama duman biraz sıkıntı olmuştu ben de biraz kısılmışını yüklemek durumunda kaldım, sendeki durum nasıl? Duman hangi devirlerde atıyor ya da dumansız mı?

Yorum bağlantısı
Semih Alioglu

Kendi yüklediğim haritayla da 93 beygir gücü görmüştüm hatta 96 civarına kadar çıkmıştı bir ara ama duman biraz sıkıntı olmuştu ben de biraz kısılmışını yüklemek durumunda kaldım, sendeki durum nasıl? Duman hangi devirlerde atıyor ya da dumansız mı?

3000devirden sonra atmaya basliyo sakin kullanimda duman yok

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Hayırlı olsun kardeşim güle güle gazla bir iki sorum olacak

1-bu chip olayı benzinli araçlara da uygulanıyor mu

2-bu işin maliyeti ne kadar

3-25 beygir farkı gerçekten çok hissedilebilen bir fark mı.

Bu arada benim aracım fiesta 1.6 benzinli 100 beygir gücünde bu aracı 125 beygir yapsam fena olmaz :)

fiestadaki motor yamaha üretimi an itibarı ile sonradan modifiye parçası yok ancak yurt dışında hazır yapılmış motorlar var. 30bin tL seviyesnde gümrük hariç. mekanik parça değişmeden atmosferikte güç artmaz. ara hızlanma degğeri artııcı bir çalışma olabilir ama tahmini rakamı da yazmayayım

Yorum bağlantısı
Yalçın Sarıkaya

benim merak ettiğim konu yakıt'a nasıl bir etkisi olduğu ? 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Batuhan Kılıç

Valla ben o kadar harita değiştirilmiş araç biliyorum hiç daha yakıtı az yakana rastlamadım, sakin kullanımda yakıt benzer seviyede kalır basınca da eskiye göre baya fazla yakar, hep araç güçlenince düşük devirde kullanılıyor ondan az yakıyor deniyor da haritada zaten düşük devirin yakıtını arttırmış oluyorsun, yani değişen birşey olmuyor, ha bazı araçlar yol bilgisayarında düşük gösteriyor o da yeni haritadan dolayı oluşan hata, depo boşalt doldurla hesaplayınca anlaşılıyor, bir de duman varsa kesinlikle her türlü eskiye göre çok yakıyor manasına geliyor doğal olarak

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Yalçın Sarıkaya

konuyu hortlatmış gibi olmak istemem ama ecufast reklamlarında %30 performans artısı %10 yakıt tasarrufu diye bas bas bağırıyo hatta 1.2 dizel polodan resimleri bile var yakıt tasarrufu yapıldı şeklinde. Ben tabi polo ile ilgilenmiyorum Semih kardeşimizin güncel yakıt datalarını merak ediyorum. Çünkü benim araç yine bilgisayarda 7.1 göstermeye başladı doldur boşalt hesabıyla 6.9 civarı hesaplıyorum her halukarda çok yakan bir dizel motora sahibim bişeyler yanlış gidiyo ama anlayamadım.

Yorum bağlantısı
Batuhan Kılıç

chiptuning le yakıt düşmez onu hiç düşünme bile, performans istiyorsan bu işe gir, eğer çoğunlukla şehiriçi kullanıyor ve kullanım aralıkların çok düşük km lerse yani evden işe diyelim 10 km yol gidiyorsan yakıtın normal, dizellerdeki o düşük değerler ancak uzun mesafelerde ortaya çıkıyor, düşük km ler üstüne soğuk bir şehirde bir de şehiriçiyse kolay kolay 6,5-7 seviyelerinin altına inmez bu motor

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...