İçeriğe Yönlendir

Hidrodip - Su Transfer Baskı Uygulaması

Murat Kul

Recommended Posts

Murat Kul

2 hafta önce aracıma aldığım 2. el multimedya ünitesi ilanda 1 aylık kullanılmıştır yazmasına rağmen çerçevesinde çiziklerle dolu idi. Önce piano black boyatayım dedim fakat Bursa'da hidrodip yapan bir yeri keşfedince gidip görüşeyim dedim. Yapam arkadaş 2 senedir bu işi yapıyormuş. Ben de fiestanın ön kolsoldaki gri yerleri ve direksiyondaki çerçeveyi yaptırayım dedim. Abi sök getir deyince ben de film koptu. En büyük zevkim olan arabada bir şeyleri sökmek faaliyetine başladım. 10 dakikada söktüm. Parçalar önce baskı arkasından 2K vernik işlemine tabi tutuluyor. Ben araç içinde koyuluk taraftarı olduğum için siyah zemin üzerine siyah karbon baskı yaptırdım. Düşünen olursa yönlendirebilirim. Parçaları bu akşam alıp monte edeceğim. 

20140917073452.jpg

20140917073446.jpg

IMG-20140918-WA0012.jpg

IMG-20140918-WA0011.jpg

IMG-20140918-WA0010.jpg

IMG-20140918-WA0009.jpg

IMG-20140918-WA0008.jpg

IMG-20140918-WA0007.jpg

IMG-20140918-WA0006.jpg

IMG-20140918-WA0005.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cihat Küçükay

Bende bir ara bu olayı araştırmıştım. Eğer hala aynı fiyatlar geçerliyse şu yapılanlar 450-550 tl civarında bir fiyata çıkmış olmalı. Umarım daha ucuzdur  :rolleyes:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Kul
(düzenlendi)

Sağolun arkadaşlar. Fiyatı parça sayısı ve kullanılacak malzemenin metrekaresine göre değişiyor. Bu tip bir iş 150-200 tl arası seyrediyor. Ben numune kapsamında yaptırdığım için daha ucuz olacak... Monte edilmiş halini de paylaşacağım.

tarihinde Murat Kul tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Gürkan Çakıroğlu

çok güzel olmuş... iyi düşünce tebrikler.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Soner Alp

HydroDip güzel ve basit bir uygulama henüz çok yeni gibi, ileride yaygınlaşıp fiyat epey ucuzlayacak sanırım. Hayırlı olsun Montajlı resimlerini de görmek isteriz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cem Dilmen

Aracın iç havasını güzelleştirecektir muhakkak. Bence de iyi yapmışsınız. Montajlı halini ben de merak ediyorum...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Atilla Atun

Eniştemin kayın biladeri ankarada bu işi yapanın olduğunu söylemişti.

Senin jantlarını yaptıralım dedi ama ne araba ne jant kaldı :-)

Yenisine inşallah.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Soner Alp

Yapılışı gayet basitmiş malzemenin metrekaresi 40 TL uygulaması çok basit ama yapan ile görüştüm zemini iyi hazırlayıp zımpara yapmalı ve işlem bittikten sonra ince bir kat vernik yapılırsa ömürlük olurmuş

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Eray  Canbay

Yapılışı gayet basitmiş malzemenin metrekaresi 40 TL uygulaması çok basit ama yapan ile görüştüm zemini iyi hazırlayıp zımpara yapmalı ve işlem bittikten sonra ince bir kat vernik yapılırsa ömürlük olurmuş

Emin ol videolarda izlediğin kadar basit değil, çok emek isteyen bir iş, bu kaplama kaygan yüzeyde tutmaz akar gider kapladıktan sonra bu nedenle keçe ile zemini zımparalayıp üzerinde mat boya atmak gerekiyor ve 1 gün boyunca bekliyorsun boyanın kurumasını sonra kaplama işlemini yapıp yine kuruduktan sonra vernik atıyorsun minimum 24 saat de vernik kuruma süresi var sonra güle güle kullanın. 

Burada can alıcı nokta kaplamanın iyi olması bir çok risk mevcut desen kopabilir, desen üst üste binebilir bu da yapışması için sıktığımız bir kimyasal var onun miktarını ayarlamak ile alakalı desen bozuk olduğunda herhangi bir sorun olmuyor ama korkutmayayım kimseyi :) vernik atılmadığı sürece yeniden kaplamak kolay ama vernik atıldıktan sonra iş baya zora girer.

Yorum bağlantısı
Berkay Ekinci

Güzel bir uygulama ama belki resimlerden öyle gözükmüştür ama bence siyah harici bir kaplama daha çok yakışmazmıydı?

Konsolda siyah olunca ton farkı pek hoş durmamış onun yerine gri carbon kaplama daha çok yakışırdı diye düşünüyorum.

İyi günlerde kullanın.

Yorum bağlantısı
Eray  Canbay

Mesela  benim daha önceki arabamın kapı kollarını kaplamıştım aynı zamanda kask vs. de kaplayabiliyoruz. Aslında hayal gücünüze bağlı aklınıza ne gelirse kaplanabilir (yeterli suya dayanıklı bir malzeme olsun )

pmmZPL.jpg

PYYLl9.jpg

6llANv.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...