Ersin Özkaya 8 Ekim 2014 Paylaş 8 Ekim 2014 iyi akşamlar değerli forum üyeleri.Aracımın freni ile ilgili bir sorun yasıyorum. oncelikle fren balataları değiştirildi ve 10 000 km yaptı ama bitik değil.sorunum su: fren tutuyor ama cok iyi değil ve cok dipte tutuyor mesela hemen dokununca tutmuyor baya basmak lazım. Gecen bi arkadas bindi oda tutmadıgının farkına vardı. Gecen gun aracda 4 kişi ve biraz yuk varken bir kopru girşinde zor durdum . nerdeyse karsıdaki araca girecektim. abs devreye giriyor tık tık vuruyor ama yeterli değil. beyne bi arıza kodu bırakmıyor.Aceba cok dipte ve zor tutmasının sebebi nedir? Yorum bağlantısı
Uğur Samyeli 8 Ekim 2014 Paylaş 8 Ekim 2014 Fren hidroliğini kontrol ettiniz mi acaba ?? 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 8 Ekim 2014 Paylaş 8 Ekim 2014 fren iyi k lastikler kitlenip abs çalışıyor lastiklerin durmu modeli nedir hava kaç derce? Yorum bağlantısı
Mücahid Çabuk 8 Ekim 2014 Paylaş 8 Ekim 2014 iyi akşamlar değerli forum üyeleri.Aracımın freni ile ilgili bir sorun yasıyorum. oncelikle fren balataları değiştirildi ve 10 000 km yaptı ama bitik değil.sorunum su: fren tutuyor ama cok iyi değil ve cok dipte tutuyor mesela hemen dokununca tutmuyor baya basmak lazım. Gecen bi arkadas bindi oda tutmadıgının farkına vardı. Gecen gun aracda 4 kişi ve biraz yuk varken bir kopru girşinde zor durdum . nerdeyse karsıdaki araca girecektim. abs devreye giriyor tık tık vuruyor ama yeterli değil. beyne bi arıza kodu bırakmıyor.Aceba cok dipte ve zor tutmasının sebebi nedir? Arka frenleriniz kampana fren sistemine sahip ise focusu ani durumlarda durdurmak çok zor oluyor. Ön fren balatalarınızın durumunu kontrol ettiriniz. El frenini çektiğinizde çok yukarıda tutuyorsa arka frenlerinizi açtırarak fren balatalarını kontrol ettiriniz. arka balatalar iyi durumda ise ayar yaptırınız. http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/262668-kampana-arka-fren-sisteminin-disk-frene-%C3%A7evrilmesi/ Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman 8 Ekim 2014 Paylaş 8 Ekim 2014 Balatalarınız, diske tam basmıyor yada çap basıyor.. Ön teker bilyelerini kontrol edin.. 1 Yorum bağlantısı
Naci Özkan 9 Ekim 2014 Paylaş 9 Ekim 2014 Abs cok erken devreye giriyosa lastik,fren tutmuyorsa disk egri yada hidrolik sorunlu Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 9 Ekim 2014 Paylaş 9 Ekim 2014 Aracı ne zamandır kullanıyorsunuz ? Focus un frenleme sistemi bir çok kullanıcıya tuhaf gelir. Dozlaması farklıdır. Tutmayacakmış hissi verir ama fren sistemi çok başarılıdır 2 Yorum bağlantısı
Ersin Özkaya 9 Ekim 2014 Yazar Paylaş 9 Ekim 2014 Arka balatalar degismedi. Ve el frenide cok yukarida tutuyor.lastikler continaltel 2 cok iyi degil ama cokda kotu degil.fren hidroligi normal.diskler ve hava durumunu bikmiyorum. Yorum bağlantısı
Ersin Özkaya 9 Ekim 2014 Yazar Paylaş 9 Ekim 2014 Aracı ne zamandır kullanıyorsunuz ? Focus un frenleme sistemi bir çok kullanıcıya tuhaf gelir. Dozlaması farklıdır. Tutmayacakmış hissi verir ama fren sistemi çok başarılıdır Araci 1 yildir kullaniyorum. Yorum bağlantısı
Mert Ender 10 Ekim 2014 Paylaş 10 Ekim 2014 Kaliteli balata kullanın, ön diskleriniz eskimişse yenileyin, fren hidroliğini de yenileyin. Ve evet, Focus'lar durmayacakmış gibi fren yapar ama yapar. Renault'larda olduğu gibi az basışta kazık gibi olmaz, dip pedalda yavaşlar, bunu da gözönünde bulundurun. Yorum bağlantısı
Ersin Özkaya 10 Ekim 2014 Yazar Paylaş 10 Ekim 2014 Bocsh marka balata takilmisti. Fren disklerinin eskidiklerini nasil ogrenebilirim? Yorum bağlantısı
Koray Demir 10 Ekim 2014 Paylaş 10 Ekim 2014 Bocsh marka balata takilmisti. Fren disklerinin eskidiklerini nasil ogrenebilirim?Fatura yapar [emoji2] Yorum bağlantısı
Ersin Özkaya 10 Ekim 2014 Yazar Paylaş 10 Ekim 2014 Fatura yapar [emoji2] Nasi yani ? Yorum bağlantısı
Fatih Emre 10 Ekim 2014 Paylaş 10 Ekim 2014 Fren balataları ve arka kampanayı hidrolik yağ basıncı ile iten silindirler paslanıp sıkışmış olablirler, Araç lifte alınacak tekerler sökülecek, balatalar sökülecek, araç havada çalıştırılacak ve fren pedalına bas çek yapılacak. Hidrolik silindirlerin ileriye doğru hareket etmeyenler tespit edilecek. 1 Yorum bağlantısı
Koray Demir 10 Ekim 2014 Paylaş 10 Ekim 2014 Nasi yani ?Sanayi jargonu ile önce fatura sonra devamında diskin çene yapması [emoji2]. Yani ustanın buna torna gerekir diyebilmesi ve sonrasinda diskteki çıkıntının traşlanarak alınmasıdır. Yorum bağlantısı
Ersin Özkaya 10 Ekim 2014 Yazar Paylaş 10 Ekim 2014 Sanayi jargonu ile önce fatura sonra devamında diskin çene yapması [emoji2]. Yani ustanın buna torna gerekir diyebilmesi ve sonrasinda diskteki çıkıntının traşlanarak alınmasıdır. Him. Simdi benim diskleride elle yokladigimda diskin en dis tarafi ile orta kismi arasinda bi cikinti var. Yani merkezi daha ince iken en dia tarafi yaklasik 1mm kadar kismi daha yuksek. Bu normal mi ? Yorum bağlantısı
Koray Demir 10 Ekim 2014 Paylaş 10 Ekim 2014 Him. Simdi benim diskleride elle yokladigimda diskin en dis tarafi ile orta kismi arasinda bi cikinti var. Yani merkezi daha ince iken en dia tarafi yaklasik 1mm kadar kismi daha yuksek. Bu normal mi ?O çıkıntı fatura oluyor işte. Ele takiliyorsa diskleri acilen değiştirin derim şahsi kanaat olarak. Torna işlerine hiç girmeyin. Yorum bağlantısı
Ersin Özkaya 10 Ekim 2014 Yazar Paylaş 10 Ekim 2014 O çıkıntı fatura oluyor işte. Ele takiliyorsa diskleri acilen değiştirin derim şahsi kanaat olarak. Torna işlerine hiç girmeyin. Anladim tskler. Yorum bağlantısı
Serkan Toker 10 Ekim 2014 Paylaş 10 Ekim 2014 Bir mm. Normal bile sayılabilir bence.. Yorum bağlantısı
Ersin Özkaya 11 Ekim 2014 Yazar Paylaş 11 Ekim 2014 Bir mm. Normal bile sayılabilir bence.. Soyle sanki diskin en disi yani en buyuk dairesi diyelim orda o kadar bir cikinti var ve el ile hissediliyor. Yorum bağlantısı
selçuk altun 11 Ekim 2014 Paylaş 11 Ekim 2014 iyi akşamlar değerli forum üyeleri.Aracımın freni ile ilgili bir sorun yasıyorum. oncelikle fren balataları değiştirildi ve 10 000 km yaptı ama bitik değil.sorunum su: fren tutuyor ama cok iyi değil ve cok dipte tutuyor mesela hemen dokununca tutmuyor baya basmak lazım. Gecen bi arkadas bindi oda tutmadıgının farkına vardı. Gecen gun aracda 4 kişi ve biraz yuk varken bir kopru girşinde zor durdum . nerdeyse karsıdaki araca girecektim. abs devreye giriyor tık tık vuruyor ama yeterli değil. beyne bi arıza kodu bırakmıyor.Aceba cok dipte ve zor tutmasının sebebi nedir? balataların hepsi aynı oranda fren diskine yeterli baskı yapmıyor olabilir. Yorum bağlantısı
Serkan Toker 11 Ekim 2014 Paylaş 11 Ekim 2014 Soyle sanki diskin en disi yani en buyuk dairesi diyelim orda o kadar bir cikinti var ve el ile hissediliyor. Torna ile alınır ama gerek yok çünkü diskin ortasına balatalar bir kanal açıyor zamanla.. Frene basmak şart değil, normalde de balatalar diske sürter.. Yorum bağlantısı
Ersin Özkaya 11 Ekim 2014 Yazar Paylaş 11 Ekim 2014 Arka kampanalardan birini sokebildim. Birazdan resimleri yukleyecegim. Daha aciklayici olacaktir. Yorum bağlantısı
Recommended Posts