İçeriğe Yönlendir

Bc Opel Vectra 2.0 16V Cd

Alper DEMİR

Recommended Posts

Alper DEMİR

Merhabalar ,mondeo mu passat mı diye epey bi konu açmıştım bilgilerinize başvurmuştum kısmette başka marka model varmış..Evet ihtiyaçtan ötürü corollamızı sattıktan sonra bir buçuk ay civarı araç aradık durduk..Passat,Mondeo,Vectra arasında gittik geldik..Kimi zaman çıtayı yükselttik iyi arabalar bulduk,sonrada madem bir amaç için sattık bari değsin dedik çıtayı kullanabileceğimiz doğrultuda minimuma çekerek güçlü yakıtı üzmeyen yine d sınıfı birşeyler bakalım dedik ve bu Vectrayı almış bulunduk..Aslında GT modellerine bakıyordum fakat inanır mısınız piyasa o kadar çakallarla dolu ki farklı marka modelde dahil Bursaya mı gitmedim İstanbula mı gitmedim..Hep büyük hazinlerle geri döndük..Bu baktığımız altıncı araç idi artık gınada gelmişti neyse ki bu temiz vectrayı buldum..İnanın suyunu bile değiştirmedim aracın ilk sahibine kadar ulaştım,ben üçüncü sahibiyim..Bakım listeleri a'dan z'ye kitapçık yedek anahtar herşeyi bende..
Uzatmıyayım aracımız 1996 model 2.0 16V 136 ps Manuel Vectra CD 188 bin orjinal km henüz yeni tüp takılmış motoruna anahtar değmemiş Tavan hariç güneş yanığından boyalı..diğer CD lerden farkı o sene ilk çıkan kasa olduğu için sunroof,deri koltuk,dijital klima paneli yok onlar harici Abs,TC(anti-patinaj),detaylı yol bilgisayarı,dört cam otomatiği(tek dokunuş),elektrikli ısıtmalı aynaları,orjinal anahtardan cam kapatma modülü gibi özellikleri mevcut..Gidişine tav oldum desem yeridir..Lafı fazla uzatmayayım ufak tefek değişiklikler yaptım bile bu konu altındada yaptığım değişiklikleri paylaşıcam bir sorum var yaşayanlar oldumu bilmiyorum xenonları bağlattıktan sonra ABS ve TC lambası yakıyor bazen yakmıyor ama çoğu zaman yakıp devreden çıkartıyor bunun sebebini bir türlü bulamadık sizce nedendir ? Herkese teşekkürler, bir Maşallah' çok görmezseniz sevinirim.. :img-grin.gif

Çalışmalarım:
-Lassa sıfır kış lastikleri
-Kaliper boyama(simli mavi)
-Orta,arka susturucu değişimi
-Egzos kafalığı
-Cam filmi
-Amerikan park modülleri,plaka led değişimi
-Xenon(biliyorum merceksizlere sitece karşısınız)
-Kapı hoparlör değişimi(Alpine 16-13 cm)
-Park sensörü

78Jypa.jpg
b41La0.jpg
JE9OMj.jpg
voGJDp.jpg
NbXOoY.jpg
5R0Gvl.jpg
ynWzD7.jpg
NbXOXY.jpg
2QdEdN.jpg
LoMOMb.jpg
rdkyBz.jpg

Buda 0-100 denememiz 11.6 sn stock ve bu yaşta bir araç için normal bi sn..tek sorun aracım fazla sarıyor..

026rVV.jpg
Detaylı ve güzel fotoğraflarını en yakın zamanda çekicem..Teşekkürler

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Güle güle kullanın. Allah pişman etmesin.

30 ay bindim. Gidişi güzel araç. 2. viteste 120 görüyordum ve bu hızı 200-300 metre gibi kısa bir mesafede. Benim vectra çok temiz diyorlardı ancak sanayicilerle ahbap olduk. Çok elektriksel arızalar veriyordu. Bıkmıştım artık. En son motor bölgesindeki kabloları değiştirdik. Isıdan kablo izalasyonu soyulmaya başlamıştı.

Çok harcadım iyi gezdim :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir

:nazar: Çok sevdiğim bir kasa.. Hatta bir dönem bakmıştım. Ama zorla vazgeçirdiler. Sıkıntısız, kazasız belasız binin inşallah..  :nazar:

...

Ahanda vazgeçirenlerden biri..  :D

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

:nazar: Çok sevdiğim bir kasa.. Hatta bir dönem bakmıştım. Ama zorla vazgeçirdiler. Sıkıntısız, kazasız belasız binin inşallah..  :nazar:

Ahanda vazgeçirenlerden biri..  :D

Eeeee Herkes bu araç gibi temiz bulamıyor. LPG yeni takılmış bu çok önemli :)

Ama tasarımı çok hoşuma gidiyor. Arkayı mondeoya göre çabuk bırakıyoru :)

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

:nazar:

Hayırlı olsun, elektronik dertler olmadan zevkle kullanın inşallah...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Alper DEMİR

Yorumlar için teşekkür ederim abilerim..Elektriksel olarak sanırım inceden abs ve tc ile başlıyoruz :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir

Hayırlı olsun,güzel günlerde kullanın.. :nazar:

Nerede görsem,aklıma sen geliyorsun  :biggrin:

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Hayırlı olsun,güzel günlerde kullanın.. :nazar:

Nerede görsem,aklıma sen geliyorsun  :biggrin:

Hanım her gördüğünde bizim araç aklına geliyor. Maraş'ta da ciddi sayıda vectra B var.

Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz

Güzel araba iyi günlerde kullanın. 

Yorum bağlantısı
Gökhan Albayrak

Kazasız belasız kullanmanı dilerim. Hayırlı olsun.

Yorum bağlantısı
Mustafa Çayır

6 ay kadar kullandım. aynı renk aynı modeldi. 2.0 136 hp. biraz yakar. ben elektronik yönünden buji kabloları dışında hiç sıkıntı çekmedim. aldığım paranında 2 bin fazlasına satmıştım. güle güle binin. çok zevkli bir araçtır.  :nazar:  :nazar:

Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu

Maşallah, Allah kaza bela vermesin, 97 GLS vardı çok memnundum. 

Yorum bağlantısı
Misafir

Hayırlı olsun, hala çok şık, eskiden çok hayalini kurdum ama kısmet olmamıştı, bir önceki kasa gri renk gt kullandım bir sene çok iyiydi alet, :)

Yorum bağlantısı
Ergin Keçeci

Güle güle kullanın. İki arkadaşımda vardı sürekli ahtapot denilen hortumun patlamasından şikayetçilerdi :)

Yorum bağlantısı
Murat Bal

Mondeo da iyi de Vectra bi bambaşka yahu :good1: . 9 ay binmek nasip olmuştu bana da malum sebeplerden ötürü..

Yorum bağlantısı
Misafir

:nazar: iyi günlerde kazasız belasız sorunsuz kullanın inşallah.Hem vectra A kasa hemde vectra B kasa ikisinide 2 şer sene kullandım.Çok güzel zevkli araçlardı bir tek malum elektronikten dolayı b kasa beni fazlasıyla üzmüştü.Ama asla bu yüzden satmadım çünkü hatları çok hoşuma gidiyordu.sanırım focus 2 yi de arkadan bakıncı sırf vectramı hatırlattığı için daha çok seviyorum. :)

Yorum bağlantısı
Alper DEMİR

Hepinize yorumlarınız için çok teşekkür ederim..

Evet elektroniksel sanırım problemlerimiz var fakat bir türlü çözemedik halen xenondan dolayı abs ile tc ışığını neden yakar bulamıyoruz..Xenonsuzda aydınlatma sevmiyorum,nasıl çözücez bu işi..?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...