Güven Kaya 15 Ekim 2014 Paylaş 15 Ekim 2014 Arkadaşlar 2010 fieasta aldigimda antiriz kutusundaki su kirmizi 6 ay oldu ve ya klasik 10 Bİn km yaptim bugün baktigimda yariya inmiş bide bu renk olayini anlamadim ben buna simdi hangi sinden alcam Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 16 Ekim 2014 Paylaş 16 Ekim 2014 Arkadaşlar 2010 fieasta aldigimda antiriz kutusundaki su kirmizi 6 ay oldu ve ya klasik 10 Bİn km yaptim bugün baktigimda yariya inmiş bide bu renk olayini anlamadim ben buna simdi hangi sinden alcamAracınızda su kaçağı var gibi. Bence onu araştırın. Eklemeyi de yine kırmızı antifriz ile yaparsınız. 3 Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu 16 Ekim 2014 Paylaş 16 Ekim 2014 Aracınızda su kaçağı var gibi. Bence onu araştırın. Eklemeyi de yine kırmızı antifriz ile yaparsınız. Yorum bağlantısı
Erdem Bozkurt 16 Ekim 2014 Paylaş 16 Ekim 2014 benimde başıma geldi bahsettiğiniz olay,bakımda tamamlanan su bi zaman sonra eksildi,ekledim eksilmedi tekrar,hava yapmış olabilir siz ekleyin eksilmeye devam ediyorsa malum kaçak vardır.. Yorum bağlantısı
Güven Kaya 16 Ekim 2014 Yazar Paylaş 16 Ekim 2014 (düzenlendi) Su eklesem birsey olur mu üzerine antifirizin 16 Ekim 2014 tarihinde Güven Kaya tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 16 Ekim 2014 Paylaş 16 Ekim 2014 Su eklesem birsey olur mu üzerine antifirizin Çok fazla seyreltirseniz kışın sıkıntı olur. Ben eksilme olursa su ile tamamlıyorum. Kışa girerken usta ölçüm yapıyor ona göre antifiriz takviyesi yapılır. Yorum bağlantısı
Alper Sakalli 16 Ekim 2014 Paylaş 16 Ekim 2014 (düzenlendi) antifriz renkleri donma derecelerinin sınıflandırmasıdır arkadaşlar. koruma sınıfları; mavi 0 -10 kırmızı -10 -25 renksiz -25 -40 maximum yarı yarıya antifriz-su karışımı yapılmalı. mümkün olduğunca kireçli su kullanılmamalı. genel maksatlı antifrizler her yıl değiştirilmeli organik asit teknolojisiyle üretilenler ise 3 yılda bir değiştirilmeli çok soğuk iklimde yaşamıyorsanız donma noktasıyla değil kaynama noktasıyla ilgilenmelisiniz hele ki istanbuldaki arkadaşlar için yazın boğaz trafiği, haftasonu gezme trafiği, bayram dönüşü trafiği vs bir de antifriz ölçümündeki alet sadece donma noktasını tespit edebiliyor. Antifrizdeki anti-pas ve anti-kireç direncini/kalitesini ölçemiyor. bu yüzden yıl geçtiyse kontrolünü değil, değişimini tavsiye ederim. 16 Ekim 2014 tarihinde Alper Sakalli tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 16 Ekim 2014 Paylaş 16 Ekim 2014 sınıflandırma nerden bıilmiyorum da . kırmızı olan oragnik antifrizdir. yeşil olan eskiden beri var gelen. fabrika çıkışı ne renk ise ona devam edilmelidri. donma dereceleri su ile karışıma bağlı olmakla %50 yi aşamamlıdır 1 Yorum bağlantısı
Koray Demir 16 Ekim 2014 Paylaş 16 Ekim 2014 (düzenlendi) antifriz renkleri donma derecelerinin sınıflandırmasıdır arkadaşlar. koruma sınıfları; mavi 0 -10 kırmızı -10 -25 renksiz -25 -40 maximum yarı yarıya antifiriz-su karışımı yapılmalı. mümkün olduğunca kireçli su kullanılmamalı. genel maksatlı antifirizler her yıl değiştirilmeli organik asit teknolojisiyle üretilenler ise 3 yılda bir değiştirilmeli çok soğuk iklimde yaşamıyorsanız donma noktasıyla değil kaynama noktasıyla ilgilenmelisiniz hele ki istanbuldaki arkadaşlar için yazın boğaz trafiği, haftasonu gezme trafiği, bayram dönüşü trafiği vs bir de antifiriz ölçümündeki alet sadece donma noktasını tespit edebiliyor. Antifirizdeki anti-pas ve anti-kireç direncini/kalitesini ölçemiyor. bu yüzden yıl geçtiyse kontrolünü değil, değişimini tavsiye ederim. Kılavuzdan bilgiler de şu şekildedir. 16 Ekim 2014 tarihinde Koray Demir tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 16 Ekim 2014 Paylaş 16 Ekim 2014 burada da yazdığı gibi donma derceleri ile rengin ilgisi yoktur Yorum bağlantısı
Alper Sakalli 16 Ekim 2014 Paylaş 16 Ekim 2014 kitapçık güzel bir paylaşım fakat hiç revize edilmemiş midir Koray Bey? Yorum bağlantısı
Koray Demir 16 Ekim 2014 Paylaş 16 Ekim 2014 kitapçık güzel bir paylaşım fakat hiç revize edilmemiş midir Koray Bey?Elbette ediliyor. Araç modeline göre de değişebiliyor. Motorcraftların çoğu fmy şeklinde oldu mesela. Hatta serviste varil ile konulan fmy motor yağlarını koç iştiraki olan Opet üretiyor. Araca uygun Ford Şartnamesini sağlayan ürünlerin kullanılması yeterli. 1 Yorum bağlantısı
Alper Sakalli 16 Ekim 2014 Paylaş 16 Ekim 2014 Motorcraft'ın sitesinde bahsi geçen orijinal antifrizin açıklamalarında "Yıl boyu donma,kaynama ve korozyon koruması sağlar"ın İngilizcesi yazıyor okuyup teyit ediniz. Saygılar Yorum bağlantısı
Alper Sakalli 17 Ekim 2014 Paylaş 17 Ekim 2014 Elbette ediliyor. Araç modeline göre de değişebiliyor. Motorcraftların çoğu fmy şeklinde oldu mesela. Hatta serviste varil ile konulan fmy motor yağlarını koç iştiraki olan Opet üretiyor. Araca uygun Ford Şartnamesini sağlayan ürünlerin kullanılması yeterli. "Provides year-round antifreeze, anti-boil and corrosion protection" WSS M97-B44-D eski dökümanlarda on yıllık olan şuan 1 yıl koruyormuş demek ki daha mı kalitesiz üretiyorlar artık. Yoksa durumun farkına varıp mı değiştirdiler bilemedim Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik 17 Ekim 2014 Paylaş 17 Ekim 2014 Araçta lpg var mı?. Eğer lpg varsa kaloriferden çıkan hortumları birleştiren "T" ye bakılmalı. Oradan sızıntı yapabilir. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts