Ahmet Ok 10 Eylül 2014 Paylaş 10 Eylül 2014 Merhabalar aracımın yakıtını öğrenmeye çalışıyorum fikrinizi almak istedim; öncelikle menzilde en son kalan km 15km felan gösteriyordu 5dk aracı kapattım tekrar çalıştırdığımda birden 1km'ye düştüğünü gördüm bu normal bir şey mi acaba? Hemen gidip depoyu fulledim, SHELL'den fullediğimde 41 lt yakıt aldı depo. - Acaba Depo kapasitesi ne kadar bu aracın? - Ayrıca bir depoyla kaç km yol gidilmesi normaldir? - Depoyu fulledikten sonra 200km kadar klima açık uzun yolda 160-170 ile gittim sonradan 100 liralık daha mazot aldım şuanki kalan km 100km gösteriyor ve toplam gittiğim km 1118 km gösteriyor normal mi acaba? Toplamda 280 liralık yakıt almış oldum sizce yakıt nasıl? Yorum bağlantısı
Emrecan Koç 10 Eylül 2014 Paylaş 10 Eylül 2014 Menzil 15km gösteriyor ise içinde çok az yakıt kalmış demektir , hafif eğimde bıraktıysanız şamandıra algılayamamış olabilir , 1km göstermesi normal bence . Menzili bir dahaki sefere o kadar düşürmemeniz daha sağlıklı olur . Depo 42 litre , ama ben ışık yandığında fullersem 33-34 litre alıyor araç . Tek depo şehir içi 550-600 yapabilmelisiniz minimum . 1.4 araç ile 160-170 yaparsanız yakıt tüketiminiz çok artar , 1.6 olsaydı aracınız daha az yakardınız . Ama o hızlara çıkmamaya çalışın , hem çok yakarsınız hem de altınızdaki bir BMW veya Mercedes değil , güvenliğinizi düşünün Yorum bağlantısı
Ahmet Ok 16 Eylül 2014 Yazar Paylaş 16 Eylül 2014 Menzil 15km gösteriyor ise içinde çok az yakıt kalmış demektir , hafif eğimde bıraktıysanız şamandıra algılayamamış olabilir , 1km göstermesi normal bence . Menzili bir dahaki sefere o kadar düşürmemeniz daha sağlıklı olur . Depo 42 litre , ama ben ışık yandığında fullersem 33-34 litre alıyor araç . Tek depo şehir içi 550-600 yapabilmelisiniz minimum . 1.4 araç ile 160-170 yaparsanız yakıt tüketiminiz çok artar , 1.6 olsaydı aracınız daha az yakardınız . Ama o hızlara çıkmamaya çalışın , hem çok yakarsınız hem de altınızdaki bir BMW veya Mercedes değil , güvenliğinizi düşünün Teşekkürler hocam ben o zaman tam yakıt bitmek üzereyken almışım 41 lt anlattığınıza göre ben çok az yakmışım Yorum bağlantısı
Recommended Posts