Selçuk Keleş 31 Ağustos Yazar Paylaş 31 Ağustos Biraz uzun süren toprak parkur geçişi biraz terletiyor tabii Hep bu armor yüzünden 4 Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 52 dakika önce Yazar Paylaş 52 dakika önce Havalar serinleyip biraz yağmur düştüğüne göre bi tura çıkabiliriz di mi Atılgan'ım Biraz Kazdağları'na doğru açılalım bakalım neler olacak? Hedefimiz Gönen. İlk gün İstanbul'dan çıkıp feribotla Bursa'ya ve ordan aşağıya iniyoruz, yeni açılan 2.5 km'lik Doğancı tünelini geçtikten sonra ilerde Orhaneli yolundan ayrılarak yatay yönde köylerden geçiyoruz. Çınarcık gölü. Geçen sene Bursa susuz kalınca bu gölün suyunu şehre aktarmışlardı. Daha evvel de buranın altından geçen bir rota izlemiştik. Yer yer yükselerek Uluabat gölü manzarası eşliğinde, incir, zeytin, mısır tarlalarının arasından geçiyoruz. Favori tabelam Derken Mustafakemalpaşa'da açık restoran bulamayınca yemeği erteliyoruz, Manyas sapağına girdiğimizde epey şiddetli rüzgar bizi biraz zorluyor. Bölgeye tamamen yayılmış buğday, pirinç, mısır tarlaları, silolar, ilginç tarım makinaları görüyoruz ama 40 km/s hızda esen rüzgar nedeniyle deli'yi malesef uçuramıyoruz Gönen'e varıp pansiyonumuza yerleşiyoruz, Atılgan dinlenmeye çekilirken ben de yemek ve önümüzdeki günlerin gıda alışverişini tamamlıyorum. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 33 dakika önce Yazar Paylaş 33 dakika önce Ertesi gün, kahvaltımızı yapalım. Bugün biraz buraları gezesim var, Atılgan dinlensin. Pansiyonun hemen yanında bulunduğu Gönen şehir parkı oldukça büyük bir alana yayılmış ve yaşı 350 yılı bulan ağaçları barındırıyor. 270'i buldum ama 350 yaşındaki çınar ağacını maalesef bulamadım Parkın içinde Roma döneminden kalma vaftizhane varmış ama içindekileri taşımışlar pek görülecek bir şeysi kalmamış. Yemekten sonra çay keyfi ve tembellik modu Çarşıda bulunan meydan çeşmesinde hem şebeke suyu hem de Gönen Aladağlar'dan gelen kaynak suyu musluğu var. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 3 dakika önce Yazar Paylaş 3 dakika önce 3.gün, biraz aşağılara inelim. Ekşidere üzerinden Yenice'ye doğru ineceğiz. Burada oldukça beğenilen bir kaplıca tesisi de var. Devam edip Gönen baraj gölüne varıyoruz. Yenice'ye varıp aşağı köylerden devam ederek Balya'ya doğru devam ediyoruz. Oldukça sert virajlı ve inişli çıkışlı dağ yolu Kazdağları'nın sinyallerini vermeye başladı. Bu ikrama kim hayır diyebilir Aslında menzilimiz yeterli ama riske girmemek için daha sık benzin ikmali yapıyoruz. Yemek aradığımız tesisler maalesef sezon sonu olduğu için kapalı, mecburen Balya yönüne doğru ilerliyoruz. Balya'dan az önceki kısım iyice yoğunlaşan çam kokuları, dar ve sert virajlarıyla bizi etkiliyor, yol o kadar dar ki kamyonlar ancak durup yol vererek yanyana geçebiliyor. Yemeği yedikten sonra kasketli amcaların da bolca bulunduğu çay ocağında çayımızı içip gönen'e doğru dönüşe başlıyoruz. İrtifa yükseliyor, gün batımı yaklaşıyor ve hava soğuyor. İçime bir tişört daha giyiyorum, polar boyunluğumu takıyorum. Derken pansiyona varıp dinlenmeye çekiliyoruz. Yorum bağlantısı
Recommended Posts