İçeriğe Yönlendir

Ön Yolcu Koltugu Altindaki Islaklik

Erdem Terzioğlu

Recommended Posts

Erdem Terzioğlu

Arkadaslar merhaba bugun farkettim ki on yolcu koltugunun altinda şase numarasinin oldugu yerde bir islaklik var. Bayagi bir baktim ama anlayamadim. Dosemeyi kaldirmak istedim ancak onu da beceremedim. Ne oldugunu pek anlayamadim.

Biraz elimi surttum falan. Cok az yagli gibi bir islaklik. Hafiften bir pembe gibi geldi sanki. Oyle olunca da antifiriz oldugu ihtimali aklima geldi. Birkac gun once arac su eksiltmis ver yarim litre 0.75 litre arasi su eklemistim. Acaba ondanmidir? Hadi ondan olsa bile koltuk altindan nasil cikmis olabilir? Tam sase no oldugu alan islak diger yerlerde bir sikinti yok

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

kalorifer radyatörü su kaçırıyor. antfirzli su yağlı gibi gelir ele

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erdem Terzioğlu

kalorifer radyatörü su kaçırıyor. antfirzli su yağlı gibi gelir ele

Caglar abi benim yapabilecegim bisey varmidir? Yoksa sanayi yolu gorunmus mu?
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

sanayi yolu bol zaman ve sabır ile birlikte

su eksilirse conta yanmaya kadar gidebilir buna da dikkat bu arada

Yorum bağlantısı
Hakan Arslaner

Kalorifer borusundan kaçırır benimde başıma geldi.

Araç hararet yapabilir çok dikkatli olun ve acilen ustaya götürün.

Yorum bağlantısı
Erdem Terzioğlu

Yolda hararet ibresi hic yariyi gecmemisti. Sanirim hararet yaptirmamisimdir.

Gecenlerde arabanin camlari surekli icerden buhar yapiyordu. Hatta bir gece biraktim sabaha kadar icerdeki buhar hic gitmemisti. İceride islak bir paspas olunca boe buhar yapar diye dusunmustum. Demekki bu antifirizden yapiyormus boyle.

Su anda sehir disindayim. Burda bildigim usta da yok. Tabi yaptirmadan geri yola cikmak ta olmaz. Burda ford servisi var acaba servise mi gitmeliyim. Cok masraf cikartir mi ki? Simdi burda tanimadigim ustalara elletmek te istemiyorum. Ne onerirsiniz.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

tropido sökülecek radyatöre ulaşılacak zaman ve işiçilik gerekiyor. Kaç km yola gideceksiniz?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Az değil. çevrede servis/usta yoksa mecburen gidilecekse/

klimayı On yapın fan da çalışssın motorda.

bagajda çok bol su bulundurun. S

u aniden çokça eksilirse harraret ibresi aynı hızda kalkmaz.

düşük devirde sıkıştırmadan bol ara mola ve su kontrolü ile gitmek riskleri çok azaltacak.

Yorum bağlantısı
Erdem Terzioğlu

Servis var abi yakinda ama yetkili servis. Canimi cok acitir mi?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

yolda su kalmazsa acıtacak can da bulamayabiliriz meblağ olarak.

Yorum bağlantısı
Erdem Terzioğlu

Durunun vahametinin farkindayim abi. Bende sans olsa zaten. Bi yola cikiyorum bir suru sorun

Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur

Pazarlıkla ortalama 150 TL sıkışmış.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erdem Terzioğlu
(düzenlendi)

Pazarlıkla ortalama 150 TL sıkışmış.

Bu fiyat servis fiyatimidir yoksa disardaki fiyatmidir? Bayagi da bi cokmus. Bide simdi parca falan da isterler. Bayram bayram basimiza gelene bak. Hayirlisi olsun ne diyelim. En iyisi satip kurtulmak :) tarihinde Erdem Terzioğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Erdem Terzioğlu

Tesekkur ederim yardimlariniz icin. İyi bir pazarlik etmek lazim anlasilan. Tabi usta baslamadan fiyat alabilirsek. Malum ustalar abi acmayinca bilemeyecegim dedigi icin

Yorum bağlantısı
Erdem Terzioğlu

Bugun kirsehir ford servisine gittim. Parcaya 995 tl iscilige de 500 lira istediler. Parca ellerinde yokmus siparis verince pazartesiye gelir 2 gunde takmasi surer dediler. Yola cikacagim icin tabiki de birakamadim. Sanayide sordum parca yokmus burda da. Kastamonuya telefon actim parca orjinali 175 yan sanayisi 125 tl dediler. Artik donuste yaptiracagim. Tabi iyi bi elektrikci bulabilirsem. Cunku komple on konsolun inecegini soylediler. Bunu becerebilecek usta bulurum insallah. Yardimlariniz icin tesekkur ederim.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Erdem Terzioğlu

Kastamonuya geldim gelmesine ama parçacıya gittiğimde eski kasanın parçası olduğunu farkettik. Ve fiyatta tabi eski kasanın fiyatı çıktı. Bu arada Volvo ile aynı parça olduğunu öğrendim. Fiyat olarak da 325 TL. parça parası istediler. pazarlıkla 300 tl. ye indirebildim. tabi rakam yüksek olduğu için sipariş vermedim. Çorumda YETSAN isminde bir firmanın bunu ürettiğini söylediler az önce onlarla görüştüm onlarda parçanın resmini gönderebilirsem bunu üretip üretmediklerini veya üretebileceklerini söyleyeceklerini belirttiler. Allahtan servisten parça numarasını almıştım. şimdi internetten resmini bulup mail atacağım bakalım ne diyecekler. Hatta bu firmayı öneren kişi bana şunu da söyledi bu firmanın  aynı parçayı bakırdan da ürettiğini bakırın daha dayanıklı olduğunu ilerde sıkıntı olursa lehimle tamirinin de mümkün olduğunu ancak aliminyuma göre 5 dk daha geç ısınacağını ancak evladiyelik olacağını söylemişti.

İnternette parça numarası ile aratınca bir sayfada 3m5h 18b539 cb benim parça kodum sonu ca ile bitenini buldum oda 135 tl. ithali. uyumlu olduğu araçlar arasında benim aracımda var.

Google da parça numarası ile aratınca da bulamadım birebir olanını. Öncelikle firmaya resmini gönderebileceğim bir resim varmıdır? birde bunu takacak usta arıyorum ki servis bile daha önce hiç torpido indirmediği için yapmak istemediğini söyledi amatör birinin eline paramparça olsun istemiyorum ;(

Yorum bağlantısı
Misafir
(düzenlendi)

Geçmiş olsun. Öncelikle kesin o parçadan kaynaklı olduğuna emin oldunuz mu? Ön cam yağmur tahliye kanalları da tıkanarak aynı yerde su birikmesine sebep olabilir. Klima tahliye borusu tıkanmış olabilir. Kalorifer kazan taşkanı gideri de tıkanmış olabilir vb.. Kesin eminseniz değiştirin. Ama o firmanın elinde seri parça yoksa ve sadece sizin için üretecekse, servisten daha pahalıya malolabilir.  ;)

tarihinde Kerem Minaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Geçmiş olsun.Arıza tam olarak saptanabildi mi ? araç çok su eksiltiyor mu? Bence aracı oralarda mundar edeceğinize 350 km yolu gerekirse her 10-20 dakika da bir kontrol ile tamamlardım..

Yorum bağlantısı
Erdem Terzioğlu

arkadaşlar cevaplarınız için teşekkürler birkaç günüdür foruma giremiyordum.

Araçta 1 haftada yaklaşık 750 ml civarında su eksilmesi söz konusu. Max çizgisine kadar dolduruyorum haftalık olarak. 1 hafta sonra min. çizgisine iniyor. Veya min çizgisinin yarım cm altına.

Kerem Bey kesin eminmisiniz demişsiniz Ford yetkili servisi bu şekilde teşhis koydu. Ön cam yağmur tahliye kanalı olduğunu düşünmüyorum çünkü koltuğun altında kırmızı antifirizi çok rahat görüyorum. Yani ön tarafta biriken kesinlikle su değil antifiriz. Klima tahliye borusu da değil bu durumda. Kalorifer kazan taşkanı durumuna bir fikrim yok. Olabilir mi bilmiyorum.Firmanın elinde parça var mı bilmiyorlar. Daha doğrusu üretiyoruzdur kesin ama resmini görürsek kesin emin oluruz diyorlar.

Yorum bağlantısı
Erdem Terzioğlu

Az önce firmadan mail aldım arkadaşlar. Resim göndermiştim. cevapta aynen şu şekilde yazmakta

"talebiniz olan kalorifer üretim bandımızda mevcut değildir. Ancak numune göndermeniz durumunda pinç kazanlı (sanırım pirinç yazmak istedi) bakır petekli olarak üretimini gerçekleştirerek 5-6 gün için teslim edebiliriz. Fiyatı 200 TL. + KDV dir. "

Ankarada bir ford yedek parçacı da da yan sanayisini 175 TL'ye buldum. Tabiki bu alüminyum olanı. Bakırın ileride tamiri mümkün ancak Alüminyumun tamiri olmuyor. Kararsız kaldım açıkçası. Birde işçilik masrafı bayağı bir tutacağı için parçayı ne kadar ucuza alabilirimi düşünüyorum. Daha da ucuza bulamam herhalde.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...