İbrahim Akkaya 28 Ekim 2014 Paylaş 28 Ekim 2014 Tüm forum ahalisine günaydın. 2007 model otomatik vites Daihatsu sirion 1.3 sporty aracımızın tahminlerimce vitesinden gelen bir ses baş gösterdi. Sesi geçen cumartesi fark ettim, daha önce varmıydı bilmiyorum çünkü normalde eşim kullnıyor. Ama oda sesi duyunca önce olmadığını söyledi. Bende sesi ilk önce fan sesi sandım, sanki bir şeye çarpıyor ve ses yapıyor gibi. Ama iyice dikkat edince sadece 1. viteste geliyor. Araç vites yükseltince ses kesiliyor (veya ben duymuyorum ). Dün buradaki servise götürdüm, test ettiler onlarda vites dediler. Şanzımanı indirmeden bilemeyiz dediler. Ama asıl işten anlayan usta orada değildi, telefonla da ulaşamayıncada sürüncemede kaldı. https://www.dropbox.com/s/b9sno4c38zg45kz/Ses00002.mp3?dl=0 Eğer yüklemeyi becerebildiysem ses böyle birşey. Kalkışta başlıyor hafif hızlanıyor sonra vites yükselince kayboluyor. Ortam sesi biraz fazla ama durup tekrar hareket ettiğim 22. saniyeden sonra daha net çıkmış sanki. Şanzıman yağı daha önce 2 kez değişmiş, şuan 63.000 km de. Yine yağ değiştirmem mi gerekiyor? Yoksa Başka daha büyük bir sıkıntımı vardır? Otomatik vitesin neresi böyle ses yaparki? Okuyan herkese şimdiden teşekkürler. 1 Yorum bağlantısı
İbrahim Akkaya 28 Ekim 2014 Yazar Paylaş 28 Ekim 2014 Video değil ses dosyasının linki var. Video çekemedim maalesef. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 28 Ekim 2014 Paylaş 28 Ekim 2014 türbin olabilir. şanzıman tipini tam bilmiyorum ama yakın çevrede şanzıman ustası varsa ona gösterin Yorum bağlantısı
Zekeriya Kahraman 28 Ekim 2014 Paylaş 28 Ekim 2014 gurup dişlisinden geliyor gibi o şekilde araca binmeyin daha yüksek sorunlar acabilir bu şanzamanlarda senkromec varmı bilen arkadaşlar bi açıklık getirebilir geçmiş olsun bu arada yağını bi deiştin egerki yine varsa kesin şanzuman inecek Yorum bağlantısı
Onur Demir 28 Ekim 2014 Paylaş 28 Ekim 2014 Kerem Minaz nerde? Baksin konuya vardi ondada bu arabadan sanirim Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya 28 Ekim 2014 Paylaş 28 Ekim 2014 bende birşey söyliyeyim belki alakasız olabilir,geçen aylarda aracı bir arkadaşa verdim sağolsun oda kasisi görmemiş üzerinden uçmuş altınıda bir güzel vurmuş ellerine sağlık,söylemedide.Ondan sonraki günlerde aracı çalıştırıyorum bu sesin aynısı var deli etti beni sonra aklıma geldi aracın başkasında olduğu biraz sıkıştırdım altını vurduğunu öğrendim,sanayiye gittim aracı life kaldırdık altına iyive baktık,görünürde pek birşey yok ama dikkatli farketince altta 10cm eninde 5 cm kalınlığında egzosun üzerinden demir bir muhafaza geçiyor o eğilmiş(nasıl eğilmişse çok güçlü bir darbe ancak o metali eğebilir)egzosa değiyor oda ses yapıyormuş onu söktük düzelttik geri taktık ses kesildi,o sesi dikkatlice 15 gün abartısız dinledim bu dinlediğim ses ile aynı idi.Belki yenge hanım bilmeden aracın altını vurmuşda olabilir.Şanzımanın böyle bir sesi yapma ihtimali bana göre çok az ama olmazda demiyorum herşey mümkün.Şanzıman ses yapmazmı illa yapar ama ne tirübinden nede dişlilerden gelen ses buna yakın bir ses değildir.Benim kanaatim şanzımanı indirmeden önce altına ehil kişiler tarafından dikkatlice bakılsın,baktıracağınız kişiyede acaba şanzımandan geliyormu demeyinki oda oraya odaklanmasın.Şanzıman indirmek takmak sökmek tamir etmek çok zor ve meşaketli bir iştir,ayrıca arıza şanzımanda ise neden arıza ışığı yakmadı veya cihaza bağlandığında direk görülebilirdi.Bu ustalar testi neye göre yaptılar?cihazamı bağladılar yoksa arıza sürüşümü yaptılar v.s? Yorum bağlantısı
İbrahim Akkaya 28 Ekim 2014 Yazar Paylaş 28 Ekim 2014 Sürüş yaptılar, işin aslı lifte bile alınmadı. Alttan geliyor olma ihtimaline bir bakayım, zira kasisimiz bol burda. Ondan sonra yağ değişim vs. diye devam edeyim en iyisi. Yorum bağlantısı
Onur Demir 28 Ekim 2014 Paylaş 28 Ekim 2014 suzuki aldıYok Abi Benim dedigim C-Max tan da oncesi. Suzuki cakmasi olani biliyorum 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts