İçeriğe Yönlendir

Gösterge Işıkları Bir Anda Yanıp Marş Basmıyor

Aytunc Simsekyılmaz

Recommended Posts

Aytunc Simsekyılmaz
Aracım 2006 model focus ghia, otomatik şansuman.

Garip bir problemle karşı karşıyayım, detaylıca anlatayım:

aracımı kullanmaya korkar oldum

aracı çalıştırmak istediğimde kontagı açıyorum motor sistem arızası yazıyor ardından yakıtta su var elek. direksiyon arızası hızlandırma arızası yazıyor  ve tüm arıza lambaları yanıyor  immobilizer ışığı yanıp sönüyor marş basmıyor yaklaşık 10 dk bekliyorum kontağı kapayıp açıyorum tüm arızalar gidiyor marş basıyor hareket halindeykende tüm arıza lambaları bi anda yanıyor ve aracım sadece rolantide çalışıyor  tüm göstergeler sıfıra düşüyor devir km hararet hepsi sıfır oluyor tüm göstergeler yanıyor.bi kaç dk sonra  

bir anda kendiliğinden hatalar ekrandan gidiyor,normale dönüyor

Fakat, her gün defalarca , benzer problemler tekrar ediyor. Araç yolda normal giderken bir anda tüm gösterge ışıkları yanıyor, motor ve hız devir göstergeleri sıfırı gösteriyor, ama araç normal çalışıyor. gaz yemiyor stop ediyorum tekrar çalışmıyor yine aynı motor sistem arzası yakıtta su var diyor marş basmıyor sonra düzeliyor  2 ayrı ustaya gösterdim sorunu çözemediler ustalar yardım bekliyorum  araç sollamaya korkuyorum kesebiliyor her an 

Yorum bağlantısı
Aytunc Simsekyılmaz

aküyü ölçtürecem yarın bu arada devir 3000 ni geçmiyor

Yorum bağlantısı
Mustafa Kayaalp1

Akü gibi gözüktü, iki ay kadar önce ben de yaşadım aynısını.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Aytunc Simsekyılmaz

Aküde ve şarjda problem çıkmadı ustalar yardımınızı bekliyorum

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Aküde ve şarjda problem çıkmadı ustalar yardımınızı bekliyorum

Akü kaç yıllık..Sorun yok diyen kim ? Farklı bir aküyle test etme imkanınız varsa en maliyetsiz yol bu olur.

Yorum bağlantısı
Aytunc Simsekyılmaz

Gösterge panelinden olabilirmi?

Yorum bağlantısı
Aytunc Simsekyılmaz

Oto elektrikçi kontrol etti

Akü kaç yıllık..Sorun yok diyen kim ? Farklı bir aküyle test etme imkanınız varsa en maliyetsiz yol bu olur.

oto elektrikçi cihaZ baglayarak kontrol etti
Yorum bağlantısı
İlyas Otbiçen

aynı durumu bende peugeot 307 aracımda karşılaşmıştım iç ışıkları bile yanıp sönüyordu.benimkinde BSİ BEyni yani elektronik beyni su almış o yüzden yapmıştı.lpg taktırmıştım ve lpg yi takan usta yalıtımını yapmayınca su almış ondan dolayı sizin yazdıklarınızın aynısı olmuştu ama benimki stop ettirdikten sonra beyni değişene kadar çalışmamıştı.sizin propleminizde belki elektronik beyinden olabilir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali İhsan Keser

Aracım 2006 model focus ghia, otomatik şansuman.

Garip bir problemle karşı karşıyayım, detaylıca anlatayım:

aracımı kullanmaya korkar oldum

aracı çalıştırmak istediğimde kontagı açıyorum motor sistem arızası yazıyor ardından yakıtta su var elek. direksiyon arızası hızlandırma arızası yazıyor  ve tüm arıza lambaları yanıyor  immobilizer ışığı yanıp sönüyor marş basmıyor yaklaşık 10 dk bekliyorum kontağı kapayıp açıyorum tüm arızalar gidiyor marş basıyor hareket halindeykende tüm arıza lambaları bi anda yanıyor ve aracım sadece rolantide çalışıyor  tüm göstergeler sıfıra düşüyor devir km hararet hepsi sıfır oluyor tüm göstergeler yanıyor.bi kaç dk sonra  
 bir anda kendiliğinden hatalar ekrandan gidiyor,normale dönüyor
Fakat, her gün defalarca , benzer problemler tekrar ediyor. Araç yolda normal giderken bir anda tüm gösterge ışıkları yanıyor, motor ve hız devir göstergeleri sıfırı gösteriyor, ama araç normal çalışıyor. gaz yemiyor stop ediyorum tekrar çalışmıyor yine aynı motor sistem arzası yakıtta su var diyor marş basmıyor sonra düzeliyor  2 ayrı ustaya gösterdim sorunu çözemediler ustalar yardım bekliyorum  araç sollamaya korkuyorum kesebiliyor her an 

sorun gösterge panelinde arkadaşım eğer emin olmak istiyorsan göstergeye orta halli bir vur ışıklar sönecektir bunu seyir halindeykende yapabilirsin aynısı başıma geldi akü diyende oldu beyinde lakin göstergedeki bir kronik hatadan kaynaklanıyormuş 100 tl ye felan hallediyorlar sanırım bir lehim yada bir parça iş tamam kolay gelsin...

Yorum bağlantısı
  • 5 yıl sonra...
Ahmet İhsan Akşen

Eski konu ama yukarıda cevap var, bence de gösterge paneli arızası.

Yorum bağlantısı
Aydın Şanlı
Ahmet İhsan Akşen yazdı:

Eski konu ama yukarıda cevap var, bence de gösterge paneli arızası.

Tamir ücreti ne kadar olur gösterden kaynaklıysa ?

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Göstege paneli arızasından dolayı neden 3000 devri geçmesin ki. O ayrı bir konu mu bilmiyorum ama beyinde oksitlenme olabilir. Ona da bakmak lazım. 

Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen

3000 deviri bilmem ama diğer belirtiler bende gösterge panelindeki temassızlik yapıyordu.
Ben kendim söküp lehimleri tazelemistim. TV tamircisi için 30-40 liralık iş, kendiniz söküp götürürseniz.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...