İsmail Çetinn 15 Ekim 2014 Paylaş 15 Ekim 2014 Foruma yeni üye oldum. Bu sebepten yazıda veya anlatımda bi kusurum olursa affola. 2011 dizel fiesta sahibiyim. Aracım 59.000 km'ye yeni girdi. Son 2 ay içerisinde tamamı şehirler arası olmak üzere yaklaşık 7.000 km yol yaptım. Bayram dönüşü uzun yol sonrası hiçbir ses yoktu. Ertesi gün aracı çalıştırıp bir süre yol aldıktan motor sağ kısmından tuhaf bir sürtünme sesi gelmeye başladı. Kayış bir yere sürtüyormuş gibi ses geldi ama bir süre sonra kesildi. Şimdi araç soğukken çalıştırdığımda 30 saniye sonra ses başlıyor ve gitgide artıyor. Motor ısındıktan sonra ses kayboluyor. Kayışla ilgili bir sıkıntı mıdır? Bir de acaba maliyetli bir sorun oluşturabilir mi? Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler. Yorum bağlantısı
İsmail Çetinn 16 Ekim 2014 Yazar Paylaş 16 Ekim 2014 cevap için teşekkürler yarına randevu aldım servisten. Yorum bağlantısı
İlker Han 16 Ekim 2014 Paylaş 16 Ekim 2014 Bence grank kasnağı sinyal veriyor.180-220 TL maliyet. Yorum bağlantısı
İsmail Çetinn 20 Ekim 2014 Yazar Paylaş 20 Ekim 2014 sorun neymiş acaba onarıldıysa servise gidince ses ortadan kayboldu ara ara yine gelmekte ama bende kayışlardan şüpheleniyorum. ses motor soğukken geliyor araç bi gece kalsın sabah çalıştırıp bakalım dediler bende işim gereği bunu kabul edemedim ama ilk fırsatta tekrar gidicem servise Yorum bağlantısı
Alper Sakalli 20 Ekim 2014 Paylaş 20 Ekim 2014 Biran önce baktırın ki daha külfetli bir durum oluşturmasın. Elektrik kablosuna sürtüyorsa hele ki aman diyeyim. Yorum bağlantısı
Tamer Güçlü 24 Ekim 2014 Paylaş 24 Ekim 2014 Aynı ses benim aracımda da mevcuttu.Sorun rulmanda.Ben 90 bin km ye kadar idare edip triger setini ve devirdaym pompasınıda dahıl ederek değiştirdim. suan sorunsur bir şekilde calısıyor. 2 Yorum bağlantısı
Tolga Yanıksaz 29 Ekim 2014 Paylaş 29 Ekim 2014 Bendede vardı aynı sorun ama şuanda gelmiyor 90binde nevar ne yok değiştiririm zaten. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 29 Ekim 2014 Paylaş 29 Ekim 2014 v kayış rulmalarını değişin yeter, araç garantide değil sanırım, pejo parçacısından alın, 2 makara var, biri 35 diğeri 50 tl. alın servise değiştirtin, zaten servis fiyatını duyunca soluğu parçacıda alacaksınız Geçmiş olsun. 1 1 Yorum bağlantısı
İsmail Çetinn 4 Kasım 2014 Yazar Paylaş 4 Kasım 2014 geçtiğimiz hafta zorda olsa fırsat bulup tekrar servise gidebildim. servisteki ustalar sesin trigerden geldiğini ancak bi sorun teşkil etmeyeceğini söylediler. araç 61.000 km de triger bakımına kadar böyle idare edebileceğimi söyledier. araçta uzatılmış garanti var. bir işlem yaptırmadım ama iyice rahatsız olmaya başladım sesten. acaba garanti kapsamına alırlar mı ? ilk zamanlar motor soğukken gelmekteydi ama sık sık uzun yola gidiyorum ve araba ısındıkça daha çok gelmeye başladı. sanki sorun artıyormus gibi geldi bana ama garanti kapsamına alırlarmı ondan emin olamadım. 1 Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban 4 Kasım 2014 Paylaş 4 Kasım 2014 Trigerden ses gelmesi ne demek yahu.Diyelim ki öyle 30 bin km idare et nasıl mantıktır.Sesi kaydedip yükleyin belki yorumlarız Yorum bağlantısı
İsmail Çetinn 4 Kasım 2014 Yazar Paylaş 4 Kasım 2014 video yükledim ama umarım becerebilmişimdir. Ses arka fonda duyulabilmekte sürtünme sesine benziyor. Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban 4 Kasım 2014 Paylaş 4 Kasım 2014 Ses kayış sesi değil gibi v kayışı rulmanı ,alternatör kasnağı,klima kasnağı öncelikle kontrol edilir.Triger koruma kapağına sürtüyor da olabilir, kapak vidaları gevşetilirse bu anlaşılır.. 2 Yorum bağlantısı
İsmail Çetinn 4 Kasım 2014 Yazar Paylaş 4 Kasım 2014 Ses kayış sesi değil gibi v kayışı rulmanı ,alternatör kasnağı,klima kasnağı öncelikle kontrol edilir.Triger koruma kapağına sürtüyor da olabilir, kapak vidaları gevşetilirse bu anlaşılır..Vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkürler en kısa sürede başka bir servise gidicem. Araçta uzatılmış garanti var acaba bu saymış olduğunuz sorunlar garanti kapsamına girer mi? Yorum bağlantısı
İsmail Çetinn 30 Kasım 2014 Yazar Paylaş 30 Kasım 2014 Arkadaşlar merhaba bahsettigim ses ile ilgili sonunda firsat bulup servise gidebildim. Servisteki usta sesin trigerden , tansiyon diye bi parçadan geldiğini söyledi ancak şöyle bir sıkıntı var. Usta fordun bu parçayı plastikten ürettiği sesin yine geleceğini soyledi. Aracta uzatılmış garanti var ve triger setin degisimi garanti kapsamına alındı. Arac 62.000 de trigerin erken değişimi sıkıntı yaratrmi sizce degistirmeli miyim? Değerli fikirleriniz icin Teşekkürler 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 30 Kasım 2014 Paylaş 30 Kasım 2014 Arkadaşlar merhaba bahsettigim ses ile ilgili sonunda firsat bulup servise gidebildim. Servisteki usta sesin trigerden , tansiyon diye bi parçadan geldiğini söyledi ancak şöyle bir sıkıntı var. Usta fordun bu parçayı plastikten ürettiği sesin yine geleceğini soyledi. Aracta uzatılmış garanti var ve triger setin degisimi garanti kapsamına alındı. Arac 62.000 de trigerin erken değişimi sıkıntı yaratrmi sizce degistirmeli miyim? Değerli fikirleriniz icin Teşekkürler Erken değişim sıkıntı yaratırmı hiç hemen değişin, fikirlerini değiştirmeden, normalde kayışı falan ödemezler sadece makara değişir, bu arada sizde gerginin bozuk olduğunuda sanmıyorum, triger gergisi otomatiktir ama onu takmanında püf noktası vardır, bilmiyorlarsa yine ses yapar, siz hemen değiştirtin ve gergi ayarını bir tık geri almalarını söyleyin. Yorum bağlantısı
Nihat Palolu 30 Kasım 2014 Paylaş 30 Kasım 2014 Arkadaşlar merhaba bahsettigim ses ile ilgili sonunda firsat bulup servise gidebildim. Servisteki usta sesin trigerden , tansiyon diye bi parçadan geldiğini söyledi ancak şöyle bir sıkıntı var. Usta fordun bu parçayı plastikten ürettiği sesin yine geleceğini soyledi. Aracta uzatılmış garanti var ve triger setin degisimi garanti kapsamına alındı. Arac 62.000 de trigerin erken değişimi sıkıntı yaratrmi sizce degistirmeli miyim? Değerli fikirleriniz icin Teşekkürler Aynı ses kullandığım 2007 fiesta Van'da da vardı. Sesin devirdaim pompasından geldiği söylenmişti. Triger seti ve v kayışını değişiminde devirdaim pompasını da değiştirdiler ses kesildi. Yaklaşık 8000 km oldu hiç ses yok. Bu sesi forumda paylaşan çok oldu ve sorunu çözenler (ben dahil) sesin tekrarladığını yazmadı. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 30 Kasım 2014 Paylaş 30 Kasım 2014 kaymklı ekmek kadayıfı gibi olmuş değişsinler 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts