İçeriğe Yönlendir

Fren Tutmama Sorunu

Ersin Özkaya

Recommended Posts

Ersin Özkaya

iyi akşamlar değerli forum üyeleri.Aracımın freni ile ilgili bir sorun yasıyorum. oncelikle fren balataları değiştirildi ve 10 000 km yaptı ama bitik değil.sorunum su: fren tutuyor ama cok iyi değil ve cok dipte tutuyor mesela hemen dokununca tutmuyor baya basmak lazım. Gecen bi arkadas bindi oda tutmadıgının farkına vardı. Gecen gun aracda 4 kişi ve biraz yuk varken bir kopru girşinde zor durdum . nerdeyse karsıdaki araca girecektim. abs devreye giriyor tık tık vuruyor ama yeterli değil. beyne bi arıza kodu bırakmıyor.Aceba cok dipte ve zor tutmasının sebebi nedir?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

fren iyi k lastikler kitlenip abs çalışıyor lastiklerin durmu modeli nedir

hava kaç derce?

Yorum bağlantısı
Mücahid Çabuk

iyi akşamlar değerli forum üyeleri.Aracımın freni ile ilgili bir sorun yasıyorum. oncelikle fren balataları değiştirildi ve 10 000 km yaptı ama bitik değil.sorunum su: fren tutuyor ama cok iyi değil ve cok dipte tutuyor mesela hemen dokununca tutmuyor baya basmak lazım. Gecen bi arkadas bindi oda tutmadıgının farkına vardı. Gecen gun aracda 4 kişi ve biraz yuk varken bir kopru girşinde zor durdum . nerdeyse karsıdaki araca girecektim. abs devreye giriyor tık tık vuruyor ama yeterli değil. beyne bi arıza kodu bırakmıyor.Aceba cok dipte ve zor tutmasının sebebi nedir?

Arka frenleriniz kampana fren sistemine sahip ise focusu ani  durumlarda durdurmak çok zor oluyor. Ön fren balatalarınızın durumunu kontrol ettiriniz. El frenini çektiğinizde çok yukarıda tutuyorsa  arka frenlerinizi açtırarak fren balatalarını kontrol ettiriniz.   arka balatalar iyi durumda ise ayar yaptırınız.

http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/262668-kampana-arka-fren-sisteminin-disk-frene-%C3%A7evrilmesi/

Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman

Balatalarınız, diske tam basmıyor yada çap basıyor..

Ön teker bilyelerini kontrol edin..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Naci Özkan

Abs cok erken devreye giriyosa lastik,fren tutmuyorsa disk egri yada hidrolik sorunlu

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Aracı ne zamandır kullanıyorsunuz ? Focus un frenleme sistemi bir çok kullanıcıya tuhaf gelir. Dozlaması farklıdır. Tutmayacakmış hissi verir ama fren sistemi çok başarılıdır :)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ersin Özkaya

Arka balatalar degismedi. Ve el frenide cok yukarida tutuyor.lastikler continaltel 2 cok iyi degil ama cokda kotu degil.fren hidroligi normal.diskler ve hava durumunu bikmiyorum. 

Yorum bağlantısı
Ersin Özkaya

Aracı ne zamandır kullanıyorsunuz ? Focus un frenleme sistemi bir çok kullanıcıya tuhaf gelir. Dozlaması farklıdır. Tutmayacakmış hissi verir ama fren sistemi çok başarılıdır :)

Araci 1 yildir kullaniyorum.

Yorum bağlantısı
Mert Ender

Kaliteli balata kullanın, ön diskleriniz eskimişse yenileyin, fren hidroliğini de yenileyin. Ve evet, Focus'lar durmayacakmış gibi fren yapar ama yapar. Renault'larda olduğu gibi az basışta kazık gibi olmaz, dip pedalda yavaşlar, bunu da gözönünde bulundurun.

Yorum bağlantısı
Ersin Özkaya

Bocsh marka balata takilmisti. Fren disklerinin eskidiklerini nasil ogrenebilirim?

Yorum bağlantısı
Koray Demir

Bocsh marka balata takilmisti. Fren disklerinin eskidiklerini nasil ogrenebilirim?

Fatura yapar [emoji2]
Yorum bağlantısı
Fatih Emre

Fren balataları ve arka kampanayı hidrolik yağ basıncı ile iten silindirler paslanıp sıkışmış olablirler, Araç lifte alınacak tekerler sökülecek, balatalar sökülecek, araç havada çalıştırılacak ve fren pedalına bas çek yapılacak. Hidrolik silindirlerin ileriye doğru hareket etmeyenler tespit edilecek.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Koray Demir

Nasi yani ?

Sanayi jargonu ile önce fatura sonra devamında diskin çene yapması [emoji2]. Yani ustanın buna torna gerekir diyebilmesi ve sonrasinda diskteki çıkıntının traşlanarak alınmasıdır.
Yorum bağlantısı
Ersin Özkaya

Sanayi jargonu ile önce fatura sonra devamında diskin çene yapması [emoji2]. Yani ustanın buna torna gerekir diyebilmesi ve sonrasinda diskteki çıkıntının traşlanarak alınmasıdır.

Him. Simdi benim diskleride elle yokladigimda diskin en dis tarafi ile orta kismi arasinda bi cikinti var. Yani merkezi daha ince iken en dia tarafi yaklasik 1mm kadar kismi daha yuksek. Bu normal mi ?

Yorum bağlantısı
Koray Demir

Him. Simdi benim diskleride elle yokladigimda diskin en dis tarafi ile orta kismi arasinda bi cikinti var. Yani merkezi daha ince iken en dia tarafi yaklasik 1mm kadar kismi daha yuksek. Bu normal mi ?

O çıkıntı fatura oluyor işte. Ele takiliyorsa diskleri acilen değiştirin derim şahsi kanaat olarak. Torna işlerine hiç girmeyin.
Yorum bağlantısı
Ersin Özkaya

O çıkıntı fatura oluyor işte. Ele takiliyorsa diskleri acilen değiştirin derim şahsi kanaat olarak. Torna işlerine hiç girmeyin.

Anladim tskler.

Yorum bağlantısı
Ersin Özkaya

Bir mm. Normal bile sayılabilir bence..

Soyle sanki diskin en disi yani en buyuk dairesi diyelim orda o kadar bir cikinti var ve el ile hissediliyor.

Yorum bağlantısı
selçuk altun

balataların  hepsi aynı oranda fren diskine yeterli baskı yapmıyor olabilir.

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Soyle sanki diskin en disi yani en buyuk dairesi diyelim orda o kadar bir cikinti var ve el ile hissediliyor.

Torna ile alınır ama gerek yok çünkü diskin ortasına balatalar bir kanal açıyor zamanla.. Frene basmak şart değil, normalde de balatalar diske sürter..

Yorum bağlantısı
Ersin Özkaya

Arka kampanalardan birini sokebildim. Birazdan resimleri yukleyecegim. Daha aciklayici olacaktir.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...