Sani Gerşon 22 Eylül 2014 Paylaş 22 Eylül 2014 Onur Bulut yazdı: Abi garanti süresi geçti sanırım. Garanti süresine emin olalım derim Elden çıkarmak isterseniz bi konuşalım 1 Yorum bağlantısı
Onur Bulut 22 Eylül 2014 Yazar Paylaş 22 Eylül 2014 Sani Gerşon yazdı: Garanti süresine emin olalım derim Elden çıkarmak isterseniz bi konuşalım Abi karttan gayet memnunum aslında performans açısından hiç bir sıkıntım yok ama az sessiz olsa Satıp R7 alsammı diye kafamda deli sorular var. Yorum bağlantısı
Onur Bulut 22 Eylül 2014 Yazar Paylaş 22 Eylül 2014 Ayhan Onaran yazdı: Fan ayakları ile soğuk havayı soğutucuya geçirir. Gövdesi ile değil. Gövdeyi milimetrik yukarı taşımak soğutmaya olumsuz bir etki yaratmaz. Dert pervane bacaklarında mı en azından bu anlaşılır. Sıcaktan hafifçe yamulmuş olabilir bir kaç tanesi. Soğutucuya çarpıyordur. Bu da hem yalpalamaya hem de sese sebep olur. Arkadaş ses geldiğini söylüyor ve yağlama ile düzelmediğini söylüyor. Ola büyük ihtimalle bundan kaynaklı. Kağıt konulunca yanar falan denilmiş böyle birşey mümkün değil.. Abi ama çarpan bir şey yok.Fanın dönmesine baglı bir ses o hızda dönünce elimle fana bastırıyorum az bir şey ses kesiliyor.Aşırı rahatsız edici değil ama can sıkıcı arabada bile en ufak sesi kafaya takan biriyim belki ben fazla abartıyorum 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 22 Eylül 2014 Paylaş 22 Eylül 2014 Onur Bulut yazdı: Abi ama çarpan bir şey yok.Fanın dönmesine baglı bir ses o hızda dönünce elimle fana bastırıyorum az bir şey ses kesiliyor.Aşırı rahatsız edici değil ama can sıkıcı arabada bile en ufak sesi kafaya takan biriyim belki ben fazla abartıyorum Garantisini kontrol edin iyice, dediğim gibi, idle'da olmaması gereken bir ısıda fan. Ben de çok takarım sese. PSU değiştirdim, seasonic'in hybrid ürününü aldım mesela. Belirli bir devri ve ısıyı geçince fan açıyor. Daha açtığını duymadım. Arada bir üstündeki manuel düğmesinden fanın çalışıp çalışmadığını kontrol ediyorum 1 Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 22 Eylül 2014 Paylaş 22 Eylül 2014 Az biraz ses normaldir. Eğer ki hiç ses olmasın diyorsanız fansız soğutucuları tercih etmek lazım..her fan bir süre sonra ses çıkartır.Ama az ama çok.. 1 Yorum bağlantısı
Onur Bulut 22 Eylül 2014 Yazar Paylaş 22 Eylül 2014 Sani Gerşon yazdı: Garantisini kontrol edin iyice, dediğim gibi, idle'da olmaması gereken bir ısıda fan. Ben de çok takarım sese. PSU değiştirdim, seasonic'in hybrid ürününü aldım mesela. Belirli bir devri ve ısıyı geçince fan açıyor. Daha açtığını duymadım. Arada bir üstündeki manuel düğmesinden fanın çalışıp çalışmadığını kontrol ediyorum Abi ses takıntısı çok can sıkıcı bir şey Ekran kartının kutusunu buldum 2 yıl garanti diyor ama faturayı bulamadım onu arıyorum bulunca durum netleşcek buradan yazarım abi Tam olarak ne zaman aldım hatırlamıyorum çünkü.Birde abi masaüstüne normal şekilde bakınca şu ısıda oluyor; Forum sayfasını açınca bu ısıya çıkıyor; Çözemedim bu durumu. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 22 Eylül 2014 Paylaş 22 Eylül 2014 Onur Bulut yazdı: Abi ses takıntısı çok can sıkıcı bir şey Ekran kartının kutusunu buldum 2 yıl garanti diyor ama faturayı bulamadım onu arıyorum bulunca durum netleşcek buradan yazarım abi Tam olarak ne zaman aldım hatırlamıyorum çünkü.Birde abi masaüstüne normal şekilde bakınca şu ısıda oluyor; Forum sayfasını açınca bu ısıya çıkıyor; Çözemedim bu durumu. Değerler gereksiz yukarıda. Aktivite ise normal. Bende de aynı. 1 Yorum bağlantısı
Onur Bulut 22 Eylül 2014 Yazar Paylaş 22 Eylül 2014 Sani Gerşon yazdı: Değerler gereksiz yukarıda. Aktivite ise normal. Bende de aynı. Bu değerlerin gereksiz yukarıda olma sebebi nedir abi ? Kasanın yan kapak açık şu şekilde her hangi sıcak yaratacak bir yer yok.Oyundaki değerleri merak ettim onada bakıcam. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 22 Eylül 2014 Paylaş 22 Eylül 2014 Kapak kapalı olacak ki, sirkülasyon düzgün olsun. Önden hava çekecek, arkadan hava verecek şekilde fanlar ayarlanmalı. Hava çeken fana çoook inceden sünger filtre yapılmalı. En alttaki fan çalışıyor olarak görüyorum, sadece ön ve arka fan çalışmadığında çalışması gerekir onun. Ayrıca kablolama çok kötü. Kelepçeler ile acil olarak başka yerlere toplanıp sabitlenmeli o kablolar. Kasayı da gayet kirli görüyorum, kapak açık olduğundan muhtemelen. 2 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 22 Eylül 2014 Paylaş 22 Eylül 2014 Değerlere gelince, dediğim gibi, tek sebep soğtucu ve fanın düzgün oturtulmaması olabilir. KApakların kapanıp gerekli sirkülasyon yapılması durumunda 2-3 derece daha düşecektir. http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/219788-bilgisayar-temizli%C4%9Fi-ve-so%C4%9Futulmas%C4%B1/ Şu konu ilginizi çekebilir. 1 Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 22 Eylül 2014 Paylaş 22 Eylül 2014 İçeri de ki hava sirkülasyonu yok gibi birşeydir. O mavi gece lambası kılıklı fan boşa efor harcıyor 1 Yorum bağlantısı
Onur Bulut 22 Eylül 2014 Yazar Paylaş 22 Eylül 2014 Sani Gerşon yazdı: Kapak kapalı olacak ki, sirkülasyon düzgün olsun. Önden hava çekecek, arkadan hava verecek şekilde fanlar ayarlanmalı. Hava çeken fana çoook inceden sünger filtre yapılmalı. En alttaki fan çalışıyor olarak görüyorum, sadece ön ve arka fan çalışmadığında çalışması gerekir onun. Ayrıca kablolama çok kötü. Kelepçeler ile acil olarak başka yerlere toplanıp sabitlenmeli o kablolar. Kasayı da gayet kirli görüyorum, kapak açık olduğundan muhtemelen. Abi kabloları arka tarafa veremiyorum.Psu'nun kabloları.En alttaki fan çalışıyor.Toplamda 3 tane o boyutta fan var çalışan birde en üstte var işlemcinin üstünde.Alttakini iptal edip dedigin gibi önden hava girişi saglayıp arkadan çıkacak şekilde ayarlıcam.Daha 2 gün önce temizledim kasa açık oldugu çabuk tozlanıyor. Ayhan Onaran yazdı: İçeri de ki hava sirkülasyonu yok gibi birşeydir. O mavi gece lambası kılıklı fan boşa efor harcıyor Ayhan Onaran yazdı: Kapak hep açık mı kullanıyorsun ? Kapak hep açık abi Gece güzel oluyor ama abi o fanın ışıgı İçerdeki sirkülasyonu saglasam ekran kartı ısısı düşermiki ? Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 22 Eylül 2014 Paylaş 22 Eylül 2014 Onur Bulut yazdı: Kapak hep açık abi Gece güzel oluyor ama abi o fanın ışıgı İçerdeki sirkülasyonu saglasam ekran kartı ısısı düşermiki ? Şimdi şöyle ki ; kapak açık olunca daha iyi olur hava alır her yerden daha güzel soğur gibi düşünülüyor. Ancak bu yanlış.. Fanlar düzgün bağlanmalı mesela bazı kasalara ters montaj yapıyorlar. Fan önden hava alıp arkadan vereceği yere önden hava veriyor arkadan da veriyor.. Yani kasa içine taze hava hiç girmiyor. Kablolama da hava akışına engel olmayacak şekilde olursa içeride ki derece 3-4 dereceye kadar düşer.. 1 Yorum bağlantısı
Sarp D. Uygur 23 Eylül 2014 Paylaş 23 Eylül 2014 Bu tozlu kasada fanın içerisinde toz birikmiş olma ihtimalini değerlendiriyorum ben halen daha. Fanın arkasındaki bandı çıkarıp yakından bir fotoğraf alabilirsek fanın tamamen açılıp açılmayacağı konusunda kesin kanıya varabiliriz. Elimle bastırdığımda fan sessizleşiyor dediğinize göre fandaki vibrasyon bu sese sebep oluyor olabilir. 1 Yorum bağlantısı
Onur Bulut 23 Eylül 2014 Yazar Paylaş 23 Eylül 2014 Sarp D. Uygur yazdı: Bu tozlu kasada fanın içerisinde toz birikmiş olma ihtimalini değerlendiriyorum ben halen daha. Fanın arkasındaki bandı çıkarıp yakından bir fotoğraf alabilirsek fanın tamamen açılıp açılmayacağı konusunda kesin kanıya varabiliriz. Elimle bastırdığımda fan sessizleşiyor dediğinize göre fandaki vibrasyon bu sese sebep oluyor olabilir. Abi şuan ekran karti tertemiz herhangi bir toz yok.Aşırı abartılcak bir tozda yok kasanın icersinde.Arkasindaki bandi cikardigimda sadece plastik bir aksam gozukuyor.Diger yagladigim fanlarda ise demir donen aparat gozukuyor.Cikmayan model sanirim. Yorum bağlantısı
Onur Bulut 23 Eylül 2014 Yazar Paylaş 23 Eylül 2014 (düzenlendi) Sani Gerşon yazdı: Değerler gereksiz yukarıda. Aktivite ise normal. Bende de aynı. Abi bakarmısın tam yükte Batman Arkham Origins son ayarlarda ekran kartı sıcaklıgı 23 Eylül 2014 tarihinde Onur Bulut tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 23 Eylül 2014 Paylaş 23 Eylül 2014 Onur Bulut yazdı: Abi bakarmısın tam yükte Batman Arkham Origins son ayarlarda ekran kartı sıcaklıgı Akşam ben de bi oyun deneyeyim, ısınıp kaç dereceye ve % kaç hızda döndüğüne bakayım. Yorum bağlantısı
Onur Bulut 23 Eylül 2014 Yazar Paylaş 23 Eylül 2014 Sani Gerşon yazdı: Akşam ben de bi oyun deneyeyim, ısınıp kaç dereceye ve % kaç hızda döndüğüne bakayım. Tamam abi bekliyorum. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 23 Eylül 2014 Paylaş 23 Eylül 2014 Bendeki durum bu. Bu arada kendi fanımı manuel olarak sizdeki yük durumundaki hale getirdiğimde (%84) deli bi ses yapıyor. Bu kadar ses yapıyorsa durulmaması normal tabi Yorum bağlantısı
Onur Bulut 24 Eylül 2014 Yazar Paylaş 24 Eylül 2014 Sani Gerşon yazdı: Bendeki durum bu. Bu arada kendi fanımı manuel olarak sizdeki yük durumundaki hale getirdiğimde (%84) deli bi ses yapıyor. Bu kadar ses yapıyorsa durulmaması normal tabi Abi senin ekran kartı ne ? Degerleri gercekten güzel benim kartın ısı sorununu çözemicem sanırım Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 24 Eylül 2014 Paylaş 24 Eylül 2014 Onur Bulut yazdı: Abi senin ekran kartı ne ? Degerleri gercekten güzel benim kartın ısı sorununu çözemicem sanırım Sapphire 5770 vapor-x bendeki. Artık satılmıyor bile. İlla kart alınacaksa: http://www.vatanbilgisayar.com/r9-270-dual-x-oc-gddr5-2gb-256bit-amd-radeon-dx112-ekran-karti.html?srt=UP 1 Yorum bağlantısı
Onur Bulut 26 Eylül 2014 Yazar Paylaş 26 Eylül 2014 Sani Gerşon yazdı: Sapphire 5770 vapor-x bendeki. Artık satılmıyor bile. İlla kart alınacaksa: http://www.vatanbilgisayar.com/r9-270-dual-x-oc-gddr5-2gb-256bit-amd-radeon-dx112-ekran-karti.html?srt=UP Abi sorunu çözdüm.Bilgisayarcılar çarşısında aynı fandan buldum.Ses sorununu çözüme kavuşturdum.Sıcaklık ise aynı değerlerde ilgi ve alakan için teşekkür ederim. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 26 Eylül 2014 Paylaş 26 Eylül 2014 Onur Bulut yazdı: Abi sorunu çözdüm.Bilgisayarcılar çarşısında aynı fandan buldum.Ses sorununu çözüme kavuşturdum.Sıcaklık ise aynı değerlerde ilgi ve alakan için teşekkür ederim. Hadi gecmis olsun, çok sevindim 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts