İçeriğe Yönlendir

Aracım Fazla Mı Yakıyor Yoksa Normal Mi ? ( Epica 2.0 Dizel )

Serkan Çevik

Recommended Posts

Serkan Çevik

Arkadaşlar tekrardan herkese merhaba sık sık soru soruyorum sizlere ancak hepinizin samimiyetine ve bilgisine güveniyorum. İlgi alakanız için de hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. 

Aracım Chevrolet Epica 2.0 Dizel 150 Hp , 6 ileri otomatik vites. ( 110 KW ) Boş ağırlık 1.6 Ton.

Motor VCDİ 16V , Z tipi diye tabir edilen DOHC motor.

Lastik ölçüleri : 215/50/17 ön - arka hava basınç değerleri 30 psi 

Yeni Lastikler : Nexen N8000 95 W XL ( Fuel : C , ıslak yol durma : C )

*Lastik değişimi ve yağ filtre değişimini yeni yaptırdım , yaptırdıktan sonra  3.5 depo yakıt harcadım. Yakıt sarfiyatım aynen şöyle ;

**Şehir içi ( öyle dur kalk dur kalk ışık v.s değil , ) 100 km'de 10 - 10,5 Litrenin altına inmiyor ( BP Ultimate Eurodiesel)

*** Şehirlerarası cruise control açık ortalama 100 -120 km/h , 100 km'de 8 Litrenin altına inmiyor.

Sizce sarfiyat fazla mı normal mi ?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa KOŞAR
Model Epica 2.0 D LT Otomatik Kasa Tipi Sedan/44 Kapı Yakıt Tüketimi(Şehiriçi / Şehirdışı) 10,4 lt / 6,1 lt Motor Gücü(hp) 150hp Şanzıman Tiptronik 5 VitesÖnden Çekiş 0-100 Hızlanma(KM) 10,1 sn
Teknik Özellikler Araç Tipi Binek AraçD Segmenti Üretim Yılı(İlk / Son) 2007/2012 Koltuk Sayısı 5 Koltuk
Motor Motor Hacmi 1991 cc Motor Gücü(kw) 110 kw Maksimum Güç 4000 rpm Maksimum Tork 2000 rpm Yakıt Türü Dizel Katalizör Katalizörlü Net Ağırlık 1570 kg Taşıma Kapasitesi 485 kg Silindir Sayısı 4
Ölçüler Uzunluk 4805 mm Genişlik 1810 mm Yükseklik 1450 mm Bagaj Kapasitesi 480 lt
Yakıt Kapasitesi Yakıt Tankı Hacmi 65 lt Oktan -
Yakıt Tüketimi Ortalama Yakıt Tüketim 7,6 lt / 100km 90 km ile yakıt tüketimi - 120 km ile yakit tuketimi -
Tekerlekler Tekerlek Ölçüleri 215/50 R17
Performans Azami Sürat 207 km/h Aracın Torku 320 Nm

Arkadaşlar tekrardan herkese merhaba sık sık soru soruyorum sizlere ancak hepinizin samimiyetine ve bilgisine güveniyorum. İlgi alakanız için de hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. 

Aracım Chevrolet Epica 2.0 Dizel 150 Hp , 6 ileri otomatik vites. ( 110 KW ) Boş ağırlık 1.6 Ton.

Motor VCDİ 16V , Z tipi diye tabir edilen DOHC motor.

Lastik ölçüleri : 215/50/17 ön - arka hava basınç değerleri 30 psi 

Yeni Lastikler : Nexen N8000 95 W XL ( Fuel : C , ıslak yol durma : C )

*Lastik değişimi ve yağ filtre değişimini yeni yaptırdım , yaptırdıktan sonra  3.5 depo yakıt harcadım. Yakıt sarfiyatım aynen şöyle ;

**Şehir içi ( öyle dur kalk dur kalk ışık v.s değil , ) 100 km'de 10 - 10,5 Litrenin altına inmiyor ( BP Ultimate Eurodiesel)

*** Şehirlerarası cruise control açık ortalama 100 -120 km/h , 100 km'de 8 Litrenin altına inmiyor.

Sizce sarfiyat fazla mı normal mi ?

Gaza ayağının ucuyla basarsan ancak 7.6 LT görücek bi araç galiba.

Yorum bağlantısı
Serkan Çevik

Yani sizce sarfiyat durumu normal diyorsunuz. 

Aslında kafama takılan konu şöyle gelişti , kuzenim de 2.0 dizel passat var 2009 model uzun yolda 100 km'de 5.7 Litre yaktıgını söylüyor. Bende uzun yolda en düşük 8 litreyi gördüm dedim , o kadar fazla yakmaması lazım dedi ama 9 litre de yakıyor 100 km de. bakımsız bir araçta değil hani.

Yorum bağlantısı
Serkan Çevik

6 ileri otomatik için şehir dışı çok fazla.

sanırım haklısınız çok yakıyor

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Ş.dışı 7 litre kabul edilebilir, ş.içi hadi deli trafik olmasın 10 litre.

Ben olsam, düz bir yolda 0-100 km kalkış testi yaparım. Bu test epey fikir verir motor kondisyonu için. Normalden daha düşük güç üreten motor fazla yakar herzaman.

Yorum bağlantısı
Serkan Çevik

Ş.dışı 7 litre kabul edilebilir, ş.içi hadi deli trafik olmasın 10 litre.

Ben olsam, düz bir yolda 0-100 km kalkış testi yaparım. Bu test epey fikir verir motor kondisyonu için. Normalden daha düşük güç üreten motor fazla yakar herzaman.

0-100 testi bilinçli bir şekilde yapmadım ancak , performans konusunda en ufacı tavizi yok motorun orası bir gerçek ama işte neden yakıyor bu kadar. Partikül filtresi dedi bir arkadaşım tıkandıysa temizlettir yada iptal et söktür dedi bilginiz var mı bu konuda ?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

normal. eski nesil motora eski nesil şanzıman var. bu şanzıman sonradan revize edildi . chevy nin bu motor şanzıman iklisi yakar. passata ki nauel şanzımana çift kavaramlı otomatik debriyaj olarak tercüme edilmesi gereken dsg şanzıman tüketimi o yüzden manuelle aynıdır hemen hemen ve normal az yakar.

2 elde sizinki 40 binken passat ta 80 bin ama?

epicada dpf yoktur o zamanlarda yoktu

Yorum bağlantısı
Serkan Çevik

normal. eski nesil motora eski nesil şanzıman var. bu şanzıman sonradan revize edildi . chevy nin bu motor şanzıman iklisi yakar. passata ki nauel şanzımana çift kavaramlı otomatik debriyaj olarak tercüme edilmesi gereken dsg şanzıman tüketimi o yüzden manuelle aynıdır hemen hemen ve normal az yakar.

2 elde sizinki 40 binken passat ta 80 bin ama?

epicada dpf yoktur o zamanlarda yoktu

Çağlar bey teşekkür ederim açıklamnız için şimdi domino taşı gibi oturuyor kafama bazı şeyler :) ne kadar ekmek o kadar köfte hesabı. Sizce normal diyorsunuz yakıt sarfiyatı ? Evet haklısınız 2011 model passat için 80.000 TL belki daha fazlası cepten çıkması gerek ama aradaki farkı mazotla amorti etmek için binlerce km yapmak lazım.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

captiva alanlar hele.. yandım imdat nidaları ile taxi ile devam ederlerdi. maalesef tüketimi bu. gayet mantklı bir araçtır keyifle binin

Yorum bağlantısı
Serkan Çevik

captiva alanlar hele.. yandım imdat nidaları ile taxi ile devam ederlerdi. maalesef tüketimi bu. gayet mantklı bir araçtır keyifle binin

Çağlar bey ilgi alakanız için Teşekkür ederim gerçekten. Bir an çevremdeki aynı motor hacminde 2.0 dizel araçların yakıt sarfiyatlarını öğrendikçe '' neden benimkisi fazla yakıyor bir sorun mu var '' moralim bozulmadı değil aracımdan da soğumak istemiyordum açıklamanız beni düzeltti diyebilirim teşekkür ederim. 1-2 litre fazla yaksın bakalım napalım sevdim bir kere epica yı :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Captivalarda bu civarda tüketiyor. Gölcük-iznik 7 kişi dağ yolu 10 litre, dönüş, iznik- gölcük çevre yolu 8 litre tükettim. Tabi 3,7 araç kullanır gibi kullanıca :melek:

Yorum bağlantısı
Mustafa KOŞAR
(düzenlendi)

Serkan Jetta 1.4 122 trendline tsi motor 6 ileri otomatik
yakıt 28 krş
söylenenler gibi yeni motorlar fena. hem performans hem tasarruf.
Senin araç ise yakıtta normal depo fulleyip yakıt km hesaplarına son ver.
insanın morali bozuluyor evet ama olsun aracını keyifle kullanmaya bak
Allah kazasız belasız bindirsin. Hayırlı geceler :)

tarihinde Mustafa KOŞAR tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Serkan Çevik

Captivalarda bu civarda tüketiyor. Gölcük-iznik 7 kişi dağ yolu 10 litre, dönüş, iznik- gölcük çevre yolu 8 litre tükettim. Tabi 3,7 araç kullanır gibi kullanıca :melek:

bildiğim kadarıyla epica ile captiva motorları bire bir aynı , sadece ağırlık farkları var. Fazla basmıyorum açıkcası ama 90 100 'le de gidilmiyor bu araçla.

Serkan Jetta 1.4 122 trendline tsi motor 6 ileri otomatik

yakıt 28 krş

söylenenler gibi yeni motorlar fena. hem performans hem tasarruf.

Senin araç ise yakıtta normal depo fulleyip yakıt km hesaplarına son ver.

insanın morali bozuluyor evet ama olsun aracını keyifle kullanmaya bak

Allah kazasız belasız bindirsin. Hayırlı geceler :)

Çok Teşekkür ederim ilgi alakan için , İnşallah hepimiz kazasız belasız bineriz araçlarımıza , birmukabele bende hayırlı geceler diliyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...