kadir dedecan 25 Eylül 2014 Paylaş 25 Eylül 2014 merhaba arkadaşlar Aracımı sattıktan sonra uzun süredir yeni araç arıyordum ki bugün görevdeyken bi telefon geldi üst komşum aracını satıyormuş. Araç renault megane dynamigue 2004 model 90000 de. hatasız boyasız gümüş gri renginde. araç tamamen servis bakımlı. kışlık ve yazlık lastikleri daha 1 yıllık. brc marka sıralı sistem tüp takılı. Bu araçın piyasası sizce ne eder. Yorumlarınızı bekliyorum. Yorum bağlantısı
Ersel Yıldız 25 Eylül 2014 Paylaş 25 Eylül 2014 25000 ile 26000 tl arası eder.. ben şahsen 25500 den fazlasını vermem. megane 2 yi 4 ay bindim..aklıma gelen olumsuz yönlerini sayayım bilginizde olsun. 1- kapı tutamakları, konsoldaki plastik parçalar, vites topuzu adi bir malzemeden üretilmişlerdir. tırnağın,yüzüğün vs değmeye kalmıyor hemen soyuluyor..2- tavan döşemesinde sarkmalar sıklıkla rastlanan durumlar..3- emniyet kemerinin sargısı çoğu meganelarda sıkıntılı. çekiyorsun geri sarmıyor.4- torpidonun arkasından, muhtelif yerlerden istenmeyen sesler çıkıyor.. ayrıca servis bakımlı demişsiniz. aklınızda bulunsuz renault tüplü araçları servislerine sokmuyor, bakımlarını yapmıyor. bakmış olduğunuz araç gümüş gri rengindeymiş.. bu renk güneşli havalarda farklı görünüm, kapalı havalarda farklı görünüm, ıslak iken farklı görünüm arzediyor. yakıt konusunda 100tl lik lpg ile ortalama 390-400 km mesafe katediyordum. Yorum bağlantısı
Uğur Samyeli 25 Eylül 2014 Paylaş 25 Eylül 2014 Komutanım,bende daha 20 gün önce 2005 megane 2 1.5dci dynamic modelini aldım.Oldukça memnunum.Sürüş keyfi ve konforu beni fazlasıyla tatmin ediyor.Her araçta olduğu gibi bu araçlarda da fazla önemli olmayan kronik sorunlar elbette var fakat keyfe kederdir.Bence oturaklı ve rahat bir araç.Fiyatı biraz yüksek geldi bana. 2 Yorum bağlantısı
Hakan Türkoğlu 25 Eylül 2014 Paylaş 25 Eylül 2014 meganeforum internet sitesinin yöneticilerindenim ama site kapandı şuan inş bayramdan sonra tekrar sıfırdan sitemizi açıcaz yaklaşık 5 yıldır megane2 lerle ilgileniyorum artık bu araçlarda yüksek lisans yaptım gibi bişey 2004 megane2 dynamigue aracım vardı km si yükseldiğinden dolayı sattım titanium aldım şimdi titaniumu sattım tekrar megane2 ye dönüş yaptım ama focus ayrı bir araç benim için özel onada dönüş olabilir sormak istediğiniz her konuda size yardımcı olabilirim megane2 nin hoşuma giden yönelerini sayıyorum * araç bu segmentte belkide bagaj ve iç hacmi olarak en geniş araçlardan birisidir * geniş oturaklı görünüme sahiptir virajlarda savurma yapmaz * yakıtı aynı segmetteki araçlara bakılırsa çok azdır ( 1 ay önce 1050 km yol 190 TL lpg ) * piyasada çok tutulan bir model oldugundan dolayı ikinci el piyasası yüksek yedek parçası çok yaygındır * gri rengin birkaç tonu vardır güneşin açısına göre renk değiştirebiliyor buda hoş bir hava katıyor * ön camları atermik yani mavimsi renkte oluyor buda hoşuma giden diğer bir özellik * araç içerisinde diğer araçlara göre bolca bölmeler mevcur paspas altı kolçak içi torpido ana gövde teyp altı gibi telefon sigara vs. gibi eşyalarınıza kolaylıkla yer bulabilirsiniz birde her araçta olduğu gibi olumsuz yönleri mevcut * kapı kolları ve orta konsoldaki malzeme biraz kalitesiz tırnak değdiğin bile çizilebiliyor * özellikle 2004-2006 arasındaki modellerde vites topuzu aşınması mevcut sonraki modellerde biraz daha kaliteli * ön sağ sol çamurluk plastik tamiri yok değişim oluyor kimilerine göre avantaj kimileride göre dezavantaj * o kadar özellik yapmışlar ama kasetçalar koymuşlar can sıkıcı * 1. ve 2. viteslerde kalkışlarda biraz hantal kalıyor iki üç araç denedim hepsi öyle * yukarıda arkadasın dediği gibi kemer sargısı yıl geçtikçe işlevini kaybediyor ( belli yöntemlerle bu sorun hallediliyor) * *** bu araçlarda benim canımı sıkan kronik bir sorun var onuda şöyle izah edeyim motorda açı kaydırıcı yağlı kasnak denilen bir parça var bu 8-10 yıl gibi bir süre sonra işlevini kaybediyor ve ilk marşa basıldıgında yağlamayı yapmıyor buda araçta ilk çalıştıgında tııırrrrr diye ses gelmesine neden oluyor ses can sıkıyor bu parça trigere çok yakın olduğundan trigere zarar verebilir düşüncesiyle değişmesi gerekiyor asıl işin can alıcı noktası bu parça triger sökülmeden yerinden çıkmıyor çoğu yetkili servis ve özel servis yeni olsun eski olsun çıkan triger kayışını yenisiyle değişmeden eskisini yerine takmayı kabul etmiyor buda özel serviste 600 triger 400 açı kaydırıcı olmak üzere 1000 yetkili serviste olursa 1500 TL ye geliyor tabi tanıdıgınız yer parçacı varsa + - inerde çıkarda ( ben özel serviste 600 tl ye triger değiştirdim 5000 km yapmadan açı kaydırıcı bozuldu tekrar yetkili serviste 1700 tl gibi bir rakama yeniden triger ve bu parçayı değiştirdim) * bu araçlarda bir diğer kronik sorun airbag sargısıdır sargı zamanla deforme kağıt sürtme sesi gibi bir ses gelir sonra kopar airbag ışığını yakar bende buda oldu 100 TL ye tamirini yaptırmıstım değiştirmek isterseniz biraz maliyetli bişey fiyatını bilemiyorum birde yukarda arkadaş lpg olduğunda yetkili servis kabul etmiyor demiş bu servisten servise göre değişiyor pendikte bir yetkili servis benim aracımı lpg li diye kabul etmedi ama kaynarcada ve zeytinburnundaki iki yetkili servis farketmez hertülü kabul ederiz dedi ve birkaç defada işlem yaptırdım başka sorunuz olursa yardımcı olmaya çalışırım fiyat olarak yorumum 25-26 arası 5 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 25 Eylül 2014 Paylaş 25 Eylül 2014 Komutanım,bende daha 20 gün önce 2005 megane 2 1.5dci dynamic modelini aldım.Oldukça memnunum.Sürüş keyfi ve konforu beni fazlasıyla tatmin ediyor.Her araçta olduğu gibi bu araçlarda da fazla önemli olmayan kronik sorunlar elbette var fakat keyfe kederdir.Bence oturaklı ve rahat bir araç.Fiyatı biraz yüksek geldi bana. Söyledim mi hatırlamıyorum. Kış gelmeden acilen silecekleri ve altındaki ızgaraları sökerek basınçlı suyla temizlik yaptırın. Sonra silecek motoru ve kolu yanabilir. Gaza basışlarda şırıl şırıl ses duyabilir ve hatta içeriye su alabilir. 1 Yorum bağlantısı
Uğur Samyeli 25 Eylül 2014 Paylaş 25 Eylül 2014 uğur abi ne kadara aldın acaba Ben 26000 tl ye aldım.Araç 108 binde değişen ve boya yok.. Yorum bağlantısı
Ertan Alptekin 25 Eylül 2014 Paylaş 25 Eylül 2014 Hakan yazdıklarını okudum. Teşekkürler... Peki otomatik vites hakkındaki düşüncelerin nedir? Eşime otomatik bakıyoruz da... Yorum bağlantısı
Hakan Türkoğlu 25 Eylül 2014 Paylaş 25 Eylül 2014 Hakan yazdıklarını okudum. Teşekkürler... Peki otomatik vites hakkındaki düşüncelerin nedir? Eşime otomatik bakıyoruz da... abi forumda otomatik vites kullanan arkadaşlar vardı hiç problem çıkardığını görmedim yinede ince eleyip sık dokumak lazım otomatik araç kapalı kutu gibi bişey ama otomatik viteste kronik bir sorun olsa kesin duyardım 1 Yorum bağlantısı
Misafir 26 Eylül 2014 Paylaş 26 Eylül 2014 abi forumda otomatik vites kullanan arkadaşlar vardı hiç problem çıkardığını görmedim yinede ince eleyip sık dokumak lazım otomatik araç kapalı kutu gibi bişey ama otomatik viteste kronik bir sorun olsa kesin duyardım Tam bilmemekle beraber, otomatikleri ile ilgili araştırmamda selenoid bilmemnesi sürekli problem çıkartıyormuş diye birşeyler bulmuştum. Otomatikleri tavsiye ediliyorsa bende bakabilirim aslında.. Yorum bağlantısı
Uğur Samyeli 26 Eylül 2014 Paylaş 26 Eylül 2014 Tam bilmemekle beraber, otomatikleri ile ilgili araştırmamda selenoid bilmemnesi sürekli problem çıkartıyormuş diye birşeyler bulmuştum. Otomatikleri tavsiye ediliyorsa bende bakabilirim aslında.. Kerem aslında araçlarda çok önemli sayılabilecek kronik sorunlar yok,otomatiklerinde de sıkıntı olmadığını öğrenebildiğim kadar araştırmıştım fakat temiz ve otomatik olanını bulmak çok zor... 1 Yorum bağlantısı
Misafir 26 Eylül 2014 Paylaş 26 Eylül 2014 Kerem aslında araçlarda çok önemli sayılabilecek kronik sorunlar yok,otomatiklerinde de sıkıntı olmadığını öğrenebildiğim kadar araştırmıştım fakat temiz ve otomatik olanını bulmak çok zor... Burada vardı geçenlerde, ben aracımı satmadan önce birtane. Siyah Privillage 2005 yada 2006 filandı sanırım. İçi krem/ bej. Dizel otomatik, hız sabitleme, cam tavan filan ful+fulldü. 28 e bırakmıştılar en son. Ama satılmış şimdi. Yorum bağlantısı
Uğur Samyeli 26 Eylül 2014 Paylaş 26 Eylül 2014 Valla Kerem bu megan 2 lerde piyasa fena.Satış trendi felaket yüksek.Piyasaya düşer düşmez gidiyor.Söylediğin araç temiz ise o fiyata zaten durmazdı.... Yorum bağlantısı
Ramazan Altıntaş 26 Eylül 2014 Paylaş 26 Eylül 2014 Ben 26000 tl ye aldım.Araç 108 binde değişen ve boya yok.. özellik olarak neler var abi fotoları varmı tanıtım yapmışmıydın baksak bi bende taktım kafayı megana fiestadan iyi diye düşünüyorumda Yorum bağlantısı
Uğur Samyeli 26 Eylül 2014 Paylaş 26 Eylül 2014 özellik olarak neler var abi fotoları varmı tanıtım yapmışmıydın baksak bi bende taktım kafayı megana fiestadan iyi diye düşünüyorumda Benim aldığım model dynamic olanı.Hız sabitleyici ve sanrof hariç her şey var.Aracımı henüz tanıtmadım,hazır olunca paylaşacağım.. Yorum bağlantısı
kadir dedecan 28 Eylül 2014 Yazar Paylaş 28 Eylül 2014 Benim aldığım model dynamic olanı.Hız sabitleyici ve sanrof hariç her şey var.Aracımı henüz tanıtmadım,hazır olunca paylaşacağım..Ugur abi aracı aldım. Senin aracın aynısı. Sabah devri alacam uzerime. Yorum bağlantısı
Uğur Samyeli 28 Eylül 2014 Paylaş 28 Eylül 2014 Ugur abi aracı aldım. Senin aracın aynısı. Sabah devri alacam uzerime. Komutanım hayırlı uğurlu olsun,kazasız belasız.Kullanınca ne kadar rahat ve konforlu olduğunuda göreceksiniz.Ben öyle diyorum iyiki megane almışım.. Yorum bağlantısı
Uğur Samyeli 28 Eylül 2014 Paylaş 28 Eylül 2014 megane2 den vazgeçemeyeceksiniz Hakan aslında Focus çok aradım ama maalesef temizini bulamayınca ve acilde araba lazım olunca aldım Meganı.Allahtan denk geldi Yorum bağlantısı
Hakan Türkoğlu 28 Eylül 2014 Paylaş 28 Eylül 2014 Hakan aslında Focus çok aradım ama maalesef temizini bulamayınca ve acilde araba lazım olunca aldım Meganı.Allahtan denk geldi bende tam tersi meganeyi sattım yüksek model megane ararken tertemiz focus buldum 58000 de dizel kazasız boyasız aldım ama içine çok ses geliyordu müşterisinide bulunca sattım şimdi tekrar meganeye döndüm ama focus bende iz bıraktı 2009 model motordan vida sökülmemiş motor suyu antifiriz balata dist lastikler aklınıza ne gelirse fabrikasyon 23.000 km de buda unutamayacağım yeri geldiğinde mumla arayacağım focusum 1 Yorum bağlantısı
Tamer Terzi 28 Eylül 2014 Paylaş 28 Eylül 2014 (düzenlendi) 2006 megane 2 dizel sportway aracimi vardı. aracı 2008 de aldim 2011 de sattim ve focus aldim, yukaridaki eleştiriler genelde dogru, ancak bu eleştirilere ragmen yakit sarfiyati, kullanim yumuşaklığı, çekiş performansi (dizel icin söylüyorum, benzinliyi bilmem) bagaj ve iç mekan genişliği, özellikleri ile (aracın kendince sorunu yoksa) bence pişman olmazsınız. memnun kalirsiniz, 28 Eylül 2014 tarihinde Tamer Terzi tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Uğur Samyeli 28 Eylül 2014 Paylaş 28 Eylül 2014 Hakan gerçekten sen çok iyi denk getirdim Meganı.Allah güle güle kullanmayı nasip etsin Yorum bağlantısı
Hakan Türkoğlu 28 Eylül 2014 Paylaş 28 Eylül 2014 Hakan gerçekten sen çok iyi denk getirdim Meganı.Allah güle güle kullanmayı nasip etsin hocam işyerime 5 dakika uzaklıkta bir yerdeydi ilan düşer düşmez gittim yapıştım adamın kapısına aldım geldim adamın ilanı koymasıyla satması toplasan 2 saat sürmedi 1 Yorum bağlantısı
kadir dedecan 25 Ekim 2014 Yazar Paylaş 25 Ekim 2014 hakan abi neye mal oldu öğrenebilir miyiz. Yorum bağlantısı
Hakan Türkoğlu 26 Ekim 2014 Paylaş 26 Ekim 2014 hakan abi neye mal oldu öğrenebilir miyiz. alım satım expertiz falan 30 000 geldi 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts