İçeriğe Yönlendir

Sıfır 1.6 125 Hp Honda Civic Yakıt Tüketimi !

Ömür Özgün Yıldırım

Recommended Posts

Taner Gündüz
(düzenlendi)

genedle düz bir yol iyi biliyorum daha geçen hafta aşıklar şelalesine gittim geldim. pompa hesabı 110 km hızla git gel 310km 14 litre yakıt yaktım  araç full dolu 1.6 tdci 

tarihinde Taner Gündüz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Aracin fabrika verileri ortadayken, sifir km bayi cikisli lpg alternatifi varsa ve hemen her honda civic 1.6 motor araca lpg baglaniyorsa olcumleme hatasi vardir. Hatta var diyelim.

Su ana kadar hicbir benzinli arac 3lt/100km yakmamistir, yaksa zaten markalar bunu bir kesif olarak sagir sultana duyururlardi.

Ilk pompada benzinci muhtemelen tabanca attigi halde doldurmaya devam etmistir.

Ikinci pompada ise tabanca atinca durmustur.

Yol uzun yol, motor sicak, mesafe istatsitik icin yeterli degil. En kotu ihtimal mesafe kisa olursa o parkur gidis ve donus olarak katedilip hesap yapilmalidir.

1 depo ile km'nizi verdiginizde hesap ortaya cikacak. Sizin hesabiniza gore araciniz 50lt benzin alsa 1.600km yol yapacak bir depoyla.

Saygilarimla.

tarihinde Evren İskent tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
İnan Çınar

Evren beyin söylediğine ilave:

Genleşme tankı pompanın ilk atimindan sonra 3 lt daha alsa eder 100 km/6 lt bu da sakin kullanımda fabrika verilerine yakın bir değer. Söylendiği üzere bir depo ölçümü ve şartların eşitliği lazım. ( aynı yolda gidiş dönüş, pompa fiyatı eşitliği, ilk atimda kesme)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...