İçeriğe Yönlendir

Pancar Moturu Gibi Çalışan Ve Su Kaybeden Mondeom

Derviş Özhan

Recommended Posts

Mehmet Kaya

olurmu bakıma geldiğimi söyledim plakadan bakarak aracı satmış kişi gibi konuşuldu zaten sonra ben 2.kez aradım abi ben bakım yaptırdım değişenler şunlar vs. dedim sonra baktılar eski aracı satan kişinin adına karne düzenlemişler çağırılma olayı ise en son söylenen siz gelinde bi bakalım idi ne olursa olsun ben gidemem bana ters ama tabi sizin eskiden süregelen sabri ustalarla dostluğunuz var sanırım ısrarla onu haklı çıkarmaya çalışıyorsunuz gibi bu konuşma fazla uzadı malum konumuzun da dışına çıkmaya başladık

Ben Sabri abiyi de dinledim. Daha önceki bir kaç olaylarda bile Sabri abinin kimlere ne kadar sabırlı davrandığını kişilerden duyduğum için çağırmamış olma ihtimalini aklıma getirmem. Siz de bunu ben söyledikten sonra dile getirdiniz.

Kimseyi savunmuyorum. Eksikleri yazıyorum. Bakım arıza için gidip arıza gidermek değildir. Bakım 4 teker bakımı, yağ ve filtre değişimleridir. Sizin bahsettiğiniz bakım 4-5 gün kalma aracınızın tekleme olayıydı galiba.

Neyse gecmiş olsun. İnşallah sizin usta daha uyguna garantili sorunu çözer.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Derviş Özhan

doğrudur ilk yazımı dönüp okudum olayın sıcaklığıyla yazmamışım sabri ustaya gelince muhabbettimizde oldu insan olarak iyi birisi ben o yüzden onlara gittim zaten sizlerin tafsiyesi ile tekerlerimi zaten aracı alırken değiştiririm hemen yağı, bujileri, buji kabloları, lambaların bazıları, bilgisayar muayenesi ve başka kontrollerde onlarda defalarca yaptırdım pazartesi halledicez inşallah çekici arkaşlarımdan biri gelip alıcak daha önceden iş yaptırdığım 3 ustadan birine karar kılmak kalıyor saygılarımla

Yorum bağlantısı

olurmu bakıma geldiğimi söyledim plakadan bakarak aracı satmış kişi gibi konuşuldu zaten sonra ben 2.kez aradım abi ben bakım yaptırdım değişenler şunlar vs. dedim sonra baktılar eski aracı satan kişinin adına karne düzenlemişler çağırılma olayı ise en son söylenen siz gelinde bi bakalım idi ne olursa olsun ben gidemem bana ters ama tabi sizin eskiden süregelen sabri ustalarla dostluğunuz var sanırım ısrarla onu haklı çıkarmaya çalışıyorsunuz gibi bu konuşma fazla uzadı malum konumuzun da dışına çıkmaya başladık  

Evet Sabri usta ile dostluğumuz vardır ve hatta çok iyidir,kendisinin nasıl bir insan olduğunu forumda açılan takdire şayan konulardan görebilirsiniz ve kimsede kimseyi zorla haklı çıkarmaz emin olun..

Ustamızda elbette buraya gelecek ve oda bu durumu yazacaktır,birde kendisinden dinleyelim bakalım...

Yorum bağlantısı

1 saat önce ustaelleri aradım aracı aldığım arkadaş orada 2013 mayıs ayında üst kapak subap çubukları vs. değişmiş yapılmış. bende sordum 1 yıl garantimiz var ama 1 yıl 4 ay olmuş bizi bağlamaz ayrıca sen hiç bakım için getirmemişsin bize dedi sabri usta. plakadan sorgulamış ama 2. kez aradım eski satan kişi adına (engin) diye kontrol etmişler halbuki ben yağı, buji, kabloları vs. ustaellerde değiştirtmiştim söyledim ama bizi bağlamaz dercesine savunmaya geçti zaten aracı aldığım kişi yan sanayi parça almış dedi üstelik. ama defalarca ustaellere gittim bir seferde daha önceki konularda yazdığım sorunlar için 5 gün bile onlarda kaldığı oldu aracımın hatta plakalıklarım bile ustaellerin bu saatten sonra yardımcı olmaya çalışmayan bu kişilere Allah göstermesin bir daha araç götürmek bir yana kimseye de Ustaelleri tafsiye etmiyeceğim.

ustam adanaya araç almaya gitmiş pazartesi gelince çekici ile aracı götürüp baktıracağım, bakalım inşallah fazla masrafı çıkmaz.

Oncelikle gecmis olsun. Can sıkıcı bir durumla karsılasmissiniz. Bu tip durumlarda size onerilecek ilk kisiyi ciddi bir dilde elestirmeniz ise cozum bir yana konunun arizanizdan cok beklentinize odaklanmasina neden oldu.

Sabri Usta aslinda savunulmaya gerek olmayacak kadar referansi yuksek, forumda taniyan ya da tanimayan yuzdeye vurursak belki de 97-98 oraninda memnuniyet saglayan cok degerli bir abimiz.

Siz bu kadar guclu etki alani olan bir kisiyle ilgili yukardaki mesaji yazdiktan sonra gelen ilk cevaplara ragmen kendinizi savunma ve karsidakini suclama akabinde de Sabri Ustayi savunani da elestirerek yazmaya devam edince sizi tanimayan ama Sabri Ustayi taniyan dogal olarak karsinizda yer aliyor.

Sizin basiniza gelen olay kotu bir hadise. Emin olun bu tip hadiselerin maddi degil ama manevi agirligi forumda paylasilarak uzerinizden bir sekilde alinir. Maddi kismi ise cok sevdigimiz ustalarimizla hele ki bu olay Izmir de olduysa ustaliktan öte insanligiyla Sabri Bey'in ellerinde mumkun mertebe en uygun sekilde cozulecekken,

Kimseye tavsiye etmiyorum, Allah dusurmesin, sehir disinda olan ustami bile beklerim daha iyi diyerek konunun gidisatini yanlis tarafa, cozumunde ise kendinizi yanlizliga mahkum ettiniz.

Oysa ki Mehmet(Özyürek) ve Mehmet(Kaya) Bey'ler Sabri Usta'nin da cevabini beklemek gerektigini ve kendisi de yazdiginda yanlis anlasilmanin nereden kaynaklandigini belirtmis olmalarina ragmen siz karsi tarafa cevap hakki vermeden yazdiginiz icin konu bu noktaya geldi.

Sabri Ustayi hic yuzyuze gormeyen ben bile biryerlerde hata oldugunu dusunuyorum ki bircok kisi de boyle dusunecek.

Saygilarimla.

Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik

Sabri Usta'yı herkes savundu; Sabri Usta (bizim için baba) hiç birimize sorun çözmemezlik etmiş ya da edecek bir insan değildir.

Kaldı ki insanların yoğunluğu, stres zamanları ya da morali bozuk anları olabilir. Hepimizin başına geliyor karşımızdaki konuşuyor ama biz algılayamıyoruz. Bu gibi bir durumda olabilir. Sonuçta Sabri baba da etten kemikten yaratılmış bir insan. Evren'e ve diğer arkadaşlarıma katılıyorum Sabri Babanında burada görüşünü almak şarttır. Sizde sinirizden arınıp tekrar kendisi ile ilgili fikirlerinizi gözden geçirin.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Sabri abi ilk mesajı okuyunca cevap yazmak istemediğini söyledi. Yazılanlarda hata olduğunu bundan dolayı yazmayacağını dile getirdi.

İnşallah Birşeyler yazar.

Yorum bağlantısı
Sabri Güngör

Sabri abi ilk mesajı okuyunca cevap yazmak istemediğini söyledi. Yazılanlarda hata olduğunu bundan dolayı yazmayacağını dile getirdi.

İnşallah Birşeyler yazar.

Kardeşim bu konuyla alakalı bir şey yazmak istemiyordum lakin gidişat yazmamı gerektirir hale geldi.Dün Derviş Bey beni aradı, bizim, bir yıl filan önce aynı araca eski sahibinde iken silindir kapak contası değiştirdiğimizi şimdi yine aracın silindir kapak contasının yandığını bu durumda arızanın garantiye girip giremeyeceğini sordu bende aracın plakasını sordum ve bakıp döneceğimi söyledim.Yaptığım araştırmada aracın 07 05 2013 yılında eski sahibinde bu işi yaptığımızı tespit ettim, Derviş Bey'i arayıp bu arızanın garantiye giremiyeceğini  söyledim sebep olarak yapılan işin üzerinden 16 ay geçtiğini belirttim ve garanti şartları içerisinde aracın bakımları yapılması gerektiğinide söyledim fakat asla yardımcı olmayacağımı filan söylemedim hatta neye dayanarak conta yandı diyorsun aracı görmek lazım dedim kendisi'de bir kurtarıcı bulup getireceğini söyleyip telefonu kapattı aramızda hiç bir tartışma olmadı konuyu okuyunca şok oldum.Şimdi ben şu an Arkadaşımıza göre kötü adamım çünkü menfaatıne ters peki ben tamam kardeşim bu iş garantiye girer gel deseydim iyi adam'mı  olacaktım.Anladığım Arkadaşın iyi kötü kıstası menfaate dayalı.

• Beğen 7
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Kardeşim bu konuyla alakalı bir şey yazmak istemiyordum lakin gidişat yazmamı gerektirir hale geldi.Dün Derviş Bey beni aradı, bizim, bir yıl filan önce aynı araca eski sahibinde iken silindir kapak contası değiştirdiğimizi şimdi yine aracın silindir kapak contasının yandığını bu durumda arızanın garantiye girip giremeyeceğini sordu bende aracın plakasını sordum ve bakıp döneceğimi söyledim.Yaptığım araştırmada aracın 07 05 2013 yılında eski sahibinde bu işi yaptığımızı tespit ettim, Derviş Bey'i arayıp bu arızanın garantiye giremiyeceğini  söyledim sebep olarak yapılan işin üzerinden 16 ay geçtiğini belirttim ve garanti şartları içerisinde aracın bakımları yapılması gerektiğinide söyledim fakat asla yardımcı olmayacağımı filan söylemedim hatta neye dayanarak conta yandı diyorsun aracı görmek lazım dedim kendisi'de bir kurtarıcı bulup getireceğini söyleyip telefonu kapattı aramızda hiç bir tartışma olmadı konuyu okuyunca şok oldum.Şimdi ben şu an Arkadaşımıza göre kötü adamım çünkü menfaatıne ters peki ben tamam kardeşim bu iş garantiye girer gel deseydim iyi adam'mı  olacaktım.Anladığım Arkadaşın iyi kötü kıstası menfaate dayalı.

Nokta, hem de üç tane...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Okan Tansel
(düzenlendi)

Merhaba abilerim kardeşlerim hafta başında belirtim arıza nedeniyle dün Sabri ustamın yanındaydım öncelikle yapılan işçilikler Şu ön sağ ,sol akslar orjinaliyle değişti ,şarj dinomosu rulmanla beraber şaft deşti ve tiriyer setti deşti ustamla bu konu hakkında sohbet ettik öncelikle şunu söyleyeyim bakın ramazan ayı içinde aracıma yıllık bakım olan motor bakımı yapıldı ve herşey orjinal takıldı buna yağ filtreside dahil ustama alta yağlama var dedim hemen lifte alıp baktı tespit filitre birleşim yerinden açılmış ve yağ akıtıyordu şimdi ürün orjinal fort ürünü daha 2 ay olmuş takılalı sorarım suç ustadamı be kardeşim malzeme kul yapısı markada olsa orjinalda olsa hatalı ürün ola bilir bunun ceremesi ustaya veya kuruluşa ait değildir.Velasıl bakımlar bitti işlem bedeleri ödenecek araç işlem kartında masraflar toplanıyor baktım yağ filitresi yazılı değil eksilen yağ tamamlandı yazılı değil ve şunu anladıkki usta ve firma hiç bir suçu olmamasına rağmen bedeli kabullenmiş ve tarafıma yansıtmamış bu yaptı işe saygı duymak insana değer vermektir.yansısaydı o bedeller nolurdu tarafıma hiç birşey hata ustanın ve firmanın değil. bazı konuları genel düşünmek insan ilişkilerini değerine önem vermek gerekir ki bu arada ustamın herkes için işçilik ve yedek parçada yapa bildi dip fiyatları uyguladı bilinen bir gerçektir.Tekrar ve tekrar usta Ellerin dert görmesin personelin sağlık sıhat içinde olsun veeee buğün dünya evine giren personelinede ömür boyu sağlık huzur ve mutluluk dilerim ALLAH'a emanet olun

tarihinde Okan Tan tarafından düzenlendi
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Merhaba abilerim kardeşlerim hafta başında belirtim arıza nedeniyle dün Sabri ustamın yanındaydım öncelikle yapılan işçilikler Şu ön sağ ,sol akslar orjinaliyle değişti ,şarj dinomosu rulmanla beraber şaft deşti ve tiriyer setti deşti ustamla bu konu hakkında sohbet ettik öncelikle şunu söyleyeyim bakın ramazan ayı içinde aracıma yıllık bakım olan motor bakımı yapıldı ve herşey orjinal takıldı buna yağ filtreside dahil ustama alta yağlama var dedim hemen lifte alıp baktı tespit filitre birleşim yerinden açılmış ve yağ akıtıyordu şimdi ürün orjinal fort ürünü daha 2 ay olmuş takılalı sorarım suç ustadamı be kardeşim malzeme kul yapısı markada olsa orjinalda olsa hatalı ürün ola bilir bunun ceremesi ustaya veya kuruluşa ait değildir.Velasıl bakımlar bitti işlem bedeleri ödenecek araç işlem kartında masraflar toplanıyor baktım yağ filitresi yazılı değil eksilen yağ tamamlandı yazılı değil ve şunu anladıkki usta ve firma hiç bir suçu olmamasına rağmen bedeli kabullenmiş ve tarafıma yansıtmamış bu yaptı işe saygı duymak insana değer vermektir.yansısaydı o bedeller nolurdu tarafıma hiç birşey hata ustanın ve firmanın değil. bazı konuları genel düşünmek insan ilişkilerini değerine önem vermek gerekir ki bu arada ustamın herkes için işçilik ve yedek parçada yapa bildi dip fiyatları uyguladı bilinen bir gerçektir.Tekrar ve tekrar usta Ellerin dert görmesin personelin sağlık sıhat içinde olsun veeee buğün dünya evine giren personelinede ömür boyu sağlık huzur ve mutluluk dilerim ALLAH'a emanet olun

Onur yaman hocam 4 disk ve balata değiştirdi hepsi orjinal 1000 tlden fazla para ödedi. Bir kaç ay sonra ses geliyor diye gitti Sabri abi tekrar değiştirdi. Hiç bir ücret talep etmeden. Bunu onur hocamdan duydum.

Benzer hikaye çok.

Zaten gereken açılma da Sabri babadan gelmiş.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...