Emre Laçinkaya 16 Eylül 2014 Paylaş 16 Eylül 2014 Öncelikle merhaba aranıza yeni katıldım . Mondeo 1.6 ecoboost almayı düşünüyoruz (titanium donanımlı) .125 bg olan modelleri düşünmüyorum çünkü önceki arabamız passat 1.6 idi rampada tabiri caizse Allah canını alıyordu . Bu yüzden ecoboosta yöneldik. Araç hakkında bir çok söylem var kimi ekonomik diyor kimi çok yakıyor diyor . Bende sizlere danışmak istedim bu araç alınır mı kronik sıkıntıları varmıdır eksisi artısı nelerdir ? İnsignia passat mondeo arasında kalmıstım en sonra mondeo da karar kıldık sizce doğru bir seçim mi yapıyoruz yardımcı olursanız sevinirim . Saygılar... Yorum bağlantısı
Misafir 16 Eylül 2014 Paylaş 16 Eylül 2014 (düzenlendi) Benzinden yana probleminiz yoksa ecoboost dizelden dahi iyi bir secenek. Ancak kullanilacak ulke Türkiye olunca degisken maliyetin en buyuk kalemi olan benzin fiyatlarini dusunerek hareket etmek gerekiyor. Arac ne kadar ekonimik dense de benzinli bir aracin ozellikle de agir govde altinda tuketimi cok dusmez. Performans ise turbo etkisi ile tabi ki atmosferik motorlara gore bir de eski 1.6 passata gore bir hayli keyif verici olacaktir. Neyse ki simdilerde 6.000TL'lik cok guzel lpg kitleri dizel ile benzer bir ekonomi imkani sunuyor. Hem de lpg'nin sorunlarini yasatmadan. Mondeo modeli icin ise soylenecek tek sey, mondeo da surprizlere yer olmaz. Keyif ve kalite her zaman ust seviyededir. Saygilarimla. 16 Eylül 2014 tarihinde Evren İskent tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Onur Bulut 16 Eylül 2014 Paylaş 16 Eylül 2014 Evren abi gerekeni yazmış. Saygılar abi Yorum bağlantısı
Emre Laçinkaya 16 Eylül 2014 Yazar Paylaş 16 Eylül 2014 Yakıt konusunda zaten mucizeler beklemiyorum sonucta 1.5 tonluk araba aşırı yakmasın bize yeter. Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce 16 Eylül 2014 Paylaş 16 Eylül 2014 125 bg.olan motor atmosforik olup ecoboost değildir. Performans ve Ecoboost istiyorsanız 1,6 mondeo için 160 bg.lik modellere bakacaksınız. 1 Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman 16 Eylül 2014 Paylaş 16 Eylül 2014 Dahada performans isterseniz 2.0 ecoboost 240ps mondeo selective donanımı bu işin zirvesidir.. 3 Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz 16 Eylül 2014 Paylaş 16 Eylül 2014 Bende Clio varken, Aksaray civarlarında 1.6 Ecoboost ile denemiştim.. Clio (yazılımlı yaklaşık 127 hp ve 5 kişi artı bavul) ve Mondeo ( 3 kişi bagajı bilmem ) neredeyse kafa kafaya gidiyordu. 3 ışıkta denedik sonrasında yolumuza bakmıştık Yorum bağlantısı
Misafir 16 Eylül 2014 Paylaş 16 Eylül 2014 Bende Clio varken, Aksaray civarlarında 1.6 Ecoboost ile denemiştim.. Clio (yazılımlı yaklaşık 127 hp ve 5 kişi artı bavul) ve Mondeo ( 3 kişi bagajı bilmem ) neredeyse kafa kafaya gidiyordu. 3 ışıkta denedik sonrasında yolumuza bakmıştık 150'den sonra Mondeo'nun stoplarini gostermesi lazim ama kullanim da onemli. Yoksa zamaninda fiesta kullanirken otobanda mondeo ile uzun soluklu bir performans testim olmustu ama sonuc beklentilerin aksine gelismisti Bu durumda sucu araca degil, surucusune bulmustum. Saygilarimla. Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz 16 Eylül 2014 Paylaş 16 Eylül 2014 150'den sonra Mondeo'nun stoplarini gostermesi lazim ama kullanim da onemli. Yoksa zamaninda fiesta kullanirken otobanda mondeo ile uzun soluklu bir performans testim olmustu ama sonuc beklentilerin aksine gelismisti Bu durumda sucu araca degil, surucusune bulmustum. Saygilarimla. Yok abi zaten ışıklardan ışıklara deneme sonucu bu. Uzun denemede bende aynı sonucun devam edeceğini beklemiyordum zaten Yorum bağlantısı
V.Ceyhun Emir 16 Eylül 2014 Paylaş 16 Eylül 2014 Insignia'yı elemekle iyi etmişsiniz, Passat ve Mondeo arasında tercih yapmaksa zor. Passat kalite ve ekonomi anlamında bir adım önde, Mondeo ise daha uygun fiyat ve iyi performansı ile daha avantajlı. Mondeo'nun 2. elde uygun fiyatlı olması ve her tarafta Passat görüyor olmam sebebiyle ben olsam Mondeo tercih ederdim. Yorum bağlantısı
Emre Laçinkaya 16 Eylül 2014 Yazar Paylaş 16 Eylül 2014 (düzenlendi) Araç rampada bayılmasın bana yeter sonuçta yarısa katılmayacağım .3 sene önce süratten ağzım yandı o yüzden aşırı bir performans beklentim yok.Çok yakmasın birde rampası iyi olsun daha fazlasında gözüm yok . 16 Eylül 2014 tarihinde Emre Laçinkaya tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
V.Ceyhun Emir 16 Eylül 2014 Paylaş 16 Eylül 2014 O zaman 1.6 TDCI motorlulara bakın, hem ekonomik hem rampada bayılmayan. Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman 16 Eylül 2014 Paylaş 16 Eylül 2014 Sadece rampada bayılmamasını istiyorsanız mondeo ecobosta gerek yok ki.. Mondeo 1.6tdci alın beklentilerinizi oda fazlasıyla karşılar.. Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce 16 Eylül 2014 Paylaş 16 Eylül 2014 Sadece rampada bayılmamasını istiyorsanız mondeo ecobosta gerek yok ki.. Mondeo 1.6tdci alın beklentilerinizi oda fazlasıyla karşılar.. Mondeo 2,0 dizel 1,6 dizelden daha ucuz hemde otomatik. Yılda 1200 tl fazla vergi verebilen hiç düşünmeden 2,0 almalı 2 Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman 16 Eylül 2014 Paylaş 16 Eylül 2014 Mondeo 2,0 dizel 1,6 dizelden daha ucuz hemde otomatik. Yılda 1200 tl fazla vergi verebilen hiç düşünmeden 2,0 almalı Hemde rampada bayılmayı bırak, hızı bile artırarak gider ben vergi farkından dolayı 1.6tdci dedim abim zaten 1 Yorum bağlantısı
Cem Dilmen 16 Eylül 2014 Paylaş 16 Eylül 2014 Öncelikle merhaba aranıza yeni katıldım . Mondeo 1.6 ecoboost almayı düşünüyoruz (titanium donanımlı) .125 bg olan modelleri düşünmüyorum çünkü önceki arabamız passat 1.6 idi rampada tabiri caizse Allah canını alıyordu . Bu yüzden ecoboosta yöneldik. Araç hakkında bir çok söylem var kimi ekonomik diyor kimi çok yakıyor diyor . Bende sizlere danışmak istedim bu araç alınır mı kronik sıkıntıları varmıdır eksisi artısı nelerdir ? İnsignia passat mondeo arasında kalmıstım en sonra mondeo da karar kıldık sizce doğru bir seçim mi yapıyoruz yardımcı olursanız sevinirim . Saygılar... Bahsettiğiniz 1.6 ecoboostu bilmiyorum ama benim aracım olan 2.0 Ecoboostu anlatayım. Zaten arkadaşlar mondeoyu anlatmışlar. Daha önce insignia ( 4 tane), SAAB, vb bir sürü aracım oldu inanın mondeo o sınıflar arasında ciddi bir alternatif ve beni hiç pişman etmedi. Halen iyiki almışım dedirtiyor. Özellikle alabilirseniz selective donanımını almanızı tavsiye ederim. Ciddi bir kalite algısı oluşturuyor oturur oturmaz. Zaten ses yalıtımı falan da titanyumlara göre farklı. Gelelim motora. Ecobbost şöyle bir motor. Eğer ayağınızın altında yumurta var gibi davranırsanız kesinlikle ekonomik. MEsela daha geçen hafta eşimi almak için Çankırı Ankara arası gittim ve geldim. 130 km yol ve 35 km de ankara içinde yaptım. Yol pek düzgün değil. Bir de 3 aylık bebek olunca genellikle 120 km ye sabitleyip en fazla 180 o da birkaç yerde anlık olarak sürat yaptım. Döndüğümde tam 297 km yapmıştım ve çeyrek depodan daha az benzin yakmıştı. Hatta fotosunu da çektim isterseniz ekleyebilirim. Ortalama yakıt değeri de 6.8 lt olarak görünmekteydi. Bahsettiğimiz araç 240 BG ve ciddi olarak ağır ve otomatik vites bir araç. Bence oldukça makul bir değer. Mesela önceki insigniam 280 Bg lik bir aletti şehir dışı 9-10 lt civarında yakıyordu. Tabi eğer zorlamaya başlarsanız ciddi olarak yakıyor. Şehirler arası 15 lt yakabiliyor mesela ama 200 civarı seyretmek gerekiyor. ŞEhir içi için ise 10 LT ve üzerinde yaıyor ki bence o da fazla sayılmaz. Bu 2.0 ecoboost bilgileri kullanıcının ağzından 1.6 ecoboost bence daha ekonomik olabilir diye düşünüyorum... Dahada performans isterseniz 2.0 ecoboost 240ps mondeo selective donanımı bu işin zirvesidir.. 2 Yorum bağlantısı
Kerim Kamanoğlu 16 Eylül 2014 Paylaş 16 Eylül 2014 Bende kısa mesafe kullandım özellikle 100 km gibi hızlarda yol bilgisayarı 5 lt gibi değerler gösteriyordu ne kadar yardımcı olur bilmiyorum ama? Yorum bağlantısı
Semih Güney 16 Eylül 2014 Paylaş 16 Eylül 2014 Çok yakın bir akrabamızda var,2011 model aynı istediğiniz şekilde 1.6 EB titanium donanım. Sık sık muhabbetini yaparız,kısa süreli kullanmışlığımda var,gerçekten harika bir araç. Bu cüsseyle bu araç nasıl böyle gidebiliyor sorusu sık sık kafanızı meşgul edebilir.Eskişehir'deki Şehir içi yakıt verilerinide paylaşayım, Min:9-9.3 litre, Maks: 10-10.4 litre. (Şehir içinde ne kadar maks olabilirse işte,sıkışık trafik sık sık gazlama v.s ) Benzinin en pahalı olduğu dönemlerde 2km'de 1lira'dan fazla yaktığını söylerdi. Şehir dışını tam hatırlamamakla birlikte,7-7.6 arası bir şeylerdi sanıyorum. 130-140km hızla. Aslında tam hakkını tüketiyor ama TL hesabı yapılırsa biraz tuzlu olduğu su götürmez bir gerçek. He yaktığı kadar gitmeyen araçlardan kesinlikle değil,yaktığının hakkını sonuna kadar verir gerisi size kalmış,bütçe el veriyorsa en azından 1-3 sene kesinlikle denenmesi gereken bir araç bence. Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz 16 Eylül 2014 Paylaş 16 Eylül 2014 Eger Ecoboost almaktan vazgecerseniz 1.6 atmosferik motorlu mondeo'muz satiliktir. Ilanlar bolumunde'de konusu vardir. Yorum bağlantısı
Serhat Çerçi 16 Eylül 2014 Paylaş 16 Eylül 2014 Kalite, güvenlik, fiyat, performans, sürüş dinamikleri, sürüş keyfi ve boyutlar bakımından çok iyi bir seçim, Artık lpg de oluyor. Donanımı gayet zengin olmakla birlikte alabiliyorsanız selective ben de tavsiye ederim., 18' çarpıcı jantlar , Bixenon farlar, önlerde hafızalı ısıtmalı deri koltuklar , navigasyonlu Pioneer ses sistemi gibi seçenekler ekleniyor ki aradaki fiyat farkına fazlasıyla değer Yorum bağlantısı
Emre Laçinkaya 17 Eylül 2014 Yazar Paylaş 17 Eylül 2014 1.6 ecoboost düşünürken aklım bir anda 1.6 tdci a kaydı Uygun fyatlı temiz bir araba bulursam alcam artık . Yorum bağlantısı
Taner Ayık 17 Eylül 2014 Paylaş 17 Eylül 2014 2.5 turbo Mondeo kullanıcısı olarak kesinlikle Mondeo tavsiye ederim.kasa ve gücüne göre yakıtı gayet güzel fakat derseniz ki az yaksin başka modellere bakmalısınız bence.bugün Mondeo 1.6 tdci 35-40 kuruşdan aşağı yakmaz.e ecoboostta zaten 40-50 civarı yakar.sehiriçi içinde gayet normal. Yorum bağlantısı
Emre Laçinkaya 10 Ekim 2014 Yazar Paylaş 10 Ekim 2014 (düzenlendi) 1.6 düz mondeo yu kullanma fırsatım oldu performansı bizim eski passata göre tatmin ediciydi . O yüzden 1.6 düz almaya karar verdim lpg de yakıtta az. http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-acilllll-son-fiyat-ilk-gelen-alir-70.000-km-ledli-kasa-180297332/detay linkteki araç hoşuma gitti ama aşada işaretlileri özellikler bana biraz abartılı geldi adaptif far , airmatic, gece görüz şerit değiştirme yardımcısı vs vs vs hardtopa kadar işaretlemiş . Ben ankaradayım gidip bakayım diyeceğim araba kayseride arıyorum fazlası var eksiği yok diyor 10 Ekim 2014 tarihinde Emre Laçinkaya tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts