İçeriğe Yönlendir

Fieasta Antifriz Rengi

Güven Kaya

Recommended Posts

Güven Kaya

Arkadaşlar 2010 fieasta aldigimda antiriz kutusundaki su kirmizi 6 ay oldu ve ya klasik 10 Bİn km yaptim bugün baktigimda yariya inmiş bide bu renk olayini anlamadim ben buna simdi hangi sinden alcam

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Arkadaşlar 2010 fieasta aldigimda antiriz kutusundaki su kirmizi 6 ay oldu ve ya klasik 10 Bİn km yaptim bugün baktigimda yariya inmiş bide bu renk olayini anlamadim ben buna simdi hangi sinden alcam

Aracınızda su kaçağı var gibi. Bence onu araştırın. Eklemeyi de yine kırmızı antifriz ile yaparsınız.
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu

Aracınızda su kaçağı var gibi. Bence onu araştırın. Eklemeyi de yine kırmızı antifriz ile yaparsınız.

:yes:  :yes:

Yorum bağlantısı
Erdem Bozkurt

benimde başıma geldi bahsettiğiniz olay,bakımda tamamlanan su bi zaman sonra eksildi,ekledim eksilmedi tekrar,hava yapmış olabilir siz ekleyin eksilmeye devam ediyorsa malum kaçak vardır..

Yorum bağlantısı
Güven Kaya
(düzenlendi)

Su eklesem birsey olur mu üzerine antifirizin

tarihinde Güven Kaya tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Su eklesem birsey olur mu üzerine antifirizin

Çok fazla seyreltirseniz kışın sıkıntı olur.

Ben eksilme olursa su ile tamamlıyorum. Kışa girerken usta ölçüm yapıyor ona göre antifiriz takviyesi yapılır.

Yorum bağlantısı
Alper Sakalli
(düzenlendi)

antifriz renkleri donma derecelerinin sınıflandırmasıdır arkadaşlar.

koruma sınıfları;

mavi 0 -10 

kırmızı -10 -25 

renksiz -25 -40

maximum yarı yarıya antifriz-su karışımı yapılmalı. mümkün olduğunca kireçli su kullanılmamalı.

genel maksatlı antifrizler her yıl değiştirilmeli

organik asit teknolojisiyle üretilenler ise 3 yılda bir değiştirilmeli

çok soğuk iklimde yaşamıyorsanız donma noktasıyla değil kaynama noktasıyla ilgilenmelisiniz ;)

hele ki istanbuldaki arkadaşlar için yazın boğaz trafiği, haftasonu gezme trafiği, bayram dönüşü trafiği vs :)

bir de antifriz ölçümündeki alet sadece donma noktasını tespit edebiliyor. Antifrizdeki anti-pas ve anti-kireç direncini/kalitesini ölçemiyor. bu yüzden yıl geçtiyse kontrolünü değil, değişimini tavsiye ederim.

tarihinde Alper Sakalli tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

sınıflandırma nerden bıilmiyorum da . kırmızı olan oragnik antifrizdir. yeşil olan eskiden beri var gelen. fabrika çıkışı ne renk ise ona devam edilmelidri. donma dereceleri su ile karışıma bağlı olmakla %50 yi aşamamlıdır

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Koray Demir
(düzenlendi)

antifriz renkleri donma derecelerinin sınıflandırmasıdır arkadaşlar.

koruma sınıfları;

mavi 0 -10

kırmızı -10 -25

renksiz -25 -40

maximum yarı yarıya antifiriz-su karışımı yapılmalı. mümkün olduğunca kireçli su kullanılmamalı.

genel maksatlı antifirizler her yıl değiştirilmeli

organik asit teknolojisiyle üretilenler ise 3 yılda bir değiştirilmeli

çok soğuk iklimde yaşamıyorsanız donma noktasıyla değil kaynama noktasıyla ilgilenmelisiniz ;)

hele ki istanbuldaki arkadaşlar için yazın boğaz trafiği, haftasonu gezme trafiği, bayram dönüşü trafiği vs :)

bir de antifiriz ölçümündeki alet sadece donma noktasını tespit edebiliyor. Antifirizdeki anti-pas ve anti-kireç direncini/kalitesini ölçemiyor. bu yüzden yıl geçtiyse kontrolünü değil, değişimini tavsiye ederim.

Kılavuzdan bilgiler de şu şekildedir.

b727b236a52887803a17b501f5d7788b.jpg

tarihinde Koray Demir tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

burada da yazdığı gibi donma derceleri ile rengin ilgisi yoktur

Yorum bağlantısı
Alper Sakalli

kitapçık güzel bir paylaşım fakat hiç revize edilmemiş midir Koray Bey?

Yorum bağlantısı
Koray Demir

kitapçık güzel bir paylaşım fakat hiç revize edilmemiş midir Koray Bey?

Elbette ediliyor. Araç modeline göre de değişebiliyor. Motorcraftların çoğu fmy şeklinde oldu mesela. Hatta serviste varil ile konulan fmy motor yağlarını koç iştiraki olan Opet üretiyor. Araca uygun Ford Şartnamesini sağlayan ürünlerin kullanılması yeterli.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Alper Sakalli

Motorcraft'ın sitesinde bahsi geçen orijinal antifrizin açıklamalarında "Yıl boyu donma,kaynama ve korozyon koruması sağlar"ın İngilizcesi yazıyor :) okuyup teyit ediniz. Saygılar

Yorum bağlantısı
Alper Sakalli

Elbette ediliyor. Araç modeline göre de değişebiliyor. Motorcraftların çoğu fmy şeklinde oldu mesela. Hatta serviste varil ile konulan fmy motor yağlarını koç iştiraki olan Opet üretiyor. Araca uygun Ford Şartnamesini sağlayan ürünlerin kullanılması yeterli.

"Provides year-round antifreeze, anti-boil and corrosion protection" WSS M97-B44-D eski dökümanlarda on yıllık olan şuan 1 yıl koruyormuş ;) demek ki daha mı kalitesiz üretiyorlar artık. Yoksa durumun farkına varıp mı değiştirdiler bilemedim :biggrin:

Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik

Araçta lpg var mı?.

Eğer lpg varsa kaloriferden çıkan hortumları birleştiren "T" ye bakılmalı.

Oradan sızıntı yapabilir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...